News here
hirdetés

HÍREK

Veszélyesnek ítélték, ezért lőtték ki a miskolci temetőben felbukkanó szarvast

Az eset nagy felháborodást váltott ki az emberek körében, de a szakértők szerint nem volt más választás.

Link másolása

hirdetés

Megjelent egy békésnek tűnő szarvas október 31-én vasárnap Miskolc belvárosában. Az állatról több fotó is készült – ezek a hírt közlő Boon.hu oldalán megtekinthetőek.

Lehoczky Krisztián, a Mályi Madármentő Állomás vezetője úgy nyilatkozott, hogy a közösségi oldalakra felkerült felvételek alapján az állat kimerült és elcsigázott lehetett, mert a szarvasok normál körülmények között nem merészkednek ennyire közel az emberekhez. A belvárosban bóklászó állat végül a temetőben le is feküdt megpihenni.

12:50 perckor a kiérkező vadász szakemberek végül kilőtték az állatot.

Már maga a patás feltűnése is izgalmat keltett a helyiekben, ám az állat lelövése kifejezetten nagy indulatokat kavart. Míg sokan voltak, akik potenciálisan veszélyesnek tartották az állatot, mások szerint a fáradt szarvas senkiben nem okozott kárt, ártalmatlanítására elég lehetett volna egy altatólövedék.

A Minap.hu kérdéseire végül a szakemberek elmagyarázták, miért kellett a végzetes megoldáshoz nyúlniuk. A Sokszínű Vidék összefoglalója szerint a Miskolci Önkormányzati Rendészet jelzése alapján a megyei kormányhivatal Vadászati- és Halászati Főosztályának illetékes munkatársát telefonon értesítették a szarvas megjelenéséről, aki a rendészeket a rendőrséghez irányította. Ők járőröket küldtek ki, akik kiérkezve biztosították a helyszínt, majd értesítették a területileg illetékes vadásztársaságot a veszélyes vad kilövéséről.

hirdetés
A hivatásos vadász a helyszínen – a rendőrségi ügyeletes tiszt parancsára – a veszélyesnek ítélt vadat kilőtte.

A kérdésre, hogy miért nem volt elég az altatólövedék, az illetékesek kifejtették: „egy állat altatólövedékkel való elkábítása nem egyszerű feladat. Jó eséllyel több órát kellett volna várni az altatást elvégző szakember megérkezéséig, azt pedig nem tudhatta senki, a szarvasbika mikor “zavarodik meg”. A vadállatok ugyanis nincsenek hozzászokva az emberhez, tartanak tőle, menekülnek előle, ezért is kérdés, milyen okból tűrte a kilőtt dámbika a temetői tömeget”.

„A vadmentés iszonyú nehéz és bonyolult feladat. Megértem persze, hogy aki a Bambit látja a szarvasban, annak másként csapódik ez le, de hasonló esetben a lehető leggyorsabb, mindenki számára a lehető legkevesebb problémával, stresszel járó megoldást kell választani. És ez a rendőrség és a hivatásos vadász megítélése szerint a vad elejtése volt”

– nyilatkozta a portálnak Földvári Attila, az Országos Magyar Vadászati Védegylet főmunkatársa.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Hajnal: „Ki gondolta volna, hogy végül Orbán veti ki a Tiborcz-adót?”
Hajnal Miklós (Momentum) a benzinturizmus felszámolását célzó kormánydöntés után egy bizonyos külföldi rendszámú autóról készült képet posztolt a közösségi oldalán.

Link másolása

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, az új kormány új intézkedései között szerepel többek között a benzinturizmus felszámolása. Gulyás Gergely magyarázata szerint "az Európai Unióban ma Magyarországon lehet a legkedvezőbben tankolni, ezért komoly visszaélések vannak", a kormány úgy döntött: péntektől csak a magyar rendszámú autóknak lesz lehetősége arra, hogy Magyarországon tankoljanak kedvezményes áron. A miniszter hozzátette: a döntésre azért is szükség van, mert nagy a benzinturizmus, ami az ellátást is veszélyeztetheti.

A hír hallatán Hajnal Miklós a Momentum Mozgalom országos elnökségi tagja, Hegyvidék és Bel-Buda országgyűlési képviselője egy fotót tett közzé a közösségi oldalán, amihez azt írta:

"Ha jól értem a kormányinfón elhangzottakat, holnaptól csak magyar rendszámú autók tankolhatnak a magyar benzinkutakon, legalábbis a kedvezményes áron. Ki gondolta volna, hogy végül Orbán veti ki a Tiborcz-adót?"

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés
HÍREK
Bezuhant a tőzsde is: óriási mínuszban a Mol és az OTP is már a Kormányinfó előtt
A forint után a tőzsde is reagált a különadók bevezetéséről szóló kormánydöntésre. Több, mint 650 milliárd forint menekült el a tőzsdéről eddig a veszélyhelyzet bejelentése óta.

Link másolása

hirdetés

Mint azt megírtuk, Orbán Viktor szerdai bejelentése után - miszerint megadóztatnák egyes nagy cégek extraprofitját - a forint zuhanásba kezdett, reggel már 392 forint volt az euró.

De a fizetőeszköz mellett a Budapesti Értéktőzsdén is csökkenés volt tapasztalható. A legnagyobb részvénykibocsátók árfolyama mind csökkent - írja a hvg.hu.

A háború miatt amúgy is gyengén teljesítő

OTP esetében 5 százalékot meghaladó volt a mínusz. A MOL-nál pedig 8 százaléknál nagyobb volt az esés. De esett az energiaszolgáltató, Alteo és a Magyar Telekomról árfolyama is.
Számszerűsítve több, mint 650 milliárd forint "menekült el" a tőzsdéről eddig a veszélyhelyzet bejelentése óta.

A BÉT vezető papírjainak indexe, a BUX délben a nyitóértékhez képest –4,2 százalékon állt - írja a lap.

A kormányinfón elhangzottak szerint a bankszektortól összesen 300 milliárd forintot terveznek így beszedni egy év alatt. Szintén 300 milliárd forint fog befolyni az energiaszektorból (ez elsősorban a Molt érinti), a biztosítási szektor várható extraprofitadója évi 50 milliárd forint lesz. 2023. január elsejétől ismét bevezetik a reklámadót, ettől 15 milliárd forintot remélnek. A telekommunikációs cégektől 40 milliárdot, a légitársaságoktól 30 milliárdot vonnának el. A gyógyszercégeket 20 milliárd forint különadóval sújtanák, ám ez nem vonatkozik a gyógyszertárakra.

hirdetés

Az Erste elemzői szerint az új adók nagyrészt a Mol-t sújtják majd. A második helyen pedig a bankok állhatnak.

A Portfolio azt írja, hogy a keddi záróértékekhez képest hatalmas esés volt a BUX index tagjainak részvényeinél.

A mai Kormányinfón elhangzott bejelentések újabb nagy esést nem váltottak ki a tőzsdén, ezek szerint tegnap és ma délelőtt már beárazták a különadókat a befektetők.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Június 1-től felmondhatnak az egészségügyi és rendvédelmi dolgozók
Gulyás Gergely a Kormányinfón megerősítette: a háborús veszélyhelyzetben nem hosszabbították meg a felmondási tilalmat.

Link másolása

hirdetés

Orbán Viktor kedden jelentette be, szerdán pedig már életbe is lépett Magyarországon az orosz-ukrán háború miatti veszélyhelyzet.

Korábban a koronavírus miatt volt veszélyhelyzet az országban, ezalatt megtiltották, hogy a rendvédelmi dolgozók és az egészségügyi dolgozók felmondjanak. Az ATV kérdésére Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón ugyanakkor közölte:

nem hosszabbították meg a felmondási tilalmat a koronavírus miatti veszélyhelyzet lejártával,

így június 1-től felmondhatnak a rendvédelmi dolgozók és az egészségügyi dolgozók.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Magyarország el fogja fogadni az olajembargót a holland miniszterelnök szerint
Mark Rutte arról beszélt, hogy már csak technikai egyeztetés zajlik hazánk és az Európai Unió többi tagállama között.

Link másolása

hirdetés

Mark Rutte holland miniszterelnök a CNBC amerikai tévécsatornának adott nyilatkozatában elmondta:

szerinte a jövő héten megegyezés születhet az EU többi tagállama és Magyarország között az olajembargó kérésében.

Bár Rutte nem tért ki részletekre, de a Politico információi szerint teljesülhet hazánk egyik kérése, hogy a csővezetékes szállítást ne, csak a tengeri úton való behozatalt érintse a szankciós csomag – írja a hvg.hu.

A lap emlékeztet arra, hogy korábban Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy 15-18 milliárd euró ellenében hajlandók beleegyezni az olajembargóba. A kormány számításai szerint ugyanis ennyi pénzre lenne szükség az orosz nyersolajról alternatív megoldásokra átálláshoz.

Rutte hangsúlyozta, a mostani helyzet független a jogállamisági vitától, meg kell egyezni, hiszen csakis egyhangú döntéssel mehet át a bizottság javaslata. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ő maga nem szereti ezt a rendszert, jobban örülne, ha sima többség elég volna a döntéshozatalhoz.

A portál azt is megjegyzi, hogy korábban már Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is optimistán nyilatkozott arról, hogy kedden egységes megállapodás születhet az olajembargó kérdésében.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: