Dobrev Klára vezeti a DK EP-választási listáját

A következő helyeken Molnár Csaba és Rónai Sándor szerepelnek.

Link másolása

Nyilvánosságra hozta a Demokratikus Koalíció az EP-választási listáját. Az első helyen Dobrev Klárát jelölik, őt Molnár Csaba és Rónai Sándor követi. A negyedik helyén Ara-Kovács Attila, az ötödiken Horváth Jácint szerepel.

Dobrev Klára 47 éves, közgazdasági és jogi diplomája is van. 2016-ban a Forbes őt választotta a 7. legbefolyásosabb magyar nőnek a közéletben. Négy nyelvből tett felsőfokú nyelvvizsgát (angol, bolgár, német, orosz).

Molnár Csaba a Gyurcsány-kormány Közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztere volt, majd a Bajnai-kormányban a Miniszterelnöki hivatalt vezető miniszter.

"Ők állnak a legeurópaibb párt európai parlamenti listájának élén. Tavasszal ők készülnek megvédeni az európai álmot, az Európai Egyesült Államokat! Hajrá európai magyarok"

- írták a közösségi oldalukon.

VIDEÓ: A bejelentés


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Sokkoló felvétel! Videón, ahogy lelövik a rendőrökre téglát dobáló rablót
A végzetes intézkedés videófelvételét nemcsak tájékoztató jelleggel hozták nyilvánosságra, hanem bűnmegelőzési szándékkal is.

Link másolása

A kaliforniai El Centro rendőrsége kiadta annak az intézkedésnek a testkamerás videófelvételét, melynek során kétszer is rálőttek egy menekülő rablóra, miután az téglát dobott egy járőr irányába - írta meg a police.hu.

Az eset még augusztus 31-én történt, amikor egy férfi belépett a South Imperial Avenue és az Ocotillo Drive sarkán lévő italboltba, kivett a hűtőből két doboz sört, és távozott.

Az üzlet alkalmazottja utánaszaladt, mire a férfi egy téglával megfenyegette a nőt.

Ezek után a helyszínre kiérkező rendőrök többször is felszólították a férfit, hogy álljon meg és dobja el a téglát, de nem jártak sikerrel, sőt a férfi az egyikük felé hajította a téglát.

A járőr elhajolt a tégla elől, majd a következő pillanatban két lövést adott le a támadóra. A 31 éves rabló, Elizandro Vargas a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A végzetes intézkedés videófelvételét nemcsak tájékoztató jelleggel hozták nyilvánosságra, hanem bűnmegelőzési szándékkal is. A 330 millió lakosú USA-ban jelenleg 430 millió lőfegyver van a lakosság tulajdonában, és folyamatosan emelkedik a felfegyverkezve elkövetett bűncselekmények száma.

Az alábbi videót csak erős idegzetűeknek ajánlott megnézni!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Megtalálták a napokban eltűnt 29 éves férfi holttestét
A rendőrség egy 30 éves budapesti férfit hallgatott ki gyanúsítottként, aki a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást nem tett.

Link másolása

A BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányságán 2023. november 30-án egy férfi tett bejelentést, hogy testvére előző nap délután elment otthonról, de azóta elérhetetlen, nem tudja, hol tartózkodik, és a telefonját sem veszi fel.

Egy nappal később, december elsején az életvédelmi nyomozók és a ferencvárosi rendőrök együtt egy Budapest környéki ingatlan udvarán megtalálták az eltűnt férfi autóját, és a ház melléképületében a férfi holttestét is.

A Budapest Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

A rendőrség egy 30 éves budapesti férfit hallgatott ki gyanúsítottként, aki a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást nem tett.

A kihallgatás végén K. Richárdot a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását.

(via Blikk)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Még több pénzt követelt a favágásért, majd a láncfűrésszel megsebesítette anyját a tiszaderzsi férfi
Az asszony csak azt kérte, hogy vágja össze neki a fát a fia, még pénzt is kínált érte.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2023. december 02.


Link másolása

A családi vitából majdnem komoly tragédia lett - írja a Police.hu.

November 30-án délelőtt a tiszaderzsi asszony 2000 forintot ígért a fiának, ha összevágja a fát. A férfi azonban kevesellte az összeget és vita alakult ki közöttük.

A férfi a nyomaték kedvéért, hogy további pénzt csikarjon ki, beindította a láncfűrészt, majd egy felfelé irányuló mozdulattal megvágta a vele szemben álló édesanyja tenyerét, aki súlyos sérülést szenvedett.

A nő ekkor két 1000 forintost dobott a földre, és vérző kezével azonnal orvoshoz indult. A fia felvette a földről a pénzt és zsebre tette.

A tiszafüredi rendőrök elfogták a bűncselekmény 32 éves feltételezett elkövetőjét, rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Hörgő hangokat hallott az egyik hullazsákból, teljesen ledöbbent a brazil hullaház alkalmazottja
Az idős nő levegőért kapkodott, pedig órákkal korábban halottnak nyilvánították.

Link másolása

Az eset még november 25-én történt: egy hullaház alkalmazottja szerint az egyik nyugdíjas hulla levegő után kapkodott egy hullaházban Brazíliában - írta meg a 24.hu.

Pedig Norma Silveira da Silvát már órákkal korábban halottnak nyilvánították a brazíliai kórházban.

A holttestnek gondolt élő beteg egy 90 éves nő volt, aki levegőért kapkodott. Az idős nőt visszavitték a kórházi osztályra, egy nappal később azonban meghalt.

A nő korábbi gondozója, Jessica Martins Silvi Pereira még meg tudta látogatni a nőt, miután visszakerült a kórházba. A beteg rövid időre ki is nyitotta a szemét, de később már nem sikerült megmenteni az életét.

Norma családja az eset miatt beperli a kórházat.

A botrányos eset miatt több brazil hatóság és orvosi etikai bizottság is vizsgálatba kezdett.

Link másolása
KÖVESS MINKET: