News here
hirdetés

HÍREK

Tarlós szerint csak egyetlen ember van Karácsony kabinetjében, aki ért a városvezetéshez

Szerinte a főpolgármester kommunikációs trükkökkel próbálja elrejteni a hibákat a nyilvánosság elől, de ehelyett inkább olyan emberekkel kéne körül vennie magát, akik megállnák a helyüket a város élén.

Link másolása

hirdetés

Tarós István a Mediaworks Hírcentrumának adott interjút, amit a Magyar Nemzet szemlézett. Ebből derült ki, hogy a 3-as metró átadásánál ugyan barátságosan elbeszélgettek Karácsony Gergellyel, de ez nem jelenti azt, hogy nagy egyetértésben lennének. A korábbi főpolgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy szerinte Karácsony túl sok energiát fordított az országos politikára, ami közben elhanyagolta a fővárost.

Arról is szót ejtett, hogy a jelenlegi vezetés sokáig húzta a Blaha Lujza tér és a Lánchíd felújítását, holott azokat már ők megfelelően előkészítették.

A volt főpolgármester élesen bírálta Karácsonyékat, szerinte ugyanis több látszatintézkedést is hoztak. Példaként említette, hogy a főpolgármester egyik ígérete megvalósításaként bejelentették, hogy kihirdette a klímavészhelyzetet, de Tarlós szerint a gyakorlatban ez semmit sem jelent. Látszatintézkedésként említette még a Szilágyi Erzsébet fasor felújítását. Szerinte itt a gyanútlan emberek azt gondolták, hogy felújítják a forgalmas főutat, de ehelyett csak megnyírták a fákat.

"Tüttő Kata főpolgármester-helyettes tűnik az egyetlennek a jelenlegi vezetésben, aki komolyabban foglalkozik városüzemeltetéssel. Sőt az az érzésem, hogy rajta kívül más valójában nem is nagyon ért a várospolitikához Karácsony kabinetjében"

– mondta Tarlós arról, hogy Karácsony Gergely kabinetjében kevés olyan embert lát, aki ért a városvezetéshez.

Szerinte a főpolgármester kommunikációs trükkökkel próbálja elrejteni a hibákat a nyilvánosság elől, de ehelyett inkább olyan emberekkel kéne körül vennie magát, akik megállnák a helyüket a város élén.

Az interjú vége felé Lázár János is szóba került. Az ötödik Orbán-kormányban ő lett az építési és beruházási miniszter, így Budapest fejlesztéséért is ő felel a kormány részéről.

hirdetés
"Lázár János egy ideig nagyon is együttműködő lesz Karácsonnyal"

- mondtahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Jakab Péter a fizetéséről kérdezte Orbánt, a miniszterelnök szerint ő „kivárta a sorát”
Orbán szerint ő csak elfogadta az Országgyűlés döntését.

Link másolása

hirdetés

A Jobbikos Jakab Péter tett fel azonnali kérdést a parlamentben hétfőn Orbán Viktornak. Jakab többek között szóvá tette, hogy Orbán Viktor fizetését a közelmúltban kétszeresére emelte az országgyűlés, míg szerinte „a magyar emberek jól dolgoznak, mégsem kapják meg a megfelelő bért”.

„A miniszterelnök fizetését a parlament a határozza meg, én pedig elfogadom a parlament döntését. Megtiszteltetésnek tartom, hogy ezt a munkát végezhetem, és elfogadtam és jónak tartom, hogy az Önök fizetését előbb rendezték”

- válaszolta Orbán. A kormányfő szerint az elmúlt 12 éves munkájuk eredménye, hogy a magyar átlagbér kétszeresére, a minimálbér pedig háromszorosára nőtt. „Kivártam a soromat” a fizetésemelésért, mondta a miniszterelnök.

A miniszterelnök válaszát Jakab Péter nem fogadta el.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Meghalt Kőváry Péter, a NEO egykori frontembere
A zenész ötven éves volt.

Link másolása

hirdetés

Hosszan tartó súlyos betegség következtében meghalt Kőváry Péter zenész. A hírt a testvére, a szintén zenész Kőváry Zoltán jelentette be a Facebook-oldalán. Kőváry Péter ötven éves volt.

A Telex összesítése szerint Kőváry a Rag Doll zenekarban kezdte testvérével,

a legtöbben azonban a Neo frontembereként ismerték, amelyhez 2003-ban csatlakozott.

Később megalapította a Peter Kovary & the Royal Rebels rockzenekart, és játszott a Stoned nevű Rolling Stones-tribute zenekarban is, de DJ-producerként is aktív volt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Orbán: A Mi Hazánk egy oltásellenes párt
Először vitázott a parlamentben Orbán és Toroczkai.

Link másolása

hirdetés

Toroczkai László az azonnali kérdések órájában arról beszélt az Országgyűlésben, hogy örülnek a főispánok és a vármegyék visszahozásának, de hiányolják, hogy „a történelmi magyar alkotmányról” nincs szó.

Elmondta, hogy támogatják a különadókat is, de szerinte a techcégeknek és a kaszinóknak is meg kellene adóztatni, és abból béremelést finanszírozni.

Orbán Viktor válaszában azt mondta: „Kevés olyan ember van, akivel még nem vitatkoztam a parlamentben. Keresem a hangom, meglátjuk még, hogyan lesz.”

Hozzátette: „Önök ellenzékben vannak, amit mi tiszteletben tartunk. Egy esetben nem tudjuk majd tiszteletben tartani, akkor, ha úgy végzik, ahogy az elődpártjuk végezte, és beszaladnak Gyurcsány Ferenc hóna alá, szabad demokratikus levegőt szippantani.”

A „történelmi alkotmányról” elmondta, hogy az benne van a mostani alkotmányban is.

Újabb felszólalásában a Mi Hazánk elnöke arról beszélt, hogy szerinte az oltáskampány megbukott, és „valódi szakemberekből” kellene felállítani egy csoportot.

hirdetés

A miniszterelnök erre azt válaszolta, hogy a Mi Hazánk egy oltásellenes párt, a kormány azonban továbbra is oltáspárti.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Zelenszkij: Télig véget kell hogy érjen a háború
Különben a front is "befagyna", még inkább elhúzódna a háború.

Link másolása

hirdetés

Legkésőbb a tél beálltáig véget kell vetni Oroszország Ukrajna elleni háborújának, a legerősebb iparú demokráciákat összefogó G7 csoportnak pedig minden lehetséges segítséget meg kell adnia ehhez az orosz agresszió ellen védekező országnak - jelentette ki Volodomir Zelenszkij ukrán államfő hétfőn a G7 csoport németországi csúcstalálkozóján diplomáciai források szerint.

A bajorországi Elmau kastélyszállóban (Schloss Elmau) keddig tartó találkozó második napjának megbeszéléseibe videón bekapcsolódó ukrán elnök kifejtette, hogy a tél beálltával a front is "befagyna", vagyis még inkább elhúzódna a háború, amit feltétlenül meg kell előzni.

Mindent meg kell tenni, hogy még a tél előtt befejeződjenek a harcok - húzta alá Zelenszkij a Süddeutsche Zeitung című német lap európai diplomatákra hivatkozó beszámolója szerint.

Az ukrán elnök mindenekelőtt légvédelmi rendszerek szállítására kérte a csúcstalálkozó résztvevőit, rámutatva, hogy Oroszország egyre inkább rakétákkal és repülőgépekkel támad országára.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: