hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Új kormányrendelet: a home office május 10-től nem lesz ajánlott

Május 10-től nyitnak az iskolák és a munkahelyek, a kormány pedig már nem kéri arra a munkáltatókat, hogy részesítsék előnyben az otthoni munkavégzést.

Link másolása

hirdetés

Május 10-től a lépcsőzetes nyitás újabb lépése, hogy a közigazgatásban dolgozók számára nem lesz ajánlott a home office munkavégzés - jelent meg az új rendelet csütörtök este a Magyar Közlönyben.

Az új intézkedések az eddigi korlátozások feloldásának negyedik lépcsőjét képezik, a munkavégzés mellett az iskolákat és a sportlétesítményeket is érinti.

A rendelet hatályba lépésétől, azaz május 10-től

visszatérnek az általános iskolák felső tagozatosai, a gimnazisták és a szakképzősök is az iskolákba, a digitális tanrendről pedig az év végéig ismét személyes oktatásra térnek át.

Ezzel együtt a közigazgatásban dolgozók számára is véget ér az ajánlott home office munkarend. Ahogy a rendelet fogalmaz:

"a közigazgatásban elrendelt lakó-, illetve tartózkodási helyen történő munkavégzés és a gazdaság szereplőinek felkérése, hogy törekedjenek az otthoni munkavégzés alkalmazására, megszüntetésre kerül."

Emellett lehetővé válik az óvodások és iskolások esetében a sportlétesítmények, az uszodák, az edzőtermek és a jégpályák használata szervezett keretek - azaz testnevelés óra, sportszakkör, iskolai sportkör vagy sportoktatás - között.

hirdetés

Egyben azzal kapcsolatban is rendelkezik a kormány, hogy “a koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt álló tizennyolcadik életévüket be nem töltöttek karanténkötelezettség nélkül térhetnek haza Magyarország területére.”



hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Válasz Online: Nem igaz Orbán állítása, hogy a 100 leggazdagabb magyar 80 százaléka baloldali

A lap kielemezte a százas listát, és arra jutott, mindössze 14 százalékuk tekinthető liberális, ellenzéki kötődésűnek, de közülük is többen betagozódtak már a NER-be.

Link másolása

hirdetés

Orbán Viktor a június 10-i kormányinfón beszélt arról, hogy szerinte a 100 leggazdagabb listáján szereplők 80 százaléka még mindig baloldali, ami messze van a kívánt egyensúlytól.

A Válasz Online a száz leggazdagabb magyar listája alapján megpróbálta leellenőrizni, hogy igaz-e a miniszterelnök kijelentése. A lap hat kategóriába sorolta a százas lista szereplőit.
  • Az első kategóriába kerültek a Nemzeti Együttműködés Rendszerének feltétlen hívei (20 fő)
  • A másodikba azon jobboldali milliárdosok, akik valamiért kipottyantak a bizalmi körből (3 fő)
  • A harmadikba részben azok az üzletemberek, akik már akkor konzervatívok voltak, amikor a Fidesz még nem, továbbá, akik – a NER másodvonalaként – egyértelműen kötődnek a hatalmi struktúra felsőbb szintjeihez (29 fő)
  • A negyedik pontban a klasszikus "mindenoldali" játékosok (3 fő)
  • Az ötödikben a politikai oldalak mentén beazonosíthatatlan nagyvállalkozók (31 fő)
  • A hatodikban pedig a baloldaliként elkönyvelhető szereplők (14 fő)

A Válasz Online összegzése szerint Orbán állításával szemben a száz leggazdagabb magyar 14 százaléka tekinthető úgy-ahogy baloldalinak, de közülük is többen már betagozódtak a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Egymilliós fizetést is kérhet egy szakács a Balatonnál havonta

Brutális a munkaerőhiány. A munkáltatók egy része vietnami és mongol vendégmunkásokat keres a betöltetlen állásokra.

Link másolása

hirdetés

Egymilliós fizetést is kérnek szakácsok a Balatonnál a Vendéglátók Ipartestülete szerint - hangzott el az RTL Klub műsorában. Néhány hónapja még az elbocsátásokat számolták, most 20 ezres munkaerőhiánnyal küzdenek az ágazatban. A forgalmas üdülőhelyeken 20-30 százalékkal emelték a fizetéseket. A munkáltatók egy része vietnami és mongol vendégmunkásokat keres a betöltetlen állásokra.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Koronavírus - Indiában egy új vírusmutációt azonosítottak

Az új vírusvariáns az Indiában márciusban azonosított delta nevű vírustörzs mutációja. A delta fertőzőképessége - akárcsak a brit és a brazil mutációé - erősebb a kínai Vuhanban azonosított „eredeti” koronavírusnál.

Link másolása

hirdetés

A koronavírus újfajta mutációját azonosították az indiai Mahárástra államban, a vírusvariáns a delta plusz nevet kapta - írta hétfőn a The Hindustan Times című napilap.

Mahárástra négy körzetében, összesen húsz fertőzött szervezetében azonosították a delta plusz mutációt (B.1.617.2.1). A tőlük vett mintákat továbbították genetikai szekvenálásra, hogy tanulmányozni tudják jellemzőit.

Radzses Tome mahárástrai egészségügyi miniszter megerősítette, hogy már megkapta a szekvenálásról szóló jelentést a CSIR-IGIB genetikai intézettől. A jelentést a hétfői szakértői tanácskozáson vitatják meg.

Az új vírusvariáns az Indiában márciusban azonosított delta nevű vírustörzs mutációja. A delta fertőzőképessége - akárcsak a brit és a brazil mutációé - erősebb a kínai Vuhanban másfél évvel ezelőtt azonosított "eredeti" koronavírusnál.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Hadházy 32 fokban is kapált a közmunkán, hogy kifizesse a dudálós tüntetés miatt kapott bírságot

„A közérdekű munka - bár nem esik rosszul - továbbra is tiltakozás a kormány által önkényesen megszabott játékszabályok ellen, a kertészetből is üzenem: nem maradunk csendben!” – írta.

Link másolása

hirdetés

"8. napszám: hagymakapálás újratöltve" – jelentkezett be Hadházy Ákos a Facebookon. A független országgyűlési képviselőnek összesen 228 órát kell ledolgoznia kertészeti segédmunkásként, miután bírságot kapott a tavalyi dudálós tüntetésen való részvételért.

Nem állítom, hogy nem dőltem le néha a meggyfa alá, sőt. De volt egy kis szél és egy kis fátyolfelhő, így könnyebben elviselhető volt a 32 fok, mint ha mondjuk a Kossuth tér kősivatagában tüntettem volna. A hagymakapálás is könnyebb volt, mint néhány hete, hiszen még kisebb volt a gaz. Így van ugye a korrupcióval is, ha időben gyomlálunk, könnyebb a dolog és a termés is jobban megmarad. Az uborka nagyon szép, az első ültetés már terem.

– írta.

A bejegyzéséhez az egyik kommentelő kérésére egy videót is fűzött, amiben a művezető megmutatja Hadházynak, hogy kell tökéletes csomót kötni a szár köré az uborkához.

A független parlamenti képviselő posztját azzal zárta: "A közérdekű munka - bár nem esik rosszul - továbbra is tiltakozás a kormány által önkényesen megszabott játékszabályok ellen, a kertészetből is üzenem: nem maradunk csendben!"

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: