hirdetés

KÉK HÍREK

Eloltották a fonyódi nádtüzet, 120 hektáron égett le a terület

A tűzoltók vasárnap hajnalra tudták megfékezni a lángokat, amelyek szombat este csaptak fel Fonyód külterületén.
MTI, Címkép: MTI/Varga György - szmo.hu
2021. február 28.

hirdetés

Vasárnap hajnalra eloltották az előző nap kigyulladt nádast Fonyód külterületén; ahol

mintegy százhúsz hektáron égett le a terület

- ismertette a katasztrófavédelem vasárnap hajnalban.

Fonyód külterületén, a Turul utca közelében kapott lángra a nádas szombaton este, oltásához először a keszthelyi, a siófoki, a marcali hivatásos, a balatonboglári önkormányzati, valamint a fonyódi önkéntes tűzoltókat riasztották. Később erősítésre volt szükség, így kaposvári, zalakarosi, valamint pacsai egységek is bekapcsolódtak a munkába.

Fotó: MTI/Varga György


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Az eljegyzési bulin verte össze a menyasszonyát részegen a vőlegény, felfüggesztett börtönt kaphat

A nő súlyos sérüléseket szenvedett, az orra is eltört, később mégis megbocsátott jegyesének.
MTI, címkép: illusztráció (yiyiphotos/Pixabay) - szmo.hu
2021. április 09.

hirdetés

Felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott az ügyészség egy férfi ellen, aki az eljegyzésük ünneplésekor bántalmazta a menyasszonyát - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t pénteken.

A 32 éves férfi és áldozata élettársi kapcsolatban élt. A férfi 2020 októberében megkérte a párja kezét, és miután a nő igent mondott, úgy döntöttek, hogy az örömteli hírt a rokonokkal együtt ünneplik meg.

A mulatozáson a jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztó jegyespár összeszólalkozott, és a vita hevében a vőlegény többször arcon ütötte menyasszonyát, aki elesett. A férfi ezután megrugdosta, súlyos sérüléseket, köztük orrcsonttörést okozva a nőnek.

Az eset után a nő visszaköltözött a családjához, de később a pár kibékült, a sértett megbocsátott a férfinak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

A temetőből lopkodott mécsesekkel világított otthon egy füzesabonyi férfi, mert nem volt nála áram

50 rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás miatt indult eljárás a 48 éves férfi ellen.
Fotó: police.hu - szmo.hu
2021. április 10.

hirdetés

Még januárban jelentették be a rendőrségen, hogy az elmúlt időszakban valaki visszatérően, több mécsest ellopott a füzesabonyi temetőből.

A rendőröknek sikerült azonosítani a feltételezett elkövetőt, akit április 8-án gyanúsítottként hallgattak ki.

A 48 éves füzesabonyi férfi kihallgatásán beismerte, hogy 2019 őszén, valamint 2020. szeptember és október hónapokban is ő lopta el a temetőből a mécseseket. Mint kiderült, azért, mert a házában nem volt áram, ezért a mécsesekkel világított.

Az otthonában tartott házkutatáskor a nyomozók megtalálták az ellopott elektromos mécseseket.

Sz. Sándor ellen a Füzesabonyi Rendőrkapitányság 50 rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás vétség miatt folytat eljárást - olvasható a police.hu oldalon.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Videón, ahogy elfognak egy pedofil férfit Győrben, aki fizetni akart a szexért egy gyerekkel

A 42 éves férfit korábban már elítélte a bíróság hasonló jellegű bűncselekményért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 10.

hirdetés

Letartóztattak egy 42 éves férfit, aki egy internetes társkeresőn keresztül pénzért szexuális kapcsolatot akart létesíteni egy gyermekkorú fiúval - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szombaton a police.hu honlapon.

A nyomozók februárban kaptak információt a férfi tevékenységéről, ezért a csevegő applikáción keresztül feltérképezték a szándékát; ekkor derült ki, hogy

fizetni akart azért, hogy Győrbe "szállítsanak" neki egy gyermekkorút.

A nyomozók a találkozón elfogták a férfit, aki magával vitte az előre megbeszélt összeget. A férfi beismerő vallomást tett, és az is kiderült, hogy

hasonló jellegű szexuális cselekményért már korábban elítélte a bíróság.

A KR NNI őrizetbe vette a gyanúsítottat, aki ellen gyermekprostitúció kihasználása miatt folytatnak büntetőeljárást. A Győri Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását.

VIDEÓ: Elfogtak egy pedofilt Győrben

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

HVG: Czeglédy Csabát gyanúsítottként hallgatták ki az Ördög ügyvédje ügyében

A rendőrök arról is kérdezték Czeglédyt, tudja-e, hogy ki kezelte az Ördög ügyvédje weboldalakat. „Fogalmam sincs, de ha tudnám, megveregetném a vállát” - reagált erre a DK-s politikus.
Címkép: MTI/Balogh Zoltán - szmo.hu
2021. április 09.

hirdetés

Kihallgatta a rendőrség csütörtök este Czeglédy Csabát az egyik olyan ügyben, amely Borkai Zsolt adriai hajóútja miatt indult – tudta meg a hvg.hu.

A Borkai Zsolt lemondásához vezető botrány 2019 októberében robbant ki, amikor az „ördög ügyvédje” nevű blogon szexvideó-részletet tettek közzé, valamint olyan információkat, amelyek gazdasági visszaélésekről, korrupcióról szóltak. Végül Borkait újraválasztották Győr polgármesterének, de később lemondott a címről és a Fideszből is kitették.

A videóról korábban már kiderült, hogy az megvolt M. Richárdnál is, még azelőtt, hogy a botrény kirobbant volna. A zsarolási ügyben hét ember ellen folyik nyomozás. A hvg.hu információi szerint

csütörtök este Czeglédy Csabát is kihallgatta a rendőrség.

A lapnak a DK politikusa is megerősítette az információt.

A lap birtokába került jegyzőkönyv szerint a nyomozók közölték Czeglédyvel, hogy a Borkai Zsolt valódi arca néven létrehozott, jelenleg "Az ördög ügyvédje" nevű Facebook-oldal kezelője Győr-Moson-Sopron megye területére koncentrálva hirdetést kért, a hirdetés költségét pedig Czeglédy bankszámlájával fizették, ezért őt bűnsegédként elkövetett személyes adattal visszaélés vétségével, valamint bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés vétségével gyanúsítják.

hirdetés

"Czeglédy a kihallgatásán azt mondta: a gyanúsítás szerinti cselekmény több okból sem tényállásszerű. A politikus arra hivatkozott, hogy a gyanúsításból sem az nem derül ki, hogy ő egy Facebook-oldalt vagy annak egy posztját hirdette, sem az, hogy mikor. Czeglédy védekezése szerint az sem derül ki a gyanúsításból, hogy posztra vonatkozik-e a hirdetés, ha viszont arra, akkor a gyanúsítás nem részletezi, hogy a posztban mely személyes adatok voltak kezelve jogosulatlanul. Czeglédy arra is hivatkozott, hogy mivel a szexuális felvételeket a weboldal kezelője hozta nyilvánosságra, így ha vissza is élt valaki személyes adatokkal, akkor azt a weboldal kezelője tette. A DK-s politikus szerint ez alapján bárkit meg lehetne gyanúsítani, aki a Facebook-oldalán megosztotta a weboldalt" - írja a lap.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: