News here
hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Szinte mindenki alulteljesített az X-Faktor 3. élő adásában, beleértve a mentorokat is

Eldőlt, hogy ByeAlex valamelyik versenyzője biztosan ott lesz a döntőben, Csobot Adél számára viszont már tét nélküli a verseny.

Link másolása

hirdetés

Remélem, Miller Dávid sok rajongót gyűjt azzal, hogy a műsor elején énekelget, mert utálnám, ha a semmiért kéne mindig meghallgatnom. Ezúttal a mentorok is oltották kicsit őt, ami jól esett, de persze ezzel közel sem tettek jóvá mindent. Egyre többször értem azt az értékeléseiknél, hogy taktikáznak, és az is biztos, hogy nem róluk mintázzák majd a következetesség szobrát.

Mint megszokhattuk, adásról adásra változnak kicsit a szabályok. A 3. élő show-ban kétszer léptek színpadra a versenyzők. Az elsőben a mentorok csak értékeltek, de nem menthettek meg senkit, nem voltak székek. Miután mindenki elénekelte az első dalt, lezárták a szavazást, és egy versenyző azonnal kiesett, nem léphetett másodszor színpadra.

Alee kezdte a műsort. A Salsa című dal nekem tetszett. A mentorok kritizálták, amiért sok volt benne az ének, és ez nem megy annyira Aleenak. Bevallom, én nem hallottam olyan borzasztónak az éneklést, persze nem vagyok sem zenész, sem énekes, sem énektanár.

Végül is Hobót és Bob Dylant sem a tiszta hangokért szeretjük

– sőt, ha már itt tartunk, ByeAlexet sem.

hirdetés

A The Harmonies következett Marvin Gaye és Tammi Terrell slágerével: Ain’t No Mountain High Enough.

Laci és Adél állva tapsolt. Alex nem osztozott a lelkesedésükben. Kamilla hamisan kezdte, és nem voltak együtt a lányok. Laci szerint nem volt hamis, együtt voltak, jók voltak a szólamok.

Ő előzőleg lehetetlennek tartotta, hogy megoldják ezt a nehéz dalt, de szerinte sikerült.

Petinek sem tetszett, így valószínűleg nem kaptak volna széket – de hát mint jeleztem, erre ezúttal nem is volt lehetőség.

Sajnos a mostani előadásuk még nem elérhető, viszont végre megnézhetitek a múltheti produkciójukat, ha netán lemaradtatok róla.

Mardoll produkciójáról elsőre a Queen jutott eszembe. Na, nem az ének minősége miatt, de a latex ruhába bújt embergúla egyértelműen az I Want to Break Free klipjét idézte. A rapper lány ezúttal egy elvontabb számmal érkezett, cserébe volt rúdtánc a levegőben. Sajnos egyelőre ez a videó sem hozzáférhető hivatalosan, ezért be kell érni a klippel (abban viszont nincsenek latexruhás emberek).

Ezután ismét Laci csapata következett, egész pontosan Paulina, aki ezúttal angolul énekelt, és önmagát kísérte. A mentorok hiányolták a magabiztos éneklést, Alex hullámzónak nevezte a lány teljesítményét.

Peti egyenesen kimondta: nem lehet ezen a szinten megengedni, hogy nem énekelsz végig egy dalt tisztán. Ami meglepő, hogy Laci is egyetértett a kritikákkal, és elmondta, haragszik Paulinára, mert a próbák során állítólag stúdió minőségben énekelt, és nem tudja, mi az oka, hogy az adásra mindig elbizonytalanodik.

Alex Mehringer Marci kapcsán megfogadott valamit Peti múlt heti kritikájából: próbálta a mentoráltját rávenni, hogy lazítson kicsit. Ezért elintézték, hogy eltölthessen egy napot a pécsi barátaival.

Lukas Graham 7 Years című számával állt színpadra.

Nekem tetszett, vitt magával, ez alapján biztos voltam benne, hogy a mentorok le fogják húzni. És lőn.

Laci szerint a műsornak ez az a szakasza, ahol a versenyzők elfáradnak. Még Alex is elismerte, hogy nem volt tökéletes a produkció. Marci viszont legalább jól érezte magát.

Az első kör utolsó versenyzője Kamilla volt, aki úgy érezte, kicsit meg kell vigasztalnia Petit, ezért vegán tortát sütött neki a héten, több-kevesebb sikerrel. A Margaret Island egyik dalát énekelte. Bár a hangja szép volt, én végig úgy éreztem, nincs együtt a kísérettel.

A mentorok ezt nem vették észre, de úgy gondolták, hogy Petiék nem Kamillának való dalt választottak, Alex legjobban a fűszert hiányolta a produkcióból.

Az első kör véget ért, jött az izgalmas rész. Már csak azért is, mert az élő adások során először állt elő olyan helyzet, hogy senki nem érezhette magát biztonságban.

A nézők Mardollt szerették volna a legkevésbé tovább nézni és hallgatni. Az biztos, hogy nélküle unalmasabb lesz a műsor.

Indult a második kör. Alee ismét énekelt, ami Lacinak nagyon nem tetszett.

Mint mondta, Alee zseniálisan rappel és nagyszerű dalokat írt, de az énekléshez nincs tehetsége.

Végül csak Alextől és Adéltól kapott széket, tehát a veszélyzónába került.

Mehringer Marci mindenkit meglepve új oldaláról mutatkozott meg: rock and rollt énekelt. Nagyon jól állt neki, de azért túlzásnak érzem, amit Peti és Adél mondott, hogy minden, amit eddigi csinált, tévedés volt. Adél elég mondvacsinált okkal nem adott széket neki, de három igennel Marci így is leülhetett.

Ami fontos: megtudhattuk, hogy Petinek, ha Pécsről van szó – Marci Pécsről jött – a gyros tál jobban bejön, mint a Zsolnay. Ez azért sok mindent megmagyaráz.

The Harmonies második produkciója nekem kicsit élettelenre és unalmasra sikerült. Laci is hasonlóan érezte. Szerinte vannak dalok, amikben megmutathatják a versenyzők, mit tudnak, de a The Harmonies most azt tudta megmutatni, amit nem tud.

Kicsit humoros volt, amikor Adél azzal próbálta védeni a lányokat, hogy milyen nehéz volt egy formációban két produkcióra felkészülni egy hét alatt. De hát ugyanő tíz perccel korábban azért nem adott Marcinak széket, mert az első fordulóban szerinte gyengébb volt. A lányok megérdemelten kerültek a veszélyzónába.

Whitney Huston azon előadók közé tartozik, akinek a dalaival rendszeresen elvéreznek a tehetségkutatókon a versenyzők (a másik amúgy Freddie Mercury). Most Kamilla vállalkozott az I Have Nothing eléneklésére. Őszintén megmondom, nekem tetszett. Ha túltesszük magunkat azon a szomorú tényen, hogy Ferenczi Kamilla sem Whitney Huston, ahhoz képest szépen elénekelte.

Szerintem.

Alex szerint viszont ez a dal óriási fegyver lehet, de Kamilla maga felé fordította és elsütötte. Nem volt átütő ereje, sokszor volt hamis. De legalább csinos volt. (Kösz, Alex.) Laci szerint Kamilla egyenesen ízléstelenül énekelte el a dalt.

Peti pedig hüledezett, és kicsit én is együtt hüledeztem vele.

Végül 3 igennel Kamilla kapott széket. Egyedül Laci nem értett egyet ezzel a döntéssel. A műsort Paulina zárta egy saját dallal, a címe Aranyapám. Számomra kicsit unalmas volt, ennek megfelelően a mentorok úgy érezték, hogy ez az egyik legjobb dala. Alex odáig ment, hogy szeretne majd közös dalt Paulinával.

Ezúttal Peti volt az, aki nemmel szavazott, de a többiek székkel jutalmazták a lányt. Ami két dolgot jelentett: Paulina ismét a mentorok jóvoltából jutott tovább, és valakinek fel kellett állnia. Ez a valaki Kamilla volt.

Így tehát Paulina és Marci már fellélegezhetett. A veszélyzónából Alee és Kamilla jutott tovább, és a The Harmonies esett ki.

Adél az első X-Faktor évada hátralévő részét mentoráltak nélkül tölti, és miután a jövő heti elődöntőből csak egy valaki esik ki, az is biztos, hogy Alexnek mindenképp lesz versenyzője a döntőben.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Megerősítették: Lázár János minisztériumához kerülnek át a budapesti építési és fejlesztési ügyek
Azt viszont nem árulta el a Miniszterelnökség, hogy a Fürjes Balázs vezette teljes államtitkárság is átkerül-e az Építési és Beruházási Minisztériumhoz.

Link másolása

hirdetés

Hétfőn mi is megírtuk a Telex értesülését, miszerint Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárság - a Budapesti Fejlesztési Központtal együtt - várhatóan átkerül a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökségtől Lázár János építési és beruházási miniszterhez.

A Miniszterelnökség kedden megerősítette ezt az RTL Híradónak:

azok a feladatkörök, amelyeket a Budapest Fejlesztési Központ az építésügy és a beruházások területein ellátott, Lázár János tárcájához kerülnek.

Arra viszont nem válaszoltak, hogy a Fürjes Balázs vezette teljes államtitkárság is oda kerül-e.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Orosz állami tévé: „Bármennyire utáljuk ezt bevallani, az egész világ ellenünk van”
Egyre többen gondolják úgy Oroszországban, hogy sehova nem vezet Putyin ukrajnai háborúja. Az elesett katonák családjai is egyre dühösebbek.

Link másolása

hirdetés

Miközben Oroszország továbbra is titkolja ukrajnai veszteségeinek valós mértékét, egyre több információ szivárog ki a hivatalosan továbbra is különleges hadműveletnek nevezett invázióról. Putyin 83 napja tartó háborúja pedig egyre inkább feldühíti az orosz katonák családjait, és már azok is meginogtak, akik eleinte még támogatták Ukrajna lerohanását, írja a The Guardian.

„A háború kezdete óta teljesen másként tekintek a kormányomra” - mondja a 39 éves Tatjana Efremenko, akinek fia az április közepén elsüllyesztett Moszkva hadihajón szolgált, és azóta sem adott életjelet magáról. Egy hónappal az orosz flotta zászlóshajójának számító cirkáló elsüllyedése után hivatalosan csak egyetlen ember halálát ismerték el, a legénység további 27 tagját eltűntként kezeik, de a halottak száma elérheti a kétszázat is. Talán érthető, hogy ezek után Tatjanának kifejezetten „kemény” véleménye van az orosz vezetésről, amit azért nem mond el, mert attól tart, hogy börtönbe zárnák.

„Megkértek egy dokumentum aláírására, amiben az áll, hogy elfogadom a fiam halálát, a veszteségért pedig kárpótolni akartak”

- fakadt ki a nő a lapnak. Hozzátette: tudomása szerint ugyanezt a papírt megkapta az összes eltűnt sorkatona családja. A nő szerint ezzel akarják megvásárolni a hallgatásukat.

Ugyanakkor már egy hónap telt el a hadihajó elsüllyedése óta, és az emberek lassan elfelejtik, hogy mi történt a csatahajóval a Fekete-tengeren. Az odaveszett katonák szülei még mindig tele vannak kérdésekkel, amikre senki nem válaszol: miért voltak sorköteles katonák a Moszkva fedélzetén és miért indultak harcba pontosan?

hirdetés

Kijev közben azt állítja, hogy több ezer orosz katona holtteste van még Ukrajnában, amit csak azért nem fogadnak be az oroszok, mert ezzel elismernék a háborúban elesett katonák riasztóan magas számát. Csak a napokban nyilvánosságra hozott bilohorivkai pontonhíd-összeomlásban a becslések szerint 485 katona mellett 80 járművet vesztett Oroszország a Donyec folyónál, ami komolyan kiverte a biztosítékot még az addig a háborúval egyetértők körében is.

Egy 300 ezer követővel rendelkező Telegram-csatornán azt írják, hogy amíg az ehhez hasonló baklövésekért nem vállalja senki a felelősséget, addig „soha nem lesznek reformok a hadseregben”. Egy másik blogger szerint egyenesen „idiotizmus vagy szabotázs volt ilyen hibát elkövetni a háború harmadik hónapjában”.

A háború kritikája már az orosz állami televíziót is elérte. Egy politikai vitaműsorban az egyik szakértő élesen bírálta a Kreml politikáját, a háború tagadását és a győzelmi esélyeket a nyugati országok által felfegyverzett, rendkívül motivált ukránokkal szemben.

Mihail Khodarjonok hangsúlyozta, hogy Oroszország „teljes geopolitikai elszigeteltségben” van, majd hozzátette:

„Bármennyire utáljuk is ezt bevallani, gyakorlatilag az egész világ ellenünk van. És ebből a helyzetből kell megmenekülnünk.”

Oroszország legutóbb március végén közölt adatokat harctéri veszteségeiről. Ezek alapján a háború első hónapjában 1351 katonájuk esett el, 3825-en pedig megsebesültek. Azóta csak annyit közöltek, hogy a veszteségeik „jelentősek”. Nyugati becslések szerint az oroszok vesztesége az elismert tízszerese vagy hússzorosa is lehet, de akadnak olyan szakértők, akik szerint már a 30 ezret is meghaladhatja az elesett katonák száma.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Orbán Ráhel gyerekei már Budapesten fognak iskolába és óvodába járni szeptembertől
A miniszterelnök lánya ezt a bababoltja megnyitása kapcsán árulta el egy interjúban.

Link másolása

hirdetés

Mint arról beszámoltunk, kedden megnyílt Orbán Ráhel bababoltja, az ODU Store a Hegyvidék Bevásárlóközpontban. A megnyitó alkalmából Orbán Viktor lánya hosszabb interjút adott, amiben azt is elárulta, hogy szeptembertől már Budapesten fognak iskolába járni a gyerekei.

"A helyválasztás elsősorban annak köszönhető, hogy én is a 12. kerületben nőttem fel, ide kötődik a gyerekkorom, de jelenleg is itt lakom. A gyerekek ide járnak majd szeptembertől iskolába, óvodába"

- árulta el.

Utóbbi mondata azért érdekes, mert Orbán Ráhel és családja tavaly a spanyolországi Marbellára költözött. Először a Blikk értesült erről tavaly szeptemberben, és még abban a hónapban le is fotózták a családot egy tengerparti étteremben. Októberben az egyik Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésre válaszolva arra utalt, hogy Orbán Ráhelék a parlamenti választás miatt költözhettek Spanyolországba. "A magyar közéletben vagyunk és nem várom el, hogy mindenki hozzám hasonlóan legyen megértő, de a választások előtti fél évben valószínűleg könnyebb a családnak, ha nincsenek itt" - fogalmazott akkor.

Orbán Ráhel nyilatkozata viszont arra utalhat, hogy a család visszaköltözik Magyarországra, azon belül pedig Budapestre.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Egy tankelhárító gránátot vitt haza szuvenírként, fel is robbant az orosz férfi csomagtartójában
Egy humanitárius segélyszállítmány kísérőjeként járt Donbaszban, onnan vitte magával a fegyvert.

Link másolása

hirdetés

Felrobbant egy autó a Moszkva közelében lévő Miticsiben kedden, a detonációban ketten megsérültek - írja a 444 a helyi sajtó beszámolója alapján.

A helyszíni képeket látva a lap szerint

egy svéd gyártmányú AT4-es tankelhárító fegyver robbant fel az autó csomagtartójában,

amit egy Viktor K. nevű férfi hozhatott magával Donbaszból, ahol nemrég járt egy humanitárius segélyszállítmány kísérőjeként.

Az nem derült ki, hogy a férfi miért hozta magával a fegyvert. Az AT4-es nem túl bonyolult, ezért olcsó fegyver, az ára 1500 dollár körül van, így azt

nem is eladásra szánta a férfi, hanem szuvenírként hozhatta magával Donbaszból.

Elvileg az ilyen fegyvereket biztonságosasn lehet szállítani, de ez a példány megsérülhetett, mert magától robbant fel a csomagtartóban.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: