KÉK HÍREK

Andrew Tate: „Nincs igazságszolgáltatás Romániában” – a rendőrség szerint nem tett hivatalos panaszt

A Tate-fivéreket emberkereskedelemmel és nemi erőszakkal vádolják Romániában, de szerintük nincs bizonyíték ellenük.

Link másolása

Andrew Tate-t és testvérét, Tristant továbbra is őrizet alatt tartják Romániában.

Őket és két társukat még december 29-én állították elő a román hatóságok, mivel felmerült velük kapcsolatban az emberkereskedelem és a nemi erőszak gyanúja. A letartóztatásukat később február 27-ig meghosszabbították.

A vád szerint a két testvér először elcsábította a nőket, azt állították, hogy kapcsolatot és házasságot akarnak. Utána egy Bukarest külvárosában lévő ingatlanba vitték őket, itt pedig

szexuálisan kihasználták és pornográf tartalmak készítésére kényszerítették őket.

Mindketten tagadják az ellenük felhozott vádakat.

A szerdai kihallgatásra tartva az influenszer és testvére az újságíróknak azt mondta, hogy nincsenek bizonyítékok ellenük, és nincs is igazi igazságszolgáltatás Romániában - írja a BBC.

"Tudják, hogy semmi rosszat nem tettünk"

- mondta Andrew Tate.

A botrányos influenszer öt évvel ezelőtt költözött Romániába. Korábban azt mondta erről, hogy olyan országba akart költözni, ahol bárki lehet korrupt. Az egykori kick-box-bajnokot már több közösségi oldalról is kitiltották nőgyűlölő nézetei miatt.

Nem tett hivatalos panaszt fogva tartása körülményeire a Romániában december vége óta előzetes letartóztatásban lévő Andrew Tate brit-amerikai állampolgárságú influenszer, a rendőrségi fogdában a fertőtlenítést és a rovarirtást pedig rendszeresen elvégzi egy erre szakosodott szolgáltató - közölte szerdán a bukaresti rendőrségség.

A román főváros rendőrségének sajtóirodája arra reagált, hogy a csaknem ötmillió Twitter-követővel rendelkező, emberkereskedelemmel, nemi erőszakkal és bűnszövetkezet működtetésével gyanúsított

Tate közösségi oldalán kedden újabb bejegyzés jelent meg, amelyben a szerző egyebek mellett azt ecseteli, hogy egyedül van egy sötét cellában, nincs más barátja az éjszakában a tetveken, csótányokon, és poloskákon kívül, de hiába akarnak gyűlöletet szítani szívében, őt nem lehet megtörni, a hatóságokkal szembeni tisztelettudó viselkedéssel lázad igazságtalan bebörtönzése ellen.

A rendőrségi közlemény másfelől leszögezi, hogy az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak számára nem biztosítanak telefonhasználatot, vagy más internethozzáférést, és rendszeresen ellenőrzik, hogy a fogda lakói nem jutottak-e hozzá tiltott eszközökhöz.

Bár a rendőrségi közlemény megkérdőjelezi a Twitteren megjelent bejegyzés eredetiségét, Andrew Tate - és vele együtt előzetes letartóztatásba helyezett fivére, Tristan Tate - szerdán néhány másodperc erejéig személyesen is üzenhetett követőinek, amikor a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) székhelyére szállították őket, hogy jelen legyenek a lefoglalt telefonjaikon, és számítástechnikai eszközeiken tárolt adatok átvizsgálásánál.

Andrew Tate azt kiabálta a DIICOT előtt várakozó újságíróknak, hogy a hatóságoknak semmilyen bizonyítéka nincs ellene, testvére pedig azt állította, hogy a pénzéért vetették börtönbe, a rendőrök "az autóit és a pénzét akarják ellopni". Nyolc óra elmúltával szállították vissza őket a fogdába, akkor azt üzenték híveiknek: "ne gazdagodjanak meg Romániában".

A bukaresti törvényszék pénteken újabb 30 napra meghosszabbította a Tate-fivérek és két feltétezett bűntársuk előzetes letartóztatását.

A DIICOT azzal gyanúsítja őket, hogy fiatal lányokat szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek. A videókat feltöltötték az internetre, amiből a testvérpárnak jelentős bevétele származott. A hatóságok eddig hat áldozatot azonosítottak, akiket állításuk szerint Bukarest mellett, Ilfov megyében tartottak fogva.

A Tate-fivérek küzdősportot űztek, kickboxversenyeken vettek részt, de főleg a közösségi médiában hívták fel magukra a figyelmet videóikkal, amelyekben rendszerint luxuskörnyezetben jelentek meg, drága autókat vezettek, és a nőkön gúnyolódó tartalmakat osztottak meg, amiért ideiglenesen le is tiltották őket a platformokról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Dulakodás közben, 20 centis vadászkéssel szúrta szíven Deutsch Tamás apósát támadója
Kiderült: azon veszett össze későbbi áldozatával, hogy már hónapok óta nem fizette a bérleti díjat, mégis rendszeresen visszajárt a lakásba.

Link másolása

Újabb megrázó részleteket hoztak nyilvánosságra a rendőrök az egy évvel ezelőtti gyilkosságról. Lazsányi László egykori élvonalbeli focistát az egyik albérlője gyilkolta meg - hangzott el az RTL híradójában.

A támadó ellen most zárták le a nyomozást. Kiderült: azon veszett össze későbbi áldozatával, hogy már hónapok óta nem fizette a bérleti díjat, mégis rendszeresen visszajárt a lakásba.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Jóéjtpuszit adott a gyermekeinek, majd a Dunánál találták meg a kineziológusnő holttestét
A két gyerek árván maradt, mert apjuk három éve halt meg súlyos betegség után.

Link másolása

Mi is hírt adtunk róla, hogy szerdán eltűnt I. Judit, váci kineziológus. Nagy erőkkel keresték a kétgyermekes anyát, akinek a férje néhány éve halt meg. Barátai szerint az elmúlt időszakban rossz lelkiállapotban volt, sokan aggódtak érte. A rendőrség pénteken találta meg a holttestét a Dunánál.

Blikk beszámolója szerint a 45 éves asszony ugyan mások lelkének gyógyítására szentelte az életét, de a saját problémáival a jelek szerint nem tudott megbirkózni.

Információjuk szerint kedd este még lefektette a gyerekeit, jóéjpuszit adott nekik, majd távozott.

"Az utolsó telefonos cellainformációja alapján választottunk ki egy helyszínt, ahol péntek reggel a barátai, a rokonai és a segítők elkezdték a keresést. Javasoltam, hogy fókuszáljanak a víz irányába is, és sajnos ott, a Dunában találták meg a holttestét. A kisfia szerencsére egy másik keresőcsapattal tartott, így ő vélhetően nem látta édesanyját holtan"

– mondta el a lapnak Nagy László, aki régóta foglalkozik eltűntek keresésével. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy idegenkezűség gyanúja nem vetődött fel.

A lap úgy tudja, hogy a súlyos betegség után fiatalon elhunyt olasz származású párjának elvesztését nehezen dolgozta fel a nő. Bár sokan próbáltak segíteni neki, a környezete szerint a depresszió jeleit fedezték fel rajta mostanában.

Az egyik ismerős szerint:

"Borzalmas tragédia ez a gyerekeknek.

Először az apjukat, most pedig az anyukájukat is elveszítették szegény árvák. A súlyos betegséggel küzdő családfő ráadásul nagyon sokat szenvedett, még őssejtterápiával is próbálták megmenteni, de sajnos nem jártak sikerrel. Három év különbséggel, csaknem egy napon veszítették életüket a szülők. Judit imádta a gyerekeit, de legbelül nagyon vívódott. Úgy tudom, még jóéjtpuszit is adott nekik hétfő este, mielőtt útnak indult. Másnap reggel pedig ébredés után már nem találták sehol. A szerettei átnézték a ház minden zugát és az autóját is, de búcsúlevelet sehol nem találtak".

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy hozzátartozódért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy olvasd el ezt az oldalt!

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Férfi nemi szervet találtak egy benzinkútnál, ahol a közelben egy tragikus motorbaleset történt Alabamában
A hatóság közlése szerint a fiatal amerikai férfit több jármű is elütötte.

Link másolása

Fox News alapján a 24.hu

Az alabamai Mobile városában a benzinkút parkolójában bukkantak rá egy levágott emberi péniszre, amely feltehetően egy motorosé volt, aki egy közlekedési balesetben halt meg – közölték a hatóságok.

A tragédia január 30-án reggel 6 óra körül történt - erősítette meg a FOX News Digital hírügynökségnek a Mobil Rendőrkapitányság.

"Az elhunyt a motorkerékpárján ült, majd elvesztette felette az uralmát és leesett. Ezt követően több jármű is elütötte. A talált nemiszerv nem gyilkosság vagy testi sértés miatt került a benzinkúthoz"

- mondta a szóvivő.

A 29 éves áldozat már halott volt, mikor a rendőrök megérkeztek. A hatóságok még vizsgálódnak és keresik a többi jármű vezetőjét - írja a lap.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
70 ezer forintot lopott egy mentőápoló egy „betegtől”, megbukott a megbízhatósági vizsgálaton
A kórházban a mentőápolók a rendőrségnek tagadták a bűncselekmény elkövetését, az ellopott pénzt önként nem adták át, azt azonban egyikük nadrágzsebében megtalálták.

Link másolása

Megbukott a megbízhatósági vizsgálaton egy egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatott mentőápoló, aki hetvenezer forintot lopott egy "betegtől" - közölte a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ).

Az NVSZ honlapján olvasható információ szerint: a szolgálat szerdán végzett megbízhatósági vizsgálatot két egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatott budapesti mentőápolónál, ennek során a szolgálat magát betegnek kiadó, kórházba szállított munkatársától egyikük hetvenezer forintot lopott el.

A kórházban a mentőápolók a rendőrségnek tagadták a bűncselekmény elkövetését, az ellopott pénzt önként nem adták át, azt azonban egyikük nadrágzsebében megtalálták - írta az NVSZ.

A mentőápolót ezután lopás miatt előállították, gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett. Ellene a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi rendőrkapitánysága büntetőeljárást indított

- áll a közleményben.

Az NVSZ tájékoztatása szerint "a megbízhatósági vizsgálat a korrupció elleni fellépés egyik hatékony eszköze, annak visszaszorítását szolgálja. A vizsgálat során a valóságban is előforduló élethelyzetek mesterséges kialakításával az NVSZ azt ellenőrzi, hogy az érintett eleget tesz-e jogszabályban előírt hivatali kötelezettségének".

Link másolása
KÖVESS MINKET: