News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Facebookon üzente meg a texasi lövöldöző, hogy mire készül, mielőtt gyerekeket lőtt le egy általános iskolában

A 18 éves fiú azt is megosztotta valakivel, hogy meglőtte a nagymamáját, aki végül túlélte a támadást.

Link másolása

hirdetés

Nemcsak az Egyesült Államokat, de az egész világot megrázta a texasi iskolai tragédia. Mint megírtuk, egy 18 éves fiú fegyverrel ment be egy általános iskolába, ahol aztán lövöldözni kezdett, 19 gyereket és két felnőttet meg is ölt. A kiérkező rendőrök végül a támadóval is végeztek, akiről barátai azt mondták, hogy kedves, félénk fiú volt, de az utóbbi időben nagyon megváltozott.

Most újabb megrázó részletek derültek ki. Greg Abbott, Texas kormányzója szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta,

a lövöldöző háromszor is posztolt a Facebookon, mielőtt elkövette borzalmas tettét.

Később a Facebook szóvivője pontosított, szerintük nem nyilvános bejegyzéseket írt a fiú, hanem privát üzeneteket egy célszemélynek.

Az első üzenetet fél órával azelőtt küldte a támadó, hogy elment volna a Robb Általános Iskolába. Ebben azt írta, hogy meg fogja lőni a nagymamáját, a második üzenetben pedig már azt, hogy meg is lőtte őt. Mindössze negyed órával a tragédia előtt pedig megüzente, mire készül: "Lövöldözni fogok egy általános iskolában".

Azt nem írta, hogy pontosan melyik iskolában, és egyelőre az sem derült ki, hogy kinek küldhette ezeket az üzeneteket.

hirdetés

A nyomozók egy Instagram-fiókot is átvizsgáltak, amelyet a fiú kezelt. A lövöldözés előtti napokban közzétett posztokon egy lőszertárat tartó kéz és két AR-15 típusú puska is szerepelt.

Az is kiderült, hogy a fiók tulajdonosa arra kért egy másik Instagram-felhasználót, hogy ossza meg a két fegyverről készült fotót a 10 ezer követőjével,

de a lány nem volt erre hajlandó, mondván a kép "ijesztő", és egyébként is alig ismeri a fiút. A támadás reggelén a támadó azt üzente ennek a profilnak, hogy éppen készül valamire.

A kormányzó arról is beszélt, hogy a gyilkos nagymamája már azelőtt kihívta a rendőrséget, hogy unokája meglőtte volna. A lövés az arcán találta el az asszonyt, de túlélte.

A hatóságok arról is beszámoltak, hogy a fiú kedden délelőtt fél 12 körül jelent meg a Robb Általános Iskolában. Először az iskola biztonsági tisztjére nyitott tüzet, majd egy hátsó ajtón jutott be az épületbe.

Innentől kezdve 40 perc telt el, mire a kiérkező rendőrök lelőtték. Ez idő alatt a támadó bement egy osztályterembe, aminek bezárta az ajtaját, majd elkezdett lőni a gyerekekre és a tanárokra.

Egy rendészeti tisztviselő szerint azért tartott ennyi ideig, mire végezni tudtak a lövöldözővel, mert gondot okozott nekik a terem ajtajának betörése, és végül egy alkalmazottnak kellett kulccsal kinyitnia az ajtót.

A lövöldözés idején az iskolánál tartózkodók szerint a rendőrök nem cselekedtek elég gyorsan, de a határőrség vezetője szerint az embereik nem haboztak, amilyen gyorsan csak lehetett, megoldották a helyzetet. A helyszínre egyébként 80 szövetségi tiszt érkezett azonnal, közvetlenül utána pedig körülbelül 150 tiszt gyűlt össze az iskolánál.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Videó a Jókai utcai tetőomlásról, térfigyelő kamera rögzítette az esetet
A felvételeken jól látszik, hogy a járókelőknek szabályosan menekülniük kellett a lezúduló törmelékek elől.

Link másolása

hirdetés

Ahogy korábban mi is írtunk róla, három ember könnyebben, egy pedig súlyosan megsérült, amikor leomlott egy társasház tetőszerkezete a budapesti Jókai utca és Aradi utca kereszteződésében. A helyszínen olvasóink megdöbbentő fotókat készítettek, némelyiken jól látszik, hogy egyes autókat teljesen totálkárosra tört a lehulló törmelék.

A Telex értesülése szerint az elmúlt hetekben a tetőteret építették az 1893-ban épült, négyemeletes házban.

Korábban Soproni Tamás polgármester is tájékoztatott arról, hogy ugyanannak az épületnek omlott most le egy része, amelyiknek egy hónappal ezelőtt, május végén kigyulladt a tetőszerkezete.

A Népszava megszerezte a helyszíni térfigyelő kamera felvételét, amin jól látszik az omlás pillanata, ahogy az is, hogy éppen járókelők sétáltak a környéken.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Barátja szerint mindkét lába lebénulhat az Operettszínház táncosának, aki megsérült a belvárosi tetőomlásban
„Felnéztünk, és zuhant a harmadik emelet, konkrétan ránk” – mesélte.

Link másolása

hirdetés

Ahogy korábban írtuk, az utcára omlott a Jókai utca 1. szám alatti épület beépítés alatt álló tetőterének egy része hétfőn.

A Budapesti Operettszínház délután azt közölte, hogy súlyosan megsérült az egyik táncművészük, aki éppen munkahelyére tartott.

Az RTL Híradónak megszólalt a barátja, aki elmondta, hogy akár az is lehet, hogy a táncművész mindkét lába lebénul.

„Azt lehet tudni, hogy fejsérülés, elvileg azt stabilizálták, nyaki csigolya, talán azt is, és sérült a gerincveleje, tehát ha most a 6 órás műtét alatt nem tudják ezt megcsinálni, akkor lebénul mind a két lába” – mondta Babácsi Benjámin, aki szintén az Operettszínház táncosa.

„Felnéztünk, és zuhant a harmadik emelet, konkrétan ránk. Elkezdtünk szaladni, Niki elengedte a kezemet. Mindenhol por, nem láttunk semmit” – idézte fel a délelőtt történteket.

„Ezért valaki felelni fog, de nagyon” – mondta Babácsi Benjamin a Fókusznak.

hirdetés
Videó: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Részegen szexeltek, a tűzhelyen hagyták az ételt, ezért éghettek le a ferencvárosi sorházak
18 házrész vált lakhatatlanná.

Link másolása

hirdetés

Teljes terjedelmében égett egy 18 lakásos sorház tetőszerkezete Budapesten a IX. kerületi Füleki utcában vasárnap.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere a közösségi oldalán azt írta, hogy

18 házrész vált lakhatatlanná, 33 lakó érintett a tűzben,

közülük 13-an kértek elhelyezést az önkormányzattól, a többiek rokonokhoz, ismerősökhöz költöztek.

A Tényeknek az egyik szomszéd azt mondta, hogy

az asszony szex közben otthagyta az ételt a tűzhelyen, ezért keletkezett a tűz.

A lakók azt is elmondták, szerintük a nő részeg volt, ezért feledkezett meg az ebédről, a lángok pedig gyorsan szétterjedtek a konyhából.

hirdetés

A csatornának megszólalt az a férfi is, aki kimentette a párt a házból, szerinte is „kicsit ittas állapotban voltak”.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Bányatóba fulladt egy édesanya a hatéves kislányával Győr-Moson-Sopron megyében
Az áldozatok ukrán állampolgárok, akik Mosonmagyaróváron laktak.

Link másolása

hirdetés

Bányatóba fulladt egy fiatal édesanya és hat éves kislánya a Máriakálnokhoz tartozó Malomdűlőben, a Boglárka utcában – közölte a Mosonvármegye Közéleti Lap.

A lap szerint a 27 éves nő holttestére horgászok figyeltek fel vasárnap, később a hatóságok a kisgyermek holttestét is megtalálták. A Mosonvármegye Közéleti Lap információi szerint az áldozatok ukrán állampolgárok, akik Mosonmagyaróváron laktak.

A 24.hu megkeresésére a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya azt válaszolta, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság kizárta az idegenkezűség gyanúját, és közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: