HÍREK

Vitézy Dávid 16 százalékon áll a főpolgármesteri versenyben – pedig még be sem jelentette indulását

Emelkedik az esetleges kihívó népszerűsége, ugyanakkor Karácsony Gergely még mindig tetemes előnnyel vezet.

Link másolása

A júniusi önkormányzati választások egyik (ha nem "a") legnagyobb kérdése, hogy mennyi esélye van Karácsony Gergelynek az újraválasztásra, illetve hogy a (még nem ismert) fideszes jelöltön kívül meg kell-e küzdenie az LMP színeiben induló Vitézy Dáviddal. (Esetleg – Tarlós István sejtetése alapján – lehet-e maga Vitézy a kormánypárt jelöltje.)

Annyi bizonyos, hogy a BKK egykori elnöke, volt közlekedési államtitkár kifejezetten aktivizálta magát a Facebookon: az utóbbi időben egyre többször száll bele mind a kormányba, mind a fővárosi vezetésbe, miközben Karácsony pártja, a mérési küszöb alatt teljesítő Párbeszéd is tett egy erőtlen kísérletet a lejáratására egy Orbán Ráhellel közös képpel. Korábban maga Vitézy azt mondta, lenne ambíciója, de az indulásról még mindig nem döntött.

A Válasz Online közben megszerzett egy dokumentumot, ami már méri közlekedési szakember esélyeit:

eszerint Vitézy Dávid 16 százalékkal áll a versenyben – ami nem rossz eredmény azt tekintve, hogy indulását még nem jelentette be.

Igaz, a lap információi szerint erre egyre nagyobb az esély.

A Pulzus közvéleménykutató múlt heti mintavétele után arra jutott, hogy ha most tartanák a főpolgármester-választást, akkor Karácsony Gergely a szavazatok 38 százalékával nyerhetne, míg Vitézy 16, Sára Botond fideszes fővárosi főispán 18 százalékot szerezhetne. (Ehhez fontos hozzátenni, hogy Vitézyhez hasonlóan Sára indulása sem biztos.) Hozzá kell azonban tenni, hogy az LMP által korábban megrendelt közvélemény-kutatásban (mintavétel: november 27. – december 4.) Vitézy még csak 9 százalékon állt, holott indulásáról már akkor is cikkeztek. Azaz rövid idő alatt közel megduplázta a népszerűségét. A lap információi szerint Karácsony Gergely csapatának belső felmérései a fentiekhez nagyon hasonló eredményt mutattak.

A legnagyobb kérdés természetesen az, hogy mi lesz Vitézy Dávid népszerűségével, ha hivatalosan bejelenti indulását. Azok, akik a Fidesz emberét látják benne (féltestvére Orbán Viktor unokatestvére, néhány éve elhunyt édesanyja pedig fideszes európai parlamenti képviselő és hírtv-s műsorvezető is volt) valószínűleg nem lesznek meggyőzhetők, ugyanakkor az ellenzéki és bizonytalan választok között nagy a reputációja, elsősorban szakértelme miatt. Ehhez társulna még hivatalos kampánya – igaz, ezzel párhuzamosan elkezdődhet egy komoly ellenkampány Karácsony Gergelyék részéről. Ha igazak a Válasz Online értesülései, már nem sokat kell várni ennek megválaszolására.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter Putnokon: Hogy mer a templomba menni, polgármester úr? Ki való guillotine alá? Mutasson rá!
A fideszes Tamás Barnabás polgármester korábban trágár gyűlöletbeszédben osztotta ki az ellenzéket és kifejtette, hogy ellenzéki települések nem kapnak pénzt, és ő ezzel egyetért.

Link másolása

Magyar Péter Putnokon tartott nyilvános rendezvényt, amelyen egy templomi menet tagjaként átsétált maga a helyi fideszes polgármester is. A rendezvényen megjelentek fújolása közepette Magyar szó szerint idézte a polgármester 2018-ban elmondott szavait, miszerint:

„Gyurcsányt a seggem egyik felére, Vonát meg a másik felére rajzoltatom és hagyom, hogy rugdossák. Maximum fájni fog, de megéri, mert oda valók. A Fidesz nyer, mert azzal azért tisztában vagytok, hogy nyer, és ha nem fideszes lesz a képviselőnk, akkor bizony szopni fogunk. Lófaszt fognak adni olyan területre, ahol nem fideszes a képviselő. Az az igazság, hogy én sem adnék. Ahol nem ránk szavaznak, mert az úgyis kiderül, ott megnézhetik magukat.”

Még korábban, egy október 23-i rendezvények ezt találta mondani:

„tudjuk nagyon jól, hogy választások jönnek, választások mennek. Nem mindig gondolkodik helyesen a választópolgár, és olyan embereket enged a fazékhoz, akik nem a fazékhoz valók, hanem a guillotine alá. Ma viszont bízom abban, hogy a tavasszal úgy fog dönteni a magyarság, a magyar nép, hogy újra megkapja a lehetőséget az a konzervatív kormányzat, amely a jelen pillanatban is előre viszi ezt az országot”

Magyar szerint ők nem fognak guillotine alá küldeni embereket, ahogy Tamás Barnabás. Hozzátette azt is, hogy ez nem a Döbrögik, hanem a Lúdas Matyik országa.

A jelenet itt nézhető meg:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter is ott lesz a köztévé választási vitáján – Az MTVA még gratulált is pártjának
A közmédia minden, EP-listát állított pártot meghívott egy jelölti vitára. A Tisza Párt politikusa már jelezte is, hogy biztosan elmegy a csatornához vitázni.

Link másolása

„Levelet hozott a "postás". Bár a nevét senki nem merte adni hozzá” – írta péntek esti Facebook-bejegyzésében Magyar Péter. A Tisza Párt vezető arca arról ír: pártja meghívást kapott a köztévé választási műsorába a többi, európai parlamenti listát állított párttal együtt.

„Örülök, hogy kiálltunk magunkért és hogy milliókkal a hátunk mögött elértük, hogy egy évtized után a Fidesz propaganda zászlóshajója, a "köz"televízió nem tudja megakadályozni, hogy élő választási vitaműsort rendezzenek. Én ott leszek”

– írja posztjában a párt listavezetője.

Korábban arról írtunk, hogy az MTVA elutasító közleményt adott ki Magyar Péter állami tévés szereplése ügyében.

Most azonban a politikus közzétette a levelet, amit pártja kapott. Abban ez áll: „A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény által előírtak értelmében lezárult az európai parlamenti választásra az ajánlásgyűjtés és a listaállítás időszaka, a listát állító pártok névsora ismertté vált. Gratulálunk, hogy pártja sikeresen listát állított a június 9-ei európai parlamenti választásra! A közmédia valamennyi, az EP-választáson listát állító jelölő szervezet részvételével, az Európai Unió fontos témáit érintő vitát tervez. Kérjük, hogy a vitán való részvételi szándékukat elektronikus úton, legkésőbb 2024. május 17., péntek, 12.00 óráig jelezzék az [email protected] e-mail címen! A vita pontos részleteiről (helyszín, időpont stb.) a későbbiekben adunk tájékoztatást az Önök részére.”

Korábban Dobrev Klára (DK) és Donáth Anna (Momentum) is jelezte, hogy részt vesznek a köztévé választási vitájában.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Magyar Péter Kömörőben meglátogatta nagyapja, Dr. Erőss Pál sírját – mesélt a többi őséről is
A néhai legfelsőbb bírósági bíró saját idejében népszerű televíziós személyiség is volt.

Link másolása

Magyar Péter Facebook bejegyzésben emlékezett meg nagyszüleiről. Magyar nagyapját az egykori Magyar Televízió Jogi esetek műsorában ismerte és szerette meg az ország, mint állandó szakértőt. Dr. Erőss Pálnak rendkívül szuggesztív, értelmes magyarázatai segítségével sikerült a jogi nyelvét érthető magyarra fordítania.

Ezt írta:

„A hetem egyik fénypontja volt, hogy ellátogathattam anyai nagyapám, Erőss Pál szülőfalujába, Kömörőbe. A falu elemi iskolájának igazgatója volt az üknagyapám, Sárközi Lajos és itt volt körjegyző a dédnagyapám. Meglátogathattam a szintén tanító üknagymamám sírját, amire nagyapám faragta a jellegzetes csónakos fejfát.

Nagyapám rengeteget mesélt a kömörei emberek bölcsességéről, optimizmusáról és hazaszeretetéről, a penyigei szilváról és onnan hozta ízes, szatmári kiejtését is. Ő volt a legszerényebb és legszelídebb ember, akit valaha ismertem.”

„Hálás vagyok a kömörei emberek szeretetéért, a kedves fogadtatásért és azért is, hogy oly kedvesen őrzik a családom emlékét” – zárta posztját Magyar Péter.

A látogatás képet ITT lehet megnézni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Novák Katalin Spanyolországban bukkant fel – az Andalúziai Királyi Lovasiskolában készült róla fotó
Egy magas rangú spanyol katonatiszttel is találkozott. Ugyanakkor saját közösségimédia-oldalain nem osztotta meg az esemény képeit.

Link másolása

Váratlan helyen fotózták le Novák Katalint: a volt köztársasági elnök az Andalúziai Királyi Lovasiskolában bukkant fel az intézmény Facebook-oldala szerint.

A februárban lemondani kényszerült államfő egy magas rangú spanyol katonatiszttel is találkozott. Az iskola azt írja közösségimédia-felületén:

„Tegnap látogatást tett nálunk Novák Katalin, Magyarország korábbi elnöke és Ignacio Rosales de Salamanca ezredes, a spanyol honvédelem andalúziai küldöttségének megbízottja”.

Az ezredest a helyi média szerint szűk egy éve neveztek ki erre a posztra. A volt köztársasági elnökről és az ezredesről több közös fénykép is készült.

A lovasiskola Spanyolország déli részén, Jerez de la Frontera városában található. Novák Katalinnak ez volt első nyilvános szereplése februári távozása óta. Ugyanakkor a találkozóról saját Facebook- és Instagram-oldalán nem számolt be: ott az utolsó posztok még mindig arról szólnak, hogy búcsúzik köztársaság elnöki pozíciójától.

via 24.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk