HÍREK

Vitézy Dávid együttműködne Karácsonnyal, bármelyikük is nyeri a főpolgármester-választást

A főpolgármester-jelölt azt mondta, ambivalens a viszonya a kormánnyal, nincs kapcsolata Schmidt Máriával, és nem lát semmilyen politikai összeesküvést a kampánya mögött. Az LMP győzte meg arról, hogy induljon.


[sz]Malinovszki András / Fotó:

Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje vendégeskedett Puzsér Róbert Hard Talk nevű műsorában péntek este. A beszélgetés során Vitézy kitért többek között a kormányhoz való viszonyára, Karácsony Gergelyre, a Mol-toronyra és a kampánya mögött álló támogatásra is – írja a Telex.

Vitézy Dávid azt mondta, ambivalens a viszonya a kormánnyal. Szerinte 2010-ben volt egyfajta várakozás, hogy a nyugatias irányvonal folytatódjon, amit az első Orbán-kormány képviselt, de ehelyett egy erős revansvágy jelent meg a Fideszben, amely teljesen le akarta uralni a terepet.

Az újabb és újabb kétharmados győzelmek ellenére sem konszolidálódott a hatalom, a kormányzati akarat minden ügyben elmegy a falig, és ha akadályt észlel, legfeljebb néha korrigál. Vitézy szerint erős gazdasági-politikai koncentráció jött létre, ebben élünk most.

Vitézy azt mondta, akkor jött el számára először a meghasonulás pillanata, amikor 2014-ben kirúgták a BKK-ból az orosz metró ügye miatt. Később aztán további kiábrándulások is következtek számára.

Vitézy elárulta, az LMP vette rá, hogy elinduljon a főpolgármesteri székért, és anyagilag is támogatták a kampányát, beleértve Ungár Péter személyes hozzájárulását. Emellett az LMP aktivistái is segítik a kampányt.

Hozzátette, ugyanakkor nincs kapcsolata Schmidt Máriával, és nem lát semmilyen politikai összeesküvést a főpolgármester-jelöltsége mögött. A kormány felől nem kap támogatást, és a kormánymédia nem kereste a kampány során. Úgy látja, hogy a Fidesz inkább a saját táborát akarja összefogni Szentkirályi Alexandra mögött, és nem számít arra, hogy Szentkirályi visszalépne.

Vitézy azt mondta, ha nyer, kész együttműködni Karácsony Gergellyel, akár pozíciót is kínálna neki, ha ez szükséges a közgyűlési többség biztosításához. Ugyanígy, ha Karácsony nyerne, nem zárkózna el attól, hogy helyettes legyen, ha felkérnék.

Vitézy szerint Budapest nem gyalogosbarát város, és ezen változtatni kell. Példaként a pesti alsó rakpartot említette, ahol összefüggő sétányt szeretne létrehozni Újpesttől Csepelig. A főpolgármester-jelölt elárulta az is, hogy a Mol-torony-projektet elhibázottnak tartja.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter megmutatta azt, aki nélkül az élete megállna
A politikus közös fotón szerepelt az asszisztensével. Nélküle megállna az élet.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. július 20.A Tisza Párt alelnöke már hónapok óta a figyelem középpontjába került, a tavaszi országjárása után a június 9-i Európa Parlamenti és az önkormányzati választásokon is szép eredményeket ért el.

Most azonban megmutatta, hogy kinek a segítségével jutott el oda, ahol tart.

Magyar Péter egy közös fotóval szerepelt az asszisztensével.

"Ili, aki nélkül megállna az élet. A legjobb asszisztens a világon"

- írta a posztjához a politikus.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Honvédségi luxusgép vihette haza a Horvátországban nyaraló Orbán Viktort
A hírt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tette közzé a közösségi médiában.


Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő pénteken közölte a nyilvánossággal, hogy július 18-án – amikor Orbán Viktor dél-horvátországi nyaralásáról Angliába, Woodstockba utazott – a Magyar Honvédség 606-os lajstromjelű luxusgépe, egy Dassault Falcon 7X, hajnalban felszállt Ferihegyről és rövid idő múlva a spliti repülőtéren landolt. A képviselő légiforgalmi radarfelvételt is bemutatott ennek igazolására.

A Magyar Hang szombati cikke szerint Hadházy állításait megerősíti a flightaware légiforgalmi portál archívuma is. Ebből kiderül, hogy

a luxusgép nem sokkal később, még reggel 6 előtt továbbrepült az Egyesült Királyságba, és a Brize Norton repülőtéren szállt le, amely mindössze 23 percnyi autóútra van Woodstocktól.
Itt a magyar miniszterelnök aznap részt vett az EPC-csúcstalálkozón, amiről a magyar kormányfő Facebook-oldalán is beszámolt.

A horvátországi kitérő 55 perccel és 500 kilométerrel hosszabb utat jelentett, mintha a Falcon egyenesen Budapestről repült volna Angliába. Az aircraftcostcalculator.com adatai szerint a honvédségi luxusgép egy üzemórája 9470 dollárba, azaz 3,4 millió forintba kerül. Hardy Mihály repülési szakértő a lapnak nyilatkozva reálisnak nevezte ezt a becslést, és hozzátette, ha bérelnék a gépet, még drágább lenne. Az ár tartalmazza a karbantartás, a személyzet és az üzemanyag költségeit is – mondta Hardy.

Hardy szerint

szemfényvesztés honvédséginek nevezni a gépet, hiszen világszerte üzleti vagy magángépként használják ezt a típust, így nem meglepő, hogy Magyarországon főként kormánytagok utaznak vele.
Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke nem válaszolt a lap kérdésére, hogy esetleg valaki más utazott-e a kormányzati Falconon, illetve ha mégis Orbán Viktor volt az utas, vajon kifizette-e a pluszköltséget.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter elárulta, ki lett rajta kívül a Tisza Párt másik alelnöke
Kiderült az igazság. Ő lesz a párt másik alelnöke. A Tildát alakító színésznő élettársa.


Radnai Márk. Vele fotózkodott egy hajón, a parlamenttel szemben Budapesten.

Radnai Márkról itt lehet bővebben olvasni.

Az életrajzából kiderül, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemre járt, ahol 2012-ben végzett Máté Gábor osztályában színművész szakon.

2016-ban megfenyegette Koltai Tamás kritikust, ami akkor nagy sajtóvisszhangot kapott. 2018-ban a Korhatáros szerelem második évadát rendezte, majd a Drága örökösök főrendezője lett, amit naponta több mint egymillió ember nézett a televízióban.

A Barátok közt sorozat Tildáját alakító Erdélyi Tímea élettársa.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Pócs János a kisfiút felrúgó karateedzőről: Volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek
A politikus szerint az edző múltjában „soha semmilyen probléma nem volt”, és kiemelte, hogy az edző nem véletlenül kapott megyei, városi és állami kitüntetéseket.


A fideszes Pócs János, Jászberény országgyűlési képviselője az ATV-nek nyilatkozva elmondta, hogy a szolnoki kalandparkban kisfiút felrúgó karateedző tette „védhetetlen”, de szerinte „egy gyenge pillanat” volt csupán, ami bárkivel megeshet.

Pócs szerint az edző múltjában „soha semmilyen probléma nem volt”, és kiemelte, hogy az edző nem véletlenül kapott megyei, városi és állami kitüntetéseket.

Pócs az ATV videójában 1:43-tól hallható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk