hirdetés

KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

16 embert, köztük a saját feleségét is megölte és feldarabolta egy férfi Új-Mexikóban

15 embert darabolt fel Új-Mexikóban, de mégis egy állítólag önvédelemből elkövetett New Jersey-i gyilkosság miatt kapták el a 47 éves férfit.

Link másolása

hirdetés

Egy New Jersey-i gyilkosság gyanúsítottja a rendőrségi kihallgatás során további 15 emberölést ismert be, amiket Új-Mexikó államban követett el, írja a CNN. Sean Lannon áldozatai között volt a saját felesége is, aki állítása szerint teljesen elhidegült tőle.

A 47 éves Lannont eredetileg azzal vádolták, hogy előbb betört Michael Dabkowski New Jersey-i otthonába, ahol egy kalapáccsal agyonverte a férfit, majd még kis is rabolta áldozatát. A szökésben lévő kegyetlen gyilkost végül március elején kapták el Missouriban, majd a kihallgatáson ismert be további 15 gyilkosságot. A sorozatgyilkos állítása szerint minden új-mexikói áldozatát feldarabolta, hogy eltüntesse a nyomokat és bizonyítékokat.

Az albuquerque-i rendőrkapitányság korábban közölte, hogy március 5-én négy feldarabolt holttestet találtak egy, a helyi repülőtérhez tartozó ingatlanban. A brutálisan meggyilkolt emberek közül az egyik Lannon felesége, Jennifer volt. Ennek ellenére ebben az ügyben eddig nem emeltek vádat a férfi ellen.

Közben a rendőrség már vizsgálja Lannon szülővárosában, az új-mexikói Grantsben három másik áldozat halálát, de egyelőre ezekben az esetekben sem emeltek vádat a darabolós gyilkos ellen.

hirdetés

Lannon kirendelt ügyvédje a New Jersey-i ügy pénteki bírósági tárgyaláson kifogásolta védence új-mexikói esetekkel kapcsolatos vallomásának ismertetését, de nem vitatta a férfi kijelentéseit.

A jogi képviselő szerint Lannon azért ölte meg Dabkowskit, mert a férfi évek óta szexuálisan bántalmazta, ezért önvédelemből sújtott le állítólagos bántalmazójára. Lannon állítása szerint a kalapács eredetileg Dabkowski tulajdona volt, és először a későbbi áldozat támadt rá, majd az ezután kialakult csetepatéban verte agyon végül támadóját.

A tárgyalás végén a bíró megállapította, hogy Sean Lannon veszélyt jelent a közösségre, ezért az ítélethirdetésig elrendelte a gyanúsított óvadék nélküli fogva tartását.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Tragédia a nászúton: világháborús bomba robbant az ifjú pár tábortüzénél, a magyar határ közelében

A 31 éves feleség súlyosan megsérült, a testvére és egy barátja pedig meghaltak Ukrajnában, a nászúton ugyanis olyan területre raktak tábortüzet, ahol egy első világháborús bomba volt elásva.

Link másolása

hirdetés

Idilli nászutas programnak indult: egy tisztás, a tábortűz körül a család és a barátok. De az álomszerű programot vérfürdővé változtatta egy eltemetett első világháborús bomba. A feleség, Lidiia Makarchuk súlyos sérüléseket szenvedett a szemén, a kezén és a lábán is, a testvére pedig meghalt – írja a Daily Mail.

A 31 éves nő és 43 éves férje, Varga Norbert késői nászútra utaztak családjukkal és barátaikkal a Kárpátokhoz, a magyar határ közelébe. Egyik este a 12 fős társaság tábortüzet rakott, és teázni, beszélgetni kezdtek. Ekkor robbant fel a bomba. Úgy gondolják, hogy a robbanást az általuk rakott tűz váltotta ki.

A feleség a robbanás előtt éppen arról mesélt a barátaiknak, hogyan hódította meg a férje. Mint mondta: „a tűz különleges hangulatot teremtett”. Férje – aki fotósként és rádiósként dolgozik – úgy emlékszik vissza: éppen bement a sátorba, hogy elővegye a fényképezőgépét, amikor érezte a robbanást. „Miközben csomagoltam ki a felszerelésemet, robbanás hangja és sikoly törte meg a csendet. Amilyen gyorsan csak tudtam, rohantam a tábortűzhöz és Lidiia nevét kiabáltam” – emlékezett vissza.

Felesége felidézte a robbanás pillanatát, és úgy fogalmazott: „Úgy éreztem magam, mintha valaki fogott volna egy követ és az arcomhoz vágta volna. Aztán sípolni kezdett a fülem, majd hirtelen csend lett és csak magamat hallottam. Elfordultam, a kezemmel eltakartam az arcomat és imádkozni kezdtem magamért. Aztán rájöttem, hogy nem csak én sérültem meg: mindenki nyögött és kiabált.”

Varga Norbert kétségbeesetten próbálta megtalálni a feleségét, aki súlyos sérüléseket szenvedett a bal szemén és az arcán, valamint a kezein és a lábain is. Kilátszottak a csontjai és a lábizma egy része is hiányzott.

Lidiia hallotta testvére, a 29 éves Myroslav halálhörgését, miközben ő maga a földön feküdt és nem látott semmit. Az ukrán kórházból, ahol kezelik, a következőket üzente: mélységesen sajnálja, hogy nem hívhatja fel a testvérét és nem mondhatja el neki, mennyire szereti.

A mentők másfél óra alatt értek a helyszínre, ez idő alatt Myroslav és egy másik férfi meghalt. Többen súlyos sérüléseket szenvedtek.

hirdetés
Úgy gondolják, a bomba a Bruszilov-offenzíva idejéből származik: az Orosz Birodalom véres hadjárata az Osztrák–Magyar Monarchia ellen a mai Ukrajna területén zajlott a Hoverla-hegy, vagyis Ukrajna legmagasabb hegye közelében.

A magyar származású, de 2018 óta az Egyesült Királyságban élő Norbert elmondta: sohasem felejti el Myroslav szenvedését. „Próbáltam bekötözni a fejét és stabilan elfektetni, de már késő volt. Két órán keresztül küzdött az életéért. Még mindig rengeteg kérdés jár a fejemben. Hogyan tudtam volna segíteni? Miért nem velem történt? Miért pont velük? Olyan volt az egész, mint egy háborús film, lehetetlen elfelejteni.”

Bár még mindig a kórházban lábadozik, Lidiia már jobban van, újra tud járni. Jövő hónap végén Magyarországra utazik további szemészeti beavatkozásokra, majd hazatér férjével az Egyesült Királyságba.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Mint egy akciófilmben: durva balesetet rögzített a kamera az M1-M7 bevezetőjénél

Egy autó kis híján átvágta a szalagkorlátot, majd többször megpördült a tengelye körül.

Link másolása

hirdetés

Nem mindennapi, látványos baleset történt az M1-M7 bevezető szakaszán. Az október 14-én este készült felvételen az látható, hogy

a külső sávból egy fekete autó hirtelen kivág a szalagkorlát felé, nekicsapódik, majd többszöri megpördülés után fejtetőn landol

– számolt be róla a Magyar Közút az Instagramon, ahol videót is mutattak a balesetről.

Szerencsére többen is azonnal megálltak, azon kívül, hogy rögtön a bajba jutott sofőrnek nyújtottak segítséget, profi módon zárták a baleseti helyszínt, védve a balesetet szenvedett férfit.

A sofőr az útellenőrnek azt mondta, hogy egy másik autóval a holttérben koccantak és ezért szaladt ki a sávból és ment neki a szalagkorlátnak. Arra járó rendőrök, mentősök és egy egészségügyi dolgozó is megállt, hogy segítsen, utánuk pár perccel érkeztek meg azok a mentősök, rendőrök, katasztrófavédők és az útellenőr, akiket riasztottak a helyszínre.

A gyors és szakszerű segítségnyújtás és ami a legfontosabb, a brutális felvételek ellenére nem történt nagyobb személyi sérülés.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Súlyos baleset az M1-esen: 5 ember halt meg Győrnél

Az egyik jármű utasai voltak az áldozatok, mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre.

Link másolása

hirdetés

Négy jármű ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között az M1-esen, a Győr felé vezető oldalon, Bábolnánál. Az egyik kocsi utasai szörnyethaltak.

A megyei katasztrófavédelem annyit közölt, hogy egy román kisbusz ment bele hátulról egy kisteherautóba.

A rendőrség nem sokkal később megerősítette, hogy az egyik járműben öten utaztak, mind meghaltak.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője pedig az MTI-nek pontosította, hogy két nő és három férfi van az áldozatok között. Mentőhelikoptert és esetkocsit is riasztottak a balesethez.

Egy 50 év körüli férfit fejsérüléssel, de stabil állapotban vittek kórházba.

A Győr felé vezető oldalon a rendőrök továbbra is leterelik a forgalmat az autópályáról. Aki teheti, a 85-ös jelű komáromi kijáratnál az 1-es főút felé, vagy dél felé a Nagyigmánd, Bana, Bőny útvonalon kerülhet.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Mozgássérült fiút vert meg osztálytársa egy pécsi speciális iskolában

A támadót az iskola elbocsátotta ugyan, de a megvert fiú édesanyjának először nem akartak szólni.

Link másolása

hirdetés

Mozgássérült fiút vertek meg az egyik pécsi speciális iskolában – számol be az RTL Híradója.

A fiút, aki dongalábbal és nyitott gerinccel született, támadója először fenyegető üzenetekkel zaklatta, majd az iskolában már tettleg bántalmazta is.

Az intézményben először nem akartak szólni az áldozat édesanyjának, arra hivatkozva, hogy iskolán belül rendezték a konfliktust. A Híradó értesülései szerint az agresszív tanulót elbocsátották. A megvert fiú édesanyja azonban felkereste az intézmény vezetőségét, és feljelentést is tett a rendőrségen. A 15 éves diák ellen könnyű testi sértés miatt indítottak eljárást, tettét bevallotta a rendőröknek.

Az RTL Híradó teljes riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: