HÍREK
A Rovatból

Zacher Gábor: „Amennyiben nő a fertőzöttek száma, átcsoportosításra lehet szükség”

Zacher Gábor szerint az egészségügy kapacitása most még megfelel a kihívásoknak, de több régió túlterhelt.

Link másolása

Dr. Zacher Gábor jelenleg a hatvani Albert Schweitzer Kórházban dolgozik. Nemrég egy barátja felkereste, hogy kevés az orvos az intenzíven és nincs-e kedve beállni. "Nem kellett kétszer mondani" - meséli a Növekedés.hu-nak Zacher Gábor.

Az orvos arról is beszélt, hogyan kezeli a kórház a jelenlegi helyzetet. Azt mondja, saját tesztelő-készülékük van, amit az önkormányzat vásárolt 18 millióért.

"A teszt eredménye a mintavétel után 70 perccel már rendelkezésünkre áll. Tehát hamar el tudjuk különíteni a COVID-19 vírussal fertőzötteket a gyanús esetektől. Ám lényeges, hogy ez nem gyorsteszt, hanem egy nagyon alapos eredmény"

- fogalmazott Zacher, aki a magyar egészségügy leterheltségével kapcsolatban elmondta, hogy a teljes lakosság egyharmada Budapesten, illetve Pest megyében él, és a fertőzöttek 60 százaléka található a központi régióban. Ez pedig nagyobb megterhelést jelent itt.

"Most még a kapacitás megfelel a kihívásoknak. De több régió túlterhelt. Amennyiben nő a fertőzöttek száma, átcsoportosításra lehet szükség lesz, hiszen humánerőforrás tekintetében nem vagyunk 'szupergazdagok'"

- fogalmazott Zacher Gábor.

Az orvos szerint egyébként jelenleg van elég lélegeztetőgép és védőfelszerelés is. Ez azért lényeges, mert a frontvonalban dolgozók védelme az elsődleges.

"Ugyanis ha nő a betegszám, és tömegesen kiesnének a munkából, akkor az beláthatatlan következményű lenne"

- mondta Zacher a lapnak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
„Le kell váltani, akik így mértek” - a DK-t előző Magyar Péterről kérdeztük a majálisozókat
A Medián 24 százalékon mérte a Tisza Pártot, miközben a DK visszaesett 9 százalékra. Többek között erről is kérdeztük a párt szimpatizánsait május elsején.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. május 01.


Link másolása

A DK majálisán kérdeztük az embereket arról, hogy mi a véleményük Magyar Péterről.

Mint arról korábban írtunk, a Medián 24 százalékon mérte a Tisza Pártot, miközben a DK visszaesett 9 százalékra.

Volt, aki azt mondta, hogy

„Le kell váltani ezeket, akik így mértek, mert nem hiszem, hogy ilyen nagy különbség kell, hogy legyen.”

Másvalaki azt mondta, hogy az emberek megszédültek. Szerinte aki végiggondolja azt, hogy itt mi történt 2010 óta, az nem hihet egy olyan embernek, aki a Fidesz és a rendszer összes előnyét élvezte korábban.

Hiller István is nyilatkozott: szerinte egy megfelelő politikai munkának megvan a maga eredménye, de nem szeretne Magyar Péterrel foglalkozni.

Itt a teljes videó.

Magyar Péter Sümegen tartott országjárást május elsején, erről itt írtunk korábban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
A Republikon Intézet szerint a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség a legerősebb ellenzéki formáció
A Republikon elnöke, Horn Gábor beszélt arról egy friss interjúban, hogy a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség a legnagyobb ellenzéki erő ma Magyarországon a maga 22 százalékával.
Fotó: ATV - szmo.hu
2024. május 01.


Link másolása

A Fidesz a biztos pártválasztók körében 35, a DK-MSZP-Párbeszéd 22 százalékon áll, amellyel a legerősebb ellenzéki formáció jelenleg, Magyar Péter pedig 18 százalékot szerezne a Republikon Intézet áprilisi felmérése alapján - írta meg a Hirklikk.

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke az ATV szerda reggeli Start című műsorában beszélt minderről.

A Republikon elnöke szerint a fideszes plakátok és a reklámfelületek mennyisége, a kampányköltségek mértéke, valamint a kampány stílusa megmutatja, hogy a kormánypárt jelenleg a saját „legszűkebb” szavazótáborát próbálja stabilizálni. Ez szerinte működik, mert a kormánypárt népszerűségének csökkenése megállt.

A DK-MSZP-Párbeszéd szövetség a legnagyobb ellenzéki erő ma Magyarországon a maga 22 százalékával. Horn Gábor szerint az ellenzéki szövetségnek alternatívát kell kínálni, nem Magyar Péterrel kell foglalkoznia, hanem egy önálló utat járva baloldali, liberális alternatívát kell felkínálnia a választóknak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Így telt a május elseje a Városligetben - fotók!
Miközben a DK a Párbeszéddel és az MSZP-vel közösen majálisozott, a Városligetbe egyébként is sokan látogattak ki. Remek idő volt.

Link másolása

Idén is sokan látogattak el a Városligetbe, hogy megünnepeljék május elsejét: a munka ünnepén kiváló idő volt, és számos program várta a látogatókat.

A DK a Párbeszéddel és az MSZP-vel közösen majálisozott, Magyar Péter pedig Sümegen folytatta országjárását.

Fotóink a Városligetből.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Így majálisoztak Dobrev Kláráék - közösen ünnepelt az MSZP, a DK és a Párbeszéd
Fotókon a május elsejei ünnep. Idén az MSZP-DK-Párbeszéd közösen ünnepelte a munka ünnepét, valamint Magyarország uniós csatlakozásának huszadik évfordulóját a Városligetben.

Link másolása

Idén az MSZP-DK-Párbeszéd közösen ünnepelte a munka ünnepét, valamint Magyarország uniós csatlakozásának huszadik évfordulóját a Városligetben.

A majálisozókat arról is kérdeztük, hogy mi a véleményük Magyar Péterről, az erről szóló videót itt lehet megnézni.

Itt vannak a fotók a szerdai eseményről.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk