KÉK HÍREK
A Rovatból

DNS igazolta: meghalt a görög özönvízben eltűnt osztrák nászutas pár

A víz elsodorta a házukat, ahová az eső elől menekültek. A ház tulajdonosa szerint a nászutasok Grazból érkeztek.

Link másolása

Mi is írtunk róla, hogy újabb természeti katasztrófa sújtotta Görögországot. A heves esőzések súlyos károkat okoztak és a keletkező árvízek halálos áldozatokat is követeltek.

Az ország középső részén az árvíz teljes falvakat öntött el. A vízben többen is eltűntek, köztük egy osztrák nászutas pár is Potistika üdülőhelyén, a Pelion-hegy közelében.

Most megerősítették, hogy a nászutasok meghaltak. A Daniel vihar által szeptember 6-án hozott villámárvíz ugyanis elsodorta azt a házat, amelyben megszálltak

– írja a BBC.

A ház tulajdonosa Thanaszisz Szamarasz elmondta, hogy a pár az eső elől a házban próbált menedéket találni. A tulajdonos és pár vendég egy magasabban fekvő helyre mentek. Kérték a házaspárt is, hogy menjenek velük, de ők maradtak.

A tulajdonos szerint a nászutasok Grazból érkeztek. Bár a pár nevét nem nevezték meg, az osztrák külügyminisztérium közölte, hogy DNS-vizsgálatok igazolták kilétüket.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

Forrás: RTL.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Kiderült, ki volt az esztergomi robbantó: a zsidóktól a magyar kormány tagjaiig mindenkit gyűlölt a férfi
A kigyúrt J. László korábban masszőrként dolgozott. Becsületsértés miatt körözte a rendőrség.

Link másolása

Egyre több információ lát napvilágot arról a negyvenes éveiben járt férfiról, aki szerda este felrobbantott egy gázpalackot, megölve ezzel magát és egy intézkedő TEK-est. Korábban is lehetett tudni, hogy a „zavart férfinak” tetemes tartozása volt: várható volt, hogy kikapcsolják nála az áramot, és még a kocsiját is elvehetik egy végzés miatt. Szomszédai szerint sokakat az összeesküvés-elméleteivel traktált, otthonában pedig élelmiszert halmozott fel egy esetleges háborúra vagy a világvégére készülve.

A Blikk most megtudta: az elkövető egy J. László nevű masszőr volt, aki – ahogy azt korábban megírtuk – az utóbbi időben alkalmi munkákból próbálta eltartani magát, ugyanakkor fizetési elvárásai irreálisan magasak voltak.

A portál végigböngészte a férfi közösségimédiás profilját, ahol a rendkívüli módon kigyúrt férfi előszeretettel osztott meg magáról képeket. De nem csak azt. J. László profilja tele van gyűlölködéssel különböző csoportok iránt: a robbanásban meghalt férfi becsmérlően beszélt a zsidóságról, a kormány tagjairól, az orosz-ukrán háborúban pedig nyíltan az agresszor félnek drukkolt.

Az egyik bejegyzésben az emberi test mint lehetséges táplálékforrás szerepel.

A Blikknek a környéken élők is megerősítették ezt a negatív képet. Mint mondták: rendkívül rossz kisugárzása volt a férfinak, nem szívesen tartózkodtak a közelében.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Sokkoló videó: villám csapott két strandolóba, mindketten meghaltak
Többen fürdőztek a mexikói strandon, amikor lecsapott a vihar. Egy nő és egy férfi nem tudott időben elmenekülni.

Link másolása

Már több mint egymillióan látták azt a felvételt a közösségi médiában, ami egy különösen szerencsétlen tragédiát rögzített.

Mexikó Michoacán államának tengerpartján többen fürdőztek, amikor vihar érkezett a térségbe. Az emberek menekülni kezdtek, ketten azonban szerencsétlenül jártak:

mindkettejükbe ugyanaz a villám csapott bele.

A videón egy hatalmas villanás látszik és a hozzá tartozó csattanás hallatszik. Információk szerint egy nő a helyszínen meghalt, míg egy szintén szerencsétlenül járt férfi a kórházba szállítás után veszítette életét. Egyikük turista volt, a másikuk függőágyakat árusított a parton. Rajtuk kívül egy ember súlyos sérüléseket szenvedett.

Az Egyesült Államok Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatala szerint tévhit, hogy egy villám nem csaphat be kétszer ugyanarra a helyre. Valójában igen gyakori, hogy egy villámcsapás ugyanazt a helyet érinti gyors egymásutánban.

(Daily Star)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Felkavaró videón, ahogy elütik a Kékfény prostitúciós ügybe keveredett egykori riporterét
B. Bélát szeptember 10-én sodorta el agy autó, miközben az M0-on gyalogolt. Most egy megrázó videót is közzétettek a balesetről.

Link másolása

Sokkoló videó jelent arról, ahogy elgázolják a Kékfény korábbi riporterét szeptember 10-én az M0-on.

B. Bélát a reggeli órákban ütötte el egy szabályosan közlekedő autós, miközben a férfi az autók között sétált. A családja később az RTL-nek azt mondta, hogy

a férfi autójából kifogyott az üzemagyat, ezért gyalogolt a pálya mellett.

Az egykori tévést az intenzív osztályon ápolják, mert bár sérülései nem voltak súlyosak, időközben tüdőgyulladást kapott.

A balesetről most a Bp-i Autósok Közössége osztott meg egy megrázó videót, amit az egyik olvasójuktól kaptak. A felvételen látható, ahogy egy piros autó elsodorja a férfit.

A videót IDE kattintva tudott megnézni.

B. Bélát, a Kékfény egykori riporterét korábban azzal vádolták, hogy több mint egy éven keresztül bérelt lakásokat, melyeket prostituáltaknak adott ki napi használatra.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Megrázó részleteket árult el a TEK főigazgatója az esztergomi robbantásról
Hajdu János sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a férfi egy flexszel vágott bele a gázpalackba, ez okozta a robbanást. Az ajtóban álló TEK-esek nyolc-tíz métert repültek a detonáció erejétől.

Link másolása

Esztergomban tartott sajtótájékoztatót Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója a szerda esti esztergomi robbantással kapcsolatban, amiben egy rendőr életét vesztette.

Hajdu János elmondása szerint az elkövetőt a környéken feltűnően agresszív embernek ismerték, aki ellen körözést adtak ki a hatóságok a rendőrök és más hivatalos személyek elleni fenyegetések miatt.

A férfi többszöri felszólításra kijött rossz állapotban lévő házából, majd a túsztárgyalóval 4,5 órán keresztül a teraszról kommunikált. A férfi hatóságokkal végig agresszívan viselkedett, azonban robbantást ekkor nem említett és voltak olyan pillanatok, amikor majdnem megadta magát.

Közvilágítás hiányában a műveletet még sötétedés előtt akarta végrehajtani a TEK, ezért rendelték el a behatolást 18:40-kor, amit Hajdu a sajtótájékoztatón jó döntésnek nevezett. 3 perccel a behatolást követően történt meg a detonáció.

"A TEK-esek egy páncélozott jármű fedezékében berontottak a kapun, majd indult a behatolás az épületbe. Azonban már az ajtó megnyitásakor látták a férfit, amint egy flex-szel belevág a gázpalackba, ami azonnal robbant"

- mondta a TEK főigazgatója.

Az ajtóban álló TEK-esek nyolc-tíz métert repülve a kerti tóba és annak partjára estek, három kommandós pedig a törmelékek alá szorult.

"Egy rendőrünk olyan sérüléseket szenvedett, amiket nem élhetett túl"

- mondta Hajdu megtörten.

Négyen súlyos, heten könnyebb sérüléseket szenvedtek, emllett három tűzoltó is megsérült, ők kisebb csonttörésekkel kerültek kórházba. A sérülteket az esztergomi és a budapesti Honvéd Kórházba szállították, a kórház közlése szerint a legsúlyosabb sérült sincs közvetlen életveszélyben.

"Az intézkedés jogszerű volt, minden protokollt betartottunk, holnap ugyanígy csinálnánk"

- jelentette ki Hajdu, aki szerint a férfi a rendőrök megölését helyezte kilátásba arra az esetre, ha bemennek érte.

(via 444, Blikk)


Link másolása
KÖVESS MINKET: