News here

KÉK HÍREK

„Arra keltem, hogy a megmerevedett nemi szerve hozzám nyomódik” – sírva tett vallomást Szilágyi Liliána a bíróságon

Az úszónő történetei alapján az apja válogatott módszerekkel bántalmazta egészen kiskorától kezdve.

Link másolása

Megkezdődött Szilágyi Liliána és apja, Szilágyi Zoltán pere.

A Blikk beszámolója szerint az apa és a lánya köszönés nélkül sétált be a tárgyalóba, a férfi rá sem akart nézni a lányára. Az úszónő többször is a könnyeivel küszködve, elcsukló hangon tett vallomást, egy ponton a bírónő kérésére le is kellett ülnie.

A vallomásában Szilágyi Liliána elmondta, hogy szerinte az apja már akkor is verte az anyját, amikor vele terhes volt. Két-három éves korában ütötte meg először az apja, a hátán, de elmondása szerint arra is volt példa, hogy addig tartotta őt a víz alatt az apja, amíg el nem kezdett ernyedni. Emiatt halálfélelme volt.

Nyolc éves korában pedig az úszónő szerint azt kezdte el vizsgálgatni az apja rajta, hogy nőtt-e a melle, kinőtt-e már a szeméremszőrzete.

„2005-ben elkezdte vizsgálgatni, nőiességemben változom-e, nő-e a cicim vagy a szeméremszőrzetem... Ránézett, kommentálta, volt, hogy megfogta, de ez már inkább a későbbiekben volt” – fogalmazott.

Máskor meztelenül kellett a tükör elé állnia, az apja ilyenkor a mellét és a fenekét is megfogta, közben azt kommentálta, hol kéne lefogynia, és olyat is mondott neki, hogy „kurva leszek, amikor nő leszek” – derült ki a Telex tudósításából. Egy olyan családi játékról is beszélt, amikor a fürdés előtt mindannyian meztelenre vetkőztek, ő és a húga is, és apjával így kergetőztek.

Arról is beszélt, hogy apja kiskorától kezdve mondta, hogy „neki nehéz, hogy szép vagyok, mert neki kell megvédenie a többi férfitól, akik biztos meg akarnak erőszakolni. Később, amikor már 15-16 éves voltam, volt egy liftes jelenet, magas sarkúban voltam és ki voltam kenve, ketten voltunk a liftben, megsimogatta az arcom, és azt mondta, ha most egyidősek lennénk, szerelmes lenne. Azt éreztem, apám össze van zavarva. Azt gondolom, hogy vonzódott hozzám, amit nem tudott kezelni”.

Elmondta, hogy idősebb koráig sokszor együtt aludt az apja vele egy franciaágyban, és emlékszik olyanra tíz éves korából, amikor „arra keltem fel, hogy a megmerevedett nemi szerve hozzám nyomódik".

Mikor a bíró megkérdezte, hogy apja milyen módokon bántalmazta őt fizikailag, azt mondta: „hajtépés, ökölütés, hasba rúgás, fojtogatás, falra feltolás”. Egy olyan esetről is beszélt, amikor apja fojtogatta őt, „két kezével markolta a nyakamat”, egészen addig, amíg „kezdtem nem látni”.

Az úszónő a vallomásában elmondta azt is, hogy tizenkilenc éves volt már, amikor az apja befektette az ölébe, és elkezdte simogatni az alsó hastáját, belenyúlt a nadrágjába, és megfogta a szeméremdombját. Állítása szerint az apja az első menstruációjából vattával mintát vett, majd azt valahova eltette.

Szerinte amikor függetlenedni próbált az apjától és a 2012-es olimpia után külföldre akart költözni, akkor az apja azzal fenyegette, hogy nem kell, hogy úgy viselkedjen, amit mond, „de akkor a Gerda”, a testvére „jön”.

„Amikor Gerda megszületett, megfogadtam, hogy mindent meg fogok tenni azért, hogy ne érje bántalom. Hétéves voltam, és erőmhöz mérten mindent megtettem azért, hogy ne lássa, ne hallja, hogy a családunkban mi van. Annyi szerencsém volt, hogy ekkor kezdtem úszni, és édesapám figyelme annyira nem terjedt ki Gerdára. Bármikor, amikor veszekedés vagy tettlegesség volt, én megfogtam és elvittem olyan messzire, amennyire csak tudtam a lakáson belül. Feltettem a fejére egy fülhallgatót, elvontam a figyelmét, babáztam vele. Viszonylag sikeresen. Amit azért bánok most, mert nem lát tisztán a húgom, és rettenetesen sajnálom, hogy ilyen helyzetben van” – mondta a tárgyaláson.

A vele történtek miatt mentális és pszichés problémái lettek, önértékelési problémák, apakomplexus, depresszió, és sokáig a szexualitást is büntetésként élte meg – mondta el a vallomása végén.

Mint ismert, az úszónő tavaly év végén azzal vádolta meg édesapját, Szilágyi Zoltánt, hogy bántalmazta őt gyermekkorától kezdve. Az ügy kirobbanása után Szilágyi Zoltán becsületsértés miatt perelte be a lányát.

A Telex cikke szerint az apa a pénteki tárgyaláson arról beszélt, hogy lányát „aljas cél vezérelte”, hogy lejárassa, tönkretegye és ellehetetlenítse őt, és a személyiségi jogai sérülnek azoktól a cikkektől, riportoktól, amik róla megjelentek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Kiderült, hogy kóborolt el, és mit csinált éjjel a hidegben az a hatéves kislány, akit vasárnap óta kerestek Pérnél
Zóra 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt. Végül egy siklóernyős bukkant rá hétfőn.

Link másolása

A kutyáját követte játék közben, de aztán a sűrű ködben már nem talált haza az a hatéves kislány, akire végül hétfőn egy siklóernyős talált rá - írja a Blikk.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt ezután nagy erőkkel kezdték keresni, és végül egy a kutatásban résztvevő siklóernyős szúrta ki fentről, ahogy a gyerek a péri reptér közelében ácsorgott.

Mehringer Szabolcs később azt mondta, hogy neki is van egy hatéves gyereke, így átérezte, min mennek keresztül a szülők.

„Éppen csak felemelkedtem, és megláttam a kislányt. Amikor leszálltam hozzá, nem volt megijedve, nem is sírt. Békésen ücsörgött. Elmesélte, hogy egy fa tövében töltötte az éjszakát, most pedig napozik”

- mondta a hős siklóernyős.

"Nagyon aranyos volt, gyorsan megvizsgáltam, nincs-e baja, de szerencsére nem volt. Mondta még, hogy ma az anyukája dolgozik, mire azt válaszoltam: biztos nem, téged keres minden erejével. Megöleltem és nagyon megkönnyebbültem" - tette hozzá.

Azóta az is kiderült, hogy Zóra tegnap délután a kutyájával ment ki játszani, majd az állatot követte egy darabig, de a nagy ködben eltévedt.

A gyerek összesen 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt, mivel nem talált haza.

A testhőmérséklete alig 36 fok volt, amikor hétfő délelőtt megtalálták.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Megtalálták a Győr mellett eltűnt kislányt
A gyermek épen és egészségesen került elő.

Link másolása

Mi is megírtuk, hogy vasárnap 16 óra körül egy Péri tanyáról eltűnt egy kislány.

A gyerek felkutatása sikeresen záródott november 14-én a délelőtti órákban - írta a police.hu.

A gyermekre Pér községben lévő repülőtér környezetében találtak rá a keresők a nagy erőkkel végrehajtott összehangolt művelet eredményeként.

Túróczi Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt nagy erőkkel kezdték el kutatni, a kereséshez a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei is csatlakoztak. Állítólag egy kutya után indult el otthonról, szerencsére az időjárásnak megfelelően felöltözve az rtl.hu szerint.

A kislány egészséges, azonban a körülményekre tekintettel a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A keresésben résztvevőknek köszönetünket fejezzük ki a kitartó és eredményes munkájukhoz!


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Lövöldözés volt reggel a Nagykőrösi úton, egy furgonból lőtték a rendőröket
A rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk, az Ecseri piacnál állították meg a járművet végül.

Link másolása

Lövöldözés volt hétfő reggel az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszán: a rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk.

A Blikk azt írja, hogy a Rádió 1 reggeli műsorába telefonált be több hallgató, jelezve a történéseket. Elmondásuk szerint egy fehér furgon menekült a rendőrök elől az M5-ös bevezető szakaszán.

A hatóságok végül a Nagykőrösi úton, az Ecseri piacnál állították meg a járművet.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) reggel nyolc óra körül azt írta, hogy az M5-ös bevezető szakaszán az autópiacnál sávlezárásra kell számítani hatósági intézkedés miatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Videón, ahogy a kommandósok elfogják a Budapesten lövöldöző embercsempészeket
Az M5-ösön akarták ellenőrizni az autójukat, de ők továbbhajtottak és tüzet nyitottak a rendőrökre. Végül Kispesten fogták el őket.

Link másolása

A TEK kommandósai fogták el hétfő reggel azt a két embercsempészt, akiknek az autóját az M5-ösön akarták megállítani a rendőrök, de ők elhajtottak és tüzet nyitottak rájuk – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményéből. Több lövés is dördült, de az akcióban senki nem sérült meg.

Ahogy arról mi is beszámoltunk,

lövöldözés és autósüldözés volt hétfő reggel az M5-ös budapesti bevezető szakaszán.

A rendőrök egy fehér furgont vettek üldözőbe, amit végül az Ecseri piac közelében sikerült megállatni.

A BRFK most azt írja, hogy a magyar rendszámú Ford Transitot reggel 7 óra 22 perc körül az M5-ös autópályán, Inárcs közelében akarták ellenőrizni a járőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján.

A kisteherautó sofőrje azonban figyelmen kívül hagyta a felszólítást és tovább hajtott, a kocsiból pedig több lövést is leadtak a rendőrautó felé.

A rendőrök üldözőbe vették a Transitot, amit végül Budapest határában sikerült megállítani. Ezután a sofőr és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe. Eközben további lövéseket adtak le a rendőrök felé, az egyik rendőr pedig figyelmeztető lövést követően viszonozta is a tüzet.

A BRFK ezután lezárta a területet, a helyszínre pedig csapaterőt, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányítottak. A hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége is, akik

végül 8 óra 21 perckor a XIX. kerületben elfogták a két, magát iraki állampolgárnak valló férfit.

Ellenük embercsempészés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

A kisteherautóban 21 illegális migráns utazott. A BRFK közleménye szerint a lövések következtében sem ők, sem az embercsempészek, sem a rendőrök nem sérültek meg.


Link másolása
KÖVESS MINKET: