News here
hirdetés

KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés

11 tipp, hogyan legyél túl azon, ha megcsaltak

Ha megcsalnak minket, az fáj. Egyedül maradni, fáj. De ezt a fájdalmat leküzdhetjük és jobbak lehetünk.
Forrás: Life Advisor, Címkép: jwvein képe a Pixabay -en. - szmo.hu
2021. december 28.


Link másolása

hirdetés
A Life Advisor célja, hogy minél több embert segítsen és inspiráljon az élet szeretetére, az álmai elérésre és hogy megvalósítsák a bennük rejlő lehetőségeket.

Éjfél után 10-15 perccel üzenetet kaptam az egyik barátomtól mindössze egyetlen sorral: "Szakítottunk." Úgy tűnik, hogy rajtakapta a barátnőjét, aki egy másik sráccal flörtölt a háta mögött, és amikor szembesítette ezzel, azt állította, hogy már nem szereti és úgyis azt akarja, hogy vége legyen, majd pedig elment.

A barátom teljesen le volt döbbenve és tudtam, hogy egy hosszú éjszaka vár rám és az, ha azt mondom neki, hogy legyen erős, semmit nem fog használni. Szüksége volt egy tervre, amely nemcsak erős emberként, hanem boldog emberként helyrerántja.

1. Mosolyogj!

A párod, aki megcsalt két dologra áll készen:

  • Szomorú leszel és átkozod őt
  • Még te magad sem tudod, hogy mit fogsz tenni

Amire viszont egyáltalán nem állnak készen, az egy nyugodt ember, kontrollált higgadtsággal. Tudják, hogyan kell válaszolni a szomorúságodra és az átkaidra, de ritkán állnak készen a nyugodt viselkedésre.

Tehát abban a pillanatban, amikor meggyőződtél a párod hűtlenségéről – függetlenül attól, hogy milyen gyorsan ver a szíved –, vegyél egy mély lélegzetet és mosolyogj! Jó lenne, ha mindezt a párod előtt tennéd meg, hiszen rendesen összezavarná őket.

hirdetés

Szóval mosolyogj rá, mosolyogj úgy, mintha te lennél a világ legnyugodtabb embere és igazából te sajnálod őket, azért, amit tettek.

2. Ne sírj, ne nyaggasd és ne próbáld bűntudatba kergetni őket!

Nem csináltál semmi rosszat. Hűséges maradtál a párodhoz mindaddig, amíg a kapcsolat tartott és most határozottan te vagy előnyben.

Ne hozz létre kiegyensúlyozatlanságot azzal, hogy kimutatod a gyengeséged. Tudom, nagyon nehéz megállni, hogy ne sírj, de az életed szerelme miatt ne sírj és ne nyaggasd őt. Hiszen neki, aki a szakítás mellett döntött, ez semmit nem fog számítani.

Ne próbáld bűntudatba kergetni őket, mert képesek lesznek elérni azt, hogy te érezd magad szarul azért, amiért ők megcsaltak téged, mondván, hogy ez csak és kizárólag miattad történt, ami viszont nem igaz.

3. Engedd el őket és ha már nincsenek ott, sírj!

Valószínűleg békén hagynak és elmennek, amikor kiderül, hogy te mindent tudsz a megcsalásról. Miután ez megtörtént, szabadon kiadhatod minden érzelmed. Sírhatsz, káromkodhatsz, felhívhatod a barátaidat stb. De ez csak egy napig tartson.

A barátom már ebben a helyzetben volt, szóval mondtam neki, hogy vegyen ki egy szabadnapot, sírja és/vagy tombolja ki magát, aztán egész nap beszélgettünk.

4. Ha a napnak vége, fel kell állnod és mindent újra kell kezdened

Nem számít, hány hónapot vagy évet töltöttetek együtt, ha vége, akkor vége! Össze kell gyüjtened a szíved összetört darabjait és újra kell kezdened, mert tovább kell élned az életed. A shownak folytatódnia kell!

5. Gondolj arra, mit csináltál, mielőtt összejöttetek

Ha hosszú ideig volt párod, akkor az életed részévé vált és nehéz lesz elképzelned az életed nélküle. De az igazság az, hogy már előtte is volt életed. Családdal, barátokkal és hobbikkal teli életed.

Itt az ideje, hogy visszatérj ezekhez, hogy ne gondolj a partneredre. Tölts időt a barátaiddal, térj vissza a régi hobbijaidhoz vagy keress újakat, légy közel a családodhoz. Mindig könnyebb mondani, mint megtenni, de ezek tényleg segíteni fognak életed ezen pontján.

6. Kerüld el a közös helyeiteket!

Egy dolog biztos, hogy amikor olyan helyekre mész, ahova korábban mindig együtt mentetek, felkavarodnak az emlékek. Ezért lehetőleg kerüld el ezeket a helyeket, legalább egy kis időre.

7. Ha úgy érzed beszélned kell vele, írj naplót!

Az az érzés, hogy SMS-t kell küldened aze xednek, könnyen eluralkodhat rajtad. De ezt felejtsd el! Nincs értelme többé felvenni vele a kapcsolatot, ráadásul kicsi az esélye, hogy választ kapsz. Ehelyett inkább írd le az érzéseid egy naplóba.

8. Lépj ki kicsit a közösségi médiából!

A közösségi médiában újra és újra látjuk az embereket. Annak ellenére, hogy letiltottad az exed, nagy az esélye annak, hogy egy mások által készített képen meglátod majd őt. Ez kissé megállítaná a továbblépési folyamatot. Tarts egy kis szünetet a közösségi médiától.

9. Ne ugorj egyből más ágyába!

Az egyik lehetőség, amit az emberek egy szakítás után tesznek, hogy alkalmi szexkapcsolatokba kezdenek. Ez nagyon káros a továbblépési folyamatban, mert nem hagyod, hogy az érzelmeid feldolgozódjanak és kihűljenek.

Ez nem azt jelenti, hogy a szexuális életednek teljesen le kell állnia egy bizonyos időre, de ha egy kis ideig tartózkodsz a szextől és a saját önfejlesztéseden dolgozol inkább, az többet fog segíteni, mint az alkalmi szexkapcsolatok.

10. Ha szakértő segítségre van szükséged, keress fel egy szakembert!

A szakítások rendkívüli traumák lehetnek. Nem baj, ha szakítás után nem érzed jól magad. Egyedül nehéz lehet továbblépni és teljesen érthető, ha időpontot kérsz egy terapeutához vagy pszichológushoz.

Ne szenvedj egyedül! Több dolgot is megtehetsz, hogy javítsd az életeden és a mentális egészségügyi szakemberek biztosan segítenek neked ebben.

11. Ha úgy érzed, továbbléptél és készen állsz randizni, akkor hajrá!

Csak azért, mert egy borzalmas szakításon vagy túl, nem kell örökre lemondanod a szerelemről. Ha úgy érzed, hogy továbbléptél, próbálj meg új emberekkel randizni. Rá fogsz jönni, hogy bizony van jobb, mint az exed. Ezúttal viszont óvatosan válassz. Mindig arra kell törekedned, hogy jobb legyél, mint a múltad és ne randizz olyanokkal, akik nem egyeznek meg az értékeiddel és az erényeiddel.

Ha tetszett, amit olvastál, keresd a Life Advisor blogot hasonló cikkekért!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KAPCSOLAT
Durva szabályokat állított fel a párjának egy 22 éves lány: a fiúnak el kell tartania és heti két randi is kötelező
Leaha a randik alkalmával tüzetesen figyeli szerelme viselkedését is, például, hogy ad-e borravalót a pincérnek, kommentálja-e az árakat és megfelelő öltözetben jelenik-e meg.

Link másolása

hirdetés

Leaha Ureel mindent megtesz azért, hogy életben tartsa a lovagiasságot, ezért pedig egy egész listányi szabályrendszert is felállított, amit szerelmének kötelezően be kell tartania – írja a The Sun.

A fiatal lány ugyanis a hagyományos családmodell híve: miután elvégezte a főiskolát és pincérként dolgozott egy étteremben, eldöntötte, hogy nem akarja többé a munkának szentelni az életét, ezért otthon marad.

Alan így kénytelen eltartani szerelmét, aki egyébként azt is elvárja, hogy férje legalább hetente kétszer pazar randevúkra vigye, minden alkalommal kihúzza és betolja a székét, töltse ki a bort, sőt még a számlát is ő fizesse.

Leaha tüzetesen figyeli szerelme viselkedését is a randevúkon, például azt, hogy ad-e borravalót a pincérnek, kommentálja-e az árakat és megfelelő öltözetben jelenik-e meg.

„Szeretem, ha ő kezdeményez, asztalt foglal egy étteremben, vagy megtervezi, hogy mit csinálunk” – mondja Leaha.

A fiatal feleség háztartásbeli, ezért partnere gondoskodik róla. Szeret főzni és magára fordítani az otthon töltött időt, sokat sétál a kutyákkal.

hirdetés
„Imádok háziasszony lenni, és szeretném, ha mások is tisztában lennének azzal, hogy normális, ha erre az életstílusra vágyunk. Olyan, mint háztartásbeli anyának lenni, csak gyerekek nélkül"

– vallja Leaha.

A szerelmesek még nagyon fiatalon jöttek össze, majd rövid időre szakítottak is, mert Alan korábban nem tudta a nőt eltartani. Végül visszaszerezte a lányt és még abba is beleegyezett, hogy betartja a rá vonatkozó szabályokat.

Alan nagyon elkötelezett, teljes mértékben támogatja Leahát, és azért dolgozik, hogy olyan életstílust biztosítson neki, amire már nagyon régóta vágyott.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KAPCSOLAT
11 hetes volt a babájuk, amikor először elutaztak kettesben – Háromhavonta nyaralni megy a pár, hogy megőrizzék a szerelmüket
Az amerikai feleség úgy véli, ha egy pár nem helyezi előre a kapcsolatát, az szép lassan elkezd széthullani.

Link másolása

hirdetés

Amikor az ember szülővé válik, sok mindenről le kell (ideiglenesen) mondania, vagy legalábbis kevesebb jut belőle, mint a gyerek születése előtt. A szülőknek pedig sokszor nehézséget okoz az, hogy kicsi gyerekük mellett is meg tudják őrizni a kapcsolatukban a tüzet. Egy amerikai házaspár most elmondta, ők hogyan tudják életben tartani a házasságukat, miközben gyereket nevelnek.

Aubree Paige egyik szenvedélye az utazás, és ezzel azután sem akart felhagyni, hogy anya lett. Férjével, Aaronnal úgy gondolják, a romantikus nyaralások kellenek ahhoz, hogy ne csak szülőkként, hanem szerelmespárként is éljenek. Ezért úgy döntöttek, hogy minden harmadik hónapban elutaznak több napra valahová két gyerekük nélkül.

„Az első utazásunkat akkor ejtettük meg, amikor a babánk még csak 11 hetes volt. És tudjátok mit? Tökéletesen jól elvolt, amíg mi nyaraltunk. Mi pedig ez idő alatt újra tudtunk kapcsolódni egymáshoz, és emlékeztettük magunkat arra, kik is vagyunk”

– írta a Kidspot oldalán.

Szerinte ha egy pár nem helyezi előre a kapcsolatát, az szép lassan repedezni kezd. Ezért ők elsősorban házastársakként és nem szülőtársként tekintenek egymásra, és ennek megfelelően próbálnak élni.

„Egy nap a gyerekeink el fognak hagyni minket: ki fognak repülni és élik a saját életüket. Ekkor pedig, ha nem helyezzük előre a kapcsolatunkat, semmink nem marad már”

– véli.

hirdetés

Ennek elkerülésére találtak ki egy rendszert arra, hogy a gyereknevelés mellett legyen elég idejük magukra is.

Hetente egy este randiznak, havi egyszer csak kettesben töltenek egy éjszakát, és háromhavonta 3-4 éjszakára kiruccannak.

Mint írta, pontosan tudja, hogy sokan nem értenek ezzel egyet, és ez rendben is van, de számukra ez jól működik, így tudnak párként is jól élni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés
Ha 20 évesen még szingli egy roma lány, kortársai szerint már örökre vénlány marad
A brit vándorcigányok között akinek ennyi idős korában még nincs párja, azzal valami nem stimmel.

Link másolása

hirdetés

A TikTokon árulta el egy fiatal lány, hogy milyen érzés 20 évesen még mindig szinglinek lenni a vándorcigány közösség tagjaként, írja a The Sun. Az Egyesült Királyságban élő nőt a rövid videó alapján minden ismerőse arról faggatja, hogy miért nem talált még párt magának.

Vannak, akik azt hozzák fel példaként, hogy ők már 13 éves korukban megismerkedtek a férjükkel, és épp annyi idősek voltak, mint most Tina, amikor feleségül mentek hozzá. Másvalaki azon értetlenkedett, hogy miért nincs még mindig barátja, miközben nagyon jól néz ki.

Néhány anyuka egészen odáig ment, hogy felajánlotta: bemutatja a fiának, csak hogy végre párt találjon. A vele egyidős lányok szerint pedig ő már örökre vénlány marad, ha eddig nem kelt el.

Tina a videó alatti kommentek között eközben azzal viccelt, hogy olyan érzése van, mintha a húszas éveibe lépve hirtelen vége lenne az egész életének.

Az angol nyelvű videót itt lehet megnézni:

@tinamariedoherty I love being 20 in this lifestyle ?✨ #fyp #gypsy ♬ Miami, My Amy - Keith Whitley

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KAPCSOLAT
„A gyermeke anyja akarok lenni” – mondja a 61 éves amerikai nagymama, aki egy 24 éves férfihez ment hozzá
A pár tavaly házasodott össze, örökbefogadással vagy béranya segítségével szeretnének közös családot. Az asszonynak van már hét gyereke és 17 unokája.

Link másolása

hirdetés

Már a gyerekvállalást tervezgeti az Egyesült Államokban élő Quran McCain és felesége, Cheryl, akik a köztük lévő 37 éves korkülönbség ellenére is nagyon szerelmesek - írja a The Sun.

A pár több mint 2,2 millió követőt gyűjtött össze TikTok csatornájukon, a jegygyűrűjüket is a rajongóik finanszírozták. Tennessee-ben házasodtak össze egy folyó partján tavaly szeptemberben, az eseményt pedig (amire 20 ezer ember volt kíváncsi) élőben közvetítették.

Jövőre már gyermeket szeretnének örökbefogadás útján vagy béranya segítségével - már olyan szinten elhatározták magukat, hogy a babakocsit is megvették.

A családjuk nagy része támogatja a döntésüket, Cheryl 17 unokája pedig papának szólítja Quran-t.

„Közös családot akarunk. Qaran mindig is szeretett volna gyereket, én pedig a gyermeke anyja akarok lenni”

– mondja Cheryl, aki korábban hét gyermeknek adott életet, akik mindannyian azt mondták, hogy segítenek majd felnevelni legkisebb testvérüket.

hirdetés

A pár 2012-ben találkozott először, amikor Quran Cheryl fiának gyorséttermében dolgozott. A férfi ekkor mindössze csak 15 éves volt. Ekkor egy időre megszakadt a kapcsolatuk, de 2020. november 4-én Quran ismét meglátta Cherylt, amint pénztárosként dolgozott egy kisboltban. Onnantól kezdve elválaszthatatlanok lettek, tavaly júliusban pedig az eljegyzés is megtörtént.

Szeptemberben csupán két barátjuk kíséretében mentek Tennessee-be, de a barátaik és családjuk körében meg szeretnék újítani fogadalmukat.

„Az emberek azt mondják, hogy önző vagyok, és túl öreg vagyok ahhoz, hogy ismét anya legyek. De készen állok arra, hogy felneveljek egy gyereket.”

– mondja Cheryl.

Quran és Cheryl szerint a szexuális életük elképesztő. Még egy OnlyFans-fiókjuk is van, ahol a kíváncsi szemek, akiket nem elégítenek ki a TikTok-videóik, megnézhetik a durvább tartalmaikat is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: