News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Facebookon üzente meg a texasi lövöldöző, hogy mire készül, mielőtt gyerekeket lőtt le egy általános iskolában

A 18 éves fiú azt is megosztotta valakivel, hogy meglőtte a nagymamáját, aki végül túlélte a támadást.

Link másolása

hirdetés

Nemcsak az Egyesült Államokat, de az egész világot megrázta a texasi iskolai tragédia. Mint megírtuk, egy 18 éves fiú fegyverrel ment be egy általános iskolába, ahol aztán lövöldözni kezdett, 19 gyereket és két felnőttet meg is ölt. A kiérkező rendőrök végül a támadóval is végeztek, akiről barátai azt mondták, hogy kedves, félénk fiú volt, de az utóbbi időben nagyon megváltozott.

Most újabb megrázó részletek derültek ki. Greg Abbott, Texas kormányzója szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta,

a lövöldöző háromszor is posztolt a Facebookon, mielőtt elkövette borzalmas tettét.

Később a Facebook szóvivője pontosított, szerintük nem nyilvános bejegyzéseket írt a fiú, hanem privát üzeneteket egy célszemélynek.

Az első üzenetet fél órával azelőtt küldte a támadó, hogy elment volna a Robb Általános Iskolába. Ebben azt írta, hogy meg fogja lőni a nagymamáját, a második üzenetben pedig már azt, hogy meg is lőtte őt. Mindössze negyed órával a tragédia előtt pedig megüzente, mire készül: "Lövöldözni fogok egy általános iskolában".

Azt nem írta, hogy pontosan melyik iskolában, és egyelőre az sem derült ki, hogy kinek küldhette ezeket az üzeneteket.

hirdetés

A nyomozók egy Instagram-fiókot is átvizsgáltak, amelyet a fiú kezelt. A lövöldözés előtti napokban közzétett posztokon egy lőszertárat tartó kéz és két AR-15 típusú puska is szerepelt.

Az is kiderült, hogy a fiók tulajdonosa arra kért egy másik Instagram-felhasználót, hogy ossza meg a két fegyverről készült fotót a 10 ezer követőjével,

de a lány nem volt erre hajlandó, mondván a kép "ijesztő", és egyébként is alig ismeri a fiút. A támadás reggelén a támadó azt üzente ennek a profilnak, hogy éppen készül valamire.

A kormányzó arról is beszélt, hogy a gyilkos nagymamája már azelőtt kihívta a rendőrséget, hogy unokája meglőtte volna. A lövés az arcán találta el az asszonyt, de túlélte.

A hatóságok arról is beszámoltak, hogy a fiú kedden délelőtt fél 12 körül jelent meg a Robb Általános Iskolában. Először az iskola biztonsági tisztjére nyitott tüzet, majd egy hátsó ajtón jutott be az épületbe.

Innentől kezdve 40 perc telt el, mire a kiérkező rendőrök lelőtték. Ez idő alatt a támadó bement egy osztályterembe, aminek bezárta az ajtaját, majd elkezdett lőni a gyerekekre és a tanárokra.

Egy rendészeti tisztviselő szerint azért tartott ennyi ideig, mire végezni tudtak a lövöldözővel, mert gondot okozott nekik a terem ajtajának betörése, és végül egy alkalmazottnak kellett kulccsal kinyitnia az ajtót.

A lövöldözés idején az iskolánál tartózkodók szerint a rendőrök nem cselekedtek elég gyorsan, de a határőrség vezetője szerint az embereik nem haboztak, amilyen gyorsan csak lehetett, megoldották a helyzetet. A helyszínre egyébként 80 szövetségi tiszt érkezett azonnal, közvetlenül utána pedig körülbelül 150 tiszt gyűlt össze az iskolánál.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Barátja szerint mindkét lába lebénulhat az Operettszínház táncosának, aki megsérült a belvárosi tetőomlásban
„Felnéztünk, és zuhant a harmadik emelet, konkrétan ránk” – mesélte.

Link másolása

hirdetés

Ahogy korábban írtuk, az utcára omlott a Jókai utca 1. szám alatti épület beépítés alatt álló tetőterének egy része hétfőn.

A Budapesti Operettszínház délután azt közölte, hogy súlyosan megsérült az egyik táncművészük, aki éppen munkahelyére tartott.

Az RTL Híradónak megszólalt a barátja, aki elmondta, hogy akár az is lehet, hogy a táncművész mindkét lába lebénul.

„Azt lehet tudni, hogy fejsérülés, elvileg azt stabilizálták, nyaki csigolya, talán azt is, és sérült a gerincveleje, tehát ha most a 6 órás műtét alatt nem tudják ezt megcsinálni, akkor lebénul mind a két lába” – mondta Babácsi Benjámin, aki szintén az Operettszínház táncosa.

„Felnéztünk, és zuhant a harmadik emelet, konkrétan ránk. Elkezdtünk szaladni, Niki elengedte a kezemet. Mindenhol por, nem láttunk semmit” – idézte fel a délelőtt történteket.

„Ezért valaki felelni fog, de nagyon” – mondta Babácsi Benjamin a Fókusznak.

hirdetés
Videó: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy stábtag az RTL Klub egyik műsorának forgatásán
Sem az ügyeletes orvos, sem a mentők nem tudták már megmenteni az életét.

Link másolása

hirdetés

Rosszul lett és meghalt az egyik stábtag az RTL Klub Nyerő páros című műsorának forgatásán – értesült a 24.hu. A csatorna később megerősítette a hírt a portálnak. Mint írták,

az egyik műsor hétfői forgatási napján a gyártó partnercég szerződéses munkatársa váratlanul rosszul lett.

A helyszínen tartózkodó ügyeletes orvos, majd a helyszínre érkező rohamkocsi azonnal megkezdte az ellátást, de a stábtag életét nem sikerült megmenteni.

A csatorna mély részvétét fejezi ki a gyászoló hozzátartozóknak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Nyolc nap után egy vízelvezető csatornában találták meg az eltűnt német kisfiút
A kisfiút két méter mélyen találták meg, élve. Azt egyelőre nem tudni, hogyan kerülhetett a gyerek a vízelvezető csatornába.

Link másolása

hirdetés

A szülei otthonához közel eső vízelvezető csatornában találták meg nyolc nap után az eltűnt nyolcéves kisfiút a németországi Oldenburgban - írja az rtl.hu.

Egy járókelő figyelt fel egy aknafedél irányából a fiú nyöszörgő hangjára szombaton kora reggel, majd értesítette a hatóságokat, akik kinyitották a fedelet.

Két méter mélyen találták meg a nyolc napja eltűnt kisfiút, élve, mindössze kétszáz méterre a családi házuktól.

A gyerek apja később azt mondta, hogy a kicsi a körülményekhez képest jól van, és mindenkinek megköszönte a segítséget, aki részt vett a keresésében.

A hatóságok számára

rejtély, hogyan kerülhetett a kisfiú a csatornába,

egyedül ugyanis nem lehetett képes felemelni az akna nehéz fedelét. Azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a rendszer egy másik pontján mászott be a csatornába, majd egyszerűen eltévedt.

hirdetés

Most a teljes csatornarendszert kamerákkal vizsgálják át.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Ismét rendőrök mentettek ki egy forró autóban rekedt kisgyereket
Betörték az autó egyik üvegét a tonfával, a héthónapos gyerek így sértetlenül megúszta az esetet.

Link másolása

hirdetés

Egy tompai asszony június 27-én a déli órákban állt meg egy kiskunhalasi parkolóban, az autója azonban véletlenül bezáródott, benne a héthónapos kisfiával – írja keddi közleményében a Készenléti Rendőrség.

A nő azonnal hívta a hatóságokat, a Készenléti Rendőrség munkatársai pedig éppen időben érkeztek.

Mivel az ajtókat ők sem tudták kinyitni, egyikük a tonfával a bal hátsó ajtóüveget egy ütéssel betörte, majd kivette az ülésen lévő kézi táskát, amiben az indítókulcs volt.

Ezzel sikerült az ajtót kinyitni, és kivehették a gyereket a kocsiból.

Mint írják, a gyors rendőri reakciónak köszönhetően

a kisfiú nem szenvedett sérülést,

szerencsére csak 3-5 percet tartózkodhatott egyedül a gépjárműben.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: