HÍREK
A Rovatból

Videó: Nyolcméteres hófalat próbálnak eltakarítani Romániában, a Kárpátokban

A veszélyes útszakaszt csak nyártól őszig lehet használni, most úgy számolják, hogy talán lesz esély arra, hogy júliusban átadják a forgalomnak.

Link másolása

Bár a naptár szerint már itt a nyár, az Erdélyt dél-Romániával összekötő Transzfogarasi úton még téli a hangulat. Sőt, hatalmas hó zárja el az utat.

Helyenként még a nyolc métert is eléri a hótorlasz magassága

- írja a Főtér.ro.

A Brassó megyei közútkezelő próbálja megtisztítani a terepet, ahol a megszokottnál jóval vastagabb a hó. Most abban bíznak, hogy a meleg a segítségükre lesz, de még így is eltarthat akár július elejéig a munka. A hosszú 7C jelzésű útnak egy 90 kilométeres szakasza okozza a nehézségéket. A terepviszonyok és az időjárás, a lavinaveszély miatt általában csak jobb időben lehet használni, ősz végén rendszerint lezárják a forgalom elől. A hivatalos nyitva tartás július 1-től november 30-ig tart, ha az időjárás is úgy akarja.

VIDEÓK: A havas tájról

Forrás: 24.hu


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péternek üzent a köztévés vita kapcsán Hadházy Ákos: Viszek sátrat!
A független ellenzéki képviselő szerint is csak a köztévében van értelme vitázni Deutsch Tamással. Hadházy azt ígérte: ha az MTVA ezt nem engedi, akkor ő is ott lesz Magyar tüntetésén.

Link másolása

Magyar Péter a miskolci fórumán beszélt arról, hogy ha tíz napon belül nem mehetnek be a köztévébe, élő adásba, akkor addig ott lesznek az épület előtt, „amíg nem olvassák be a magyar emberek követelését, és nem teszik lehetővé, hogy élő adásban vitázhassanak”.

Minderre most reagált Hadházy Ákos is, aki tavaly konkrétan letáborozott a Kunigunda utcában. A független képviselő pénteki Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy szerinte hogyan lehetne meggyőzni azokat a magyar embereket, akik nem tájékozódnak másból, csupán az állami televízióból.

„Egészen nyilvánvaló, hogy Deutsch Tamással csak az állami propagandatévében van értelme vitatkozni. Csak így van lehetőség meggyőzni bármiről is azokat a honfitársainkat, akik kizárólag a propagandamédiát nézik és hallgatják, akiket ezért a propaganda meg is tudott téveszteni.

Deutsch sokkal szívesebben és vidámabban menne bárhová máshová, hiszen az ő választói alig-alig fognak valamit látni abból, ha az RTL-en, ATV-n vagy a Partizánban szerepel le szánalmasan. Deutsch jól tudja a rogáni alapelvet: nem az a fontos, hogy egyáltalán ne hangozzon el az igazság, hanem hogy kevesebb emberhez jusson el, mint a hazugság."

A politikus ugyanakkor leírta azt is, hogy egy vita keretében – amelyben az ellenzéken EP-listavezetői vita helyszínéről esett szó – "volt olyan vélemény, hogy »a köztévébe úgysem engednek be minket«, úgyhogy menjünk inkább máshová. Ez a kérdés ugyanakkor messze túlmutat egy tévés vita technikai részleteinél.

„Annak az ellenzéki politikusnak ugyanis, aki szerint egy hatalomra nem lehet nyomást gyakorolni, el kell gondolkodnia, hogy van-e értelme a munkájának. Természetesen az eredmény csak attól függ, hányan vesznek részt a nyomásgyakorlásban."

Kiemelte továbbá, nem biztos abban, hogy a tüntetéstől félő MTVA végül nem engedi be a vitát a köztévébe. "De ha mégsem, akkor természetesen ott leszek a tüntetésen én is.

Úgy illik, hogy akkor is megszólaljak, ha egyetértek Magyar Péterrel, még ha ez elmúlt időszakban többször vitatkoztunk is (és minden bizonnyal fogunk még). Ebben a lépésében természetesen teljesen egyetértek akkor is, ha egy tévévita kikényszerítése önmagában nem elegendő. Viszont mindenki tudja, hogy nagyon fontos lépés lehet, ha sikerül"

– zárta bejegyzését Hadházy.

A bejegyzés mellé a politikus megosztott egy fotót is a tavalyi akciójáról is, amihez azt írta: „viszek sátrat!”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Poloskákra gyanakodtak, ezért megvizsgálták a kínaiaktól kapott modellvonatokat Lázár János minisztériumában a VSquare szerint
A kínai üzleti kultúrában bevett gyakorlatnak számít az ajándékozás. Ez így volt most is a modellvonatokkal.

Link másolása

Poloskát gyanítottak a kínaiaktól ajándékba kapott modellvonatokban a Lázár János által vezetett Építési és Közlekedési Minisztériumban - írta a VSquare oknyomozó oldal aktuális hírlevelében.

A kínai elnök háromnapos budapesti látogatása kapcsán kiküldött hírlevélben számoltak be arról, hogy a magyar kormánytisztviselők is gyanakodva állnak Kína magyarországi nyomulásához. Ennek egyik kiváló példája ez a konkrét eset, ami azért is érdekes, mert Orbánék a nyilvánosság előtt rendre tagadják, hogy nemzetbiztonsági kockázatai lennének a kínai térnyerésnek.

A kínai üzleti kultúrában bevett gyakorlatnak számít az ajándékozás, ez így volt most is a modellvonatokkal.

Lázár Jánosék minisztériumában azért a biztonság kedvéért megvizsgáltatták a modellvonatokat, nincs-e bennük rejtett lehallgatókészülék, de végül nem találtak sem poloskákat, sem pedig kamerákat.

Lázár János minisztériuma annyit reagált minderre a VSquare-nek, hogy a kínaiak sosem hoznak játékokat ajándékba, mivel a tárcánál csak komoly munkával foglalkoznak.

(via Telex)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Érdemes még várni a tankolással, hétfőtől olcsóbb lesz a benzin
Változnak a nagykereskedelmi árak. A 95-ösért átlagosan 612 forintot kell majd fizetni.

Link másolása

Hétfőtől ismét változik az üzemanyagok nagykereskedelmi ára – írja a holtankoljak.hu.

A benzin esetében ez 4 forintos csökkenést, míg a gázolaj esetében 2 forintos emelkedést jelent. Így az alábbi átlagárakkal számolhatunk a kutakon:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor eldöntötte, mi legyen a csődbe ment csornai napelemgyár sorsa
Az üzem 3 év alatt 7,7 milliárd forint veszteséget hozott össze, miközben szárnyalt a hazai napelempiac. Most stratégiailag kiemelt jelentőségűvé nyilvánították a felszámolást.

Link másolása

A 24.hu írta meg a hírt, melyben az EcoSolifer Heterojunction Kft. „felszámolás alatt” egységesített eljárásrend szerinti megszüntetéséhez szükséges kormányzati intézkedésekről döntött a kormány. A döntés Magyar Közlönyben jelent meg. Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt rendelet a csornai napelemgyár

felszámolási eljárását a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény (a továbbiakban: Cstv.) 65. § (1) bekezdés b) pontja és 65. § (3) bekezdés a) pontja alapján stratégiailag kiemelt jelentőségű felszámolási eljárássá minősíti.

A miniszterelnök döntése péntektől hatályos.

A bíróság már kimondta korábban, hogy az Ecosolifer Heterojunction Kft. fizetésképtelen, melynek értelmében múlt pénteken elrendelte annak felszámolását.

A kormány megítélése szerint a napelemgyár adósságai rendezéséhez, valamint a megegyezéshez hitelezőivel nemzetgazdasági érdek/kiemelt közérdek fűződik.

Az ügy érdekessége, hogy a vállalat legnagyobb hitelezője az állami tulajdonú MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. volt, 11,4 milliárd forint hosszú lejáratú fejlesztési hitellel. Azonban a gyárról már februárban érkeztek aggasztó hírek, amikor késett a dolgozók fizetése a bérfizetés, de később létszámleépítésről is beszámolt a település.

A Csornán épület üzem három év alatt mintegy 7,7 milliárd forint veszteséget hozott össze, mialatt hazánkban szárnyalt a napelempiac.


Link másolása
KÖVESS MINKET: