HÍREK
A Rovatból

Halálos baleset történt az M7-esen Budapest felé

A 90-es jelű Balatonfüred csomópont után halálos baleset történt, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Link másolása

Baleset miatt több kilométeres torlódás alakult ki az M7-es autópályán Budapest felé vasárnap délelőtt, a 90-es jelű Balatonfüred csomópont után.

A 84-es kilométernél mentőhelikopter érkezett a helyszínre, ezért a forgalmat bizonytalan ideig megállították.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta, hogy vasárnap délelőtt, 9 óra 40 perc körül egy autós a Balaton felé haladt, majd a 84-es kilométernél eddig ismeretlen okból átszakította a szalagkorlátot, és áttért az ellentétes oldalra.

A baleset következtében egy nő a helyszínen meghalt.

Olvasói fotó

Budapest irányába a rendőrök Balatonvilágosnál a 7-es főútra terelték a járműveket, visszatérni a pályára a Polgárdi csomópontnál lehetet.

A kiterelés mögött óriási, 5-6 kilométeres a torlódás alakult ki.

Mivel sokan már a Siófok- Sóstó csomópontnál lehajtottak a pályáról ott is több kilométeres az araszoló kocsisor alakult ki a főváros irányába.

A 7-es főúton Lepsény térségében is megtorpant a kocsisor, és a 71-es főúton Balatonakarattya és Lepsény között is araszolásra számíthattak az autósok.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Benzinár: dinamikus árplafon jöhet a miniszter szerint
A mai kormányülésen döntés születik arról, szüksgszerű-e a beavatkozni a piaci folyamatokba, ha a régiós átlagárhoz képest a hazai kutakon drágábban adják az üzemanyagot.

Link másolása

Lantos Csaba energiaügyi miniszter a Della podcastben arról beszélt, ha szükség is lesz árplafonra, az dinamikus lesz - írja a 444.

A miniszter szerint a kutak nem egy meghatározott időszakra, rögzített áron - mint korábban a 480 forintos benzin literár - adhatják az üzemanyagot, hanem a régiós átlaghoz viszulva alakulhat az ármeghatározás.

A podcastből egyebek mellett kiderül még az is, hogy

  • „picike felárral” vesszük az orosz gázt,
  • az állami beruházások halasztása nem érinti az energetikai célú projekteket, valamint biztosított a korszerűsítési pályázatok forrásigénye,
  • Donald Trump győzelme esetén közelebb kerülhetünk a békéhez,
  • és a kormány csak az év végén nyújtja be a 2025-ös költségvetést az Országgyűlésnek.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Megvan Balog Zoltán utódja a református egyházban, Steinbach József lett a zsinat lelkészi elnöke
Pásztor Dániel tiszáninneni püspök marad a lelkészi alelnök. Balog lemondását tudomásul vették, elismerték az egyházért végzett szolgálatát.

Link másolása

Steinbach József dunántúli püspököt választotta meg a Magyarországi Református Egyház zsinat lelkészi elnöknek.

Az egyház szerdai közleménye szerint Pásztor Dániel tiszáninneni püspök marad a lelkészi alelnök. Balog Zoltán püspök Zsinat lelkészi elnöki tisztségéről való lemondását pedig határozatok keretében vette tudomásul a Zsinat.

Azt is hozzátették, hogy Balog Zoltán áhítatát, valamint a megalakulást és a tárgysorozat ismertetését követően zárt körben folytatódott a Zsinat tavaszi ülésszaka.

„Az egybegyűltek határozat keretében tudomásul vették Balog Zoltán püspök Zsinat lelkészi elnöki tisztségről való lemondását, valamint ismerték el az egyházért végzett szolgálatát”

- írják.

Ezután egyhangúlag Steinbach József dunántúli püspököt választották meg a Zsinat lelkészi elnökének. Balog Zoltán lemondása után ideiglenesen Pásztor Dániel alelnök látta el az elnöki teendőket. Steinbach József megválasztása mellett a tiszáninneni püspök marad a Zsinat lelkészi alelnöke a ciklus végéig.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter szerint már 26 százalékos a pártja a támogatottsága
A fiatalok között háromszor annyi támogatójuk van, mint a Fidesznek, és a legkisebb településeken is 20 százalék körül állnak.

Link másolása

A legfrissebb reprezentatív kutatás szerint az alig 2 hetes TISZA Párt támogatottsága 26 százalék írta szerda délelőtt a Facebook-oldalán Magyar Péter.

„A 18-29 éves korosztályban háromszor annyi támogatónk van, mint 35 éve alapított a »Fiatal« Demokraták Szövetségének. A vidéki nagy városokban annyian támogatnak bennünket, mint a fővárosban (itt alig pár százalékkal vezet előttünk a Fidesz). Még a legkisebb településeken is 20 % körül áll a TISZA Párt.

Ebből is kiderül, hogy a propaganda megint hazudott, amikor belpesti médiahekknek titulált minket. A támogatóink egyaránt jönnek a Fidesztől, az ellenzéktől és nagy számban olyanok emberektől, akik eddig nem láttak valós alternatívát.”

Magyar azt is hozzátette: együtt, összekapaszkodva, a legvastagabb falon is átmegyünk és lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat és építünk egy élhető, modern, békés, európai Magyarországot.

„Minden lavina az első hópehellyel kezdődik”

- zárta a bejegyzését.

A posztjából nem derült ki, hogy pontosan milyen kutatásra utalt. A napokban azonban a Telexnek adott interjújában azt mondta - szintén meg nem vezetett reprezentatív mérésekre hivatkozva -, hogy a hivatalos párttá alakulás előtt 19-20 százalékra mérték őket, míg most, 24 százalékon állnak a biztos pártválasztól körében.

A Závecz hétfőn közzétett felmérésében a TISZA Pártot is mérték, szerintük a teljes lakosság 11 százaléka, a biztos szavazók 14 százaléka voksolna Magyar Péter pártjára.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
„A Kúria szerint kötelesség az élet” – elutasították Karsai Dániel népszavazási kezdeményezését
Az alkotmányjogász szerint a döntés értelmében kötelesség az élet, annak ellenére is, ha az csak értelmetlen szenvedés. Éppen ezért a Kúria döntése ellen alkotmányjogi panaszt fog előterjeszteni.

Link másolása

Karsai Dániel alkotmányjogász népszavazást kezdeményezett azon halálos betegek ügyében, akik "állapotuk miatt elviselhetetlen, az emberi méltósággal összeegyeztethetetlen szenvedést élnek át, legalább haláluk idejét és módját méltósággal választhassák meg."

Az alkotmányjogász posztjában arról is beszámolt, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) arra hivatkozott hogy az élethez való jog sérthetetlen, ezért úgy ítélték meg, hogy nem bocsátható népszavazásra az ilyesféle kérdés. Karsai ugyan nem hagyta annyiban a dolgot, ugyanis a döntés ellen felülvizsgálati kérelemmel élt, de a legmagasabb szintű bíróság helybenhagyta az NVB döntését.

A közzétett döntés szerint az emberi élet és méltóság oszthatatlan egysége miatt nem képzelhető el olyan szabályozás, ami az Alaptörvény módosítása nélkül biztosíthatná a népszavazás alapján megalkotandó törvény érvényesülését. A Kúria szerint az élethez való jog abszolút jog. Ezért még az emberi méltóság védelme sem törheti át. Más szavakkal kifejezve: a Kúria kötelességé tette az életet. Még azok számára is, akiknek az élete csak értelmetlen szenvedés halálos betegségük miatt.

- írta közösségi oldalán Karsai Dániel.

Karsai bejelentette, hogy a Kúria döntése ellen hamarosan alkotmányjogi panaszt fog előterjeszteni.

Link másolása
KÖVESS MINKET: