KÉK HÍREK
A Rovatból

Videón, ahogy a falat áttörve hajt be egy rendőrkapitányságra egy sofőr

Az amerikai kapitányság biztonsági kamerája felvette az esetet. A sofőrt terrorizmussal és más bűncselekményekkel is megvádolták.

Link másolása

A New Jersey államban található Independence Township rendőrsége egy videót publikált, amin egészen sajátos módon jut be valaki a kapitányságra: az autóval hajt be a falon keresztül.

A BBC szerint a férfit terrorizmussal és más bűncselekményekkel is megvádolták, de nem ez a legfurcsább az esetben. A sofőr ugyanis miközben áttörte a falat, a Guns N’ Roses Welcome to the Jungle-jét hallgatta teljes hangerővel.

A kapitányság biztonsági kamerája felvette az esetet, amely még szeptember 20-án történt.

A rendőrség szerint ez aznap a második töréstesztje volt az autósnak, ugyanis korábban szándékosan nekiment egy lakás garázsának.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
„Egy hatalmas nagy csattanást hallottunk” – szemtanúk szerint a szállodahajó felkapcsolta a reflekorait, majd továbbment
Egy verőcei szálloda tulajdonosa az RTL Híradónak azt mondta: a vendégei este tíz körül kertből látták a nagy hajót és a motorcsónakot érkezni, majd egy hatalmas csattanást hallottak.

Link másolása

Egy hatalmas csattanást hallottak, és látták, hogy a szállodahajó felkapcsolta a reflektorait majd továbbhaladt - ezt látták a verőcei hajóbaleset szemtanúi az RTL Híradó szerint.

Szombat este a Dunán vélhetően szállodahajóval ütközött egy kis géphajó. A baleset után eddig két holttestet találtak, a motorcsónak nyolc utasa közül ötöt még keresnek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság több ember halálát okozó víziközlekedés-veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettessel szemben.

Egy verőcei szálloda tulajdonosa most az RTL Híradónak azt mondta, hogy az egyik vendége a baleset közelében volt.

„Itt ültek kint a kertben este 10 óra körül amikor láttak egy nagy hajót és egy motorcsónakot érkezni aztán hallottak egy hatalmas csattanást. A nagyobbik hajó felkapcsolat a reflektorait majd továbbhaladt és a kishajót már nem látták elhaladni”

- mondta a Híradónak.

A csattanást egy másik közelben lakó is hallotta. Fokte Ferencné a csatornának azt mondta, hogy eset 10 órakor kapcsolták ki a tévét, ekkor hallották az éles csattanást.

„Azt gondoltuk, hogy az úton történt valami, de se mentő nem jött, semmi” - mondta az asszony a Híradónak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Döbbenetes fotókon, mi maradt a szállodahajóval ütköző motorcsónakból
Kiemelték a motorcsónakot, ami szombat este egy szállodahajóval ütközött Verőcénél. Egy férfinek sikerült kijutni a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert jelenleg is keresnek.

Link másolása

Megrázó képeket tett közzé a rendőrség arról a verőcei hajóbalesetről. A fotók alapján, hogy a 110 méter hosszú szállodahajó milyen pusztítást végzett a motorcsónakon.

Az eddigi adatok szerint

a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert jelenleg is nagy erőkkel keresnek.

Eközben a balesetben érintett szállodahajó Komáromnál áll, az orrán jól láthatóak a sérülések, amelyeket vélhetően az esti baleset során szerzett.

A rendőrség több ember halálát okozó víziközlekedés-veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettessel szemben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap délután közzétette az első képeket a balesetről. Ezeken látható, hogy a hatalmas szállodahajó milyen pusztítást végzett a kis motorcsónakban.

Később a rendőrök arról is megosztottak fotókat, ahogy a kishajót kiemelik a folyóból.

„Kollégáink még helyszínelnek Újpesten. A motorcsónak maradványai pont oda kerültek, ahova a szintre napra pontosan 5 éve elsüllyedt Hableány roncsa került anno. Kiemeltük a folyóból...

- írták a szomorú képgaléria mellé.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Verőcei hajóbaleset: a Duna egyik kerítéses szakaszán tudott kiúszni a partra a baleset túlélője
A férfi este 11 körül tudott kiúszni a folyóból, majd a 12-es úton egy arra járó autóstól kért segítséget.

Link másolása

A Duna egyik kerítéses szakaszán tudott kiúszni a partra a verőcei hajókatasztrófa túlélője. A férfi fej- és kulcscsontsérülést szenvedett - írja a Telex.

Szombat éjjel Verőcénél egy szállodahajó ütközött egy másik hajóval. A baleset után eddig két holttestet találtak, a kis géphajó utasai közül öt embert továbbra is keresnek.

A BRFK szóvivője, Csécsi Soma elmondta, hogy a rendőröket késő este riasztották, miután egy vérző fejű férfit találtak Verőce közelében, akiről feltételezték, hogy hajóbalesetet szenvedett. Ezután keresés kezdődött a folyó mentén, és később Verőcétől délre a Duna-parton egy férfi, majd a Megyeri hídnál egy női holttestet és egy sérült kis géphajót találtak.

A Telexnek megszólalt Grauszmann György, Verőce polgármestere, aki a hajnali órákban értesült a balesetről.

„A túlélő szombaton este 11 óra környékén a Limes őrtoronynál tudott a partra kiúszni, ugyanis az ottani Duna szakasz nagy részén kerítés van. A baleset résztvevője a 12-es úton egy arra járó autóstól tudott segítséget kérni, aki értesítette a hatóságokat.

A helyszín abból a szempontból szerencsés volt, hogy az őrtoronnyal szemben egy múzeum található, ahol van megfelelő infrastruktúra (például mosdóhelyiségek), hogy segíteni tudjunk az áldozatoknak és a mentésben, keresésben résztvevőknek. Egyelőre a helyszínelés folyik nemcsak Verőcén, de Budapesten és Komáromban is.”

A polgármester azt is hozzátette, hogy a hatóságok munkáját a helyi lakosság is segíti. A verőcei Dunai Hajózásért Egyesület az eltűntek keresésében, míg helyi vállalkozók, például a cukrászda kávéval és süteménnyel segít a hatóságoknak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Fotó: ezzel a svájci hajóval ütközhetett a kishajó Verőcénél
A Heidelberget Komáromnál állították meg, nem sokkal később valószínűleg elhagyta volna az országot.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. május 19.


Link másolása

Fej- és kulcscsontsérülést szenvedett az a férfi, aki kijutott a partra a Verőcénél szombat éjjel történt hajóbaleset után. A Dunán vélhetően szállodahajóval ütközött egy kis géphajó; eddig két holttestet találtak, a nyolc utas közül ötöt még keresnek.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vasárnap az MTI megkeresésére azt közölte: a mentőket szombat este egy Verőce és Vác közötti helyszínre riasztották, ahol egy partra jutott férfit láttak el. A férfi fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították. Ezen a helyszínen egy férfi halálát is megállapították, tudatta az OMSZ.

A rendőrség tájékoztatása szerint Verőcétől délre a Duna-parton egy férfi, majd órákkal később a Megyeri hídnál egy női holttestet, továbbá egy sérült kis géphajót találtak. A rendőrök megállapították, hogy az érintett időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és megállapították, hogy az oldala sérült. Jelenleg a rendőrség a szállodahajó és a géphajó esetén is szemlét tart.

A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

A kis géphajón 8 felnőtt tartózkodott, akik közül ötöt - három férfit és 2 nőt - a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 12 kishajóval és 3 drónnal, valamint csaknem 90 emberrel a parton, a vízen és a vízben, valamint a levegőből is keresik.

Az M1 beszámolójából kiderült, hogy a svájci illetőségű Heidelberg nevű hajóval ütközhetett a kishajó. A 110 utas befogadására alkalmas szállodahajót Komáromban állították meg, jelenleg is ott vizsgálják:


Link másolása
KÖVESS MINKET: