hirdetés

HÍREK

Többen panaszkodnak az MVM-re: nem működik az elektronikus számlabefizetés, tanácstalanok az ügyfelek

Az applikációval és a honlappal is gondok vannak. Az MVM válaszolt a megkeresésünkre, és világosabb lett a kép a közlemény nyomán.

Link másolása

hirdetés

Szeptember 1-jétől Észak-Magyarországon 400 település 740 ezer lakójának az Elmű-Émász helyett az MVM szolgáltatja az energiát. Az átállás azonban többeknél nem várt nehézségekkel járt.

"Sokunk problémája már az átvétel előtt sejthető volt, mivel az MVM applikációi rendre három csillag alatt vannak, rengeteg panasz olvasható alattuk, gyakorlatilag működésképtelenek" – írja levelében Attila keresztnevű olvasónk. Elmondása szerint már a váltás előtt is sokan aggodalmukat fejezték ki, miszerint ha már most sem működik, vajon mi lesz a tömeges átvétel után. A balsejtelmek pedig beigazolódtak.

Október van, már a második számlát kéne megkapniuk az embereknek, de semmi! Mivel elektronikus úton fizetünk, így csekket nem kapunk, az egyenleget/számlát nem mutatja, ezért gyakorlatilag patthelyzetben vagyunk. Az ügyfélszolgálat sablonszövegekkel hárít, illetve a weboldalukra irányít, ami szintén katasztrófa. Kevesen tudnak bejelentkezni, aki mégis, annak semmit nem mutat, akárcsak az applikáció.

Olvasónk szerint félő, hogy mire a helyzet megjavul, már az ünnepek felé tartunk majd, és ajándékvásárlás helyett a hónapok alatt felgyűlt villanyszámlákat kell rendezniük.

Hozzáteszi azt is: sokan környezetvédelmi okokból, illetve a modernizáció jegyében szabadulnának a papír alapú csekkektől, illetve a világjárvány miatt is hasznos, ha minél többen választják az elektronikus befizetést. Így viszont csak elveszik az emberek kedvét a modern fizetési megoldásoktól, postára kényszerítve őket Covid idején.

Úgy tűnik, olvasónk esete nem egyedi. Hasonló panaszt tett a Nemzeti Közművek Facebook-oldalán is egy kommentelő, aki egy más témájú poszt alatt így fogalmazott: "Nagyon örülök, hogy lehet tölteni az Alleeban, de amíg nem tudom befizetni a gázszámlát az új appban, addig kicsit zavar, hogy ezzel menőznek. A telefont fél órányi várakozás után se veszik fel, e-mailre 15-30 nap alatt válaszolnak... Hogy érem el önöket máshogy a problémámmal?"

hirdetés

Az oldalon több másik bejegyzés alatt is a nem működő applikáció miatt panaszkodnak.

Kérdéseinkkel kerestük az MVM sajtóosztályát, ezt válaszolták:

Korábbi tájékoztatásainknak megfelelően ezúton is felhívjuk az ELMŰ-ÉMÁSZ-tól átkerült ügyfeleink figyelmét, hogy az MVM Next-től érkező áram-számláikat kizárólag a https://ker.mvmnext.hu címen elérhető online ügyfélszolgálat és az MVM Next EnergiApp (volt ELMŰ) elnevezésű mobilapplikáción (Androidon vagy iOS-en ) tudják rendezni. Az MVM Next további mobilalkalmazásait és online ügyfélszolgálatait az érintett ügyfelek áramszolgáltatással kapcsolatos ügyeik intézésére egyelőre nem tudják igénybe venni.

Szeptember során kizárólag azok az ELMŰ-ÉMÁSZ-tól átkerült ügyfeleink kaptak villamosenergia-számlát, akik mérőállást diktáltak. Azok az ügyfelek, akik nem diktáltak mérőállást, csak októberben fognak számlát kapni az MVM Next-től.

A korábbi szolgáltató által kibocsátott elektronikus végszámlát csak a ker.elmuemasz.hu online ügyfélszolgálaton tudják megtekinteni és befizetni, a szeptember 1-je előtt használt ELMŰ-ÉMÁSZ EnergiApp mobilapplikáción a végszámlát nem lehet kifizetni. Az ELMŰ-ÉMÁSZ által kiállított korábbi számlák és a végszámla az MVM Next online ügyfélszolgálatán és mobilapplikációjában nem érhetők el.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Kövesd élőben: tízezres tömeg halad az Orbán-beszéd helyszíne felé a Fidesz Békemenetén

A Civil Összefogás Fórum Békemenete 14 órakor indult a Műegyetem rakpartról. A beszéd elvileg fél négykor lesz az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkánál.

Link másolása

hirdetés

Elindult a Civil Összefogás Fórum áltel szervezett kormánypárti felvonulás, az október 23-i Békemenet Budapesten.

ÉLŐ: A Békementről

A vonuló tömeg a Kálvin téri és az Astoriánál lévő óriáskivetítőn a 2006-os eseményekről készült felvételeket nézheti meg.

Beszámolók szerint a gyülekezők vidéki települések neveiről készült feliratokat tartottak, de látható volt magyar és székely zászló is, és Stop Gyurcsány feliratú táblák is felbukkantak. A vidékieket buszok hozták a fővárosba. A tömeg egy részét már a hivatalos indulás előtt felengedték a Szabadság hídra, miközben sokan távolabbi helyszíneken várakoztak, hogy csatlakozzanak a tömeghez - írja a Telex.hu.

A tervek szerint 15:30-ra érnek az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkára, ahol Orbán Viktor mond beszédet.

hirdetés

Az MTI beszámolója szerint a menet indulása előtt a Szabadság híd budai hídfőjénél egy Csepel teherautó platójáról Csizmadia László, a CÖF-CÖKA vezetője az összegyűlt tömegnek azt mondta: "készek vagyunk együtt" az európai zsidó-keresztény civilizáció megvédésére.

A résztvevők egy kifeszített molinó mögött sorakoztak fel, amelyen Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök arcképe, egy 2006-os lovasrohamot ábrázoló fotó és a "Soha többé!" szöveg szerepel.

A Békemenet - a szervezők korábbi közlése szerint - a Műegyetemtől a "2006-os terror" útvonalán halad az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkára. Ezen a helyszínen mondja el ünnepi beszédét Orbán Viktor miniszterelnök.

"A Békemenet fő üzenete a baloldali ellenzék felé, hogy soha többé állami terrorra és diktatúrára nincs szükségünk. STOP. Brüsszel felé üzenjük, hogy a nemzetek népei felett nem uralkodni kell, hanem értük szolgálni"

- írják a Fidesz Békemenetének Facebook-eseményében.

Fotókon a Békemenet vonulása:

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Hadházy Ákos: „Felkerestem néhány helyszínt, ahová most mennének a felkelők, ha ma élnének”

A politikus a közösségi oldalán megosztott fotók mellé azt is megírta, hogy szerinte most hogyan lehetne megváltoztatni a jelenlegi politikai helyzetet.

Link másolása

hirdetés

Különleges túrát tett Hadházy Ákos október 23. alkalmából. A politikus a közösségi oldalán számolt be róla. Mint írja:

"A hivatalos állami megemlékezéseket azokon a helyeken celebrálják, ahová az 56-os hősök mentek 65 éve. Én viszont felkerestem néhány helyszínt, ahová most mennének a felkelők, ha ma élnének."

A túra során elment az Orbán-család hatvanpusztai birtokához, az alcsúti golfklubhoz, a felcsúti stadionhoz, a Kunigunda utcába, a köztévé székházához.

A választási esélyekről is ír:

"Vannak, akik azt mondják, ezt a rendszert csak forradalommal lehet megdönteni. Én azt mondom, hogy ez az, amit mindenképpen el kell kerülni. De a tisztességes választások feltételeit kemény és határozott nyomásgyakorlással kellett volna kikényszerítenünk. Az elmúlt években ezt nem tettük meg, és valljuk be, alig tettünk érte valamit. Emiatt van az, hogy a gyalázatos kormányzati teljesítmény, az alig leírhatóan nagy korrupció, a széteső állami szolgáltatások ellenére sajnos még mindig kétesélyes a 2022-es választás.

Az ellenzék viszont most úgy döntött, hogy harmadszorra is megpróbálja a kormány által diktált, tisztességtelen, egyenlőtlen feltételek mellett legyőzni a Fideszt. Erre szerencsére most a végre együttműködő pártok és az előválasztáson kiválasztott jelöltek miatt több az esély, mint korábban.

A politikus úgy véli, hogy ehhez még sokat kell tenni. Bár nem kell elmenni Felcsútra, elég kimenni október 23-án a belvárosban a pártok közös naggyűlésére vagy éppen a Kétfarkú Kutyák békemenetére.

hirdetés

Ám szerinte ezt követően:

"rengeteg lesz a munka, aktivistának jelentkezni és további aktivistákat keresni, szervezni és szerveződni, aztán szórólapokat hordani és plakátokat ragasztani, pultozni és kopogtatni. Ha elegen leszünk, nyerhetünk.

És akkor nem forradalmároknak kell kikergetni ezekről a helyszínekről a tolvajokat, hanem törvényekkel a parlament fogja ezt megtenni"

- véli Hadházy. A képviselő foókat is készített a "túra" helyszínein, amit a a közösségi oldalán osztott meg.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Gyurcsány Ferenc: Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett

A DK elnöke a kormányt kritizálta az október 23-i posztjában.

Link másolása

hirdetés

"“Bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek” - idézhetnék Jézus szavait 1956 mártírjai, ha látnák az Égből, mi történik az ő forradalmunk emlékével idelenn" -írja Gyurcsány Ferenc a posztjában, amiben az 1956-os forradalmat és a jelenlegi Magyarországot hasonlította össze.

„Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett, a Corvin közi ellenállók képe helyett egy kiállított tankot 15 évvel ezelőtt elindító és azzal randalírozó nyugdíjas alakja ugrik fel az ünnep reggelén az egyik vezető hírportálon.”

A 2006-os őszi eseményekről azt írta, hogy „a pesti utcán randevúzott a jogos állampolgári felháborodás, az önmagáért való erőszak és a szervezett államcsíny kísérlet. A határok sem az akkori szándékokban, sem a valóságban nem voltak világosak. Keveredett a szándék, keveredett tömeg. Egyik keverte a másikat és vissza.”

Gyurcsány szerint 15 évvel ezelőtt a „nemes lázadás találkozott a törvénytelen és a törvényes erőszakkal”. „Ez utóbbi jogszerű és jogsértő formájával egyaránt. Anélkül, hogy mindez ellentmondás lenne”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Románia az összeomlás szélén: jobban félnek az oltástól, mint a vírustól

Romániában kezdetben jól haladt a koronavírus elleni oltási kampány, eleinte a leggyorsabban haladó három ország között voltak az EU-ban.

Link másolása

hirdetés

A Dutsche Welle stábját beengedték egy román kórházba, ahol 90 betegre négy orvos jut. A videó szerint az ottani kórházak nagyon túlterheltek, de nem csak orvosból nincs elég, oxigénből és gyógyszerből sem.

A betegek 95 százaléka oltatlan

Ettől függetlenül nincs nagy oltási kedv az országban főleg az álhírek miatt, a kormány terve ettől függetlenül az,hogy minél több embert beoltanak. Elsősorban egyadagos vakcinákat szeretnének használni, ezekkel ugyanis hamarabb kialakul a védettség, bár ez nem jelent gyors megoldást az alulfinanszírozott kórházak küszködésére.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: