News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Csalók gyűjtenek pénzt a cukrász Illés bácsinak

Barna Illés bejelentette, hogy nem akar tovább dolgozni. Civilek segítenek az összefogásban. És akadnak, akik a helyzetet kihasználva pénzt csalnak ki másoktól.

Link másolása

hirdetés

Egy ország mozdult meg, hogy kiálljon Illés bácsi cukrászdája mellett. Többen próbálnak segíteni, hogy a hely megmaradhasson. Ehhez most egyeztet az önkormányzat és a civilek csoportja. Ám máris akadnak olyanok, akik kihasználják a helyzetet, és más, jóhiszemű embereket becsapva pénzt próbálnak meg kicsalni tőlük.

"Tudomásunkra jutott, hogy néhányan elkezdtek adományokat gyűjteni a nevünkben, megtévesztő módon" - adták hírül az Illés bácsi cukrászdája Facebook-oldal adminisztrátorai. Illés bácsi, vagyis Barna Illés gödöllői cukrász a hétvégén lett lokális világsztár, miután valaki ráhívta a kormányhivatalt az ötven éve a jelek szerint mindenféle felújítás nélkül működő cukrászdájára.

Tudomásunkra jutott, hogy néhányan elkezdtek gyűjteni a nevünkben, megtévesztő módon - 3 nap alatt ezt is elértük, szóval haladunk!

Minden esetre: SENKI SEHOVA NE UTALJON, ÉS AMÍG ÉN NEM ADOK MEG BANKSZÁMLASZÁMOT, NE HIGGYEN SENKINEK, BÁRKINEK IS ADJA KI MAGÁT! Ebben csak én és az adminok dönthetünk, az adminok meg a tagoknál megnézhetők. De ahogy indul az utalás, ÉN jelzem!

Bárkitől pénzt csaltak ki, kérjük írjon e-mailt, vagy üzenetet valamelyik adminnak!

hirdetés

- írta az Illés bácsi cukrászdája Facebook-oldal.

illes1

"Az önkormányzat és a polgármester úr is segít nekünk! Nem elvenni akarják Illés úr munkáját, hanem segíteni, ők is azon munkálkodnak, hogy független maradhasson, de erre az önkormányzat keretein belül nem tudnak pénzt fordítani, ezért született meg második, harmadik lehetőségnek, hogy az önkormányzat megvenné az épületet, mert így használhatna önkormányzati pénzt erre! ...

Természetesen két számla fog nyílni, amennyiben erre lehetőségünk lesz, egy számla ami az önkormányzathoz köthető és egy, ami független és a mi vezetésünk alatt működik. Mindenki eldönti maga hogy hova utalja a pénzt!" - írták az oldalon.

Mint azt mi is megírtuk, egy névtelen feljelentés után ellenőrzést tartottak az üzletben. A vizsgálat megállapította, hogy az épület felújításra szorul, a helyiség berendezései elavultak. Emiatt a cukrászdát be kell zárni. Barna Illés cukrász elmondta, hogy a kiszabott büntetésre és a teljes felújításra nincsen pénze, ezért inkább bezárja a boltot.

A hatóság az ügyről azt nyilatkozta, hogy az élelmiszer-biztonsági ellenőrök festéssel javított, rozsdás, így az egészségre ártalmas keverőgépeket találtak. A Pest Megyei Kormányhivatal a mai napig sem bezárásról, sem egyéb szankciók meghozataláról nem hozott döntést, nem indított eljárást a cukrászda ellen.

Az idős cukrász elmondta, hogy Kanadából is keresték, hogy menjen ki és ott nyisson cukrászdát. De ő sem ott, sem idehaza nem akar már dolgozni. Teljesen összetörték az események. Köszöni az együttérzést és az összefogást, de már nem akar újra kinyitni.

Fotók: Kardos Ildikó

Ha hasznos volt az írás, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
„Uramisten!” – videón, ahogy elüti a vonat a síneken hagyott rendőrautót, benne a gyanúsítottal
A megbilincselt 20 éves nő a rendőrautóban volt, miközben a rendőrök a kocsiját kutatták át. A Fort Lupton-i rendőrség közzétette a testkamerás felvételeket.

Link másolása

hirdetés

Rendőrautónak ütközött egy tehervonat Coloradóban az Egyesült Államokban – írja az NBC News.

A rendőrök éppen egy húszéves nőt vettek őrizetbe, aki vezetés közben tettlegességig vezető konfliktusba került az utastársával. A nő egy vasúti átjáró után állt meg a rendőröknek, akik mögötte parkoltak le, a síneken.

Az őrizetbe vett nőt beültették a rendőrkocsiba, majd elkezdték átkutatni az autóját. Ekkor jött a tehervonat, és nekiütközött a rendőrautónak.

A coloradói Fort Lupton város rendőrsége nyilvánosságra hozta a rendőrök testkamerás felvételeit az esetről. A felvételen látszik, ahogy a rendőrök épp átkutatják az autót, miközben a háttérben hallatszik a vonat kürtölése. A rendőrök ennek ellenére beszélgetnek tovább, és csak másodpercekkel később eszmélnek.

Az egyik rendőr akkor mondja azt, hogy „uramisten”, mikor a vonat már nagyon közel jár a rendőrautóhoz. Ekkor még odakiáltanak a társuknak, hogy menjen hátrébb, de már csak végignézni tudják az ütközést.

A rendőrautóban ülő, megbilincselt nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a hírek szerint magához tért, tud beszélni, és ügyvédet fogadott.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Együtt ugrott a halálba egy idős bukaresti házaspár, nem akartak többé a gyerekük terhére lenni
A tömbházuk hetedik emeletéről, a szemétledobó ablakából vetették ki magukat. Búcsúlevelet is hagytak.

Link másolása

hirdetés

Együtt ugrott a halálba egy idős házaspár Bukarestben pénteken – számolt be az esetről a Főtér.

A pár mindkét tagja 89 éves volt, és a tömbházuk hetedik emeletéről, a szemétledobó ablakából vetették ki magukat. A helyszínre érkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Később kiderült:

a férfi zsebében egy búcsúlevelet is találtak, amelyben az áll, hogy az idős házaspár nem akar többé gyereke terhére lenni, ezért döntöttek a közös öngyilkosság mellett.

A Főtér cikke szerint a házaspár gyerekéről annyit lehet tudni, hogy Brüsszelben dolgozik.

A G4Media portál az idős párhoz közelállóktól úgy tudja, hogy

hirdetés
mindketten súlyos betegségben szenvedtek, nehezen tudtak megbirkózni romló egészségi állapotukkal, talán ezért dönthettek úgy, hogy inkább együtt menekülnek a halálba.

Időközben igazságügyi források azt is közölték, hogy a 89 éves férfi államtitkárként dolgozott a Văcăroiu-kormány idején, 1992 és 1996 között az akkori környezetvédelmi minisztériumban.

Az ügyben vizsgálatot indított az ügyészség.

Ha segítségre van szükséged

Ha te is úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Ötméteres szakadékba zuhant egy autós Pest megyében
Tolatott, így zuhant a kocsijával a szakadékba.

Link másolása

hirdetés

Ötméteres szakadékba zuhant egy autó szombaton Zebegényben, a tűzoltók és a mentők egy embert hoztak fel a mélyből - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a baleset a zebegényi Pozsonyi utcában történt, a gépkocsi tolatott, így zuhant a szakadékba.

A váci hivatásos és a nagymarosi önkéntes tűzoltók a mentőszolgálattal közösen - kötél és speciális hordágy segítségével - hozták fel a sofőrt - áll a közleményben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Videó: hátulról leütött egy légiutas-kísérőt, a többi utas teperte le az agresszív férfit
Akár húsz évet is kaphat a támadó, akit a gép landolása után letartóztattak.

Link másolása

hirdetés

Rátámadtak egy légiutas-kísérőre az American Airlines egyik szerdai járatán, amely a mexikói San Jose del Cabo városából Los Angelesbe tartott - számolt be róla az ABC 7 Chicago.

Az egyik utas, Alexander Tung Cuu Le nagyjából 20 perccel a felszállás után zavartan kezdett viselkedni. Egy másik utas szerint azt suttogta, hogy "10 gyilkos van a repülőn", majd átült egy másik, szabad ülésre. Ezt egy légiutas-kísérőnő észrevette, és megkérte, hogy üljön vissza a helyére. A férfi azonban nem sokkal később ismét máshova ült, ekkor már egy férfi légiutas-kísérő szólt rá. Amikor az távozott, Le támadóállásban megpróbálta megütni a stewardot, aki még el tudott hajolni. Ezután megfordult és elindult a pilótafülke felé, hogy jelezze az incidenst a kapitánynak, az utas pedig ezt kihasználva utánament és hátulról megütötte.

VIDEÓ: A támadásról

A támadót végül a többi utas teperte le, és a légiutas-kísérők pedig összekötözték a kezeit és lábait, majd rögzítették az üléshez. Mivel Le folyamatosan kikapcsolta az övét, a stewardoknak egy idő után biztonságiöv-hosszabbítót is kellett használniuk.

hirdetés

VIDEÓ: A férfi kezét lekötözik

Végül a férfit a Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren letartóztatták. Egy utas elmondása szerint a légiutas-kísérő a jelek szerint nem sérült meg súlyosan, és a járaton senki másnak nem esett bántódása.

Le kár húsz évet is kaphat a tettéért, ezentúl pedig soha többet nem repülhet az American Airlines járatain, a légitársaság ugyanis örökös tiltással büntette.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: