News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Teljesen valósághűen játszotta el saját elrablását és megkínzását egy angol férfi, hogy pénzt csaljon ki ismerőseitől

Hogy hihető legyen a történet, fegyvereket is fogott magára, amiről képeket és videókat küldött az áldozatainak.

Link másolása

hirdetés

Döbbentes tervet eszelt ki egy fiatal angol férfi: eljátszotta, hogy elrabolják és megkínozzák csak azért, hogy pénzt csaljon ki két ismerősétől - számolt be róla a Metro.

Az eset még februárban történt, de most került napvilágra. Christopher Sellman volt élettársa, a 28 éves Stephanie Gibb segítségével vitte véghez tervét. Ismerősei először egy ismeretlen telefonszámról kaptak üzeneteket, amelyekben az állt, hogy Sellmant elrabolták és csak akkor engedik el, ha váltságdíjat fizetnek érte. A páros egy képet is csatolt bizonyítékként, amin az látszott, hogy a férfi torkához egy borotvapengét szorítanak. Az áldozatok megijedtek és elutalták a kért összeget arra a bankszámlaszámra, amit az "emberrablók" megadtak.

Másnap azonban még több pénzt követeltek, ezt pedig azzal nyomatékosították, hogy egy újabb fotót küldtek Sellmanről, amin már egy pisztoly volt a szájában. Az ismerősök ezután ismét eleget tettek az utasításnak.

Amikor azonban újabb követelések érkeztek üzenetben, már megtagadták az utalást. Az "emberrablók" erre erőszakkal fenyegették őket, és azzal riogatták őket, hogy tudják, hol laknak.

hirdetés
Az áldozatok hiába cseréltek telefonszámot, e-mailben és a közösségi oldalakon is zaklatták őket, ráadásul egyre durvább képeket és videókat küldtek nekik. Az egyik felvételen például az látszott, ahogy számszeríjat szorítanak Sellman halántékához, egy másikon pedig úgy tűnt, hogy a víz alá dugják a fejét.

Az ismerősök jelentették az esetet a Kent megyei rendőrségen, a nyomozók pedig érdekes felfedezést tettek. Feltűnt nekik, hogy ugyanazok a helyesírási hibák és elírások voltak Sellman üzeneteiben, mint az "emberrablók" üzeneteiben. A zsaruk végül március 24-én fogták el a 23 éves férfit az otthonában, akit zsarolással gyanúsítottak meg. A házában megtalálták azokat a fegyvereket, amelyek az ismerősöknek küldött képeken szerepeltek, és a mobiltelefonok is, amelyekről az üzeneteket küldték.

Mint kiderült, Sellman és volt élettársa sportruhákra és ételrendelésre költötte azt a pénzt, amit a férfi ismerőseitől szereztek meg az átveréssel.

A férfi bűnösnek vallotta magát, tette miatt két év négy hónap börtönt kapott. Stephanie Gibb is beismerte, hogy részt vett az akcióban, ő 18 hónapos felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
„Uramisten!” – videón, ahogy elüti a vonat a síneken hagyott rendőrautót, benne a gyanúsítottal
A megbilincselt 20 éves nő a rendőrautóban volt, miközben a rendőrök a kocsiját kutatták át. A Fort Lupton-i rendőrség közzétette a testkamerás felvételeket.

Link másolása

hirdetés

Rendőrautónak ütközött egy tehervonat Coloradóban az Egyesült Államokban – írja az NBC News.

A rendőrök éppen egy húszéves nőt vettek őrizetbe, aki vezetés közben tettlegességig vezető konfliktusba került az utastársával. A nő egy vasúti átjáró után állt meg a rendőröknek, akik mögötte parkoltak le, a síneken.

Az őrizetbe vett nőt beültették a rendőrkocsiba, majd elkezdték átkutatni az autóját. Ekkor jött a tehervonat, és nekiütközött a rendőrautónak.

A coloradói Fort Lupton város rendőrsége nyilvánosságra hozta a rendőrök testkamerás felvételeit az esetről. A felvételen látszik, ahogy a rendőrök épp átkutatják az autót, miközben a háttérben hallatszik a vonat kürtölése. A rendőrök ennek ellenére beszélgetnek tovább, és csak másodpercekkel később eszmélnek.

Az egyik rendőr akkor mondja azt, hogy „uramisten”, mikor a vonat már nagyon közel jár a rendőrautóhoz. Ekkor még odakiáltanak a társuknak, hogy menjen hátrébb, de már csak végignézni tudják az ütközést.

A rendőrautóban ülő, megbilincselt nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a hírek szerint magához tért, tud beszélni, és ügyvédet fogadott.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Együtt ugrott a halálba egy idős bukaresti házaspár, nem akartak többé a gyerekük terhére lenni
A tömbházuk hetedik emeletéről, a szemétledobó ablakából vetették ki magukat. Búcsúlevelet is hagytak.

Link másolása

hirdetés

Együtt ugrott a halálba egy idős házaspár Bukarestben pénteken – számolt be az esetről a Főtér.

A pár mindkét tagja 89 éves volt, és a tömbházuk hetedik emeletéről, a szemétledobó ablakából vetették ki magukat. A helyszínre érkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Később kiderült:

a férfi zsebében egy búcsúlevelet is találtak, amelyben az áll, hogy az idős házaspár nem akar többé gyereke terhére lenni, ezért döntöttek a közös öngyilkosság mellett.

A Főtér cikke szerint a házaspár gyerekéről annyit lehet tudni, hogy Brüsszelben dolgozik.

A G4Media portál az idős párhoz közelállóktól úgy tudja, hogy

hirdetés
mindketten súlyos betegségben szenvedtek, nehezen tudtak megbirkózni romló egészségi állapotukkal, talán ezért dönthettek úgy, hogy inkább együtt menekülnek a halálba.

Időközben igazságügyi források azt is közölték, hogy a 89 éves férfi államtitkárként dolgozott a Văcăroiu-kormány idején, 1992 és 1996 között az akkori környezetvédelmi minisztériumban.

Az ügyben vizsgálatot indított az ügyészség.

Ha segítségre van szükséged

Ha te is úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Apja luxusautójával döngetett egy 17 éves fiú a Váci úton, engedély nélkül
A kocsi rendszámát is elvették a rendőrök, a fiút pedig feljelentették.

Link másolása

hirdetés

Éjszakai közlekedési ellenőrzést tartott a budapesti 13. kerületi rendőrség szeptember 16-án a kerület kiemelkedően forgalmas útjain. Az akció fő célja a közúti közlekedés biztonságának javítása volt - írja a Police.hu.

Gyorshajtás miatt 16 sofőrrel szemben indult közigazgatási eljárás. Két gépkocsivezetőt elfogtak, egyiküket ittas vezetés miatt, a másik ellen tartózkodási hely megállapítása miatt volt elfogatóparancs érvényben, és eltiltás hatálya alatt vezetett. Egy vezetőt előállítottak légalkohol-mintavételre, egy másik pedig közigazgatási bírságot kapott ittas vezetésért.

Helyszíni bírságot kapott két sofőr vezetés közben kézben tartott mobiltelefon-használat miatt, egy vezető azért, mert nem indexelt sáváltáskor, valaki pedig azért, mert a kocsijának lejárt a műszakija.

Egy luxusautót azért állították meg, mert bejelentés érkezett, hogy egy autó nagy hanggal közlekedik a Váci úton. A kocsit vezető tizenhét éves fiút feljelentették és elvették a kocsi rendszámát, mivel a külföldi rendszámú, édesapja által bérelt luxusautót az előírt engedély nélkül vezette.

VIDEÓ: Luxusautó rendszámát is elvették az éjszakai ellenőrzésen

hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a közlekedésre veszélyes jogsértéseket, ezért a továbbiakban is várhatók hasonló ellenőrzések - írják a honlapon.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Ötméteres szakadékba zuhant egy autós Pest megyében
Tolatott, így zuhant a kocsijával a szakadékba.

Link másolása

hirdetés

Ötméteres szakadékba zuhant egy autó szombaton Zebegényben, a tűzoltók és a mentők egy embert hoztak fel a mélyből - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a baleset a zebegényi Pozsonyi utcában történt, a gépkocsi tolatott, így zuhant a szakadékba.

A váci hivatásos és a nagymarosi önkéntes tűzoltók a mentőszolgálattal közösen - kötél és speciális hordágy segítségével - hozták fel a sofőrt - áll a közleményben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: