hirdetés

HÍREK

Török Gábor az előválasztásról: Most csak egy ember örülhet a Fideszben, Lázár János

A politológus értékelte a tegnap esti eredményt, és a kormánypárt nehézségeire is kitért.

Link másolása

hirdetés

Török Gábor az Indexen írta meg a véleményét a frissen kialakult politikai helyzetről az ellenzéki előválasztás eredményhirdetése után.

Szerinte Márki-Zay Péter azért győzött, mert sokan nem csak a Fideszt szeretnék leváltani, hanem az ellenzéken belül is változásokat szeretnének, mert nem elégedettek a kínálatukkal, helyzetükkel.

Azonban úgy véli, Márki-Zaynak nehéz dolga lesz az ellenzéki összefogás egyben tartásával, ugyanis már most is látszanak törésvonalak különböző szereplők között, és egy nagyobb szakadás is egyre erősebben látszik. Ettől függetlenül úgy gondolja, hogy fenn kell tartaniuk az összefogást a választásokig, ami után két dolog történhet: győzelem esetén lassan és rejtetten tartanak majd leszámolásokat, vereség esetén gyorsan és nyíltan.

A Fideszről azt írta, hogy nem erre készültek, nem így terveztek, és azt sem tudják, hogy mire számíthatnak, "a kampány és a választás kiszámíthatatlanná vált." Lázár Jánosra külön kitért, aki szerinte a Fidesz egyetlen győztese jelenleg.

"Ami eddig az ő problémája volt, az most már Orbán Viktoré, és még abban is reménykedhet, hogy – így vagy úgy – megszabadul helyi riválisától"

- írta.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

A strasbourgi bíróság kimondta: Kövér László cenzúrázta Széll Bernadettet a Parlamentben

Az eset még 2015-ben történt, Széll Bernadett egészen Strasbourgig vitte az ügyet, aminek most lett eredménye.
Címkép: Wikipedia - szmo.hu
2021. december 02.


Link másolása

hirdetés

Széll Bernadett arról tervezett beszélni a parlamentben 2015-ben, hogy "a munkavállalók minden nap veszítenek a jelenlegi kormánnyal", a felszólalását viszont nem tudta befejezni, Kövér László ugyanis mindenféle figyelmeztetés nélkül elvette tőle a szót, kikapcsolta a mikrofonját.

A ma már független képviselő pert indított, ami egészen Strasbourgig ment, ma született ítélet, a nemzetküzi bíróság a következőt közölte:

"Így nem állapítható meg, hogy a kérdéses intézkedés megfelelt volna az Országgyűlési törvényben előírt eljárásnak. Ezenkívül közvetlen cenzúra volt, mivel azonnal megakadályozta, hogy az első kérelmező [Szél Bernadett] kifejtse véleményét anélkül, hogy [a házelnök] kevésbé korlátozó intézkedést alkalmazott volna vagy akár csak megfontolta volna más eszköz alkalmazását."

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Eldőlt: Németországban kötelező lesz a koronavírus elleni oltás

Februártól mindenkinek be kell oltatnia magát, aki eddig nem tette meg. Ez lehet Merkel egyik utolsó intézkedése kancellárként.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. december 02.


Link másolása

hirdetés

A németeknél már többször szó volt róla, hogy kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltást, most meglépték - írja a Guardian. Angela Merkel leköszönő német kancellár csütörtökön bejelentette, hogy

"februártól kötelező lesz a koronavírus elleni védőoltás Németországban.”

Ezen túl bevezetnek egy nagy adag korlátozást, amelyek mindenkit érintenek, az oltatlanokat valamivel jobban. Bezárják azokat a klubokat és szórakozóhelyeket, ahol túl sok az esetszám az adott körzetben, illetve az oltatlanoknak tovább korlátozzák a társadalmi érintkezését.

Merkel azt is elmondta, hogy a Covid helyzet nagyon súlyos, a megbetegedések száma nagyon magas, és a beadott védőoltások aránya Németországban még mindig alacsonyabb, mint sok más európai országban.

Nem Németország az első, ami meglépte ezt, Ausztria volt az első Európában, Görögországban pedig csak a 60 év felettieknek kötelező.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

A kormány elajándékozza a raktáron lévő összes AstraZeneca vakcinát

Ez 1 millió 657 ezer dózis, aminek a szavatossági ideje hamarosan lejár.

Link másolása

hirdetés

Magyaroszág újabb koronavírus elleni oltóanyagot ajándékoz el - ezt Gulyás Gergely közölte a csütörtöki kormányinfón.

Elmondása szerint a raktáron lévő AstraZeneca-vakcinák lejárati ideje idén december 31. Mivel ezeket az oltóanyagokat kevesen igénylik, ezért döntött úgy a kormány, hogy ezeket elajándékozza - írja a 24.hu..

Összesen 1 millió 657 ezer dózis vakcinát adnak így tovább.

Az országban azonban még közel 10 millió vakcina áll rendelkezésre - közölte a miniszter.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Karikó Katalin megkapta ugyanazt a díjat, amit korábban Einstein és Stephen Hawking

Kutatótársával, Drew Weissmannal megosztva ítélték neki a 2022-es Benjamin Franklin-érmet élettudományok kategóriában.
Címkép: Wikipedia - szmo.hu
2021. december 02.


Link másolása

hirdetés

A két szakember munkája lehetővé teszi az mRNS biztonságos, hatékony és életmentő vakcinaplatformként történő használatát a fertőző betegségek, köztük a Covid-19 megelőzésére.

A philadelphiai Franklin Intézet 1824 óta tiszteleg Benjamin Franklin öröksége előtt azzal, hogy kitüntetéseket adományoz a tudományos és a mérnöki munka kiemelkedő teljesítményeiért. Az Egyesült Államok legrégebbi átfogó tudományos és technológiai díjaként az intézet több mint kétezer úttörő tudóst, mérnököt, feltalálót ismert el a világ minden tájáról, köztük Einsteint, Stephen Hawkingot,

Az elismerésről beszámoló Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közleménye szerint a philadelphiai intézet 2022. május 5-re tervezett díjátadó ünnepségén összesen kilenc kategóriában jutalmazza a tudomány, az ipar és az üzleti élet 13 mai úttörőjét. Karikó Katalin az mRNS-sel kapcsolatos munkáját az SZTE kutatóprofesszoraként is folytatja - áll a közleményben.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: