HÍREK
A Rovatból

Vége az indián nyárnak: az egész országra kiadták a figyelmeztetést zivatarok miatt

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23-28 fok között alakul, de délkeleten kicsit melegebb, az Északi-középhegységben pedig hűvösebb lehet. Késő estére 14-21 fok közé hűl le a levegő.

Link másolása

Az érkező hidegfront vet véget a napok óta tomboló indián nyárnak, ma országszerte leszakadhat az ég.

Az egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23-28 fok között alakul, de délkeleten kicsit melegebb, az Északi-középhegységben pedig hűvösebb lehet. Késő estére 14-21 fok közé hűl le a levegő.

A várható zivatarok miatt az egész ország területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

(OMSZ)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor egy köteg húszezressel sétált be egy IX. kerületi házba
A kormányfő rá sem hederített az őt kérdező riporterre. Az újságírót végül a miniszterelnök testőrei tartóztatták fel.

Link másolása

Szijjártó Péter után Orbán Viktorról is kiderült, hogy egy köteg húszezressel a zsebében sétálgat. A miniszterelnököt a 444.hu szerette volna arról kérdezni, hogy le kell-e mondania Matolcsy Györgynek, ha a jegybank nem tudta ellátni a feladatait.

A lap riportere erről a IX. kerületi, Bakáts utca egyik háza előtt próbálta kérdezni a kormányfőt, aki állítólag az utóbbi időben minden kedd reggel beugrik az épületbe egy órára.

Orbán Viktor a házhoz érve kiszállt a jól ismert miniszterelnöki kisbuszból, majd a zakója zsebéből előhúzott egy köteg pénzt.

A bankjegyeket akkor is rendezgette, amikor az újságíró kérdezni próbált tőle. Másodpercekkel később azonban a testőrei a riporter elé léptek, miközben Orbán eltűnt a lépcsőházban.

„Személyvédelmi intézkedés keretén belül ideiglenes zárást alkalmazunk, kérem, ezt a vonalat ne lépje át”

- mondták a ház előtt várakozó újságírónak, amikor a miniszterelnök távozott a házból. A lazán öltözött Orbán Viktor ezután a kocsiból kedélyesen szép napot kívánt a riporternek és elhajtott.

A jelenetet itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Schadl György és felesége azt akarja, hogy függesszék fel az ügyükben indított bírósági eljárást
Szerintük az eljárás öt olyan alapjogi sérelmet vetett fel, amelyeknek megállapítására az Alkotmánybíróságnak van hatásköre.

Link másolása

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnöke és a XVII. rendű vádlottja, Schadl-Baranyai Helga képviselője azt indítványozta a Fővárosi Törvényszéknél, hogy függessze fel a Schadl-Völner-pert és forduljon az Alkotmánybírósághoz - írta meg az Index.

Mindezt azzal indokolták, hogy az eljárás öt olyan alapjogi sérelmet vetett fel, amelyeknek megállapítására és megoldására az Alkotmánybíróságnak van hatásköre.

Erről az öt sérelemről van szó:

1.A Nemzeti Védelmi Szolgálat már azelőtt lehallgatta Völner Pál államtitkárt, hogy felfüggesztették volna a mentelmi jogát.

2. A hatóság az együttműködő tanúkkal védő jelenléte nélkül állapodtak meg, olyan helyzetben, amikor a megállapodás elutasítása azonnali gyanúsításhoz és őrizetbevételhez vezethet.

3. A többvádlottas ügyekben óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy mennyire befolyásolja az elsőfokú bíróságot a büntetéskiszabásban, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett vádlottak ítélete a másodfokú bíróság elé kerül.

4. Túlléphette hatáskörét a Nemzeti Védelmi Szolgálat, mert néhány óra alatt döntött az előkészítő eljárás elindításáról.

5. Több vádlott beismerte tettét az előkészítő ülésen, ezzel azonban nemcsak önmagát vádolta, hanem többekre terhelő vallomást tett. Elítélése után ez a vádlott tanúként jelenik meg az eljárásban, és megtagadhatja a vallomástételt. Előállhat tehát olyan helyzet, hogy őt sem a nyomozás során, sem az előkészítő ülésen nem látta a másik vádlott védője, sem a másik vádlott, akinek a büntetőjogi felelősségét pedig éppen ez a vallomás alapozza meg. Ilyen esetben a kötelező védelem ellenére a Be. megfosztja a többi védőt attól a lehetőségtől, hogy élni tudjanak jogaikkal.

A gyanú szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner Pál volt államtitkár három év alatt összesen 83 millió forint kenőpénzt fogadott el a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Schadl az ügyészség szerint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert a Völnerrel kialakított korrupciós kapcsolaton keresztül.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megkérdezték Orbán sajtósát, milyen programja volt a miniszterelnöknek a IX. kerületi házban, ahova egy köteg húszezressel sétált be
Miután a 444 levideózta Orbánt, megjelent a sajtófőnöke is. Válasza szerint azért, hogy megőrizze „a nem nyilvános program nem nyilvános jellegét”.

Link másolása

Orbán Viktor az utóbbi időben minden kedd reggel beugrik a IX. kerületi Bakáts utca egyik épületébe. A 444 itt készített egy videót a miniszterelnökről, a felvételen pedig látható, ahogy

a zakója zsebéből előhúzott egy köteg pénzt.

Az újságíró kérdésére azonban Orbán nem válaszolt, sőt kifelé jövet a biztonsági emberei már oda sem engedték a riportert a miniszterelnök közelébe. Eközben pedig felbukkant Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke is.

A Telex később megkérdezte Havasit, hogy milyen programja van a kormányfőnek keddenként a IX. kerületi épületben. Arról is érdeklődtek, hogy ha Orbán magánprogramon vett részt, akkor miért volt jelen a sajtófőnöke.

Erre Havasi azt válaszolta a lapnak:

„Orbán Viktor magánprogramjairól nem tudok tájékoztatást adni, csak a munkájával és a hivatalos tevékenységével kapcsolatban. A sajtófőnöki jelenlétet a nem nyilvános program nem nyilvános jellegének megőrzésében való közreműködés indokolhatja.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Ákost éneklő Orbánnal és makogó Kósa Lajossal reklámozzák a Sztárban Sztár leszek! című műsort
Két videó is megjelent a miniszterelnök TikTok-csatornáján, mindkettőben slágereket vágnak össze a korábbi adások felvételeivel, miközben kormánypárti politikusok adnak elő egy-egy sort.

Link másolása

Orbán Viktor hivatalos TikTok-csatornáján jelentek meg az alábbi videók, amelyekben a kormány több tagja – köztük a miniszterelnök is – a TV2 műsorát, a Sztárban Sztár leszek! legújabb évadát népszerűsíti.

A két videót a Telex szúrta ki, mindkettőben slágereket vágnak össze a korábbi adások felvételeivel, miközben kormánypárti politikusok adnak elő egy-egy sort.

„A kilencvenes években mindenki táncolt“

– hallható Németh Szilárd előadásában, de Kocsis Máté, Varga Judit és Kósa Lajos, és maga Orbán is részt vesz az éneklésben: a miniszterelnök egy Ákos-dal szövegét eleveníti fel.

@viktor_a_tiktokon Te kinek lennél a mentora? ? #OrbánViktor #miniszterelnök #VargaJudit #KocsisMáté #KósaLajos #Fidesz #Ákos #Republik #Charlie #Majka #PápaiJoci #Tilla #TV2 #SztárbanSztár #follow #fyp #foryou #viralvideos #trending ♬ Rockin - Chris Alan Lee

@viktor_a_tiktokon Hello, hello, újra itt vagyok! ? #OrbánViktor #miniszterelnök #Fidesz #KósaLajos #NémethSzilárd #Ákos #Republik #Majka #Tilla #PápaiJoci #TóthGabi #KöllőBabett #Fluor #mizu #MiklósaErika #TV2 #SztárbanSztár #follow #fyp #foryou #viralvideos #trending ♬ Music Instrument - Gerhard Siagian


Link másolása
KÖVESS MINKET: