KÉK HÍREK
A Rovatból

Török Gábor: Ha az ellenzék most nagyon kikap, a 2022-es választás is elúszott számukra

A politológus szerint ha a széleskörű ellenzéki együttműködés bedől, többé nem reménykedhetnek semmiben a pártok.

Link másolása

Mára olyan rendszer épült ki, hogy talán az sem tűnne fel, ha Orbán Viktor egyéves szabadságot venne ki, és meg sem jelenne a közéletben – mondta Török Gábor politológus a 24.hu-nak adott interjújában, amiben azt is kiemelte, hogy úgy gondolja, a Fidesz tábora egy olyan "sziget", amelynek lakosai nem is tudnak másik világ létezéséről, dezertálni nem akarnak.

Szerinte ez az oka annak, hogy az ellenzék nem jut el hozzájuk. Török azt is mondta, hogy a mostani önkormányzati választásnak van egy jelentős újdonsága, a széleskörű ellenzéki együttműködés, "ami a Fidesz számára sok boldogságot és még több hatalmat hozó centrális erőtér végét jelenti".

A politológus úgy véli,

ha az ellenzék a soron következő önkormányzati választásokon nagyon kikap, "a következő parlamenti választás is elúszott számukra", a mostani választási stratégia az utolsó reményük szerinte.

Hozzátette: úgy látja, egyik párt sincs vezető szerepben, ahhoz kellene egy "ellenzéki Orbán Viktor", ám ennek nyoma sincs. Az előválasztás siker volt az ellenzéknek, Kálmán Olga színre léptetése is jó ötlet volt, csak Kálmán rossz politikusi teljesítménye miatt végül kudarc lett.

Török azt mondja, Fidesz kialakított egy olyan politikai erőteret, amelyben valójában már semminek nincs tétje, majd hozzátette: hatalmas ellenzéki siker lenne Karácsony győzelme.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Holtan találtak rá egy négygyerekes nyíregyházi édesanyára – napok óta keresték
A 44 éves nő iratait hátrahagyva tűnt el. Szerdán egy erdős területen találtak rá.

Link másolása

Holtan találták meg azt a négygyermekes édesanyát, aki pár nappal ezelőtt tűnt el Nyíregyházán – írta meg a 24.hu. Értesüléseik szerint a nő holttestét Nyírtura környékén, egy erdős területen találták meg.

A 44 éves Zsuzsa iratait hátrahagyva a kocsijával együtt tűnt el április 22-én, hétfőn. Férje korábban a Borsnak elmondta, hogy nagyon sokan indultak a keresésére.

Gál Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtreferense az üggyel kapcsolatban a 24.hu megkeresésére azt mondta: a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged vagy rokonodért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy látogass el ERRE AZ OLDALRA, ahol többféle segítséget kaphatsz.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
„Hányingerem lett, kapart a torkom, fájt a fejem” – megszólaltak a gyerekek, akiket kórházba kellett szállítani egy általános iskolából
Ha nem lesznek tüneteik, legkésőbb holnapra mindannyian hazakerülhetnek. Egyelőre továbbra sem tudni, mi okozta a rosszullétet, az orvos szerint nem gázszivárgás.

Link másolása

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szerda reggel 31 gyereket kellett kórházba vinni egy csepeli általános iskolából, miután szúrós gázszagot éreztek az épületben. A tanulókat a Heim Pál Gyermekkórházban vizsgálták meg.

A Török Flóris Általános Iskola diákjai az RTL Híradónak arról beszéltek, milyen tüneteket éreztek.

„Hányingerem lett, kapart a torkom, fájt a fejem”

– mondta el az egyikük, míg egy fiú arról mesélt, hogy a torka fájt és köhögni kezdett.

A kiürítést követően a katasztrófavédelem munkatársai az épület több pontján is méréseket végeztek. Ezek nem tudták kimutatni, hogy az „egészségre ártalmas koncentrációjú veszélyes anyag” lett volna jelen az iskolában – derült ki az RTL riportjából.

Bognár Zsolt a Heim Pál gyermekkórház osztályvezető főorvosa elmondta, hogy nem gázmérgezésről van szó. Valamilyen, a nyálkahártyát irritáló anyag kerülhetett a levegőbe.

Egy szülő elmondta, hogy a rosszullét azokat a gyerekeket érintette, akik már kora reggel, a tanítás előtti ügyeletben az iskolában voltak. A diákokat végül 10 mentőautóval szállították kórházba, ha tünetmentesek maradnak, várhatóan 24 órán belül mindannyian hazamehetnek.

Az RTL riportja a rosszul lett kisdiákokról

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
31 gyereket kellett kórházba vinni egy budapesti általános iskolából – szúrós gázszag terjengett
A diákokat kivizsgálásra szállították a Heim Pál Gyermekkórházba, gondatlan veszélyeztetés miatt pedig nyomozást indított a rendőrség.

Link másolása

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresésére szerdán.

A BRFK kommunikációs osztályán elmondták:

az intézményben történtek miatt a BRFK XX. és XXIII. kerületi rendőrkapitánysága foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Hozzátették: a katasztrófavédelem szakembereinek bevonásával folytatott eljárás célja, hogy tisztázzák, pontosan mi történt, mi okozta a szúrós szagot, illetve történt-e bárki részéről mulasztás.

A katasztrófavédelem korábbi közlése szerint szerda reggel ki kellett üríteni a Dinnyehegyi közi általános iskolát, mert szúrós gázszagot éreztek az ott tartózkodók, amitől többen rosszullétre panaszkodtak.

A mentők 31 gyermeket szállítottak vizsgálatra a Heim Pál gyermekkórházba.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
A Rovatból
„Isteni csoda” – megszólalt az édesanya, akinek a kisfia kiesett a csepeli panelből
Elmondása szerint az orvosok először biztosak voltak benne, hogy a kis Jonatánnak komoly belső sérülései lesznek, a csodával határos, hogy nem így történt.

Link másolása

Nyilatkozott az RTL Híradójának az az édesanya, akinek hároméves kisfia múlt pénteken zuhant ki egy csepeli panelház ötödik emeletéről.

A gyerek körülbelül 15 métert zuhant, de a csodával határos módon túlélte az esetet, mert egy bokros területre esett. Jelenleg is kórházban gyógyul.

A kis Jonatán édesanyja a csatornának elmondta: az ominózus napon arra figyelt fel, hogy a családtagok kiabálnak, ezután rohantak le az utcára.

„A kisfiú magánál volt, felismert engem, miután szólítottam, rám nézett, belenézett a szemembe, és elkezdett sírni”

– mesélte Rafael Szabrina.

Elmondása szerint a gyereket a helyszínen elaltatták, úgy szállították kórházba. Jonatán az intenzívre került, a mentők akkor azt mondták, egy ilyen nagy zuhanás után komoly esélye lehet a belső sérüléseknek. Később szerencsére kiderült, hogy nincs akkora baj.

„Kijött az orvos, és azt mondta, hogy koponyasérülése nincsen, meg van zúzódva neki a tüdeje, meg három bordája van eltörve” – sorolta a sérüléseket az anya. Szerinte isteni csoda történt, a gyerek a történtek után két nappal már nevetett.

Az RTL Híradó riportja a Jonatánról

Link másolása
KÖVESS MINKET: