HÍREK
A Rovatból

Zelenszkij: Európa egyik legbrutálisabb csatájaként fogunk emlékezni a szeverodonyecki harcra

Az ukrán elnök szerint országa az abszolút gonosszal áll szemben. Szeverodonyeck pedig hamarosan teljesen az oroszok kezébe kerülhet.

Link másolása

A Szeverodonyeckért folyó heves harcokra Európa egyik legbrutálisabb csatájaként fogunk emlékezni, mely borzasztó ukrán áldozatokat követelt, idézi Volodimir Zelenszkijt a The Guardian.

Az ukrán elnök éjszakai beszédében elismerte, hogy az oroszok egyre közelebb kerülnek a stratégiai fontosságú kelet-ukrajnai város teljes elfoglalásához.

A városból kivezető három híd már járhatatlan, így az utánpótlási lánc megszakadt, ahogy elhagyni sem lehet a területet. Ráadásul az oroszok jelentős tűzerőfölényben vannak, tette hozzá.

Zelenszkij kifejezte aggodalmát, hogy elhúzódó konfliktus esetén a nyugati segítség elapadhat, éppen ezért további fegyverszállítmányokat sürgetett. Az elnök szerint országa célja, hogy felszabadítsa az elfoglalt területeket, és kiűzze a megszállókat minden régióból, akiket egyenesen az „abszolút gonosznak” nevezett.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Pétert csabai kolbásszal várták, a közmédia függetlenségének visszaállítását és a családi pótlék jelentős megemelését ígérte Békéscsabán
Gyula után a békési megyeszékhelyen folytatta országjáró körútját a TISZA Párt politikusa. Sok konkrét ígéretet megfogalmazott, de sok gondolat korábbi tüntetésekről is ismerős lehetett.

Link másolása

Gyula után rögtön Békéscsabán folytatta szerdán megkezdett országjáró körútját Magyar Péter. A TISZA Párt alelnökét a békési megyeszékhelyen szimpatizánsai helyi kolbásszal fogadták.

A több százezer ember előtt egy kisteherautó platóján megtartott beszédében Magyar Péter elismételt néhányat a korábban Gyulán (és már más tüntetéseken is) elmondott gondolataiból.

Beszélt arról is, hogy pártja fontosnak tartja a környezetvédelmet és a klímaváltozás elleni harcot is, valamint beszélt az állatjólétről és az állatok jogairól is. Magyar megemelné és inflációkövetővé tenné a családi pótlék összegét is.

A NER-ből két hónapja kiszállt politikus megígérte azt is: visszaállítja a közmédia függetlenségét is – pikírten megjegyezve, hogy a köztévé riporterei valószínűleg nincsenek a helyszínen.

„Beszüntetjük, és büntetőjogi tényállássá alakítjuk a propagandát” – tette hozzá, hatalmas tapsot kiváltva a többszáz nézőből. Ahogy fogalmazott: „A vélemény lehet szabad, de a hír szent.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Harckocsik miatt állították le a forgalmat Budapesten szerda este
A honvédségi konvoj elhaladásának idejére leállították a forgalmat és hangosbemondón keresztül kértek türelmet a közlekedőktől.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 18.


Link másolása

Harckocsikat szállító katonai konvoj bénította meg a közlekedést szerda este a Déli pályaudvarnál, írja a Blikk. A lap egyik olvasója szerint este tíz óra körül szirénázó kísérettel katonai trélerek jelentek meg a környéken. Hangosbemondón keresztül kértek türelmet a közlekedőktől, leállították a forgalmat, aztán továbbhaladtak.

A szállítójárműveken páncélosokat vittek. Az olvasó videója alapján úgy tűnik, hogy

a honvédség által nemrégiben újonnan vásárolt PzH 2000-es önjáró löveget és egy Leopardnak tűnő harckocsit szállítottak.

A csúcskategóriás önjáró lövegeket és a harckocsikat az elmúlt években vásárolta a Honvédség a haderőfejlesztés részeként.

A katonai konvojról készült videót a Blikk cikkében lehet megnézni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter teljesen átírhatja a politikai erőviszonyokat a június 9-i EP-választásra
A TISZA Párt feltűnése elsősorban a hagyományos ellenzéki politikai formációkra nézve lehet a legveszélyesebb. Ugyanakkor története legjobb eredményét érheti el a Magyar Kétfarkú Kutyapárt.

Link másolása

Hivatalosan három nap múlva indul a választási kampány, de a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd vasárnap durrantotta be kampányát, ma pedig Magyar Péter kezdte meg országjáró körútját Békés megyében.

Az RTL-nek nyilatkozó választási szakértő szerint a Fidesz-KDNP pártszövetség az eddiginél kettővel kevesebb mandátumot szerezhetne, és hirtelen feljött a legerősebb ellenzéki pártok közé Magyar formációja, a TISZA Párt.

László Róbert szerint az európai parlamenti választási rendszer a hazainál sokkal egyértelműbb és arányosabb. „Mindenki mandátumot szerezhet, aki 5 százalék fölött teljesít, tehát azon pártok között, amelyek ezt a bejutási küszöböt megugorják, többé-kevésbé arányosan osztják el a Magyarországnak járó 21 mandátumot” – magyarázta a Híradónak a szakértő. Számításai szerint a jelenlegi preferenciák szerint

a Fidesz az 5 évvel ezelőtti 12 helyett most 10, a KDNP pedig 1 mandátumot szerezne. Magyar Péter pártja, a TISZA 3 képviselőt küldhetne Brüsszelbe, ahogy a Demokratikus Koalíció is. A Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak 2, míg a Momentumnak és Mi Hazánknak egy-egy képviselője lehetne.

Bódi Mátyás a Választási Földrajz elemzője az RTL-nek nyilatkozva elmondta: „Az influenszertüntetés óta egyértelműen látszik, hogy nagyon aktív a kormánnyal kritikus választói társadalmi csoport, ugyanakkor el is fordultak a hagyományos parlamenti ellenzéki pártoktól és szinte pánikolva keresik az alternatívákat velük szemben”.

Így Magyar Péter pártja elsősorban a hagyományos ellenzéki pártokra nézve a legveszélyesebb, míg a Magyar Kétfarkú Kutyapárt is behúzhat két mandátumot, ami a párt történetének eddigi legjobb eredménye lehet.

Az RTL riportja az EP-választás esélyeiről

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Menczer Tamás szerint Magyar Péter politikai értelemben Vadai Ágnes és Márki-Zay Péter szerelemgyereke
A Fidesz új kommunikációs igazgatója szerint „ilyen egy agresszív, nárcisztikus ember”.

Link másolása

Megint beszólt Magyar Péternek Menczer Tamás. A Fidesz nemrégiben kinevezett kommunikációs igazgatója és a TISZA Párt politikusa között folyamatos a verbális adok-kapok, elsősorban a Facebookon és kommentekben szoktak üzenni egymásnak – ami olykor személyeskedésbe fajul.

Menczer most egy Facebookra feltöltött videóban beszélt Varga Judit volt férjéről. A fideszes politikus kényszeres kommentelőnek nevezte Magyart a közösségi médiában mutatott viselkedése miatt.

„Kiteszek egy posztot, három perc múlva megjelenik” – panaszolta a szóvivő,

aki szerint Magyar politikai értelemben Vadai Ágnes és Márki-Zay Péter szerelemgyerekének is tekinthető, hiszen ugyanúgy sértegetik mindnyájan a velük egyet nem értőket.

Menczer véleménye szerint: „Ilyen egy agresszív, nárcisztikus ember”, amivel tulajdonképpen csak elismételte a két hete Varga Judit által megfogalmazott állításokat, ami jelenleg a Fidesz hivatalos kommunikációs irányvonala Magyar Péterrel kapcsolatban. A Talpra Magyarok Közössége alapítója éppen szerdán ígérte meg Békéscsabán, hogy büntetőjogi kategóriává tennék a propagandát.


Link másolása
KÖVESS MINKET: