hirdetés

KÉK HÍREK

Fejbe rúgták a földre esett nőt, aki tolakodott a postán

Tavaly tavasszal, a koronavírus idején szigorúan sorba kellett állni a postánál, Szegeden egy nő ezt nem tartotta be, megelőzött mindenkit. Így kezdődött az ügy, ami a bíróságon kötött ki.

Link másolása

hirdetés

Tavaly, április 4-én egy férfi az élettársával ment egy Szeged belvárosában lévő postára, ahol egyszerre csak négy ügyfél lehetett bent. Itt előzte be őket egy nő, aki egyből beállt egy ablakhoz. A férfinak ez annyira nem tetszett, hogy amikor végzett a nő, lefényképezte a telefonjával, erre válaszul arcon köpte a tolakodó.

Így indult az adok-kapok

A köpés után a férfi lábon rúgta a nőt, aki arcra mért ütésekkel felelt, ami után lökdösődni, dulakodni kezdtek. A helyzet addig fajult, hogy a nő egy kuka fedelét vágta a férfihez, akinél ekkor telhetett be a pohár, erre ugyanis a tolakodó nőt fellökte, és még az élettársa is a földre került, aki csak megpróbálta leállítani a verekedést. A földön heverő nőt fejbe rúgta, ekkor szenvedett durva, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket.

Itt lépett közbe a biztonsági személyzet, és sikerült megfékezni a felek további verekedését. A Szegedi Járási Ügyészség közleménye szerint a férfit súlyos testi sértés bűntettével vádolják, a nőt pedig garázdaság vétségével.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Targonca zúzta halálra a gépkocsivezetőt pakolás közben egy budapesti bevásárlóközpontban

A baleset a Récsei Centerben történt, péntek reggel.
Fotó: Récsei Center - szmo.hu
2021. október 15.


Link másolása

hirdetés

A Récsei Centerben pénteken a reggeli órákban tragikus baleset történt. Az ott működő élelmiszer-áruház egyik gépkocsivezetőjére egy teherautóról pakolás közben ráesett egy targonca - írja a Bors.

A munkatársak azonnal riasztották a mentőket, azonban K. Csaba sérülései olyan súlyosok voltak, hogy már nem tudtak rajta segíteni.

Felfoghatatlan számunkra, hogy ennyit érjen egy emberi élet
- nyilatkozta a férfi egyik kollégája.

K. Csaba 68 éves volt, nyugdíj után is visszatért dolgozni, hogy biztosítani tudja a megélhetését. A munkatársai elmondása alapján évtizedek óta dogozott velük együtt a bevásárlóközpontnál, lelkiismeretesen és kellő odafigyeléssel végezte a munkáját.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Segített megjavítani egy idegennek a biciklijét, közben jött rá, hogy tőle lopta el percekkel korábban

Néhány matrica miatt fogott gyanút a 64 éves tulajdonos, aki helyben jött rá, hogy kirabolták.

Link másolása

hirdetés

[sz]Képünk illusztráció, fotó: Unsplash/Alejandro Lopez[sz]

Éppen az éjszakai műszakból tartott hazafelé John Devlin, amikor egy elromlott kerékpárt szerelő idegent látott meg az út szélén. A 64 éves glasgow-i férfi félreállt, hogy segítsen a kormány megjavításában a bajba jutott bringásnak.

Már majdnem végeztek a munkával, amikor a segítőkész skótnak feltűnt néhány ismerős matrica a bicikli vázán, majd a saját bukósisakját is észrevette a kerékpárra csatolva, írja a Daily Star.

Devlin ekkor felkiáltott:

„De hisz ez az enyém!”

A lebukott tolvaj ekkor inkább menekülőre fogta a dolgot, és ijedtében elszaladt. Paul Hartey végül nem jutott messzire, a rendőrök elfogták. A június 18-án történt biciklilopás ügyében a napokban már az ítélethirdetés is megvolt: a kormánnyal szerencsétlenkedő tolvaj 15 hónap börtönbüntetést kapott, miután beismerte tettét.

hirdetés

A tárgyaláson kiderült, hogy Devlin felesége reggel fél hétkor arra kelt, hogy valaki betörté a fészerbe, és szanaszét szórta az ott talált dolgokat. A férje alig 10 perccel később indult haza a munkából, és útközben botlott a kormánnyal bajlódó Harteyba.

Az ügyetlen tolvaj a bíróság előtt azzal védekezett, hogy kábítószer hatása alatt állt, és fogalma sincs, hogy mi történt azon a nyári hajnalon.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Életfogytiglanra ítélték a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfit, aki továbbra is tagad

R. Szilveszter azt állítja, ő csak megtalálta a nő holttestét, amit kifosztott, így kerülhetett rá a DNS-e. Az ítélet ellen a vádlott és védője is fellebbezett, így az nem jogerős.

Link másolása

hirdetés

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a bíróság R. Szilvesztert emberölés, szexuális erőszak és kifosztás bűntette miatt a soroksári futónőgyilkosság ügyében. Az elítélt leghamarabb harmincöt év múlva szabadulhat feltételesen - írja a Telex.

A lap tudósítása szerint a férfi nem volt ott élőben a tárgyaláson, hanem ahogy korábban, úgy most is videón kapcsolták be a börtönből.

Az ítélet ellen a vádlott és védője is fellebbezett. R. Szilveszter felmentését kérte az emberölés és szexuális erőszak vádjai alól, a kifosztásért pedig enyhítést kért. Az ügyészség is fellebbezett, és azt kérte, a vádlottnak ne harmincöt év múlva, hanem a kiszabható maximum, tehát negyven év múlva legyen lehetősége először a szabadulását kérvényezni. Így az ítélet nem jogerős.

A 36 éves Gy. Krisztinát 2013. szeptember 25-én kocogás közben támadták meg Soroksáron. A nő holttestét éjjel, a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találták meg egy keresőkutya segítségével. A vád szerint a nőt megerőszakolták, majd azért, hogy ne forduljon a rendőrséghez, megfojtották.

A rendőrség 5 éven keresztül nem találta az elkövetőt, végül 2018 szeptemberében közölték: a bűncselekménynek új gyanúsítottja van, egy börtönben ülő férfi, R. Szilveszter, aki vallomást nem tett, csak annyit mondott, látta, hogy a nőt egy férfi bántalmazza, odament közbeavatkozni, így kerülhetett rá a DNS-e az áldozatra. Az eset 2019 őszén került a bíróság elé, a koronavírus miatt a tárgyalások végül csak 2020 szeptemberében folytatódtak.

hirdetés

A férfi a 2018-as meggyanúsítása után nem tett vallomást, a bírósági tárgyalásokon sem beszélt az ügyről, kérdésekre nem akart válaszolni. Korábban annyi derült ki, hogy tagadja Gy. Krisztina megerőszakolását és megölését.

A férfi korábban azt állította, hogy észrevette, valaki bántalmazza a nőt, odament közbeavatkozni, és így kerülhetett rá a DNS-e az áldozatra. Az ítélet előtt benyújtott írásos vallomásában viszont már úgy fogalmazott, hogy már eleve holtan találta meg a nőt, amikor Soroksáron biciklizett. A DNS-nyomai jelenlétét pedig azzal magyarázta, hogy ékszereket keresett a nőn, ezért elmozdította a holttestet, és, amikor levágta a kötelet a nő csuklójáról, közben még magát is megsebezte, így került a helyszínre a vére. Viszont mivel ékszereket nem talált a nőn, ezért a telefonját vitte magával.

A bíróság végül nyolc évvel a gyilkosság után hozott ítéletet az ügyben:

R. Szilvesztert életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték.

A bíró szerint „az ügy kulcsa” az a DNS-minta volt, amit az áldozaton találtak, és amiről a szakértők száz százalékos bizonyossággal megállapították, hogy az R. Szilveszteré. A bíróság azért sem hitte el a férfi állítását, miszerint már holtan találta a nőt és csak kifosztotta, mert az áldozat testén megtalálták a férfi vér, nyál és ondómintáját is. A bíró szerint R. Szilveszter a szexuális erőszak után azért fojtotta meg a nőt, hogy a tettére ne derüljön fény.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Felakasztotta, baltával ütlegelte, majd a tóba dobta a kutyát

A kutya halálának bekövetkeztéig durva szenvedést élt át.
Forrás: Magyarország Ügyészsége fotó: Nelson García Bedoya képe a Pixabay -en - szmo.hu
2021. október 15.


Link másolása

hirdetés

Állatkínzás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség, aki a munkahelyén brutális kegyetlenséggel végzett egy kutyával pusztán azért, mert nem kedvelte az állatot.

A vádlott egy Tiszaújvároshoz közeli településen működő bányaüzem területén biztonsági őrként dolgozott. Hosszabb ideje a telephelyen élt a dolgozók által befogadott öt év körüli kan kutya, amelyet a vádlott nem szeretett, mert bizalmatlan természetű volt.

A vádirat szerint a férfi 2020. január 3-án, kora délután a kutyát - ételt kínálva neki – a telephelyen lévő bányató partjára csalta, és ott egy fára felakasztotta. Ezt követően a baltával a felakasztott állatot a fején, valamint testén többször megütötte, majd a kutyát a bányatóba dobta.

A kutya pusztulását a fejét ért nagy erejű, külső tompa behatás okozta. Az állat az elszenvedett súlyos fejsérülés után még élt, halálának bekövetkeztéig durva szenvedést élt át.

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: