News here

HÍREK

Választási csalásra gyanakodnak, miután sok fidelitasos költözött be egy budavári ingatlanba az időközi választás előtt

A Momentum és a 24.hu információi alapján mintegy húsz, a Fidelitashoz köthető személy költözött be egy Ostrom utcai magánklinika címére a budavári időközi választás előtt.

Link másolása

A Momentum képviselőjelöltje, aki 60 szavazattal maradt alul a Fidesz jelöltjével szemben, ezért kifogást nyújtott be az eredmény ellen a helyi választási bizottságnál – tudta meg a 24.hu.

A bejelentésre azután került sor, hogy kiderült, a 24.hu Baczkó Norbert Fidelitas-alelnököt és ismerőseit azonosította, mint akik mindannyian az időközi választást megelőző hetekben „költöztek be” az egyik I. kerületi egészségközpont ingatalanaiba.

Így akár szavazhattak is az időközi választáson.

A Fidesz ifjúsági szervezetének alelnöke mindössze hat nappal a választás előtt jelentette be budavári lakcímét, pedig előtte több mint tíz éven át Csömörön élt és politizált.

Baczkó arra nem adott érdemi magyarázatot, hogy fidelitasos ismerőseivel miért jelentkeztek be az időközi választás helyszínén található ingatlanba, és nem árulta el azt sem, hogy szavazott-e a választáson.

Az időközi választást azért tartottak, mert Gelencsér Ferenc az április 3-i választáson listán bekerült a parlamentbe, így összeférhetetlenség miatt le kellett mondani önkormányzati képviselői és alpolgármesteri tisztségéről.

Az alpolgármesteri posztot korábbi munkatársa, Korsós Borbála vette át, és ő indult a képviselői helyért is az időközi választáson, de végül 60 szavazattal (423-363 arányban) maradt alul a fideszes Fazekas Csillával szemben.

Kosrós a helyi választási bizottságnál kifogást nyújtott be az eredménnyel szemben, mert birtokába került bizonyítékok alapján – augusztus eleje és a múlt vasárnapi, szeptember 11-i választás napja között gyanúsan sokan létesítettek lakcímet a választókerületbe tartozó Ostrom utca 16. szám alatt.

A beadványában megjelölt személyek az augusztus 4-én a rendelkezésére bocsátott névjegyzékben még nem szerepeltek. A Momentum politikusa szerint az érintettek nem élnek életvitelszerűen az I. kerületben, viszont jelentős többségük köthető a Fidesz ifjúsági szervezetéhez, a Fidelitashoz.Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


HÍREK
„Sokan kérdezitek, hogy miért megyünk el Magyarországról? Hát ez az egyik ok” – megdöbbentő videó készült a Péterfy Kórházban
A vizsgálatra érkező nő nem mert bemenni a szakrendelő ajtaján, azt hitte, hogy nem jó helyen jár.

Link másolása

Egy megdöbbentő felvétel került ki a Péterfy Sándor utcai kórház fül-orr-gégészetéről és a környezetéről. A videó készítőjének be kellett mennie betegsége miatt, de elmondása szerint mikor meglátta a rendelőhöz vezető ajtót, félt benyitni.

Bent málló vakolat, kopott berendezés fogadta és hozzá még szagok és hangok is társultak - mondta el:

"annyira félelmetes, horrorisztikus az egész környék és ehhez még társultak szagok és hangok és hát egyáltalán, ez az egész alagsor, amin keresztül kell menni, ez valami egészen borzasztó. És rettenetes, hogy ilyen állapotokat engednek meg itt Magyarországon, hogy idáig jusson egy kórház".

Mikor meglátta, hova került, megkérdezte, hogy jó helyen jár-e. Az összekép alapján úgy érezte, hogy elkeserítő a helyzet, és nem csoda, hogy sokan inkább külföldre mennek.

VIDEÓ: A kórházról

@hello.alicante #költözés #külföld #külföldreköltözés #nekedbe #fyp #foryoupage #kórház #egészségügy #magyarorszag #magyaregeszsegugy ♬ Epic Music(863502) - Draganov89


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Ismét uniós pénzt kapott Orbán Viktor veje, ráadásul vissza nem térítendőt
A pénzt erdősítésre nyerte el Tiborcz István, még önrész sem kellett hozzá.

Link másolása

Újabb uniós pénzt nyert Tiborcz István - tudta meg a 24.hu.

Az előző ciklus forrásai közül a a vidékfejlesztési program támogatásai még elérhetők, ebből

kapott most 156 millió forint vissza nem térítendő támogatást Orbán Viktor veje.

A pénzt erdősítés támogatására ítélték neki. Ilyen célra már kapott két éve 215 milliót, szintén vissza nem térítendő támogatásként. A pályázónak még önrészre sincs szüksége a pénz elnyeréséhez.

Tiborcz István kommunikációs munkatársa a lap megkeresésére azt közölte:

"Az erdőtelepítés Bicske térségben olyan lejtős területeken valósulhat meg, ahol a szél és a vízerózió elleni védekezés rendkívüli jelentőséggel bír, továbbá olyan zöldfolyosó kialakítását is szolgálja, mely a fajok szabad mozgását, elterjedését elősegíti".

A projektben összesen 22,7 hektár erősen erodált, korábban döntően lucernával hasznosított lejtős szántó területen létesül erdő. Aztz is közölte, hogy ez a pályázat nem áll összefüggésben a korábban ugyanerre a célra elnyert támogatással, a két projekt független egymástól.

Tiborcz István mellett édesapja Tiborcz Sándor István is nyert már uniós erdősítési pályázatokon, a kapott pénzt a Fejér megyei Csabdin használja fel, ahol a család birtoka is található, a település külterületének számító Tükröspusztán. Itt 130,5 hektáros erdőt telepítenek, akác és keménylombos fajokat.

Apa és fia így együtt összesen több mint egymilliárd forint vissza nem térítendő uniós forrást nyertek el csak erdősítési célra

- teszi hozzá a portál.

Ezen kívül vidékfejlesztési célokra Tiborcz István több mint 632 millió forint vissza nem térítendő európai uniós agrártámogatást kapott, édesapja pedig 690 milliót, így együtt több mint 1,3 milliárdos támogatást kaptak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Leállt a Holtankoljak.hu, egy alternatív címen érhető most el
A portál közlése szerint külső támadás érte őket.

Link másolása

Leállt a Holtankoljak.hu oldal. Erről a közösségi oldalukon számoltak be.

"Oldalunkat külső támadás érte"

- írják.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, kedden este jelentette be a kormány, hogy megszűnik a benzinársapka.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója akkor azt mondta, hogy a vállalat kútjain a benzin irányadó ára 641, a gázolaj 699 forint lesz.

Az aktuális árakat most a a Holtankoljak.net-en lehet megnézni. A felület ITT érhető el.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Gyurcsány Ferenc leosztályozta Orbánt: „Vesztes. Leülhet, 1-es!”
A volt miniszterelnök szerint nem a valóság hajlott meg, hanem a kormányfő hajlott meg a valóság kényszere előtt.

Link másolása

Gyurcsány Ferenc leosztályozta Orbán Viktort, miután a kormány bejelentette, hogy eltörlik a benzinársapkát.

A DK vezetője közösségi oldalán magyarázta meg, miért adott elégtelent a magyar miniszterelnöknek:

"Szeptemberben úgy rendelkezett, hogy december 31-ig meghosszabbítják a benzin árstopot.

Tegnap, december 6-án megérkezett december 31.

Nem, ez nem időutazás.

Nem, ezt nem a Mikulás tette.

Igazi, alkalmatlan, szerencsétlen kormányunk és kormányfőnk van. Nem a valóság hajlott meg. A kormányfő hajlott meg a valóság kényszere előtt. Vesztes. Leülhet, 1-es!"

- írta a volt miniszterelnök, aki egy fotón azt is megmutatta, hogy javította ki Orbán "dolgozatát".


Link másolása
KÖVESS MINKET: