HÍREK

„Varga láthatóan félt” – Kiderült, mi van a rendőri jelentésben, ami Magyar Péter és Varga Judit családi vitájáról készült

A HVG a rendőri jelentésre hivatkozva azt írja, hogy Varga Judit megpróbált kimászni az ablakon, Magyar Péter pedig azt kiabálta, hogy nem mehet sehová. A jelentést nem titkosították, de az akkori igazságügyi miniszter azt kérte, kezeljék bizalmasan.

Link másolása

Ahogy arról korábban írtunk, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) belső vizsgálatot rendelt el, hogy kiderüljön: hogyan kerülhettek ki Magyar Péterre és családjára vonatkozó iratok a rendőrségtől a hvg.hu újságírójához.

A portál most hosszú cikkben vázolta fel, hogy ők pontosan mit tudtak eddig az ügyről. Mint írják, 2020 végén rendőri jelentés készült Magyar és felesége, Varga Judit heves veszekedéséről. A HVG munkatársa, Dezső András birtokába 2024. március 11-én került a jelentés, „miután egy portrécikkhez folytatott háttérbeszélgetés során először hallott Magyar állítólagos heves viselkedéséről”.

A Dezső András birtokába került dokumentumon nem titkosították, de az ügyet kezelő rendőr beleírta, hogy Varga Judit kérése, hogy az ügyet kezeljék bizalmasan.

A jelentésben a rendőr azt állítja: 2020 év végén a miniszter kérte, hogy menjen el vele a lakásukhoz, így lehetett tanúja a pár egyre hangosabb szóváltásának.

A rendőr saját állítása szerint úgy érzékelte, Varga láthatóan félt, és a jelenlétük nélkül kiszolgáltatott helyzetben lett volna.

Jelentése szerint a miniszter azt mondta a férjének: „engedj el”, és ha máshogy nem jut ki, hát kimászik az ablakon. A rendőr azt állítja, valaki kinyitotta a félszuterén szoba ablakát, a párkányra pedig ruhákat és csomagokat próbált pakolni, miközben Varga Judit férje ezt próbálja megakadályozni.

Magyar ekkor állítólag azt kiabálta feleségének, hogy Varga nem mehet sehova, nem viheti magával a gyerekeket (akik ekkor nem voltak jelen). A jelentés szerint a férj azzal fenyegetőzött, hogy

„majd megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből.”

A rendőr ekkor arra kérte Magyart, hogy engedje el Vargát, mire ő a rendőrrel is elkezdett veszekedni. A leírtak szerint az utcán is folytatódott a veszekedés, amit a szöveg szintén hosszan részletez, felsorolva a rendőri intézkedéseket is.

A gyerekek ekkor egy másik helyen tartózkodtak, ahová Varga Judit rendőrautóval érkezett, de a jelentés szerint őket Magyar Péter a saját kocsijával megelőzte. A hvg.hu-hoz eljuttatott dokumentum szerint Magyart nem engedték be abba a lakásba. A Varga védelmét ellátó rendőr csak a minisztert engedte be. Másfél-két órával később hagyta el Magyar a helyszínt, Varga pedig két gyerekével rendőrautóval ment Miskolcra (a harmadik gyerekről nem tesz említést a jelentés).

A jelentés nem ír tettlegességről, a hvg.hu tudomása szerint az ügyben nem is indult eljárás.

Ugyanakkor a rendőr jelentése szerint Magyar Péter „a gépjárművel való közlekedés során veszélyeztette a környezete életét, testi épségét, a rendőri felszólításnak vonakodva vagy egyáltalán nem tett eleget, agresszív, megfélemlítő, fenyegetőző magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkoztatást keltsen”.

A HVG korábban beszélt Magyarral a jelentésről, aki részletesen elmesélte a portálnak a szóban forgó veszekedést. Akkor arról beszélt, hogy érzése szerint az egész jelenet megrendezett volt. Magát a jelentés tartalmát nem ismerte.

Dezső András három órát beszélgetett Magyarral annak tartalmáról. A beszélgetés során a jelentés minden érdemi állítása szóba került, ám a találkozó végén Magyar jelezte, hogy letiltja az elhangzottakat, majd erre sms-ben is ráerősített. „Másnap Magyar előállt egy Facebook-poszttal, holott cikk az ügyben nem született, hiszen a feltáró munka még nem ért véget. A lépéséről nem tájékoztatta munkatársunkat” – írja a hvg.hu.

A portál szerint Magyar a posztjában téved, mikor úgy fogalmaz, a HVG munkatársa azzal kereste volna meg, hogy a hatalom által készített és betárazott titkos rendőri jelentést kapott meg a rendőrségtől. A jelentésen ugyanis nem szerepelt titkosítás, a tartalmát pedig a felek meghallgatásával próbálta Dezső András ellenőrizni.

Magyar a jelentés kiszivárgása miatt a belügyminiszter és az Országos Rendőr-főkapitány távozását követeli, a rendőrségtől pedig azt kérte, vasárnap esti posztját értékeljék feljelentésként, és rendeljenek el nyomozást annak érdekében, hogy „a rendőrség állományából ki, milyen céllal és kinek az utasításából szivárogtatta ki az említett, hamis megállapításokat tartalmazó rendőri jelentést.”

A portál közölte azt is: amennyiben az ügyben beidézik Dezső Andrást, a forrásvédelem megkívánta keretek közt együttműködnek a hatóságokkal.

A hvg.hu a dokumentummal kapcsolatban leszögezi: „Azt természetesen nem tudjuk, nem is állítjuk, hogy valóban úgy történtek az események, ahogy az a jelentésben szerepel. Előfordulhatnak ugyanis félreértések, megtörténhet, hogy a jelenlévők másképp emlékeznek a történtekre. Ráadásul épp viharos időszak volt ez a házasságban, így az sem meglepő, ha indulatos szóváltás alakul ki a felek között. Végezetül a szereplők sem voltak átlagemberek, érintett volt a kormány egyik tagja, és a szintén ezer szállal bekötött férje.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Magyar Péter a nemzeti vagyon elkótyavetyéléséről kérdezi Orbánt egy birtokába jutott, nem nyilvános kormányhatározat alapján
A Tisza Párt alelnöke azt írta: 48 értékes ingatlant hirdettek meg eladásra a határozatban. Köztük állami cégek, tankerületek és rendőrkapitányságok üdülőit is.

Link másolása

Több kérdést is Orbán Viktornak szegezett Magyar Péter vasárnap délutáni posztjában. A Tisza Párt alelnöke egy nem nyilvános kormányhatározatról kérdezi a miniszterelnököt, amiben 48 értékes ingatlant hirdetnek eladásra.

Magyar bejegyzése szerint ezek között állami cégek, a büntetés-végrehajtás, a tankerületek, nemzeti parkok, rendőrkapitányságok, a mentőszolgálat értékes Balaton parti üdülője, oktatási- és rekreációs központjai szerepelnek.

„Miért adják el ezeket az ingatlanokat, köztük olyat, amely a legnagyobb még be nem épített balatoni partszakasszal és kikötővel rendelkezik? Miért akarják ezt eltitkolni a magyar emberek elől? Miért fontosabb, hogy a haverok mindenhova lakóparkokat építhessenek, mint, hogy az alulfizetett állami alkalmazottak megfizethező áron egy hétre elvigyék a családjukat pihenni, vagy továbbképzésen vegyenek részt?

Ez a családbarát, vidékbarát kormány? Mire költik a befolyó vételárat? A veje és a haverjai részt vesznek a rövid határidővel meghirdetett liciteken? Hány nem nyilvános és titkosított kormányhatározatot hoztak tavaly? Miért titkosak ezek? Mi a tartalmuk?” – sorolja kérdéseit Magyar Péter.

A politikus a bejegyzés végén még egyszer megszólítja Orbánt, és azt írja:

„Vége. Lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat és minden ilyen mutyit ki fogunk vizsgálni és az elkótyavetyélt nemzeti vagyont vissza fogjuk szerezni!”

A teljes posztot itt lehet elolvasni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Jó híreket közölt a nyugdíjakról a pénzügyminiszter
Varga Mihály szerint az év eleji 6 százalékos emelés a nyugdíjak reálértékében is növekedést jelent, ugyanis az éves infláció ennél várhatóan jóval alacsonyabb lesz.

Link másolása

A nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára, erről beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter és Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a Jókor magazin megjelenése alkalmából készült közös videóban.

Varga Mihály elmondta: háború dúl a szomszédban és a Közel-Keleten, a költségvetésre rendkívüli terhek nehezednek, mégis a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a nemzeti kormányra.

A tavalyi 18,5 százalékos nyugdíjemelés után idén év elején 6 százalékkal növeltük a nyugdíjakat, februárban pedig ismét kifizettük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat - fogalmazott a miniszter. Hozzátette:

jó hír, hogy az év eleji 6 százalékos emelés a nyugdíjak reálértékében is növekedést jelent, ugyanis az éves infláció ennél várhatóan jóval alacsonyabb lesz.

A kormány tehát kitart a 2010-ben tett ígérete mellett: megőrzi a nyugdíjak vásárlóerejét, sőt emeli is azt.

„A nyugdíjak összegét 2010 óta a kétszeresére emeltük, reálértékét pedig több mint 20 százalékkal javítottuk. Amíg nemzeti kormánya van Magyarországnak, megadjuk azt a megbecsülést, amely a nyugdíjasokat megilleti” - mondta Varga Mihály.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Ritkította a balatoni buszjáratokat Lázár János minisztériuma, nagy a felháborodás
A változások május elsején lépnek életbe. A szakértő szerint „ad hoc barkácsolás zajlik”.

Link másolása

Komoly felháborodást okozott több balatoni Facebook-csoportban is, hogy a Volánbusz egy közleményben jelentette be: változások lesznek a buszközlekedésben Budapest és a Balaton északi partja között - írja a 24.hu.

A közlekedési társaság múlt heti közleményében azt írta:

„a főváros és a Balaton északi parti települései közötti eljutáshoz ezentúl a vasút igénybevételét javasoljuk”.

Az egyik bejelentett változás, hogy megszűnik a Budapest és Tihany között közlekedő, Balatonalmádit és Balatonfüredet is érintő 1201-es járat. Ehelyett Budapest és Balatonfüred között a vasutat, Balatonfüred és Tihany között pedig a 7355-ös buszt javasolják. Ez a változás főként azokat érinti érzékenyen, akik eddig átszállás nélkül eljuthattak Tihanyba - ezt a jövőben már nem lehet majd megtenni.

Ennél érzékenyebb veszteségnek tűnik, hogy az eddig a Budapest–Balatonalmádi–Balatonfüred–Keszthely–Hévíz vonalon közlekedő 1190-es busz csak ezentúl csak Balatonfüred és Hévíz között jár majd.

A módosítások kapcsán a Volánbusz azt írta a 24.hu érdeklődésére, hogy „a regionális és országos menetrend szerinti autóbusz-közlekedési szolgáltatásokat az Építési és Közlekedési Minisztérium megrendelése alapján, a minisztérium által meghatározott menetrendi és szolgáltatási paraméterek szerint látjuk el.”

Király Bence, a Közlekedő Tömeg elnökségi tagja a lapnak azt mondta: a párhuzamosságok megszüntetésével alapvetően nincsen gond.

„A probléma jelen esetben az, hogy egy közlekedési lehetőség kikerül, de a helyét nem pótolják. Vagyis jelen állás szerint nem látni, hogy mondjuk Füredről Tihanyba vagy Hévízre emiatt sűrűbben járnának majd a buszok”

- mondta Király Bence. Szerinte az északi parti járatokkal kapcsolatos változtatás is azt mutatja, hogy „ad hoc barkácsolás zajlik”, és nem egyben kezelik a problémát.

A szakértő azt is visszásnak tartja, hogy a Volánbusz honlapján április 18-án jelent meg ez a közlemény, ami május elsejétől már hatályos is. Pedig a személyszállítási törvény azt írja elő, hogyha a menetrend úgy módosul, hogy egy járatot törölnek, akkor „általánosan kötelező a menetrendet 30 nappal előre közzétenni.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Menzcer Tamás bejelentette, hogy nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP EP-listáját: Elsők vagyunk
Szerint nemcsak hogy először vették őket nyilvántartásba a pártok közül, hanem ők is gyűjtötték össze és adták le elsőként az aláírásokat.

Link másolása


„Elsők vagyunk!” – jelentette be Menczer Tamás a Facebookon, hogy az aláírások ellenőrzése befejeződött, a Nemzeti Választási Iroda pedig szombaton hivatalosan nyilvántartásba vette a Fidesz-KDNP EP-listáját.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szerint nemcsak hogy először vették őket nyilvántartásba a pártok közül, hanem ők is gyűjtötték össze és adták le elsőként az aláírásokat.

A nyilvántartásba vétel ugyan kétségtelen,

az azonban nem biztos, hogy az aláírásgyűjtéssel is elsőként végeztek a kormánypártok, hiszen Magyar Péter pártja is már a gyűjtés első napjának délelőttjén jelezte, hogy megvannak, viszont még nem adják le az ajánlóíveket, hanem gyűjtenek tovább.



Link másolása
KÖVESS MINKET: