KARÁCSONY

Itt A mi kis falunk karácsonyi dala a különkiadásból

Nektek hogy tetszik?

Link másolása

Egy kedves karácsonyi dallal kívántak boldog ünnepet A mi kis falunk szereplői, akik ráadásul Karácsony alkalmával egy különkiadással is kedveskedtek a nézőiknek.

VIDEÓ: A karácsonyi dal

@rtlhu ? Szeretetben gazdag kellemes ünnepeket kívánunk! Hogy tetszett a tegnapi esti karácsonyi különkiadás? ? #amikisfalunk #rtlhu #fy #fyp #foryou ♬ eredeti hang - RTLhu


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KARÁCSONY
A Rovatból
Többen is rejtélyes, pénzzel teli borítékot találtak a postaládájukban karácsony előtt Angliában
Lassan hagyománnyá lesz, hogy a helyi postaládák némelyikében karácsony előtt egy készpénzes boríték landol. Pont ki lehet belőle fizetni a gázt, és a gyereknek is jut belőle ajándéknak.

Link másolása

Egy rejtélyes ajándékozó szerzett meglepetést Angliában, 100 font (kb. 45 ezer forint) készpénzt tartalmazó borítékokat dobott be nottinghami postaládákba - írta a Metro.

A leveleket december 23-án, pénteken kézbesítették, és a „Random Act of Kindness” (kb. Kedvesség találomra) feliratot írták.

Úgy néz ki, hogy ez helyi hagyomány, hiszen 2020-ban és 2021-ben is hasonló borítékok jelentek meg a levélszekrényekben.

Egy 29 éves férfi ezt mondta: „A fiam fedezte fel a borítékot, először odaszaladt hozzám, és azt kiabálta, hogy „a Mikulástól van?”. Majd odaadta, és hát őszintén szólva, le voltam nyűgözve.

„Ilyen dolgok sosem történtek még velem. Láttam, hogy korábban kaptak mások is hasonlót, de én még nem, és különösen idén jött jól a kedves gesztus."

Hozzátette: „Bárki is csinálja, titokzatos hős, és neki van a legnagyobb szíve"

"Mivel most sok rossz történik a világon, jó tudni, hogy vannak még jó emberek, ez igazán szívmelengető."

És hogy mire használja?

„A pénzt a fiaim édességekre költik majd, karácsonykor fel kell tölteni a gázt és az elektromos áramot, és azt is tervezem, hogy egy részét továbbadom, és élelmiszert veszek adományként az élelmiszerbankoknak.

A 40 éves Peter is kapott egy borítékot:

„A feleségem, Lindsay találta meg. Egy lányt láttak, ahogy bedobja, de aztán eltűnt, mire odaért a postaládához."

Ők is hasonló dolgokra költik: „Van egy előre fizetett gázóránk, azt feltöltjük, és a kisfiunknak is ma van a tizenegyedik születésnapja, úgyhogy a fennmaradó összegből neki veszünk valamit."

„Tavaly láttuk a Facebookon, hogy többek közt a nagynénémnél is volt boríték, kedvesnek tartottuk, de sosem számítottam rá, hogy velünk is megtörténik."

Sokan a közösségi médiában osztják meg a jó hírt:

"Istenem! Igen, sírok. Nagyon köszönöm ezeknek a csodálatos embereknek! Nem tudjuk eléggé megköszönni!” - írta az egyikük, de mások is hálálkodva köszönik meg a jócselekedetet.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KARÁCSONY
„Ez az utolsó karácsonyunk együtt, de még nem mondjuk el a gyerekeinknek"
A 49 éves Jonnie Irwin televíziós műsorvezetőt 2020-ban diagnosztizálták rákkal. Már csak hónapjai vannak hátra, de feleségével úgy döntöttek, a gyerekeknek legyen még egy boldog karácsonyuk velük.

Link másolása

A BBC és a Channel 4 műsorvezetője, Jonnie Irwin épp a Place In The Sun című tévéműsort forgatta Olaszországban, amikor rosszul lett. Villogó négyzetek jelentek meg a szeme előtt. Először arra gondolt, talán agyvérzése van, aztán arra, lehet, hogy csak nem aludta ki magát. Végül azonban a kollégái unszolására hazatérve bement a kórházba, ahol csináltak néhány tesztet, majd másnap közölték: rákos.

Kiderült, hogy már évek óta tüdőrákja volt, ami mostanára átterjedt az agyára és a nyirokcsomóira is. Hat hónapot adtak neki az orvosok.

Minden létező kezeléssel megpróbálkoztak, de némi átmeneti javulás után a betegség még erősebben támadt, és elérte a máját is.

A családnak három fia van: Rex, aki karácsonykor lesz négy éves, és a kétéves ikreik, Rafa és Cormac.

„Úgy döntöttünk, hogy nem gyászolunk, és minden napból a legtöbbet hozzuk ki. Még mindig dolgozom – ma délután beszédet mondok –, próbálok pozitív gondolatokat produkálni. Az emberek gyakran megkérdezik, hogy tudok ilyen jókedvű maradni. Valószínűleg inkább makacs vagyok, mint pozitív" - mondta a műsorvezető a Daily Mail újságírójának.

Idén különleges lesz a karácsony. Megpróbálnak az ajándékok mellett sok boldog emléket teremteni a gyerekeknek. Az ikrek még túl kicsik ahhoz, hogy megértsék, apjukat nemsokára végleg elveszítik, de egyelőre ezt a nagyobbik fiúnak sem árulták el.

„Ha gyengébb leszek, és napokra ágyba kerülök, megtehetjük. De ha 20 napod van hátra, miért töltenéd mindet gyászban és zűrzavarban? Miért ne telhetne 15 nap boldog tudatlanságban, hogy csak az utolsó 5 napra nyomja rá a bélyegét a valóság?"

- teszi fel a kérdést Irwin.

Azt mondja, most csak az lebeg a szemük előtt, hogy boldogan teljenek a kövtkező napok, szeretettel teli, zajos, családi körben, ahol az életet ünneplik, és eljussanak szilveszterig, vagyis a következő évig. Hogy utána mi lesz, majd meglátják.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KARÁCSONY
György herceg által készített rénszarvasos képpel kívánt boldog karácsonyt Vilmos és Katalin
A jelek szerint a szülők büszkék gyerekük alkotására.

Link másolása

Vilmos és Katalin hivatalos Twitter-oldalán fiúk,

a kilencéves György herceg alkotásával kívántak boldog karácsonyt.

A walesi herceg és hercegnő a jelek szerint büszkék a gyermekük művére, ami egy rénszarvast ábrázol havazásban, madarakkal.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KARÁCSONY
A Rovatból
Extra gyorsan rohadó pulykák tették tönkre sok angol család karácsonyát, a hipermarketek vizsgálatot indítottak
A közösségi médiában megosztott képek között vannak egészen gyomorforgatóak is.
Fotó: Jan Vašek / Pixabay - szmo.hu
2022. december 26.


Link másolása

Rengeteg ember karácsonya nem úgy sikerült az Egyesült Királyságban, ahogy eltervezték: romlott pulyka okozott bosszúságot nekik, a közösségi médiát elárasztották a panaszos posztok – írja a Mirror.

Sokan megosztották a Lidl és a Sainbury's áruházakban vett madarakról készült gusztustalan fotókat, amit egyesek földönkívüliekhez, voltak, akik egyenesen Steven Spielberg ET-jéhez hasonlítottak.

Mások kétségbeesve próbáltak tippeket kérni illetve adni arról, hogy mivel lehet utolsó pillanatban helyettesíteni a pulykát a karácsonyi esti vacsora alkalmával. Míg egyesek az ételrendelést javasolták, más azt írta: a család egyszerűen babos pirítóst eszik 25-én este. Volt ugyanakkor olyan is, aki a szükségből erényt igyekezett kovácsolni, és azt írta: a rohadt pulykák lehetőséget adnak, hogy próbát tegyenek a növényi alapú étrenddel.

„Tönkrement az ünnepünk. Karácsony este van, és nem csak, hogy nincs hús, de az egész házban rohadt hús szag van, ez elfogadhatatlan”

– méltatlankodott az egyik pórul járt vásárló a Twitteren. És olyan is volt, aki azt írta: vigyáznia kell arra, hogy a háziállata ne találja meg a kidobott terméket és a csomagolását, mert attól fél, hogy valami baja lehet tőle.

A Sainbury's már kiadott egy rövid közleményt, amelyben azt írják: nagyon sajnálják az esetet, és ki fogják vizsgálni, ki hibázhatott a rohadó pulykák ügyében. Ennél valamivel hosszabban nyilatkozott az esetről a forgalmazó Morrisons cég szóvivője. Mint mondta, vállalatuk különösen alaposan megvizsgálja a termékek minőségét, és külön ellenőrzik a beszállítókat. Hozzátette, minden panaszt alaposan meg fognak vizsgálni, hogy megtudják, milyen hiba történhetett a rendszerben.


Link másolása
KÖVESS MINKET: