HÍREK
A Rovatból

Ukrán elnöki tanácsadó: „Orbán valamiért közvetlenül érdekelt abban, hogy Putyin hatalomban maradjon”

Mihajlo Podoljak szerint a magyar miniszterelnök azonnal letérdelne, ha Oroszország ezt követelné tőle.

Link másolása

Mihajlo Podoljak a HVG-nek adott interjút, amelyben elmondta, hogy nagyon károsnak tartják a magyar miniszterelnök megnyilvánulásait.

"Nem érti, mi történik a világban és különösen a most is zajló háborúban. Ennek az a következménye, hogy nyilatkozataival rombolja a közös európai értékeket.

Ez Ukrajna szempontjából egyáltalán nem fontos, hiszen Orbán semmiképpen sem tekinthető globális politikai szereplőnek, így nincs hatása a nemzetközi politikai folyamatokra és szabályokra. Orbán egy lokális politikus, aki nem tesz mást, mint szóról szóra megismétli az orosz propagandaszövegeket. Ezzel közvetlen kárt okoz Magyarországnak. Nem értem, hogy miért teszi, amikor hallgathatna is”

– mondta a lapnak az ukrán elnöki tanácsadó.

Podoljak szerint „Orbán valamiért közvetlenül érdekelt abban, hogy Putyin hatalomban maradjon”.

"Ukrajna azért harcol, hogy szabad maradhasson, afelől viszont szemernyi kételyem sincs, hogy Orbán azonnal letérdelne, ha Oroszország ezt követelné tőle. Éppen az mutatja meg, hogy Ukrajna mennyire szuverén ország, hogy harcol egy olyan globális erejű ellenséggel, amelytől korábban nagyon sokan tartottak.”

- tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy szerinte mennyi időre lesz szükség a magyar–ukrán kapcsolatok normalizálásához, Podoljak azt válaszolta, „minden attól függ, ki lesz benne az új magyarországi kormányban, és mennyire reálisan fogja értékelni a kétoldalú kapcsolatok kérdéseit”.

(via 444.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Ömlött a szennyvíz Normafa természetvédelmi területére Gattyán György szállodájából - videó!
A XII. kerület alpolgármestere a Népegészségügyhöz fordult azzal a határozott kéréssel, hogy zárassák be az objektumot mindaddig, amíg a probléma fennáll. A szakértői vizsgálat megkezdődött.

Link másolása

Bezáratná a Gattyán-féle szálloda-wellness központot a XII. kerületi alpolgármester, mert szennyvíz ömlött a Normafa természetvédelmi területére.

Fonti Krisztina a Facebookon tett közzé egy rövid videót, amiben megmutatta, hol történt mindez.


A bejegyzésben arról ír, hogy a természetkárosítás azért következett be, mert a magántulajdonos elmulasztotta átkötni a szállodája szennyvizét a nemrég elkészült csatornára.

"Haladéktalanul a Népegészségügyhöz fordultam azzal a határozott kéréssel, hogy zárassák be az objektumot mindaddig, amíg a probléma fennáll. A szakértői vizsgálat megkezdődött, annak lezárultával azt is megtudjuk majd, hogy ki a felelős a történtekért."

- áll a posztban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Lázár Jánosnak kevés pénz van, de Szentkirályi Alexandra még azt is elvenné tőle
És a budapestieknek adná a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje közös kampányvideójukban.
MTI/Soós Lajos - szmo.hu
2024. május 02.


Link másolása

Egy padon, lazán beszélget Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje Lázár Jánossal a Facebookon frissen közzétett kampányvideójában.

Lázár János erősen indít:

„Pénzem kevés van. Úgy látom, hogy te képes leszel elszedni tőlem, amim van.”

Mire Szentkirályi nevetve válaszolja, hogy

„Nagyon boldog lennék, ha elszedhetném a budapestiek számára.”

Lázár elmondja, hogy a fővárosnak határozott vezetésre van szüksége, és szerinte Szentkirályi kész és képes is erre, ellenben ellenfeleivel, akik Lázár szerint olyan „férfiemberek”, akik egyébként vidéken nem tudnának boldogulni, mert „amit előadnak, abból ott nem lehet megélni”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Karácsony Gergely már reagált is arra, hogy Magyar Péterék ráindítanak egy jelöltet egy ellenzéki polgármesterre Budapesten
A budapesti főpolgármester szerint a NER lebontása akkor kezdődött, amikor öt éve létrejöttek a szabad önkormányzatok, többek között a fővárosban.

Link másolása

Korábban írtunk róla, hogy Budapesten, a XVIII. kerületben Balogh Balázs áll majd rajthoz a Tisza Párt színeiben. A fővárosi listához még két kerületben kell polgármester-jelöltet indítaniuk.

Magyar a Sümegen tartott fórumán beszélt arról, hogy nem csak az EP, hanem az önkormányzati választáson is el akarnak indulni, és fontolgatják, hogy a saját fővárosi listát állítanak.

„El fogunk érni egy olyan eredményt ott, hogy a Tisza Párt nélkül nem tudnak többséget szerezni”

- mondta akkor Magyar Péter.

Karácsony a Facebook-oldalán hamar reagált Magyar Péter bejelentésére, és részletesen kifejtette a gondolatait a témában. Szerinte vele csak az nem tud együttműködni, aki nem akar, és ez a Tisza Pártra is érvényes.

"Tartom, amit mondtam Magyar Péterről: aki le akarja bontani a NER-t, az végső soron használ Budapestnek"

- kezdte sorait Karácsony, majd így folytatta:

"A NER lebontása akkor kezdődött, amikor öt éve létrejöttek a szabad önkormányzatok, többek között a fővárosban. Nem kellene visszarakni azokat a téglákat, amiket a budapestiek már kiütöttek a falból. A 18. kerület sokkal jobb hely lett azóta, hogy Szaniszló Sándor polgármester és csapata vezeti. A vele szemben való indulás, egy helyben ismeretlen jelölttel, nem a NER lebontását, hanem épp a visszaépítését szolgálja.

Az ellenzéknek szüksége van új energiákra, de a pártépítés, még az ellenzéki pártok építése sem mehet a szabad önkormányzatok és helyi közösségek rovására. Ha ezt az egyes pártvezetők nem is értik, tudom, a budapestiek érteni fogják!"

- írta Karácsony Gergely a közösségi oldalán.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Egy hónapja nem volt ilyen: kritikus szintet tört át a forint
Szerdán délelőtt kevesebb mint 390 forint volt egy euró.

Link másolása

Érdemben tudott erősödni a forint a vezető devizákkal szemben, írja a Portfolio.

A lap szerint az euró-forint árfolyam szerdán délelőtt

leszakította a kritikus 390-es szintet.

Legutóbb április elején volt ilyen erős a forint.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk