HÍREK

Vona Gábor: Magyar Péter akkor követi el a legnagyobb hibát, ha elhiszi, hogy ez róla szól

Szerinte a kegyelmi botránnyal és az azt követő eseményekkel Magyarországon egy új politikai korszak kezdődött, ebben szerinte lehetőségek és veszélyek is rejlenek.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. április 13.


Link másolása

A Magyar Péter-jelenséggel foglalkozó videósorozatot indított Vona Gábor, írja a Telex.

Szerinte a kegyelmi botránnyal és az azt követő eseményekkel Magyarországon egy új politikai korszak kezdődött, ebben szerinte lehetőségek és veszélyek is rejlenek. A volt Jobbik-elnök szerint az elmúlt időszakban egyre több embernek vált világossá, hogy ez a rendszer előbb-utóbb meg fog bukni, mert nem olyan erős, mint amilyennek mutatja magát.

Ezzel párhuzamosan új ellenzékre van szükség.

Vona szerint Magyar Péter akkor követi el a legnagyobb hibát, ha elhiszi, hogy ez róla szól. Úgy fogalmaz: van „óellenzék” és új ellenzék. Az előbbihez tartoznak a parlamenti összefogás pártjai, akik amikor összefogásról beszéltek, akkor nem a NER leváltása miatt szövetkeztek, hanem a saját leválthatatlanságuk volt a céljuk.

Az új ellenzék közé a 2RK-t és például a Kutyapártot sorolja.

A politikus szerint 2014-ben balról próbálták legyőzni a NER-t, 2018-ban jobbról, 2022-ban pedig mindenki összefogott, de így sem sikerült. Ezután kezdett terjedni az a felismerés, hogy csak belülről jöhet a rendszer igazi kihívója. Magyar Péter pedig „ebben a próféciába lépett bele”.

Eközben pedig az „óellenzék” diszkreditálódott.

Azerinte Magyar azért hiteles, mert belső bizonyítékai vannak arra, hogy mennyire romlott a rendszer. Ez sokkal izgalmasabb, mintha kívülről mondaná valaki. A Tisza Párttal az EP-választásokon induló Magyar felforgatta a politika állóvízét, így az ellenzéki oldalon megindulhat a szükségszerű megtisztulás. A Második Reformkor vezetője szerint

már az is örömteli, ha az „óellenzéket” sikerül leváltani.

Bár Magyar a hangfelvétellel a kormány és Rogán Antal bukását ígérte, egyelőre úgy tűnik, hogy ebbe eddig csak Gulyás Gergely bukott bele.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Magyar Péter: Pénteken elmegyünk Felcsútra, és felülünk a szocialista szellem vasútjára
Igen, ez AZ a kisvasút. Az egész szerelvényt kibérelték, mindenkit várnak szeretettel.

Link másolása

Magyar Péter kampánykörútja kedd délben Kiskunfélegyházán folytatódott. A Tisza Párt politikusa több, korábban is kivesézett probléma mellett beszélt a vasút állapotáról is.

Magyar szerint beszélni kellene arról, hogy Magyarországon miért nem fejlesztik a vasutat, miközben Európa-szerte ez a tendencia. A Tisza Párt EP-listavezetője nemvárt bejelentést is tett a vasút kapcsán:

„Pénteken ellátogatunk Fejér megyébe egy híres kisvasútra. Felcsútra elmegyünk és részt veszünk a szocialista szellem vasútján egy utazáson. Mindenkit várunk szeretettel, kibéreltük az egész szerelvényt, valószínűleg az éves kihasználtság a duplájára fog emelkedni”

– mondta Magyar.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
David Pressman: Az USA már kapcsolatba lépett a magyar kormánnyal az orosz kibertámadás miatt
A nagykövet szerint komolyan kell reagálni a régiót érő orosz fenyegetésre.

Link másolása

„Az Egyesült Államok egy ideje már kapcsolatba lépett a magyar kormánnyal ebben a témában. Ez az eset is jelzi azt a fenyegetést, amit Oroszország jelent a szövetségeseinkre, a fenyegetést, amit Oroszország jelent a régióra és azt, hogy milyen komolysággal kell reagálnunk erre a fenyegetésre”

– mondta David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete az RTL-nek.

Az ügy előzménye, hogy kiszivárgott belső dokumentumok szerint Szijjártó Péter külügyminiszter tudott arról, hogy az orosz kormányhoz közeli hackerek feltörték a Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai hálózatát.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Dobrev Klára: Magyarország egyik legfontosabb közjogi méltósága köztörvényes bűnöző – szerdán közül részleteket
Nagy bejelentésre készül a DK EP-listavezetője, amin állítólag sokat dolgoztak.

Link másolása

„Sokat dolgoztunk rajta és most összeállt a kép: Magyarország egyik legfontosabb közjogi méltósága köztörvényes bűnöző”

– mondta Facebook-videójában Dobrev Klára, de egyelőre nem árulta el, hogy kiről és miről is van szó.

„A Fidesz vesszőfutása folytatódik. Erről gondoskodom”

– tette hozzá.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Robert Fico-n hasi CT-vizsgálatot végeztek – a szlovák kormányfő képes kommunikálni a környezetével
A meglőtt kormányfő eszméleténél van, állapota stabil, de súlyos, az életveszélyen túlvan.

Link másolása

Hasi ellenőrző CT-vizsgálatot végeztek kedden Robert Ficón. A kormányfő eszméleténél van és kommunikál a környezetével – írja a Parameter a besztercebányai Roosevelt Kórház közlése alapján.

Azt is hozzátették, hogy emellett

Fico további kezeléseket kap egészségi állapotának javulása érdekében.

A szlovák kormányfőre május 15-én lőttek rá Nyitrabányán, egy kihelyezett kormányülés után. A szlovák sajtó szerint a támadó 71 éves Juraj Cintula szélsőjobboldali író volt, akinek indítéka kormányellenes érzelmei lehettek. Ficó még a merénylet napján egy ötórás operáción esett át, pénteken pedig újabb műtétet végeztek el rajta.

Robert Kaliňák miniszterelnök-helyettes vasárnap azt mondta, hogy a kormányfő már túl van az életveszélyen, és konkrét utasításokkal látta el a kormány következő lépéseit illetően.

Link másolása
KÖVESS MINKET: