News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Egy traktor utánfutója gázolt el egy 2 éves kisfiút Aszódon

A gyerek az édesanyjával és a testvérével egy magán-üdülőterületen, az út szélén szedett pipacsokat. Azokat akarta feldobni a mellettük elhaladó traktor utánfutójára, amikor valahogyan a kerekek alá került.

Link másolása

hirdetés

Egy traktor utánfutója gázolt el egy kétéves kisfiút a Pest megyei Aszódon szombat délután. A gyerek az édesanyjával és négyéves testvérével egy magán-üdülőterületen szedett pipacsokat az út szélén, amikor elhaladt mellettük a pótkocsis traktor.

A kétéves kisfiú fel akarta dobni az utánfutóra a pipacsokat, ekkor került a kerék alá.

"Az egyik kisfiú a pótkocsi után szaladt, egy virágot szeretett volna a pótkocsiba dobni, de sajnálatos módon a kerék alá esett. Ahogy én tudom, súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett"

- mondta az RTL Híradónak Pénzes Tiborc Szabolcs, Aszód polgármestere.

A közelben lakók azonnal odarohantak, hogy segítsenek, közben többen is hívták a rendőröket és a mentőket.

hirdetés

"A kisfiúhoz több mentőautót és mentőhelikoptert is riasztottunk. Koponyasérülést, agyrázkódást kellett feltételezni, úgyhogy ennek megfelelően rögzítették a testét, infúziót kötöttek be neki, és helikopterrel szállították a Heim Pál Kórházba"

- fogalmazott Győrfi Pál.

Az RTL Híradó szerint a magán-üdülőterületre, ahol a baleset történt bárki bemehet, nincs lezárva. Így juthatott be az édesanya is a két gyerekével. A Híradó úgy tudja, hogy az anya mindkét kisfiú kezét fogta, amikor elment mellettük a pótkocsis traktor. A 2 éves kisfiú azonban kiránthatta a kezét a fogásból, így eshetett a kerekek alá. A polgármester szerint is szerencsétlen véletlen, ami történt.

"Úgy tűnik, hogy egy szerencsétlenségről van szó. A kisfiú talán holttérbe kerülhetett, ezért talán nem vette észre a vezető, és így történhetett meg ez a baleset"

- fogalmazott a polgármester.

A kisfiút már tegnap megműtötték a kórházban, mára pedig stabilizálódott az állapota. Hogy végül lesznek-e maradandó sérülései, nem tudni.

A Híradó úgy tudja, az édesanya a baleset óta folyamatosan a kórházban van kisfia mellett. A rendőrök még nem tudták kihallgatni, annyira megviselték a történtek. A Híradó információi szerint egyelőre sem őt, sem a traktor vezetőjét nem gyanúsították meg. Még vizsgálják, hogy egyáltalán hibázott-e valaki.

Az RTL Híradó riportja:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Megrázó képek: meghalt egy motoros, miután áttért a szembe sávba és karambolozott Érdnél
A motor kigyulladt, a 60 éves tárnoki férfi életét már nem tudták megmenteni.

Link másolása

hirdetés

Halálos baleset történt a 6-os úton Érdnél – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

A rendőrség közlése szerint egy motoros Százhalombatta felé haladva áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy személyautóval, a motor kigyulladt.

A motoros – egy 60 éves tárnoki férfi – életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A rendőrök az útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat az M6-os autóút irányába terelik.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Balatonba fulladt kislány: gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoznak az anya ellen
Egy gumimatracon sodródott be a mélyvízbe, majd leesett róla.

Link másolása

hirdetés

Másodfokú viharjelzés idején fürdött az édesanyjával a Balatonban az a 2 és fél éves cseh kislány, aki szombaton fulladt bele a tóba. Az ügyben büntetőeljárás indult az anya ellen - közölte a rendőrség kedden.

Mint írták, augusztus 6-án érkezett bejelentés arról, hogy

a badacsonytördemici strandnál egy kislány sodródott be a mélyebb vízbe gumimatracon, majd leesett róla és elmerült a tóban.

A cseh állampolgárságú gyermeket a vízimentők csak szonárral tudták megtalálni a parttól mintegy kétszáz méterre. A Sümegi Szó korábban azt írta, hogy a helyszínen rendőrök, mentők, helyi dolgozók és strandolók is kezdték el keresni a kislányt.

A helyszínre érkező orvos újraélesztési kísérlete sikertelen volt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt rendelt el nyomozást

a 34 éves cseh állampolgárságú anya ellen.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Tizenhat sérültet vittek kórházba egy 18. kerületi baleset után – autóbusz és személyautó ütközött
Lezárták az üllői út érintett szakaszát, rengeteg mentő és rendőrautó érkezett a helyszínre.

Link másolása

hirdetés

Autóbusz és személyautó ütközött Budapest XVIII. kerületében szerda délután,

a mentők tizenhat sérültet vittek kórházba.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a karambol az Üllői út és a Szarvas csárda tér kereszteződésében történt. A sérültek ellátása és a műszaki mentés az este folyamán is folytatódik.

A rendőrök az Üllői utat a Petőfi utca és a Garay utca között lezárták, a járműveket a párhuzamos utcákra terelik – írták a police.hu-n.

Az Országos Mentőszolgálat az MTI megkeresésére azt közölte: nyolc mentőegységet riasztottak a helyszínre. Összesen tizenhat sérültet vittek kórházba: egyikük súlyos, további tizenöt ember könnyebb sérülést szenvedett.

Cikkünket frissítjük.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Fotók: így hatástalanítják a veszprémi féltonnás légibombát
A hatástalanítás idejére fél kilométer sugarú körben evakuálták a környéket.

Link másolása

hirdetés

Megkezdték a Veszprém belvárosában előkerült második világháborús légibomba hatástalanítását a Magyar Honvédség tűzszerészei kedd délelőtt.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta:

mintegy 500 méter sugarú körön belül mindenki elhagyta otthonát, munkahelyét.

A rendőrség lezárta a kijelölt területet, a tűzszerészek pedig megkezdték az 500 kilogrammos szovjet légibomba hatástalanítását az Egyetem utcában. A robbanótestet orr- és fenékgyújtó szerkezettel látták el, amelyet el kell távolítani a légibomba biztonságos kiemeléséhez és szállításához – tette hozzá.

Máté Alexandra hadnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek 10 óra után elmondta, mindenki elhagyta a lezárt területet, amelynek kiürítésében mintegy száz rendőr vett részt. Hozzátette: mindenki együttműködő volt.

hirdetés

A szóvivő elmondta azt is, hogy a lezárás mintegy 30 utcát érint, ahol csaknem 700 ember lakik, de összesen mintegy ezer embernek kellett elhagynia otthonát, munkahelyét.

A Csolnoky Ferenc kórház közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy az intézménynek csak bizonyos egységeit érinti a kiürítés, ezt a betegek épületeken belüli áthelyezésével megoldják. A kórházban hétfőre és keddre látogatási tilalmat, valamint felvételi zárlatot vezettek be valamennyi osztályra, illetve kedden az oltópont és minden szakrendelés is zárva lesz – tették hozzá.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal honlapján azt közölte, hogy kedden a Megyeház téri, Komakút téri, valamint Egyetem utca 17. alatti szervezeti egységeikben szünetel az ügyfélfogadás. A hatástalanítás idejére kedd reggel hat órától a veszprémi önkormányzat befogadási helyeket hozott létre a Pannon Egyetem Polinszky-teremében, a Lovassy László Gimnáziumban és a Kossuth Lajos Általános iskolában.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: