Több ember hal bele évente a helytelen táplálkozásba, mint a dohányzásba
A Washingtoni Egyetem kutatói azt is megvizsgálták, milyen hatása van a helytelen táplálkozás a nem fertőző betegségekre Kiderült, hogy
a táplálkozással összefüggő halálesetek többségének fő okozója 2017-ben a szív- és érrendszeri betegségek voltak, megelőzve bizonyos rákos megbetegedéseket és a cukorbetegséget.
Az eredményekből azt következtették ki, hogy nagyon is számít, mit és miből mennyit eszünk, mert ezek is hatással vannak a komoly, akár halált okozó betegségek kialakulására. A helytelen táplálkozás miatt bekövetkező elhízás és túlsúly, a magas vérnyomás, a vérben található lipidek elszaporodása, és a magas vércukorszint ugyanis számos betegség kiváltó oka lehet.
És hogy miért jelent nagyobb fenyegetést a nem megfelelő étkezés, mint a dohányzás? Marion Nestle, a New York-i Egyetem professzora tömören megválaszolta a kérdést:
mindenki eszik, de nem mindenki cigarettázik. Így az egészségtelen táplálkozás mindenki számára rizikófaktor.
A szakértők szerint ezek a számok és kutatási tapasztalatok is bizonyítják azt, amit az orvostudomány szakemberei már évek óta hangsúlyoznak: a kiegyensúlyozott táplálkozás rendkívül fontos a hosszú, egészséges élethez.