HÍREK

Török Gábor elmondta, milyen esélyekkel indul Magyar Péter a Fidesz ellen

Török Gábor politikai elemző szerint rendhagyó választási kampánynak lehetünk tanúi jelenleg, mikor is egy eddig teljesen ismeretlen politikai erő lépett be a versenybe rendkívül rövid idő alatt Magyar Péter személyében.


Török Gábor a Telexnek adott interjújában kifejtette, Orbán Viktor szereti a választási izgalmakat, és akkor érzi elemében magát, ha valódi tétje van egy adott választásnak – ami a június 9-i önkormányzati és európai parlamenti választásokra egyértelműen áll, hiszen „súlyos mérföldkő” előtt állhatunk.

Amennyiben a Fidesz 45 százalék feletti eredményt ér el az EP-választáson, az azt bizonyítja, hogy sikeresen kezelte Magyar Péter feltűnésének rövid távú hatásait – vélekedett az elemző. Egy 40 százalék körüli eredmény ugyanakkor a egész jobboldalon megerősítheti azt a benyomást, hogy változtatásokra van szükség.

Török Gábor úgy látja ugyanis, hogy a kormánypárton belül is akadnak olyanok, akik szimpatizálnak a Magyar Péter által behozott irányvonallal. Ha a választások eredménye nem felel meg a Fidesz elvárásainak, sokan átgondolhatják politikai jövőjüket – tette hozzá.

Ami Magyar pártját, a Tisza Pártot illeti, ha sikerülne 20 százaléknál többet elérnie, azzal már meg tudná szilárdítani pozícióját a legsikeresebb ellenzéki pártként, mivel ezt a szintet az elmúlt 14 évben egyetlen ellenzéki pártnak sem sikerült megugrania. A 25 százalék fölötti eredményt Török Gábor nem látja reálisnak.

Magyar Péter semmiből való előbukkanásával kapcsolatban a politikai elemző megemlítette, hogy sokan tartják gyanúsnak a példátlanul rövid idő alatt elindított politikai pályafutást. Török szerint ugyanakkor nem valószínű, hogy a háttérből igazgatnák Magyar felfutását, mivel ahhoz túl sok esetlegességet vél felfedezni az újdonsült ellenzéki közszereplő politikájában.

Török Gábor a Telex kérdésére elmondta, hogy ezzel együtt eddig Magyar Péter nem követett el eddig komoly politikai hibát. Úgy látja, az olyan bakik, mint a lehallgató-készülékes eset jelenleg az elnézhető kategóriába esnek az emberek szemében egy olyan friss politikai karrier esetében, mint Magyaré.

Komoly hiba az lett volna Magyar részéről az elemző szerint, ha kilátásba helyezte volna az együttműködést a többi ellenzéki párttal, ezt azonban nem tette.

Török Gábor azt sem tartja hibának, hogy a Tisza Pártból egyedül Magyar Péter szólal meg a nyilvánosság előtt – ugyanakkor hozzátette, hogy az országgyűlési választásokon ugyanezt már nem játszhatja majd el.

Török Gábor egyértelműen kijelentette, hogy Magyar Péter feltűnése az ellenzéki pártok teljes spektrumára nézve veszélyt jelent, és még a jelenleg legerősebb DK-tól is szavazókat fog elvenni.

A Fidesz pedig – a Tisza Párt megerősödése esetén – arra kényszerülhet, hogy egy teljesen új stratégiával álljon elő – mondta el az elemző.

A Török Gáborral készített teljes interjú ide kattintva nézhető vissza.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Meghalt Kovács Péter
64 éves volt az olimpiai bronzérmes tornász. A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.A Magyar Torna Szövetség jelentette be, hogy életének 64. évében elhunyt Kovács Péter olimpiai bronzérmes tornász.

A szövetség megemlékezése szerint a sportoló a nyújtógyakorlatok mozgásanyagának egyik forradalmasítója volt.

A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.

Kovács Péter az 1980-as a moszkvai olimpián szerzett bronzérmet csapatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Elindult a 29. Pride
A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 22.Június 22-én, szombaton 29. alkalommal rendezték meg a Budapest Pride felvonulást.

A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.

Az idei Pride házigazdája Karafiáth Orsolya, író, költő.

Fotóink a menetről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A rendőrségnek kellett lecsillapítani a Liszt Ferenc repülőtéren dühöngő tömeget, akik majdnem egy napot vártak arra, hogy felszálljon a gépük
Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor indult volna el a Sun Express Antalyába tartó járata, ám erre végül csak 19 órával később, szombat reggel került sor.


A dühöngő tömeg miatt a rendőrség is kivonult a Liszt Ferenc repülőtérre, miután péntek délelőtt a Sun Express Antalyába tartó járata technikai okok miatt nem indult el, és az utasok szerint hosszú órákon át étlen, szomjan váratták őket a tranzitzónában – írja az utazomajom.hu.

Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor kellett volna felszállnia a Sun Express Antalyába tartó járatának, de erre nem került sor, majd az indulás időpontját folyamatosan eltolták műszaki hibára hivatkozva.

Először 12:00-ra módosították az indulást, aztán 16:00-ra, 17 óra körül pedig azt közölték az utasokkal, hogy semmi biztosat nem tudnak mondani.

Órák óta tartó várakozás után az utasok 19:30-kor kaptak egy vouchert, és kiengedték őket a food courtba étkezni. Végül az Antalyába tartó járat szombat reggel 6 órakor, 19 órás késés után szállt fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megdőlt az országos melegrekord szombaton
Az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

Azt írták: szombaton a Dél-Alföldön több helyen emelkedett 35 Celsius-fok fölé a hőmérséklet, a Csongrád-Csanád vármegyei Derekegyházon pedig 37,7 fokot mértek, ugyanannyit, mint pénteken ugyanezen az állomáson.

Ezzel pénteken nem, de szombaton az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.


Link másolása
KÖVESS MINKET: