HÍREK
A Rovatból

Varga Judit szerint Magyar Péter egyszer eljátszotta, hogy öngyilkos lett, és folyamatosan a felvétellel fenyegette

A volt miniszter Hajdú Péternek adott exkluzív interjút, amiben a Schadl-Völner ügy egyszer sem került szóba, viszont részletesen beszélt arról, szerinte milyen ember Magyar Péter, akit szörnyetegnek tart.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. március 27.


Link másolása

Exkluzív interjút adott Varga Judit a Frizbi TV-nek. A korábbi igazságügyi miniszter egy nappal azután beszélgetett Hajdú Péter műsorvezetővel, hogy a volt férje, Magyar Péter kedden nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amin Varga még miniszterként arról beszélt: Rogán Antalék javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni a Schadl-Völner-ügy anyagából.

A szerda este megjelent interjúban a kegyelmi botrány miatt a közélettől visszavonuló, majd a korábbi férje színre lépése után mégis visszatérő fideszes politikus a Magyar Péterrel megromlott házasságuk körülményeiről beszélt.

Az interjú elején Hajdú leszögezte: nem szeretné, hogy „ez az interjú a rogáni propaganda részeként legyen megemlítve a sajtóban”, ezért szerinte Varga Judit csak akkor tudja meggyőzni őt és a nézőket is, ha a házassága mélységébe bepillantást enged.

A korábbi miniszter a beszélgetés elején elismételte, amit keddi posztjában írt Magyar Péter fenyegetéseiről és zsarolásáról. Ezután azt is elárulta, miért állalta el a szereplést a Frizbi TV-ben.

„Eleve a helyzet szörnyen megalázó számomra”

– mondta a volt miniszter, aki állítása szerint mindig igyekezet távol maradni a bulvártól.

„Egyáltalán nem szerettem volna a magánéletem borzalmait, a személyes poklomat bemutatni az embereknek, mert én nem azért voltam a magyar kormány tagja, hogy nekem egy ilyen szörnyű házasságom van és azt bárki lássa.”

Varga Judit azt mondta, hogy az interjút a családja tisztességének és igazságérzetének érdekében vállalta el. Eleinte csak figyelemmel kísérte Magyar Péter megjelenését a médiában, akinek szüleit is zavarta egy idő után, hogy még mindig összekapcsolják volt férjével.

„Szenvedtünk már tőle eleget, elváltatok, most már olyan jó lenne, ha élné a külön életét és nem használná a nevedet semmire”

– mondták Varga Juditnak a szülei, aki szerint épp az ő nevével szerzett magának eleinte kattintásokat volt férje az induló politikai karrierje során.

Amikor a műsorvezető arról kérdezte, hogy vajon a volt férje miért vehette fel azt a beszélgetést, amit kedden nyilvánosságra hozott, Varga Judit azt válaszolta, hogy a mindennapokban is a megbuktatásával fenyegette Magyar Péter.

„Mindig azzal próbált sakkban tartani, hogy majd kitálal az otthon történtekről” – mondta Varga, aki szerint jóval minisztersége előtt kezdődtek a veszekedéseik. Kezdetben Magyar Péter elbűvölő volt, kézzel írott szerelmes leveleket kapott tőle, sokat utaztak, és minden nagyszerűnek tűnt, ezért nem fedezte fel, hogy ezek mögött valójában „lelketlenség, a teljes empátiahiány és manipuláció állt”.

„Nézz már magadra: olyan vagy, mint egy egysejtű fakocka” – mondta Magyar Péter egyszer Varga Juditnak, aki szerint ez volt az első jele annak, hogy valami nincs rendben köztük. Az első igazán nagy tőrdöfés Varga szerint az volt, amikor hazavitték a kórházból az első gyereküket, és ő örömében le-föl járkált a lakásban, miközben állítása szerint Magyar a nappaliban ülve odavetette neki:

„Mi van, nem tudsz összerakni egy normális magyar mondatot? Nem jártál nyelvtanórára? Szövegértési problémáid vannak?”

Varga ettől összetört és elkezdett sírni, mire Magyar Péter szerinte azt mondta neki:

„Sírjál, majd elmegy a tejed.”

A fideszes politikus szerint azonban hiába várta másnap, hogy Magyar bocsánatot kérjen, ez egy-egy ilyen helyzet után nem történt meg. Ehelyett a volt férje rendre úgy tett, mintha nem történt volna semmi. Majd amikor kifakadt, hogy miért kell állandóan viták között élniük, Magyar elhalmozta virágokkal és ajándékkal. Amikor néhány nap után stabilizálódott a helyzet, Varga szerint Magyar újrakezdte a „játszmákat”.

Varga szerint már 2013-ban majdnem elváltak egyszer Magyar egy családi ünnepen tanúsított viselkedése miatt. A házaspár Magyar könyörgése után végül inkább párterápiára járt. Varga ezután arról is beszélt, hogyan zajlott az életük, miután hazatértek Brüsszelből és államtitkár, majd miniszter lett belőle.

„Általában arra tekintettel kapta meg az állást, hogy én ebben a pozícióban vagyok, és ő ezt kihasználta”

– mondta Varga Judit, aki szerint ez Magyar részéről egy érdekkapcsolat volt. Szerinte Magyar a barátait, köztük Gulyás Gergelyt is kihasználta és elárulta. Varga felidézte, hogy több buliban is meg akarták verni viselkedése miatt volt férjét.

Varga Judit a beszélgetésben azt mondta, hogy a problémáik már a házasságuk második évében jelentkeztek, amit a rokonaik és a barátaik is észrevettek. Szerinte Magyar Péter őt azzal fogta meg, hogy nagyon vágyott egy szép családra.

A házaspár állandó vitái után Varga végül 2021 januárjában költözött külön, és májusig külön is élt volt férjétől, amikor rendezni tudták kapcsolatukat.

„Senki soha, sem a Fideszből, sem a kormányból nem mondta meg, hogy én mit csináljak a magánéletemben”

– válaszolta arra a kérdésre, hogy Rogán Antalnak volt-e köze kibékülésükhöz.

Varga Judit elmesélt egy történetet arról is, hogy Magyar Péter egyszer bezárta őt egy szobába, miközben egy rendezvény megnyitójára voltak hivatalosak és éppen sminkelt. Az akkor már miniszterként dolgozó Vargát végül az egyik gyereke szabadította ki egy kulccsal.

Amikor a műsorvezető, Hajdú Péter rákérdezett arra, hogy az elmndottak ellenére miért nem lépett ki már korábban a kapcsolatból, Varga Judit azt válaszolta, hogy ő egy „küzdő típus”. A volt miniszter szerint egy idő után Magyar Péter már a legnagyobb gyereküket is verbálisan abuzálta.

Varga ezután kezdett utánajárni annak, hogy mi zajlik valójában az életükben. akkor jött rá, hogy mivel áll szemben, amikor a kezébe nyomtak egy nárcisztikus emberekről szóló könyvet. A volt miniszter idővel elkezdte előkészíteni a válást, ami nem volt egyszerű.

Varga Judit ezután felidézett több történetet, köztük azt is, amikor a férje állítása szerint egy késsel járkált fel-alá a házban öt percig, majd lefeküdt aludni. A jelentet végignézte Varga anyukája is.

„Emlékszem, hogy terhesen nekilökött egyszer az ajtónak. Már nem is tudom, hányadik gyerekkel voltam éppen terhes”

- mondta a műsorban a volt miniszter, aki szerint volt férje többször fenyegette kormánybuktatással.

„Agyrém volt, hogy már a vallásosságomat is elkezdte megkérdőjelezni, holott pont ezekben az időkben kezdtem egyre jobban a vallás felé fordulni” – idézte fel Varga azt a történetet, amikor Magyar azt mondta: csak a minisztersége miatt megy a templomba.

A hvg.hu-n megjelent rendőri jelentésben foglaltakat Varga Judit megerősítette, aki ekkor Miskolcra akart távozni a gyerekekkel. Amikor Hajdú Péter megkérdezte Vargától, hogy mindezt miért csinálta Magyar Péter, miközben ott voltak a gyerekek, egy sikeres feleség és neki is volt munkája, a volt miniszter azt válaszolta, hogy „a gőgje, a nárcisztikus énképe mindig nagyobb volt, mint az észszerűség, és sajnos mindig az győzött”.

Varga Judit szerint a válásuknál sokmindent feladott, anyagilag is borzasztó rosszul járt, ami a vagyonnyilatkozatából is látszik, „de egy bugyiban eljött volna”. A férfi végül virággal jelent meg a váláson, ahol egy szerelmi vallomást is felolvasott a bíró előtt. Varga szerint Magyar Péternek ekkor már más volt a párja.

A volt miniszter egészen keddig nem hitte el, hogy Magyar Péternek vannak hangfelvételei és azt sem zárja ki, hogy videói is lehetnek. Ezekkel a volt férje rendszeresen fenyegetőzött, de soha nem mutatta meg neki, miket rögzített.

Varga Judit New Yorkban döntötte el még 2022 novemberében, hogy végleg lezárja a kapcsolatát Magyar Péterrel. A volt miniszter a hivatalos programja befejezése után új kabátban várta a családját a repülőtéren, majd állítása szerint Magyar letramplizta, amikor meglátta. Minderről a fideszes politikus a Frizbi TV szerda este megjelent különkiadásában számolt be, ahol több részletet is elárult válással végződött házasságáról.

„Még azt se nézné ki belőlem, hogy képes lennék megírni egy ütős posztot. Persze, hogy én írtam. Azért ütős, mert a lelkemet írtam ki benne”

– válaszolta Varga arra a kérdésre, hogy ő írta-e a keddi Facebook-posztját.

A volt igazságügyi miniszter később azt mondja, soha nem jött volna elő a magánéletük részleteivel, ha erre nem kényszerítette volna rá Magyar Péter a hazudozásaival.

„Magyar Péter egy sértett ember, aki nem tudja elviselni, hogy a felesége annyi trükközés, annyi fenyegetés, annyi manipuláció ellenére képes volt otthagyni” - szögezte le Varga Judit.

A politikus felidézte, hogy Magyar Péter öngyilkossággal is fenyegetőzött, majd miután mentőt hívott hozzá, közölte: eljátszotta, hogy gyógyszereket vett be.

Az interjú végén Hajdú Péter azt mondja, hogy úgy látja: Varga mostanra mindent elveszített, és nulláról kell újra felépítenie magát. Varga ennek ellenére úgy érzi, hogy nagyon boldog.

„Ez is szerintem egy jó üzentet, hogy van kiút. Újra visszanyerni azt az énemet, aki voltam ezelőtt, hogy ezt a szörnyeteget megismertem 25 éves koromban, az egy fantasztikus élmény.”

Az interjúban aa Schadl-Völner ügy egyszer sem került szóba.

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Hatalmas a tömeg a Magyar Péter-tüntetésen a Belügyminisztérium előtt
Nagyon sokan mentek el a péntek esti tüntetésre, ahol többezres tömeg fogadta az először felszólaló Nagy Ervint.

Link másolása

Tüntetésre hívta Magyar Péter azokat, akik szeretnének tiltakozni a pedofilia ellen. A demonstráció Facebook-eseményében azt írták:

"Csatlakozz hozzánk egy békés, de határozott tüntetésre, ahol közösen mondjuk ki, hogy “Elég volt!”. Védjük meg a gyermekeket az újabb pedofil bűncselekményekről. Követeljük a valódi gyermekvédelmi reformot, a gyermekvédelem finanszírozásának jelentős megemelését. Követeljük a szörnyűségeket eltussoló intézményvezetők felelősségre vonását, és a politikai felelősök, Pintér Sándor belügyminiszter lemondását és a kormány távozását. Itt az ideje, hogy hangot adjunk a változás iránti igényünknek és megmutassuk, a közösség erejével képesek vagyunk pozitív változásokat elérni".

Hat óra után már ilyen sokan voltak a Belügyminisztérium előtti téren:

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Fotók: Ilyen volt a Magyar Péter-tüntetés, ahol a belügyminiszter és a miniszterelnök lemondását is követelték
A politikus szerint ma Magyarországnak olyan kormánya van, amely család- és gyerekbarátnak, kereszténynek, béke- és vidék-pártinak hazudja magát. Azonban ennek pont az ellenkezője igaz.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Tüntetést hívott össze Magyar Péter péntek estére a Belügyminisztérium elé, ahol a gyerekvédelemről, a pedofil-botrányról, a kormány hibáiról és a TISZA-párt terveiről is beszélt.

Az est képekben:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Itt követheted élőben Magyar Péter tüntetését: a BM előtt követelik Pintér Sándor és a kormány távozását
Péntek estére a Belügyminisztérium elé szerveztek tüntetést. A felhívásban többek között azt írták: „Követeljük a szörnyűségeket eltussoló intézményvezetők felelősségre vonását, és a politikai felelősök távozását!”
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Tüntetésre hívta Magyar Péter azokat, akik szeretnének tiltakozni a pedofilia ellen. A demonstráció Facebook-eseményében azt írták:

"Csatlakozz hozzánk egy békés, de határozott tüntetésre, ahol közösen mondjuk ki, hogy “Elég volt!”. Védjük meg a gyermekeket az újabb pedofil bűncselekményekről. Követeljük a valódi gyermekvédelmi reformot, a gyermekvédelem finanszírozásának jelentős megemelését. Követeljük a szörnyűségeket eltussoló intézményvezetők felelősségre vonását, és a politikai felelősök, Pintér Sándor belügyminiszter lemondását és a kormány távozását. Itt az ideje, hogy hangot adjunk a változás iránti igényünknek és megmutassuk, a közösség erejével képesek vagyunk pozitív változásokat elérni".

Arra kérték a résztvevőket, hogy a rendezvény békés lebonyolításának érdekében mindenki tartsa tiszteletben a jogszabályokat és egymást.

Itt követheted a tüntetést élőben:

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A Mandiner szerint sikertelen volt Magyar Péter tüntetése, csak néhány százan voltak rajta
A portál rövid beszámolót közölt a demonstrációról, és kiemelte, hogy Magyar a beszédében bohócnak nevezett több kormánypárti politikust.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Magyar Péter péntek esti tüntetésére sokan érkeztek a Belügyminisztérium elé. Az ATV - helyszínről jelentkező - riportere is azt mondta, hogy rengetegen voltak a téren:

A Mandiner cikke szerint azonban:

"Hiába a bohócozás és a bezzegromániázás, kevesen voltak Magyar Péter tüntetésén".

A portál rövid beszámolóval jelentkezett a demonstrációról. Ebben azt írták: "Bevallásuk szerint valódi gyermekvédelmi reformért és Pintér Sándor lemondásáért demonstrálnak a mostani alkalommal. A tüntetésen Nagy Ervin színész és unokahúga, Szilágyi Kitti, a Civil Bázis elnökségi tagja, gyermekpedagógus óvónő is felszólalt". Beszédéből kiemelték, hogy szerinte a magyar kormány megbukott, és hogy „a kormány nem képes és nem is akarja megvédeni a gyermekeket, a kormány módszere a büntetés és az ellenőrzés, de ez nem egyenlő a gyermekvédelemmel”.

Magyar Péter beszédéből azt emelték ki, hogy "újfent beleállt a Fidesz frakcióvezetőjébe, Kocsis Mátéba. A frakcióvezető volt a gyermekvédelmi törvényjavaslat beterjesztője, őt egyszerűen bohócnak nevezte a Tisza párt elnöke".

Majd idézték a politikust, aki azt javasolta Orbán Viktornak, hogy „próbálják meg visszaelőzni Romániát, és érjék el hogy a magyar iskolákban, kórházakban legyen szappan, WC-papír és fertőtlenítőszer”.

Kitértek még arra, hogy a politikus többször használta a bohóc jelzőt, Kocsis mellett Menczer Tamásra és Deutsch Tamásra, azzal összefüggésben, hogy "szerintük Brüsszelből a baj jön".


Link másolása
KÖVESS MINKET: