KÉK HÍREK
A Rovatból

Fasznak nevezte a Facebookon a győri alpolgármestert, három év próbára bocsátást kapott

Radnóti Ákos nem először volt érzékeny egy kritikára.
Fotó: Daniel Bone/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2020. július 23.A TASZ számol be róla, hogy egyik ügyfelük, Zoltán ellen azért indult eljárás, mert egy Facebook-kommentben "fasznak" nevezte a győri alpolgármester, Radnóti Ákost. Az ügy külön pikantériája, hogy ezt nem a politikus profiljánál tette, hanem egy ismerőse posztja alatt reagált így. Az ügy mégis eljutott Radnótihoz, akinek ügyvédje - a jachtos Borkai-ügyben elhíresült Rákosfalvy Zoltán - az alpolgármester képviseletében feljelentette Zoltánt.

„Én egy ismerősömnek reagáltam, aki megosztott egy írást, hogy „hagyd, ne foglalkozz vele, ez egy fasz”. Ennyi történt, de itt Győrben vannak, akik megnéznek mindent”

- mondta el a kommentelő, akit először tanúként hallgattak ki, csak ezután lett vádlott.

Az ügyet (elfogultság miatt) végül a szombathelyi bíróság kezelte, ahol jelen volt az alpolgármester is. A TASZ információ szerint aznap még három hasonló ügye volt. Zoltán hajlandó lett volna bocsánatot kérni, de ezt Radnóti nem fogadta el.

„Én azt gondolom, hogy ha rám mondja valaki, hogy fasz, akkor visszakérdezek, hogy ne haragudj, de miért gondolod ezt? Beszéljük meg, még az is lehet, hogy megváltoztatom a véleményed.

Ha a csodálatos stadionjainkban egy focimeccsen a bírónak kiabálnak, hogy mit csinálsz, te fasz, akkor jelentsen fel több száz embert? Álljon már meg a menet, én nem loptam, nem csaltam, nem csináltam semmi rosszat”

- fakadt ki Zoltán.

Az első fokú tárgyaláson a TASZ ügyvédje, dr. Hüttl Tivadar azzal érvelt, hogy Radnóti Ákosnak közszereplői mivoltából fakadóan tűrnie kellene a kritikát - különösen kampányidőszakban. A bíróság azonban ezt nem fogadta el, és

három év próbára bocsátotta Zoltánt. Az elsőfokú ítélet azonban nem jogerős.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Műanyag zsákba csavarva találták meg a 31 éves kézilabdázó holttestét Nagymegyerben – múlt szerda óta keresték
Simsik Cyntia barátja korábban azt mondta, a sportolónő öngyilkos lett. Édesapja szerint viszont nem úgy tűnt, mintha ő írta volna a búcsúlevelét.


Vasárnapról hétfőre virradóra a dunaszerdahelyi járásban található Nagymegyer egy családi házban találták meg a 31 éves Simsik Cyntia holttestét. A kézilabdázót múlt hét szerda óta eltűntként keresték – írja a Paraméter.

A rendőrség megerősítette, hogy Simsik eltűnését szerdán jelentették be a hozzátartozói. A hatóságok intenzíven vizsgálják, hogy milyen körülmények között vesztette életét, illetve mi előzte meg a halálát, de egyelőre nem közöltek további információkat a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva.

A Startitup portál megszólaltatta az áldozat édesapját, aki elmondta, hogy kapott egy hibátlanul megírt üzenetet a lányától, amiben az állt, hogy véget akar vetni az életének.

Az apa szerint azonban az üzenet nem úgy tűnt, mintha Cyntia írta volna.

Azonnal a nagymegyeri házhoz sietett, ahol csak a nő barátját találta meg. A férfi közölte vele, hogy Cyntia nincs ott, és közösen indultak a keresésére.

A kereséshez csatlakozott a polgárőrség, és a családdal együtt átkutatták az egész környéket. Öt nap elteltével a rendőrök közölték az édesapával, hogy megtalálták a lánya holttestét. Mint kiderült, a nő holtteste abban a házban volt, ahol legelőször is keresték.

A Startitup szerint a nő holtteste műanyag zacskóval volt átcsavarva, és már legalább öt napja halott volt.

Az édesapa szerint Cyntia barátja azt mondta a rendőröknek, hogy a nő felakasztotta magát. Amikor észrevette, megijedt, leszedte, műanyag zsákba csavarta, majd a háznál lévő aknába tette, később pedig visszavitte a házba.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged vagy rokonodért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy látogass el ERRE AZ OLDALRA, ahol többféle segítséget kaphatsz.

Simsik Cyntia korábban több kézilabdacsapatban is játszott, halálhírét a DVSC kézilabdacsapat is megerősítette.

A 24.hu információi szerint Cyntia hét magyar csapatban is pályára lépett. „A jobbszélső Párkányban kezdett el kézilabdázni, de mivel csak felnőtt csapata volt a városnak, így fiatalként nagyon kevés játéklehetőséghez jutott. Így került tanulmányain keresztül Budapestre és a Szent István SE Építőkbe. Innen szúrta ki a DVSC, később pedig a Dorog, a Szombathelyi Haladás, a Csurgó és a Komárom színeiben is játszott, összesen 371 mérkőzésen 1730 gólt dobott Magyarországon” – írta a portál.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
A Rovatból
Előkerült egy hangfelvétel arról, ahogy Ábrahám Róbert pofán vágja Puzsért: „Most mentél túl minden határon, baszd meg”
Ne röhögjél, mert megbaszom a szádat - mondja Ábrahám a felvételen, majd pár perc múlva el is csattan a beígért pofon.


Puzsér Róbert hétfőn közzétett egy hangfelvételt a YouTube-csatornáján arról, ahogy Ábrahám Róbert megüti.

A Pesti Srácok újságírója és a kritikus már egy jó ideje üzengetnek egymásnak. Pénteken azonban tettlegességig fajult a vita kettejük között, miután Puzsér egy hosszú ironikus posztban úgy írt kettejükről, mintha szakítana Ábrahámmal.

„Értsd meg, hogy ez nem szerelem volt köztünk, hanem valami állatias szenvedély, de ezzel a viselkedéseddel még a legizgatóbb együttléteink emlékét is megkeseríted. Belátom, hogy önző voltam, amikor nem figyeltem az érzéseidre, és annak ellenére használtalak hónapokon át, hogy tudtam, ez neked többet jelent” - írta többek között Puzsér, aki egy megszerkesztett fotót is posztolt arról, amint átöleli az újságírót.

Ezen pedig Ábrahám annyira felhúzta magát, hogy megütötte a szókimondó kritikust.

„Amikor megérkeztem a találkozó helyszínére, ő már magát felszívva érkezett meg, az arcomba állt.

A vita kellős közepén el akart menni, én utána nyúltam, megfogtam a kezét, ahogy egy haveromnak is tenném, hogy álljon már meg, beszéljük meg, mire ellökött. Tenyérrel ütöttem, nem ököllel, ahogy ő állítja”

- mondta később az esetről a Pesti Srácok munkatársa.

Hétfőn Puzsér megosztott egy hangfelvételt, amin a pofon előtti és utáni percek hallhatóak. Egészen pontosan ez hangzik el:

 • Ábrahám: Beszéljünk egy picit!
 • Puzsér: Beszéljünk itt!
 • Ábrahám: Na, figyelj ide, te faszszopó! Ne röhögjél, mert megbaszom a szádat. Egy hete...
 • Puzsér: Ne fenyegetőzzél velem, baszd meg!
 • Ábrahám: Mer mi lesz? Mer mi lesz? Mer mi lesz, hogy ha fenyegetőzök?
 • Puzsér: Ne fenyegetőzzél velem, baszd meg! Hallod? És most azért, hogy baszakodjál velem...
 • Ábrahám: Hallgass végig, hallgass végig!
 • Puzsér: Engedj el!

  Ezután hallható egy tompa puffanás, majd így folytatódik a párbeszéd:

 • Ábrahám: Egy hete halt meg a fiam. Egy hete. A gyerekeim azt olvassák, hogy az apjuk b*zi. Nem érted, hogy túlmentél minden határon?
 • Puzsér: Most mentél túl minden határon, baszd meg. Most mentél túl minden határon.
 • Ábrahám: Kijöttem hozzád normálisan megbeszélni.
 • Puzsér: Te hülye vagy?
 • Ábrahám: Ennek ellenére hőzöngöl, itt akarsz hagyni?
 • Puzsér: Te hülye vagy?
 • Ábrahám: Nincs értelme. Múlt hét csütörtökön halt meg a kisfiam. Azt olvassák a gyerekeim, hogy az apjuk buzi. Nem érzed úgy, hogy túlmentél minden határon?
 • Puzsér: Te mentél túl... te mentél túl.. Te mentél túl minden határon, baszd meg! Te mentél túl minden határon. Azzal, hogy megütöttél, minden határt átléptél. Minden emberi határt, és most szembesülhetsz a következményekkel, baszd meg!
 • Ábrahám: Robi, Robi, Robi, ne legyél negatív.
 • Puzsér: Most szembesülhetsz a következményekkel. Hogy a faszba merted?
 • Ábrahám: Ne legyél negatív.
 • Puzsér: Anyád picsája!


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


 • KÉK HÍREK
  A Rovatból
  Kizuhant egy szálloda hetedik emeletéről és meghalt egy kislány, amíg a szülei aludtak
  Az esetről jelenleg nem tudni többet, a mallorcai polgárőrség nagy erőkkel nyomos sz ügyben.


  Meghalt egy 12 éves ír kislány, miután lezuhant egy hetedik emeleti erkélyről a spanyol Mallorca szigetén – írja az Independent.

  A szülei aludtak, amikor a kislány kiment az erkélyre, és a mélybe zuhant hétfő reggel fél hét körül.

  Az eset a Club Mac nevű, all inclusive háromcsillagos üdülőhelyen történt Alcudiában, Mallorca északkeleti részén.

  A helyi polgárőrség a lapnak elmondta, hogy vizsgálják az esetet, miután a hotel egyik vendége riasztotta a mentőket, amikor megtalálta a gyerek holttestét.

  A mentősök megpróbálták újraéleszteni, de sajnos a helyszínen életét vesztette.

  „Az ügyet jelenleg is vizsgáljuk. A polgárőrség vészhelyzeti riasztást kapott, miután egy 12 éves lány kizuhant egy hotelből Alcudiában. A szülei eközben aludtak. A hotel egyik vendége jelentette a vészhelyzetet reggel, amikor megtalálta a testet. Jelenleg nincs több nyilvános információ” – mondta a Polgárőrség szóvivője.

  Az ír Külügyminisztérium szóvivője hozzátette: „Tisztában vagyunk az esettel és konzuli segítséget nyújtunk. Mint minden konzuli esetben, most sem kommentáljuk az egyéni esetek részleteit.”

  A Club Mac még nem nyilatkozott az esetről. Az üdülőhely egy családbarát, mindent magában foglaló (all inclusive) komplexum, amely 107 ezer négyzetméteren terül el Puerto Alcudiában. A szállást három épületben biztosítják: Marte, Jupiter és Saturno, azaz a Marsról, a Jupiterről és a Szaturnuszról elnevezett szárnyakban.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  Művészet így balesetezni – videón, ahogy a szélvédőt is kifejeli a sofőr, aki szemből hajtott egy dugóban álló autónak
  Még a kiérkező rendőr is csak értetlenkedett. A fedélzeti kamera pedig mindent vett.
  FM. Kép: - szmo.hu
  2024. július 22.  A BpiAutósok egy olvasójuk videóját osztotta meg hétfő. A felvételt a vétlen autós fedélzeti kamerája készítette egy balesetről.

  „Főúton, egy BMW-ben, dugóban várakozva belémrongyolt padlógázzal egy Swift, amiben még a szélvédőt is kifejelte a sofőr”

  – mesélte az oldalnak az autós. Szerinte a kiérkező rendőr is csak értetlenkedett a balesetet látva.

  A videón láthatóan négy ember ült a Suzukiban, egyikük sem volt bekötve:


  Link másolása
  KÖVESS MINKET: