hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Szijjártó Péter: Jó hírrel indul a szombat, szabadon utazhatunk Üzbegisztánba

A védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról ez már a huszadik megállapodás.

Link másolása

hirdetés

Szombattól Üzbegisztánba is szabadon lehet utazni védettségi igazolvánnyal - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombat reggel a Facebookon.

Szijjártó Péter a közösségi oldalán jelentette be, hogy a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról ez már a huszadik megállapodás.

Mint írja:

"Újabb megállapodás a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról, sorrendben már a huszadik. A mai naptól szabadon utazhat Üzbegisztánba minden védettségi igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgár. Jó hírrel indul tehát a szombat."

A magyar védettségi igazolvány mellett már július 1-től elérhető az uniós covid-igazolvány. Erről korábbi cikkünkben írtunk:

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Három és félszeresére növekedett a pozitív koronavírustesztek aránya egy hónap alatt

Az Operatív Törzs ismét úgy reagált: oltásra van szükség és nem korlátozásokra. Falus Ferenc szerint ugyanakkora hangsúlyt kellene kapnia a maszkhasználatnak.

Link másolása

hirdetés

Felelőtlenségnek tartja a volt országos tisztifőorvos, hogy a kormány az oltást nevezi a vírus elleni védekezés egyetlen eszközének - hangzott el az RTL híradójában.

Falus Ferenc azt mondta: ugyanakkora hangsúlyt kellene kapnia például a maszkhasználatnak. A vírus egyre gyorsabban terjed: egy hónap alatt három és félszeresére növekedett a pozitív tesztek aránya. Az Operatív Törzs ismét úgy reagált: oltásra van szükség és nem korlátozásokra.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

A Fidesz üzent az ellenzéknek: „Saját bénázásukat ne kenjék másra!”

Egyetlen mondattal reagált a párt az előválasztást megakasztó hackertámadásra, amivel őket vádolta meg az ellenzék.
Fotó: Hadházy Ákos/Facebook - szmo.hu
2021. szeptember 19.


Link másolása

hirdetés

A szombati előválasztás nem zajlott zökkenőmentesen. Ahogyan azt már korábbi cikkünkben megírtuk: a rendszer teljesen használhatatlan lett, már a sátraknál sem tudtak szavazni. Bedő Dávid szerint egyértelmű, hogy IT támadás történt és a másik oldal akarja elhallgattatni a választókat. Emiatt az előválasztást a továbbiakban hétfőig halasztják.

A Fidesz várt a megszólalással vasárnapig, amikor ezt üzenték sajtóközleményben az ellenzéknek:

Saját bénázásukat ne kenjék másra!

Később az ellenzéki hatpárti (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) összefogás szintén kiadott egy közleményt. Ebben teljes mértékben a kormányt teszik felelőssé a rendszer meghibásodása miatt. Bizonyítékot viszont nem szolgáltattak hozzá.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Jakab Péter vizsgálatot kezdeményez Tóth Csabával szemben Hadházy vádjai után

Hadházy Ákos azt állítja, ellenfele egy több százmillió forintot érő gyártelepet hagyott ki a vagyonnyilatkozatából.
Fotó: Jakab Péter/Facebook - szmo.hu
2021. szeptember 19.


Link másolása

hirdetés

Tóth Csaba egy budapesti gyártelepet és egy több emeletes irodaépületet is eltüntetett a vagyonnyilatkozatából - állítja Hadházy Ákos Facebook-bejegyzésében. Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezért arra kéri az Országos Előválasztási Bizottságot, hogy vizsgálja ki az ügyet.

Arra kérem az előválasztás tisztasága felett őrködő Országos Előválasztási Bizottságot, vizsgálja ki Hadházy Ákos bizonyítékai alapján, részt vehet-e Tóth Csaba a továbbiakban az előválasztáson vagy sem. Nekem ugyanis nem elég a kormányváltás. Rendszerváltásra van szükség!

- írta Jakab közösségi oldalán.

Hadházy Ákos Tóth Csabával szemben indult az ellenzéki előválasztáson Zuglóban a képviselőjelöltségért. A vasárnapi posztjában Hadházy szerint Tóth egy több száz millió forintot érő budapesti gyártelepet és egy több emeletes irodaépületet tüntetett el a vagyonnyilatkozatából. A bejegyzés továbbá azt is állítja, hogy Tóth cégének jelenleg az ingatlanokra vételi joga és 111 milliós jelzálogjoga van, így cégének csak egy levelébe kerül, hogy a gyártelep az ő kezükbe kerüljön hivatalosan is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Kemenesi Gábor: Én használok maszkot és mindenki mást is erre buzdítok

A virológus szerint az átoltottság egy olyan törékeny eredmény, amit védeni kell a járványtól, ezért tömegközlekedéskor és nagy létszámú rendezvényeken erősen ajánlott a maszkhasználat.
Fotó: Kemenesi Gábor/Facebook - szmo.hu
2021. szeptember 19.


Link másolása

hirdetés

A pécsi virológus Facebook-posztjában írt a maszkhasználat és a távolságtartás fontosságáról.

A Delta variáns terjedése óta már közismertté vált az a tudományos tény, hogy az oltással élők is képesek elkapni, illetve bizonyos fokig tovább is adni a vírust. (ne feledjük – ettől még a súlyos megbetegedéstől és kórházi kezeléstől még kiválóan védenek a vakcinák) - kezdte Kemenesi az indoklást.

Van még kit megvédenünk a kórházba kerüléstől, az amerikai (CDC) és európai járványügyi hatóság (ECDC) is a vakcinákon túl, továbbra is javasolja a távolságtartás-maszk-légzési/kézhigiénia hármasának alkalmazását.

A virológus szerint az átoltottság egy olyan törékeny eredmény, amit védeni kell a járványtól. Pontosan ezért tömegközlekedéskor és nagy létszámú rendezvényeken erősen ajánlott a maszkhasználat.

Sokan kérdezik: meddig fog ez így menni? Kemenesi Gábornak erre is volt válasza bejegyzésében:

Virológusként bátran állíthatom, a járvány sajnos addig tart amíg a bolygón képes még immunitással nem rendelkező társadalmakban komoly gócpontokat kialakítani - legnagyobb eséllyel itt születnek ugyanis az újabb variánsok, melyek a vakcinált társadalmak védelmét is képesek lehetnek rontani. Ez újabb és újabb hullámokat vethet, ameddig az egész bolygón el nem csendesedik a helyzet és be nem áll egyfajta egyensúly - várhatóan amikor a világ nagy része már immunizálódott.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: