hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Durva: kamupisztollyal fenyegette tanárát egy francia diák

Azt követelte a srác a hatástalan fegyvert tanárnője fejéhez tartva, hogy írja őt ki a hiányzók közül.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 22.

hirdetés

Akár 5 év börtönbüntetésre is számíthat az a 15 éves francia fiú, aki fegyvert tartott tanára fejéhez. A tinédzser a rettenetes incidens után vasárnap állt bíróság elé.

A fiú, akinek tettét a tanár jelentette, végül magától ment édesapja társaságában a rendőrségre. Kitartott amellett, hogy a pisztoly, amelyet az oktató fejéhez tartott, nem volt igazi. Azt is állította, hogy csak viccnek szánta az egészet. Az ilyesfajta, fegyveres fenyegetéseket azonban akár öt év börtönnel is büntethetik még akkor is, ha nem igazi fegyverről van szó - írja a Daily Mail.

A diák azon dühödött fel, hogy a tanár beírta őt hiányzónak, miután elkésett az óráról. Az esetet mobillal felvette a fiú egyik osztálytársa is. A videón jól látható, hogy a tanár végig nyugodt maradt:

Az esetet határozottan elítélte Christophe Castaner francia belügyminiszter, és Emmanuel Macron francia elnök is elfogadhatatlannak nevezte a Twitteren.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Testkamerás civil rendőröket vetnek be a gyalogosok megfigyelésére, 150 ezer forint is lehet a bírság

Ha valaki gyalogosan átmegy a piroson, májustól még könnyebben kaphat nagy összegű pénzbüntetést.
címkép: Sam Saunders/Flickr - szmo.hu
2021. április 22.

hirdetés

Immár nemcsak az autósoknak, motorosoknak kell számolniuk azzal, hogy videós felvétel készül egy szabályszegésről, hanem a gyalogosoknak is. A tervek szerint májustól ők is találkozhatnak majd járókelőnek látszó testkamerás rendőrökkel, mondta Berzai Zsolt alezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Baleset-megelőzési Osztályának vezetője a Közlekedésbiztonságnak.

Senki ne azért tartsa be a közlekedési szabályokat, mert akkor éppen ott áll egy rendőr és pont őt figyeli. Májustól a gyalogosok is egyre kevésbé lehetnek biztosak abban, hogy nem éppen egy testkamerával felszerelt rendőr áll mögöttük, amikor mobiljukba merülve átsétálnak a piroson, mert megérkezett a villamos, és amúgy is mesze volt még az az autó…
– magyarázta.

Emellett a rendőrség a Budapesti Autósok Közösségével együttműködési megállapodást is köt, hogy egyszerűbben eljuthassanak a civilek által szabálytalanságokról készített felvételek a rendőrséghez, ezáltal minél több esetben azonosítani tudják az érintett járművek üzembentartóit.

A piroson áthaladást 50 ezer forint közigazgatási bírsággal bünteti a hatályos jogszabály, ha autóval, motorral vagy kerékpárral halad át valaki a piroson. Abban az esetben, ha gyalogosan megy át a piroson valaki, akkor szabálysértés miatt 5 000-től 150 000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal büntethetik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Úgy élt a fizetéséből 15 évig egy olasz kórházi dolgozó, hogy nem is járt be dolgozni

A most 67 éves férfi még 2005-ben került Catanzaro egyik kórházába, és már a kezdetektől fogva nem volt hajlandó dolgozni. Összesen közel 200 millió forintnyi pénzt tett zsebre azóta munka nélkül.
Címkép: Google Térkép - szmo.hu
2021. április 22.

hirdetés

Országos rekordot döntött Olaszországban egy férfi azzal, hogy úgy vette fel a fizetését 15 évig, hogy ez idő alatt egyszer sem ment be dolgozni - jelentette az olasz Ansa hírügynökség.

A férfi 2005-ben került köztisztviselőként a catanzarói Pugliese Ciaccio Kórházba, de már abban az évben nem volt hajlandó dolgozni.

A rendőrség szerint a kórház főigazgatóját is megfenyegette, hogy ne jelentse a hiányzását. Miután az az igazgató nyugdíjba ment, már senkinek nem tűnt fel, hogy a köztisztviselő nem jár be dolgozni, mert senki nem is ellenőrizte ezt.

Végül egy rendőrségi nyomozás során derült fény arra, hogy 15 évig felvette a fizetését anélkül, hogy dolgozott volna. Így összesen 538 ezer eurót, vagyis több mint 195 millió forintnyi pénzt tett zsebre 2005 óta.

A most 67 éves férfit hivatali visszaéléssel, hamisítással és zsarolással vádolják, és hat nyomozót gyanúsítanak azzal, hogy szerepet játszottak a csalásban.

Az olasz kormány 2016-ban szigorította azt a törvényt, amely a munkahelyről való "lógást" bünteti, miután több rendőrségi nyomozás feltárta, hogy ez igencsak elterjedt a közszférában - írja a Guardian.

Az egyik nyomozás során például a rendőrök titokban elhelyezett térfigyelő kamerákkal buktattak le 35 embert, akik elvben Sanremo városházáján dolgoztak, de gyakorlatilag legalább két évig kijátszották a becsekkolási rendszert. A felvételeken látszott, hogy két alkalmazott felesége húzta le az ellenőrzőponton a férj belépőkártyáját, míg más dolgozók ugyan ezt megtették maguknak, de aztán munka helyett shoppingolni, szórakozni vagy sportolni mentek. Egy másik nyomozás pedig éppen egy közlekedési rendőrt leplezett le, aki ugyanabban az épületben élt, ahol dolgozott, és volt olyan, amikor egy szál alsónadrágban ment becsekkolni, majd visszafeküdt az ágyba.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Inkább lefotózta és hagyta meghalni a gödörbe zuhant férfit ahelyett, hogy segített volna neki

A szerencsétlenül járt férfi másnapra meghalt, a gödörben találták meg a holttestét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 23.

hirdetés

Segítségnyújtás helyett inkább csak lefotózta, majd magára hagyta azt a bajba jutott férfit, aki a XXII. kerületben egy gödörbe zuhant, és nem tudott kijönni belőle. A férfi másnapra meghalt a gödörben fekve - írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy videót is megosztott a tavaly november 6-án történt megdöbbentő esetről. A XXII. kerületi Pék utca és Ady Endre utca kereszteződésénél történt balesetben egy férfi zuhant fejjel előre egy útmenti gödörbe, kijönni azonban már nem tudott. A rendőrség által megosztott videón látszik, hogy egy fiatal férfi elsétál a gödör mellett, majd visszamegy hozzá. A lyukból a bajba jutott kinyúl a férfi felé, aki azonban csak egy fotót készít róla telefonjával, majd tovább sétál.

A szerencsétlenül járt férfit másnap holtan találták a gödörben.

A BRFK segítségnyújtás elmulasztása miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség azt kéri, hogy jelentkezzenek azok, akik látták a fiatal, vékony, magas férfit, aki világos nadrágot és világos felsőt, valamint hosszú, sötét kabátot viselt, vagy bármilyen információval rendelkeznek az esetről. A bejelentéseket a 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán várják, illetve hívhatják a 112-es segélyhívó számot, de személyesen is tehetnek bejelentést bármelyik rendőrkapitányságon.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Rómeó és Júlia-tragédia a valóságban: öngyilkos lett egy brit férfi, mert azt hitte, hogy meghalt a párja

A várandós menyasszony megpróbált végezni magával, végül mégis ő maradt életben kettejük közül.
Fotók: Becci McDonald/Facebook - szmo.hu
2021. április 22.

hirdetés

Szörnyű tragédia történt egy angol családban. Egy Liverpoolban élő férfi öngyilkos lett, mert tévesen azt hitte, hogy menyasszonya meghalt.

A szomorú történet nagyon hasonlít Rómeó és Júlia tragikus halálára. A pár nagyjából másfél évvel ezelőtt ismerkedett meg egymással. Bradley Crellin hajléktalan volt, az utcán ismerkedett meg Becci McDonalddal, akivel gyakran beszélgettek. Kiderült, hogy a 31 éves férfinek borzasztó gyerekkora volt, állami gondozásban nőtt fel, és már hét éve az utcán élt. A barátkozásból végül randi lett, a nő pedig nem sokkal később úgy döntött, hogy befogadja a férfit. Remek nevelőapja lett a lány előző kapcsolatából született kislányának, Beccivel pedig annyira jól alakult a kapcsolatuk, hogy el is jegyezték egymást. Boldogan éltek együtt, ám közös kisfiuk megszületése után az anya nagyon rossz mentális állapotba került: súlyos szülés utáni depresszióban és pszichózisban szenvedett.

Április 8-án úgy érezte, nem bírja tovább, ezért megpróbálta megölni magát. Vőlegénye rögtön kihívta a mentőket, de annyira megrázta az, hogy felesége meghalhat, hogy másnap öngyilkos lett.

"Bradly megmentette az életemet, amikor kihívta a mentőket. Utoljára eszméletlenül, elkékülve látott. Nem gondolta, hogy életben maradok" - mondta a Liverpool Echo-nak a nő, akinek végül sikerült megmenteni az életét.

Becci most egyedül maradt a két gyerekkel, ráadásul már a második babáját várja elhunyt vőlegényétől. Azt állítja, most sokkal stabilabbnak érzi magát, és segítsége is van. A 12 hetes ultrahangvizsgálat pedig azt mutatta, hogy a magzat is egészséges és jól van.

Ha segítségre van szükséged

Ha te is úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: