KÉK HÍREK
A Rovatból

Felrobbant két gázpalack Ajakon! Lángokban állt a műszakivizsga-állomás

A hűtési munkálatokhoz Záhonyból és Nyíregyházáról vízszállító járművek is érkeztek. A Vasút utca érintett szakaszát a munkálatok idejére lezárták.


Vasárnap reggel kigyulladt egy műszakivizsga-állomás a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ajakon, de szerencsére a tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat. Jelenleg már csak hűtési munkálatok zajlanak a helyszínen – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

A Vasút utcai, 650 négyzetméteres állomáson öt jármű parkolt, de négyet sikerült kivontatniuk a tűzoltóknak, egy autó azonban teljesen kiégett. Az épületben több gázpalackot is tároltak, melyek közül kettő felrobbant. A többit a tűzoltók kihozták és folyamatosan hűtötték, négyet pedig mesterlövészek semmisítettek meg.

A hűtési munkálatokhoz Záhonyból és Nyíregyházáról vízszállító járművek is érkeztek. A Vasút utca érintett szakaszát a munkálatok idejére lezárták

– tudatta a katasztrófavédelem.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Családi tragédia: egy anya és 15 éves fia halt meg a kiszombori balesetben, a másik fia túlélte az ütközést
A vétlen autóban hárman utaztak, őket a tűzoltók menekítették ki. A mentők több súlyos sérültet is kórházba szállítottak.


Halálos közlekedési baleset történt a 431-es főuton szombaton délelőtt, a balesetben egy felnőtt és egy gyermek a helyszínen életét vesztette.

Az RTL Híradó beszámolója szerint

egy anya és 15 éves fia halt meg abban a balesetben. A nő autója egy kanyarban kisodródott, majd frontálisan összeütközött a vele szemből érkezővel.

Velük utazott az asszony másik gyereke is, ő túlélte az ütközést. A vétlen autóban három utas sérült meg. A tűzoltóknak öt embert mentettek ki a roncsok közül. Három súlyos sérültet vittek kórházba, köztük egy gyereket. Egy könnyebb sérültet is elláttak a mentők.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Tragédia a Balatonon: vízbe fulladt egy vízibicikliző fiatal
Külföldi fiatalok a siófoki strand előtti mély vízben fürdőztek, amikor egyikük elmerült a Balatonban. A gyorsan érkező segítség ellenére már nem tudták megmenteni az életét.


A Balatonba fulladt egy külföldi férfi a siófoki strand előtti mély vízben - közölte Facebook-oldalán a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

A tájékoztatás szerint

négy külföldi fiatal vízibiciklivel fürdőzött a siófoki strand előtti mély vízben, amikor egyikük váratlanul elmerült a közel három méteres vízben.

A közelben lévő vitorláson lévők azonnal észlelték a bajt és telefonon segítséget kértek a vízimentőktől. A riasztásra a körzetben lévő vízirendészeti járőrhajó pillanatok alatt a helyszínre érkezett. Ezzel egy időben az Alsóörsön állomásozó Rupert sürgősségi mentőhajó is riasztást kapott, és nagy sebességgel sietett a helyszínre.

„Ritkán fordul elő, hogy ilyen gyorsan kapunk pontos helyszínt, így reménykedtünk, hogy a búvárunk még kritikus időn belül felszínre tudja hozni a fiatal férfit.

A körülményekhez képest sikerült viszonylag gyorsan kiemelni őt a vízből. Kiemelt szintű egészségügyi csapatunk azonnal megkezdte az újraélesztést, reménykedtünk. Számoltuk a perceket, bár tudtuk, hogy a nagyon meleg vízhőmérséklet sem kedvező ebben az esetben.

A fedélzeten zajló újraélesztés közben a mentőhajónk elindult a siófoki közforgalmú kikötőbe, ahová az Országos Mentőszolgálat siófoki esetkocsiját kértük. Minden közös erőfeszítés ellenére sem sikerült megmenteni a fiatalember életét” - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

A vízimentők azt javasolják, hogy aki a Balatonon tartózkodik, feltétlenül töltse le a BalatonHelp alkalmazást, amelyen keresztül a leggyorsabban riasztást lehet leadni a mentőegységek felé.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Halálos baleset: egy gyerek is életét vesztette a kiszombori határátkelőhely közelében
A tragédiának több súlyos és könnyebb sérültje is van, őket a mentősök kórházba szállították.


Halálos közlekedési baleset történt a 431-es főuton szombaton délelőtt, ezért a kiszombori határátkelőhelyet lezárták - közölte a Police.hu.

A baleset július 13-án 10 óra előtt történt, a 431. számú főút 3-as kilométerszelvényénél, Kiszombor közelében. A helyszíni szemle és műszaki mentés idejére teljes pályás útlezárást rendeltek el. Az utazók a nagylaki határátkelőhelyet vehetik igénybe.

A webradio közlése szerint az egyik autóba két ember beszorult, őket a makói hivatásos tűzoltók szabadították ki a roncsból.

A mentőtiszt azt közölte, hogy

a balesetben egy felnőtt és egy gyermek a helyszínen életét vesztette.

A mentők 3 súlyos és egy könnyebb sérültet láttak el, majd kórházba szállították őket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Balestet szenvedett a Magna Cum Laude: Tegnap a zenekar egy része újjászületett – írták és fotót is mutattak
A zenekar egy koncertre igyekezett, amikor az előttük haladó jármű defektet kapott és megpördült az úton.


Súlyos balesetet szenvedett a Magna Cum Laude zenekar. Erről a közösségi oldalukon számoltak be.

Azt írták:

"Tegnap Cserkeszőlő felé vezető utunkon baleset érte a turnébuszunkat, minek következtében az felborult. Az előttünk haladó gépjármű defektet kapott és megpördült az úton.

Az isteni gondviselésnek és sofőrünknek hála mi apróbb karcolásokkal megúsztuk. A baleset következtében egy súlyos sérültet mentőhelikopter szállított el, innen is szeretnénk neki mielőbbi gyors és teljeskörű felépülést kívánni. Miután a mentősök megvizsgáltak minket eljuthattunk a koncertre.

Köszönjük a kiérkező mentősök, tűzoltók és rendőrök szakszerű és gyors segítségét" - áll a bejegyzésükben. Végül annyit még elárultak, hogy most egy hétre szabadságra mennek.


Link másolása
KÖVESS MINKET: