HÍREK
A Rovatból

Videón, ahogy a Wizz Air pilótái megküzdenek a viharos széllel Birminghamben

A pilótáknak 100-120 kilométer per órás széllökésben kellett landolniuk vasárnap.

Link másolása

A Ciara ciklonnal érkezett rendkívül erős szélben kellett letenniük a Wizz Air pilótáinak a társaság egy járatát Birminghamben vasárnap.

A már hazánkba is megérkezett szélvihar több nyugat-európai reptéren is fennakadásokat okoz. A vihar miatt számos járatot töröltek, és késések is előfordultak vasárnap – derül ki a AIRportal.hu beszámolójából, amely szerint néhány Budapestről induló gép is késve indult, vagy fel sem szállt.

Mint írják: a A Wizz Air hajnali Budapest – London-Luton járata hosszabb várakozást követően Stansteden szállt le, a reggel induló járatot pedig Doncaster repülőterére irányították át.

A légitársaság több más európai repülőtérről Lutonba tartó járata is kitérő repülőtereken szállt le.

A viharos szél elsősorban az Egyesült Királyság, Belgium és Hollandia feletti légiközlekedést nehezíti. Birminghamben a Wizz Air egy járatának akadt gondja a Ciarával: a pilótáknak 100-120 kilométer per órás széllökésben kellett landolniuk vasárnap.

Ez a videó meg is mutatja, milyen nehéz volt a leszállás:

Security Check Required

null


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter a Karmelita „fura urainak” üzent a vasárnapi tüntetése előtt
A Debreceni Református Nagytemplom elé várja a támogatóit egy meghitt, inspiráló délutánra, ahol „az anyaság minden szépségét és kihívását ünnepeljük”.

Link másolása

Debrecenbe, a Református Nagytemplom elé várja a támogatóit Magyar Péter vasárnap. A politikus péntek délelőtt osztotta meg a megmozdulás Facebook-eseményét, amelyben azt írják a szervezők: „csatlakozz hozzánk egy meghitt, inspiráló délutánra, ahol az anyaság minden szépségét és kihívását ünnepeljük”.

Magyar ennek kapcsán megint a Karmelita „fura urainak” üzent:

„Debrecenbe kéne menni… Találkozzunk május 5-én, 14.00 órakor a Református Nagytemplom előtt.

Ünnepeljük együtt az édesanyákat és üzenjük meg rengetegen a Karmelita Kolostor fura urainak, hogy a tavaszt, a fiatalságot és a változást még soha senkinek sem sikerült feltartóztatni és nekik sem fog sikerülni. Üzenjük meg közösen, hogy nem hátrálunk tovább, nem hagyjuk hogy eljátsszák, kiárusítsák a gyermekeink és unokáink jövőjét.

Kapaszkodjunk össze és lépésről lépésre, tégláról téglára vegyük vissza a hazánkat.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Újabb főpolgármester-jelölt lépett vissza: „Ellenfeleink a hazugságok, a csalások és a pénz útján próbálnak hatalmat szerezni”
Ferenczik József, az Új Magyar Birodalmi Mozgalom jelöltje csütörtökön kicsekkolt a küzdelemből. Így már csak tíz kihívója maradt Karácsony Gergelynek.

Link másolása

Újabb főpolgármester-jelölt lépett vissza csütörtök este a küzdelemtől - írja az Index. Ferenczik József, az Új Magyar Birodalmi Mozgalom(!) elnöke választási csalást emleget.

Ferenczik csütörtök este közölte, hogy lemond a jelöltségről, és reméli, hogy egy nap „újra tiszta és demokratikus választásokat láthatunk az országunkban, megtisztítva ettől a zsarnok, fekélyes politikai elittől, ami most uralkodik ezen a nemzeten”.

Ferenczik a döntését azzal indokolta, hogy szerinte az elmúlt időszakban a demokratikus alapelvek megcsúfolásának és az erőszakos hatalomgyakorlásnak lehettünk tanúi.

„A kormányzati ellenfeleink a hazugságok és a csalások és a pénz útján próbálnak hatalmat szerezni, megfosztva az őszinte és hazafiasságot gyakorló embereket attól a joguktól, hogy a saját nemzetük irányításában részt vegyenek. Ezek a korrupciós és antidemokratikus cselekedetek nemcsak veszélyeztetik a demokráciát, hanem aláásták a népünk hitét és bizalmát az állam iránt.”

Szerinte az ellenzék minden eszközt bevet a hatalom megszerzése érdekében, még akkor is, ha ez a demokratikus folyamatok és értékek megsemmisítését jelenti. Úgy véli, megtagadják az igazságot és az egyenlőséget, míg saját politikai hatalmukat védeni és megerősíteni próbálják.

„A szabad választások alapjait lerombolják, és elnyomják azokat, akik más véleményt vallanak, így biztosítva saját maguk további hatalmát és uralmát” – tette hozzá.

Ezzel Karácsony Gergely kihívóinak száma 10-re csökkent.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Orbán Viktor tehetséges politikus volt, de most már ideje, hogy nyugdíjba menjen
A Tisza Párt alelnöke szerint Orbán Viktor egy tehetséges politikus volt, de azt is tudatta az emberekkel, ki a valódi példaképa.

Link másolása

„Azt látom, a határon túli magyaroknak is kezd elegük lenni” – mondta el a Napunk nevű szlovákiai lapnak Magyar Péter.

Többek között beszélt arról is, hogy a határon túli támogatások keretében nem szórna ki százmilliárdokat, valamint örömmel megbeszélné a szlovákokkal a Beneš-dekrétumok ügyét.

A politikus kifejtette azt is, szerinte miért nem szégyen a fiatal Orbán Viktorhoz hasonulni – mert az utóbbi időben többen hasonlítják hozzá, ami szerinte túlzásnak mondható. Úgy gondolja, hogy a magyar kormányfő „egy demokratikus hős” volt ’89-ben, és mellé egy igazán tehetséges politikus.

Hozzátette ugyanakkor, hogy persze az más kérdés, hogy hova jutott később.

De most már ideje lenne letennie a lantot, és nyugdíjba mennie.

Magyar Péter továbbá beszélt arról is, hogy az ő példaképe II. János Pál pápa.

A beszélgetés során a Tisza Párt alelnökét arról is kérdezték, hogy

  • miért pont most lett elegük az embereknek a rezsimből;
  • mi az álláspontja Ukrajna ügyében;
  • mit változtatna a határon túli magyarokkal kapcsolatos politikában;
  • mit üzenne a szlovákiai magyaroknak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
„Négy hét alatt elvitte Lacit a rák" – meghalt a hajléktalanból lett győri lottómillimos
Andrashcek László és felesége több mint 630 millió forintot nyertek a Skandináv lottón 2012-ban. A mesés vagyon azóta elúszott, Anikó pedig a napokban a férjét is eltemette. Talán harmincan voltak a búcsúztatón.

Link másolása

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos, Andrashcek László - írja a Telex. Az özvegye azt mondta a lapnak:

„négy hét alatt elvitte Lacit a rák, a máján lett daganat, mikor a diagnózis kiderült, már menthetetlen volt”.

A férfit, és feleségét Anikót 2013-ban ismerte meg az ország, amikor a hajléktalanság küszöbén élő házaspár 636 millió forintot nyert a Skandináv lottón. Két éve azonban már azzal kerültek be a hírekbe, hogy a mesés vagyonuk nagy része elszállt.

„Lacinak hat testvére volt, nekem pedig három gyerekem. Mindenkinek adtunk, és hát tíz év mégiscsak eltelt. Költöttünk bátran, mert megtehettük és mert élveztük is. Gazdagnak lenni jó. Sokkal jobb, mint szegénynek. De ha elmúlik, akkor is lehet boldogan élni” – mondta az özvegy a Telexnek.

Azt a korábbi nyilatkozataikból lehetett tudni, hogy negyvenmilliójuk elúszott a Bróker-botrányban, és Győrben megnyitott non-alocohol cukrászdájuk is csődbe ment.

„Tanultunk a jóból és a rosszból is. A pénzünk mindkettőből adott jó adaggal. A kéretlen »barátokat« kénytelenek voltunk idővel visszautasítani, meg kellett ezt is tanulni. Sokszor a saját kárunkon. Én most már így tekintek vissza a mögöttünk hagyott tíz évünkre. Laci gondoskodott rólam, eltartási szerződésben vagyok egy rokonnal, így amíg élek, nekem biztosan itt lesz az otthon, ahová a nyeremény után költöztünk” – mondta Anikó.

A nő három éve dialízisre jár, a mellkasánál egy kanült vezettek a testébe, felvették a transzplantációs listára is, kaphat új szervet.

„Laci a legvégén útmutatást adott és megesketett, hogy végigcsinálom. A dialízist, majd a transzplantációt is.”

Anikó azt is elmondta, hogy néhány napja temette el a férjét, a búcsúztatáson már nem volt tömeg, talán harmincan lehettek.

„Nem is akartam volna nagyon sok embert, a rokonok azért ott voltak. Hát, igen... már nincsenek mellettünk sokan” – mondta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk