HÍREK
A Rovatból

Újabb felvételek Putyin egymilliárd dolláros palotájáról – a villában külön kápolna és méregdrága festmények is vannak

Többször szivárogtak már ki leleplező felvételek az elképzelhetetlen luxusban épült házról. A jelenlegiek szerint sok átalakításon esett át az elmúlt időben.

Link másolása

A Korrucpióellenes Alapítvány (FBK) és egy Project nevű oknyomozó csapat ismét bejutott Vlagyimir Putyin szinte felfoghatatlan pompájú palotájába, ami becslések szerint nagyjából egymilliárd dollárból épülhetett fel – írja a Meduza ellenzéki orosz portál.

Az orosz elnök rejtekhelyének szánt palota a Fekete-tenger partján, a Krasznodari határterület régiójában található.

Az itáliai stílusban épült palotakomplexumot először 2010-ben ismerhette meg a világ, amikor Szergej Kolesnyikov informátor nyílt levelet küldött Dmitrij Medvegyev akkori elnöknek. Később 2021-ben a közelmúltban elhunyt ellenzéki, Alekszej Navalnij mutatta be az FBK segítségével a csodapalotát. Ezt a videót azóta már több mint 130 milliószor tekintették meg.

A legújabb videó címe: Rejtett forgatás Putyin palotájában – Leleplezzük a hazugságokat és megmutatjuk a „cári” belső tereket, és ebben eddig soha nem látott részleteket tárnak fel a komplexum belsejéből.

Az FBK és a Projekt most felfedezte, hogy a luxusvilla festményeinek egy részét lecserélték: az eddigi, romantikus stílusban készült képek helyét csatákat ábrázoló festmények reprodukciói váltották fel. Köztük a borogyinói csatáé, amelyben a cári csapatok jelentős veszteséget okoztak a Napóleon vezette francia seregeknek 1812-ben.

A tervezők ezen kívül számos helyiséget átneveztek: ennek eredményeként a hálószobák most „lakásként” szerepelnek, a zeneszoba és az olvasóterem „lobby”, az ebédlő pedig „étterem” lett.

Szintén fontos változás, hogy a szerencsejáték- és játékterem helyén most egy kápolna áll, amibe egy olyan padot is betettek, ahová a hosszadalmas istentiszteletek alatt ülni lehet. Ennél is fontosabb részlet, hogy

az orosz ortodox hagyományban ez gyakorlatilag a cárnak szánt trón.

A teljes videó Putyin palotájáról

via 444

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Riasztást adtak ki: szinte az egész országban leszakad az ég, jégeső is jöhet pünkösdvasárnap
A következő napokban is folytatódik az esős, záporos, zivataros idő, néhol hevesebb viharok is kialakulhatnak. A csúcshőmérséklet 23 és 30 fok között alakul.

Link másolása

Ma napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, több napsütésre a Dunántúlon számíthatunk. A Dunántúlon csak néhol, a Dunától keletre viszont több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol felhőszakadásra és jégesőre is számítani kell.

Pünkösdvasárnap napközben elsősorban a Dunától keletre elszórtan, a Dunántúl északkeleti részén helyenként alakulhatnak ki zivatarok. Előbbi területen délután, kora este néhol intenzívebb zivatar is előfordulhat, amelyet felhőszakadás (~25-30 mm), viharos szél (60-90 km/h), jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel) kísérhet. Kissé nagyobb valószínűséggel a Dél-Alföldön is van esélye egy-egy heves zivatarnak. Több járásra is riasztást adtak ki zivatarok miatt - írja a met.hu.

Többfelé megélénkül a délies szél, de zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetnek. A legmelegebb órákban 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Pünkösdhétfőn sok felhő lesz felettünk, és sokfelé kell számítani esőre, záporra, zivatarra, illetve helyenként felhőszakadás és jégeső is kialakulhat. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Helyenként ismét párás, ködös lesz a hajnal. Napközben 24 és 29 fok közé melegszik a levegő, de a viharokat követően ismét jelentősebb mértékben visszaeshet a hőmérséklet - írja az Időkép.

Kedden folytatódik az esős, záporos, zivataros idő, délután és este hevesebb viharok is kialakulhatnak. Csak kevés helyen süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Sokfelé lesz élénk, erős a délkeleti szél, zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A csúcshőmérséklet 23 és 30 fok között alakul.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Orbán Balázs Magyar Péternek: Azt, hogy háborúpárti vagy-e, vagy sem, nem te döntöd el
A miniszterelnök politikai igazgatóját egyetlen mondattal tette helyre a Tisza Párt alelnöke. A teljes posztot is érdemes elolvasni a kommentekkel.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. május 19.


Link másolása

Magyar Péter szombaton jelentette be, hogy másnap feljelenti Orbán Viktort, amiért ő és a pártja azzal kampányol, hogy az ellenzéki politikusok háborúpártiak. Röviddel Magyar posztja után a bejegyzés alatt megjelent Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is:

„Kedves Péter! Nem vagy Te nyeretlen kétéves, tudod, hogy hogyan megy ez: azt, hogy háborúpárti vagy-e, vagy sem, nem Te döntöd el, hanem a finanszírozóid és a futtatóid. S az a rossz hírem van számodra, hogy ők bizony mind háborúpártiak. Nem kicsit, nagyon. És bizony nem a menő napszemüveged miatt támogatnak Téged sem (ne haragudj, ha ezzel fájdalmat okozok), hanem azért, hogy végrehajtsd majd a parancsaikat. Úgyhogy tök mindegy, hogy mit mondasz, Te is háborúpárti leszel, illetve már most is az vagy. De ne aggódj, a magyarok nem fogják engedni, hogy a döntés a Te kezedbe kerüljön. Gát épül, árhullám levonul, aztán viszlát! Addig is jó hergelést!” – írta kommentben Orbán Balázs.

„A humor nem jobboldali műfaj, Balázs” – zárta rövidre a vitát a Tisza Párt alelnöke.

A teljes posztot és alatta a szóváltást itt lehet elolvasni:

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Több mint 2 milliárd forint volt a tét - Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai
Kihúzták az ötöslottó e heti nyerőszámait. Ezekkel a számokkal lehetett volna nyerni. Jövő héten már 2 és fél milliárd forint lesz a tét.

Link másolása

Kihúzták az ötöslottó e heti nyerőszámait.

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi számokat húzták ki a 20. héten, szombaton:

8

31

59

60

72

Telitalálatos szelvény nem volt, így a jövő heti várható főnyeremény 2,535 milliárd forint lesz.

Nyeremények:

a 4 találatos szelvényből 18 darab, nyereménye 2 815 105 forint;

a 3 találatos szelvényből 1689 darab, nyereménye 31 500 forint;

a 2 találatos szelvényből 54 317 darab, nyereménye 3780 forint.

Jokerszám: 354016

(MTI)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Putyin stratégiája: Magyarország is érintett lehet a háború eszkalálódásában egy brit tábornok szerint
Sir Richard Shirreff levezette, hogyan juthat el addig Európa rövid idő alatt, hogy a NATO és Oroszország között hadiállapot legyen.

Link másolása

„Vlagyimir Putyin idén nyáron komoly áttöréseket fog elérni Ukrajnában, és ez csak az első lépése lesz ahhoz, hogy Európát egy véres harmadik világháborúba taszítsa” – írja a The Sun Sir Richard Shirreff tábornok szavai alapján.

A volt hadseregparancsnok szerint a háború gyorsan eszkalálódhat, és ebben Magyarország is szerepet kaphat. Shirreff szerint a Donbásznál már júniusban megtörténhet az orosz áttörés, amivel Putyin számára megnyílhat az út Ukrajna belső területei felé. Az ukrán hadsereg a fegyver-, lőszer- és emberhiány miatt felmorzsolódhat a visszavonulás során.

„Ez győzelmet jelentene Oroszország számára, azonban az esetleges tűzszünet nem állítaná meg az orosz előrenyomulást” – véli a brit tábornok. Shirreff szerint egy tűzszünet legfeljebb 12 hónap haladékot jelentene, mielőtt Putyin megindulna Moldova és Grúzia felé. Grúziában már most dolgozik, ahol a „külföldi befolyásról” szóló törvény jelezheti, hogy az ország eltávolodik a nyugattól és visszatér Oroszország felé.

A következő lépés az lenne, hogy Putyin válságot robbant ki a három balti államban – Észtországban, Lettországban és Litvániában – kiber- és terrortámadásokkal, valamint szélsőjobboldali ügynökei révén. A Baltikumban növekvő feszültségek közepette az Ukrajnával határos NATO-államok mozgósítani kezdenek, azonban az orosz hadsereg előnyben van a lassabban mozgósítható európai védelmi erőkkel szemben.

A NATO leggyengébb pontja a Suwalki-folyosó, egy keskeny, Oroszország által ellenőrzött földsáv, ami Kalinyingrádot köti össze az orosz területekkel. Putyin ezen keresztül indíthat támadást Litvánia ellen, amelyben Fehéroroszország is segítségére lehet.

„A katonai szövetség délkeleti tagállamai, Magyarország, Szlovákia és Ausztria, a balti káoszt látva, alkut köthetnek Putyinnal, mert úgy gondolják, hogy a Nyugat nem képes megvédeni őket” – véli Shirreff. Ez hatalmas stratégiai nyereség lenne Oroszország számára.

Ukrajna repüléstilalmi övezetet követelhet az orosz offenzívával szemben, ami a NATO közvetlen beavatkozását eredményezheti. Abban a pillanatban, hogy a nyugati légvédelmi erők lelövik az első orosz vadászgépet Ukrajna felett, hadiállapot áll be a NATO és Oroszország között, ami kikényszerítené a szárazföldi csapatok bevetését.

A brit tábornok szerint Franciaország küldhetné elsőként katonáit a frontra, amiről Macron elnök már említést is tett. Putyin erre taktikai atomfegyverekkel válaszolhatna, ami megállíthatatlanul vezetne nukleáris háborúhoz. „Oroszország mindig készen áll atomfegyverekkel csapást mérni a Nyugatra” – mondta Putyin a május 9-i, győzelem napi parádén.

Shirreff szerint ennek a fenyegető eszkalációnak az elkerülésére a Nyugatnak azonnal meg kell kezdenie a felkészülést. „A tökéletes világ Putyin számára az, ha a Nyugat úgy dönt, hogy nem tesz túl sokat, és most éppen ez történik” – figyelmeztetett Richard Shirreff, hozzátéve, hogy Európának is át kellene állnia a hadigazdálkodásra, különösen, ha Donald Trump győzelme esetén Amerika kivonulna a NATO-ból.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk