HÍREK
A Rovatból

Több száz fővárosi diák nem már nem jut melegvízhez, és nem kap meleg ebédet hétfőtől Bősz Anett szerint

A főpolgármester-helyettes szerint kölcsönös együttműködéssel meg lehet oldani a felmerülő üzemeltetési nehézségeket, hogy ne kerüljön sor ilyen jogszerűtlen és embertelen megoldásokra.

Link másolása

Bősz Anett, Budapest főpolgármester-helyettese arról számolt be közösségi oldalán, hogy Dr. Illés Valér, a Budapesti Gazdasági SZC Teleki Blanka Közgazdasági Technikum igazgatója tájékoztatta őt, hogy spórolásra hivatkozva „felfüggeszti” az épületben található tálalókonyha működését 2022. október 3-tól.

Az iskola a diákjait 14 óra után a közel lévő BGSZC Szent István Technikum konyhájára küldik át ebédelni. A melegvizet már elzárták az iskolában.

Hasonló esetről számolt be a Budapesti Gazdasági SZC Varga István Közgazdasági Technikum esetében is. Ott a tegnapi napon, külön értesítés nélkül megszüntették a melegvíz-szolgáltatást, emiatt pedig az intézményekben nem lesz megoldható a gyermekek étkeztetése.

"Ezek a döntések nemcsak jogszerűtlenek, de embertelenek is."

- jelentette ki Bősz Anett.

Mint írja, ezek az intézmények semmilyen körülmények között sem jogosultak a konyha működésének felfüggesztésére, mivel az a terület kizárólag a Fővárosi Önkormányzat vagyonkezelésében van, az a fővárosi étkeztetési szolgáltató (ÉSZGSZ) kizárólagos üzemeltetési területe, feladatellátási helye.

"Nem hiszem, hogy az állami fenntartó által irányított technikum igazgatója saját szakállára hozna olyan döntést, amelynek következménye, hogy több száz diákja hétfőtől nem jut meleg ételhez időben."

- írja a főpolgármester-helyettes, hozzátéve, hogy ezeket az ebédeket a családok már megrendelték, kifizették

Bősz Anett levélben fordult és személyes egyeztetésre hívta a tankerületi központok vezetőit és a szakképzési centrumok kancellárjait, hogy a Fővárosi Önkormányzat tulajdonaiban levő oktatási intézményekben biztosítsák a közétkeztetési feladatok elvégzését.

"Nem fordulhat elő, hogy „spórolásra” hivatkozva lezárják a konyhát vagy az étkezőt úgy, hogy nincs megoldva a gyerekek ellátása időben és megfelelően. "

- tette hozzá.

Főváros elhivatott abban, hogy a kölcsönös együttműködéssel próbálják megoldani a felmerülő üzemeltetési nehézségeit, hogy ne kerüljön sor ilyen jogszerűtlen és embertelen megoldásokra.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Magyar Péter: Semmilyen pozíciója nincs S. Máriának a Tisza Pártban azon kívül, hogy a barátnőm édesanyja
Magyar cáfolta a Metropol állításait, szerinte a cikk 90 százaléka nem is igaz.

Link másolása

A Zala megyei Söjtörön folytatja országjárását Magyar Péter, ahol a 444 gyorsinterjút készített a politikussal.

Magyart reagáltatták a Metropol cikkére is, ami szerint a korábban gazdasági bűncselekmény miatt fegyházbüntetésre ítélt S. Mária különböző gazdasági feladatokat lát el a Tisza Pártban.

„Semmilyen pozíciója nincs az illetőnek. Azon kívül, hogy a barátnőm édesanyja. Egyébként annak a cikknek a 90 százaléka nem is igaz.

Nem megyek bele a részletekbe, feljelentettük a Metropolt, a nyomozóhatóság ki fogja vizsgálni az ügyet. A Metropol megkérdezhette volna az illetőt vagy minket. Ezt természetesen nem tették meg, csak leírták, hogy ő viszi a pártunk gazdasági ügyeit. Ebből egy árva szó sem igaz.”

– mondta a Tisza Párt EP-listavezetője.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter szerint pártjának már másfél millió szavazója van: „Lőtávolság”
„Figyeljék a ma esti RTL híradót!” – írta közösségi oldalán a politikus.

Link másolása

„Figyeljék a ma esti RTL híradót! A legfrissebb felmérés szerint már másfél millió szavazónk van. A 36 éves Fidesz-nek még úgy 2,2 millió. Lőtávolság. Árad a TISZA”

– írta egy magyar zászlós és két szivecskés hangulatjel kíséretében Magyar Péter a Facebook-oldalán.

Arról még csak találgatni lehet, hogy miért is kell nézni ma este a híradót, de az biztos, hogy

egyelőre nem jelent meg olyan felmérés, amely szerint Magyar Péter pártjának másfélmillió szavazója lenne.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Závecz: A 40 év alattiaknál Magyar Péter pártja megelőzte a Fideszt
Kiderült, hogy ha ma lenne a választás, akkor melyik pártok jutnának be biztosan az Európai Parlamentbe, és melyeknek lenne még esélye egy-egy mandátumot elérni. Érdekesen alakult a biztos szavazók összetétele és az aktív bizonytalanok száma is.

Link másolása

A Závecz Research legfrisebb kutatása szerint négy párt(szövetség) képviselői jutnának be az Európai Parlamentbe a június 9-i szavazáson, és még két további pártnak lehet esélye erre – derült ki az RTL megbízásából készített felmérésből.

A május elején készült kutatás szerint a jelenlegi sorrend: a Fidesz-KDNP (39%), a Tisza Párt (26%), a DK-MSZP-Párbeszéd (17%) a biztos részvételt ígérő választók körében

– írja az RTL.hu.

A ZRI Závecz Research Intézet felmérése alapján:

a Fidesz-KDNP európai parlamenti listájának a teljes népességen belül 28 százalékos a támogatottsága, azaz kb. 2,2 millió szimpatizánsa van a kormánypártnak. A Tisza Párt tábora 19 százalékos, azaz 1,5 millióan támogatják Magyar Péter politikai szervezetét.

A DK-MSZP-Párbeszédnek 12 százalék jut, ami kb. 1 millió voksoló. A Mi Hazánk és a Momentum 4-4 százalékkal rendelkezik, azaz kb. 300-300 ezer támogatójuk van. A Kétfarkú Kutyapárt, a Jobbik és az LMP 2-2 százalékot ért el eddig. A Mindenki Magyarországa Néppárt és a Második Reformkor Párt 1-1 százalékon áll.

Az EP-listák között biztos választók közül: a Fidesz-KDNP 39, a Tisza Párt 26 százalékon áll, a DK-MSZP-Párbeszéd pedig 17 százalékon. Az most biztosnak látszik, hogy ezek a pártok képviselőket küldenek az európai parlamentbe.

Esélye van még a Mi Hazánknak is, kisebb valószínűsége van a Momentum és a Kétfarkú Kutya Párt bekerülésének.

A végső eredményt befolyásolja majd a mozgósítás, és a részvételre buzdítás - írja a portál. Most négy nagy táborban 56-59 százaléka menne el szavazni.

Nagyobb feladatot jelent az új szavazók megnyerése, nekik az aktív bizonytalanokat kell meggyőzniük. Ez kb. 600 ezres tábort jelent, elsősorban kisvárosokban és falvakban.

A mostani felmérés szerint a TISZA Párt töb csoportban is elérte a Fideszt, így például a 40 év alattiak csoportjában a Tisza Pártnak 23, a Fidesznek 22 százaléka van. Az érettségizettek körében kb. azonos a két tábor nagysága. A DK-MSZP-Párbeszéd a fővárosban és az idősek körében a legerősebb. A Fidesz a 27%-os átlaga feletti támogatottsággal rendelkezik az idősek és az alapfokú végzettségűek körében - áll a jelentésben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Pert nyert Orbán Viktor ellen az RTL és a Magyar Narancs a Spar-ügyben
Eddig csak a Klubrádió veszítette el a sajtóhelyreigazítási pert a miniszterelnök ellen, de ők is fellebbeznek.

Link másolása

Első fokon elvesztette az RTL ellen indított sajtóhelyreigazítási pert Orbán Viktor, derül ki a portál cikkéből. A miniszterelnök több más portál mellett azért perelte be az RTL-t, mert ismertették a Spar-vezérigazgatójának Lebensmittel Zeitungnak adott nyilatkozatát, mely szerint Orbán korábban azt javasolta a Sparnak, hogy adjanak egy rokonának részesedést az üzletlánc magyarországi leányvállalatában.

A keddi ítélet szerint az RTL csak a tájékoztatási kötelezettségének tett eleget Hans Reisch szavainak hű közlésével, elősegítve a demokratikus közbeszéd folytatását. Orbán Viktor ügyvédje, Turi György többek között azzal érvelt, hogy az RTL nem személyesen Orbán Viktortól kért reakciót Hans Reisch állításaira, ám mint azt a bíróság előtt is bemutatta a portál, megkeresésüket a cikk közlésének napján „kérdés Orbán Viktorhoz” címzéssel küldték el a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető Havasi Bertalannak.

A miniszterelnök Magyar Narancs ellen beadott keresetét is elutasította kedden a bíróság, írja a Media1. Az ítélet szerint a sajtó ilyen esetben nem tudja vizsgálni, hogy kinek van igaza, a dolguk csak annyi, hogy nyilvánosságra hozzák, hogy ki mit mondott. A Magyar Narancs a sajtótörvényben biztosított feladatának tett eleget, amikor idézte a Spar vezérigazgatójának szavait Orbán Viktor oligarcháiról.

Orbán hétfőn az Index, múlt héten pedig a Mészáros Lőrinc-közeli Economx ellen is elbukta a sajtóhelyreigazítási pert. A Klubrádió ugyanakkor május 4-én elvesztette a perét, de fellebbez az ítélet ellen. Orbán Viktor ezeken felül a 24.hu-t, a Hírklikket, a 444-et és a Pécsi Stopot is beperelte, amiért szemlézték a Spar-vezér nyilatkozatát.

Link másolása
KÖVESS MINKET: