News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Beleőrült az internetes összeesküvés-elméletekbe, megkéselte az apját

A 33 éves szélsőjobbos férfi 'balos pedofiloknak' hitte a szüleit.

Link másolása

hirdetés

Meggyilkolta édesapját egy szélsőjobboldali, internetes álhírek terjesztésével foglalkozó fiatal férfi Amerikában. A 33 éves Lane Davis az úgynevezett alt-right-mozgalomhoz tartozik, és egészen a közelmúltig munkanélküliként Seattle4Truth néven szélsőjobboldali álhírek, összeesküvés-elméletek terjesztésével és internetes trollkodással töltötte mindennapjait - írja a Daily Beast.

A fiatal férfi a jelek szerint mindent el is hitt abból, amit terjesztett, az összeesküvés-elméletek pedig szép lassan uralni kezdték a gondolatait. Olyannyira, hogy idén nyáron szülei ellen fordult egy vita után, és halálra késelte az édesapját.

A végzetes vitára július 14-én került sor, amikor Davis éppen arról osztott meg néhány cikket, hogy Hillary Clinton kampányfőnöke pedofilhálózatot üzemeltet az Államokban - írja a 444.hu.

A tragédiát az okozta, hogy Davis egy ideje annyira felhúzta magát az általa megosztott tartalmakon, hogy a számítógép előtt többször dührohamot kapott, ezt pedig édesapja elkezdte rögzíteni a telefonjára. Így történt ez július 14-én is, amikor a szülők megkérték fiukat, hogy menjen el otthonról, hogy egy kicsit megnyugodjon.

Ez azonban csak olaj volt a tűzre:

hirdetés

Davis dühöngve üldözni kezdte a szüleit a házban, miközben azt kiabálta, hogy nem őket akarja megölni, hanem az országot uraló pedofilokat.

A férfi édesanyja azonnal felhívta a rendőröket, és közölte velük, hogy fiukat feldühítette egy balos pedofilokról olvasott hír, és most azt gondolja, ők is balosok és pedofilok, ezért összevissza kergeti őket a házban. A rendőr közölte, hogy a kollégái már úton is vannak a helyszínre. A következő perceket az édesapa telefonja rögzítette.

A felvételek alapján a fiú még jobban feldühödött azon, hogy a szülők kihívták a rendőröket, attól félt ugyanis, hogy börtönbe kerülhet. Ekkor már késsel a kezében fenyegette a szüleit, akik hiába magyarázták, hogy nem akarják börtönbe csukni, a fiuk nem hitt nekik.

Az anya néhány perccel később újra felhívta a rendőröket, és zaklatottan közölte, hogy fia megkéselte a férjét. Davis egészen pontosan

a mellkasán és a hátán szúrta meg 73 éves édesapját, aki belehalt a sérüléseibe.

A rendőröknek Davis később azt mondta, a vita azon tört ki, hogy a kisgyerekek vajon beleegyezhetnek-e a szexbe, apja pedig nácinak és rasszistának nevezte őt.

Címkép: YouTube Forrás: Daily Beast / 444.hu


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
„Apa, nem akarok meghalni” – cápák marcangoltak egy 8 éves brit kisfiút a családi nyaraláson a Bahamákon
Az apa az utazási irodát hibáztatja, amiért szerinte azt mondták nekik, a dajkacápák nem veszélyesek.

Link másolása

hirdetés

Legalább három dajkacápa támadt meg egy nyolcéves brit kisfiút a családi nyaraláson a Bahama-szigeteken – írja a Sun.

A fiú apja, a 44 éves Michael Downer a lapnak elmondta, hogy már a nyaralás utolsó napjaiban voltak július végén, amikor észrevették, hogy egy öbölben cápák úszkálnak emberek között. A gyerekek pedig csatlakoztak hozzájuk.

Egyszer csak az apa rémült sikolyokat hallott, és látta, ahogy a cápák a fia, Finley körül köröznek. Finley-t a nővére, Lilly vonszolta ki a vízből a karjainál fogva.

„Nagyon sok vér volt. A lábaiból húscafatok lógtak. Egyfolytában azt hajtogatta, hogy apa, nem akarok meghalni, nem akarok a mennybe menni” – mondta az apa.

A fiút egy golfkocsival vitték a legközelebbi kórházba. Később repülővel Nassauba szállították, ahol egy háromórás műtéten esett át.

A család már visszatért Angliába. A fiú a sérülései miatt egyelőre kénytelen kerekesszéket használni.

hirdetés
Az apa azt nyilatkozta, a nyaralást szervező utazási irodát tartja felelősnek, mert azt mondták nekik, hogy a dajkacápák nem veszélyesek. A programok között is szerepelt a köztük való úszás – tette hozzá.

Az Exuma Escapes utazási iroda azt közölte a lappal, hogy a család idegenvezető nélkül ment a cápák közé, egy olyan öbölben, ami nem szerepelt a kirándulás tervezett helyszínei között.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Tragédiába fulladt a sportverseny, egy tízkilós kalapács ütött agyon egy férfit Hollandiában
Az áldozat nem néző volt, nem is láthatta, ahogy repül felé az elhajított vasgolyó.

Link másolása

hirdetés

Egy elhajított vasgolyó ölt meg egy 65 éves férfit vasárnap a Highland Games nevű sportversenyen a hollandiai Geldropban - írja a Sun.

A Highland Games, vagyis a Felföldi Játékok Skóciából ered, és több mint ezer éves múltra tekint vissza. A versenyszámok között van például, hogy egy póznát kell minél messzebbre elhajítani, vagy hogy a versenyzőknek egy 150 kilós sziklát kell odébb cipelniük. Szintén a játékok része a kalapácsvetés is, de ebben az esetben

egy 22 font súlyú, vagyis közel tízkilós, fa nyélre rögzített golyót kell elhajítani.

A hétvégi versenyt a holland város kastélyának parkjában rendezték meg. Az egyik szemtanú egy helyi lapnak azt mondta, furcsálták, hogy bár a dobó térbe nem engedték be a nézőket, a pálya végén lévő sövény mögött mégis sétálhattak az emberek.

Az egyik versenyző azonban túldobta a sövényen a kalapácsot, amely eltalált egy ott sétáló férfit.

A szervezők az eset után azonnal leállították a versenyt és megkezdték a férfi újraélesztését, amit a kiérkező mentők folytattak. Az áldozat életét azonban már nem tudták megmenteni.

Az egyik szervező a lapnak azt mondta, hogy a kalapácsot eldobó versenyző teljesen összetört az eset után. A szemtanúk azt is elmondták, hogy az áldozat nem néző volt, így nem is láthatta, ahogy repül felé a tízkilós vasgolyó.

hirdetés

A hatóságok nyomozást indítottak az ügyben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Balatonba fulladt kislány: gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoznak az anya ellen
Egy gumimatracon sodródott be a mélyvízbe, majd leesett róla.

Link másolása

hirdetés

Másodfokú viharjelzés idején fürdött az édesanyjával a Balatonban az a 2 és fél éves cseh kislány, aki szombaton fulladt bele a tóba. Az ügyben büntetőeljárás indult az anya ellen - közölte a rendőrség kedden.

Mint írták, augusztus 6-án érkezett bejelentés arról, hogy

a badacsonytördemici strandnál egy kislány sodródott be a mélyebb vízbe gumimatracon, majd leesett róla és elmerült a tóban.

A cseh állampolgárságú gyermeket a vízimentők csak szonárral tudták megtalálni a parttól mintegy kétszáz méterre. A Sümegi Szó korábban azt írta, hogy a helyszínen rendőrök, mentők, helyi dolgozók és strandolók is kezdték el keresni a kislányt.

A helyszínre érkező orvos újraélesztési kísérlete sikertelen volt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt rendelt el nyomozást

a 34 éves cseh állampolgárságú anya ellen.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Megrázó képek: meghalt egy motoros, miután áttért a szembe sávba és karambolozott Érdnél
A motor kigyulladt, a 60 éves tárnoki férfi életét már nem tudták megmenteni.

Link másolása

hirdetés

Halálos baleset történt a 6-os úton Érdnél – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

A rendőrség közlése szerint egy motoros Százhalombatta felé haladva áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy személyautóval, a motor kigyulladt.

A motoros – egy 60 éves tárnoki férfi – életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A rendőrök az útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat az M6-os autóút irányába terelik.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: