hirdetés

KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

14 éves fiú késelhetett halálra egy 12 éves kislányt a karácsonyi ünnepségen Liverpoolban

A kislányt azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Link másolása

hirdetés

Liverpoolban november 25-én tartották az első nagy karácsonyi eseményt, amikor felkapcsolták a város ünnepi fényeit. Ilyenkor sokan vannak az utcákon, rengeteg család ment ki megnézni a fényeket, amikor megkéseltek egy 12 éves kislányt - írja a The Sun.

A támadás valamikor este nyolc után történt, mire a rendőrök és a mentősök a helyszínre értek, a tömegből már többen is próbáltak segíteni az összeesett, eszméletlen Ava White-on,

A kislányt azonnal az Alder Hey Gyerekkórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Az eseményen elfogtak négy tinédzserfiút. Egy 13 évest, két 14 évest és egy 15 évest.

A nyomozók később az egyik 14 éves fiút gyanúsították meg Ava White halálra késelésével.

A gyerekeket őrizetben tartják.

A rendőrség kérése, hogy senki ne posztoljon a gyilkossággal kapcsolatos neveket a közösségi médiában, mert az hátráltatná a nyomozásukat, illetve Ava White családja is szeretne névtelen maradni. A nyomozók azt is elmondták, hogy igyekeznek időnként információt közzétenni az ügyről.

hirdetés

A kislány barátai és osztályfőnöke is megszólalt. Elmondásuk alapján Ava hihetetlenül népszerű lány volt fantasztikus barátokkal.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Váratlan fordulat L.L. Junior halálra gázolt kisfiának ügyében: nem az anya, hanem a barátnője ellen emeltek vádat
Az ügyészség szerint Hopp Csilla barátnője nem elég erősen fogta Dávidka kezét, és más módon sem akadályozta meg, hogy a kisgyerek az útra lépjen a piros lámpánál.

Link másolása

hirdetés

Hatalmas fordulat történt L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében: az illetékes kerületi ügyészség álláspontja szerint az édesanya barátnője mulasztott, ezért vele szemben vádat emelt, az édesanyával szemben pedig megszüntette az eljárást.

L.L. Junor hároméves kisfiát 2019 augusztusának végén ütötte el egy autó a zuglói Füredi úton. A kis Dávid testvérével, édesanyjával és az ő barátaival sétált, amikor egyszercsak a piros lámpán át akart szaladni az úton, a szabályosan közlekedő autós pedig már nem tudta elkerülni az ütközést. A mentősök sokáig próbálták megmenteni a gyerek életét, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A hírek eddig arról szóltak, hogy Dávidka az édesanyja kezét fogta, amikor hirtelen kiszaladt az útra, ezért Hopp Csillát gyanúsították meg gondatlanságból elkövetett emberöléssel.

Amikor először az RTL Híradónak nyilatkozott a tragikus balesetről, azt mondta, úgy emlékszik, szorította kisfia kezét, amikor a járdaszigeten megállította őket a pirosra váltó lámpa. A gyerek azonban hirtelen mozdulattal kitépte a kezét anyjáéból és elkezdett rohanni a testvére után, aki ismerőseikkel elöl ment.

A Fővárosi Főügyészség most azonban azt közölte, hogy

a kisfiú nem az édesanyja, hanem Hopp Csilla barátnőjének szoros felügyelete mellett közlekedett a baleset előtt.

A társaság a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél a zebrán akart átkelni, a gyalogosforgalmat irányító lámpa azonban pirosra váltott, ezért a társaság egy része - köztük a kisgyerek - az úttest szélétől mintegy 0,7 méter távolságra megállt. A kisfiú mellett jobbról Hopp Csilla barátnője, az ő jobbján pedig Csilla állt. A társaság másik része, köztük a gyerek idősebb testvére még a piros jelzés előtt átért az úttest túloldalára, ahol megálltak és várták, hogy a többiek is átkeljenek.

hirdetés

A 3 éves gyerek az idősebb testvérét követve, lelépett a zebrára, azonban a mellette álló barátnő ekkor őt visszahúzta, visszatartotta és rászólt, hogy nem szabad továbbmenni, mert piros a lámpa. Ezt követően a nő - mivel kizárólag ő tartózkodott közvetlenül Dávidka mellett, aki így az ő felügyelete alatt állt - megfogta a kisfiú kezét. Ő azonban ennek ellenére, pár másodperc múlva ismét kiszaladt az úttestre, ahol - mintegy 1,1-1,4 másodpercen belül - egy szabályosan, 42-43 km/h sebességgel közlekedő autós elütötte. A gyerek féktávolságon belül lépett az úttestre, az autó sofőrje a balesetet még intenzív fékezéssel sem tudta volna elkerülni.

A vád szerint a tragédiára Hopp Csilla barátnőjének mulasztása miatt került sor, mert nem járt el kellő gondossággal, így a felügyelete alatt álló kisgyermek kezét nem megfelelő módon, erővel fogta, illetve más módon sem akadályozta meg, hogy a 3 éves kisfiú – miután egyszer azt már megtette – újra az úttestre lépjen. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vele szemben gondatlanságól elkövetett emberölés miatt vádiratot nyújtott be a bíróságra felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozva.

Ugyanakkor a kerületi ügyészség álláspontja szerint az édesanyát mulasztásban megnyilvánuló büntetőjogi felelősség nem terheli, mivel valamennyi körülményt figyelembe véve alappal bízhatott abban, hogy gyermeke a barátnője szoros és közvetlen felügyelete mellett kellő biztonságban van. A kerületi ügyészség ezért az édesanyával szemben a gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult eljárást megszüntette.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Súlyos tragédia: kizuhant egy ember a székesfehérvári kórház egyik épületének lépcsőházából
Még tart a helyszínelés, a helyzet a szemtanúk szerint „rendkívül tragikus”, de részleteket egyelőre nem lehet tudni.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2022. január 13.


Link másolása

hirdetés

Súlyos tragédia történt csütörtökön kora délután a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szakrendelő intézetének hotel épületében – írja a FEOL.

A lap helyszínen tartózkodó tudósítója szerint valószínűleg a kilencedik, vagy valamelyik ahhoz közeli emeletről zuhant le egy ember a lépcsőház belső területén.

A rendőrség jelenleg is helyszínel, a lépcsőházba tartó betegek útját biztonsági őrök állják el. Szemtanúk egy nagy puffanásról számoltak be, amiből egyből tudták, hogy történt valami.

A helyzet szerintük "rendkívül tragikus", de további részleteket egyelőre nem lehet tudni.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Kósa Lajos reagált a csengeri örökösnő vádjaira
P. Máriának csütörtökön megtartották a tárgyalását, ahol a fideszes politikus is szóba került.
Címkép: Facebook - szmo.hu
2022. január 13.


Link másolása

hirdetés

Legutóbb arról számoltunk be a csengeri örökösnő ügyében, hogy 2,5 millióra perelte Kósa Lajost. Most viszont nem erről volt szó a tárgyaláson, hanem arról a 780 millió forintról, amit P. Mária kölcsönkapott azért, hogy megszerezze az ennél jóval többet érő, állítólagos örökségét. Ez viszont sosem került hozzá, és a 780 milliót sem adta vissza.

A tárgyaláson Kósa Lajos neve is felmerült. A fideszes politikus azt mondja, hogy nem is ismeri az asszonyt, P. Mária erre azt mondta, hogy “Kósa Lajos annyira nem ismer engem, hogy heti szinten azért 10, 15 vagy 30 telefont is megengedett magának az SMS-ekkel együtt.”

Erről a Blikknek nyilatkozott Kósa: “az emlegetett ügyben lezajlott a nyomozás, az elkövetéssel megvádolt személy a bíróság előtt áll, az ügy bírósági szakban van. Felhívom a figyelmüket, hogy a magyar büntetőeljárási szabályok szerint a vádlottnak saját maga védelmében jogában áll valótlant állítani. Úgy látom, P. Mária teljes mértékben él ezzel a jogával. Semmilyen módon nem kívánom befolyásolni a bíróság ítéletét, ezért nem áll módomban kommentálni semmit”.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Társa próbálta elkapni a Váci úti erkélyről kizuhanó nőt
A lakás bérlője később a járdán az áldozat kezét fogta, egészen annak haláláig.

Link másolása

hirdetés

Baráti összejövetelt tartottak abban a lakásban, amelynek erkélyéről – a korlát rossz állapota miatt – kizuhant, majd meghalt egy 53 éves nő – erről a Blikk számolt be. Nekik a lakás bérlőjének édesanyja nyilatkozott.

Az 53 éves áldozat és a lakás albérlője mindössze néhány órával korábban találkozhatott össze egy szórakozóhelyen, ahonnan az ismerőseikkel kiegészülve együtt távoztak, és mentek fel az estét tovább folytatni a Váci úti lakásba.

„Egy kisebb baráti társaság tartózkodott a fiamnál. A hölgy az egyik ismerősével volt kint az erkélyen, amikor nekidőlhetett a falának. A társa próbált utánanyúlni, de már nem tudta elkapni. A gyerekem azonnal lement, próbált segíteni a nőnek. A fiam végig fogta a kezét, amíg meg nem halt. Le a kalappal előtte, ő egy igazi hős!”

– mondta a bérlő édesanyja a lapnak.

A szomszédok nem ismerték közelről a lakásban élőket, de gyakran látták és hallották őket bulizni. „Már aludtunk, amikor egy nagy puffanást hallottunk. Előtte dübörgött valahol a zene. Azt hittük, hogy valaki leesett az ágyról, ezért nem is foglalkoztunk vele. Csak reggel tudtuk meg, hogy mi történt” – mondta lapunknak az egyikük.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: