HÍREK
A Rovatból

Szijjártó Péter: Durva külföldi beavatkozások várhatóak a magyar választás reményteli kimenetébe

A külügymniszter személyesen írta alá az EBESZ-nek szóló meghívólevelet, hogy jöjjenek el megfigyelni a választásokat.

Link másolása

Szijjártó Péter a Megafon Központ rendezvényén többek között a közelgő választásokról, és főleg azok külföldi monitoringjáról beszélt. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: szerinte nem véletlen, hogy most talán először közvetítik az Európai Bíróság ítélethirdetését élőben, és „egy magyar nyelvet nagyon-nagyon távolról ismerő, ezért aztán jól hallhatóan nem beszélő ember, a világ legszánalmasabb módján próbál felolvasni valamit magyarul, amit nyilván néhány magyar EP képviselő meg think-thank, meg nem tudom én micsoda, fonetikusan elmondott neki, leírta, elpróbálták” – szemlézi a beszédet a 24.hu.

„Ami még a következő időszakban szerintem várható, azok a nagyon durva külföldi beavatkozások a magyar választási folyamatba, annak kampányába és annak reménybeli kimenetelébe”

– nyilatkozta. Hozzátette azt is, nem igaz, hogy „finoman megfenyegette” volna az országok nagyköveteit. „Én nem finoman megfenyegettem őket, hanem elég keményen elmondtam, hogy mi várható. Tehát kikérem magamnak, hogy bárkivel finoman beszéltem volna ebben a kérdésben. Én világosan elmondtam, hogy vannak szabályok, amiket be kell tartani, meg van egy szuverén ország, ahol ők egy másik ország képviselői”.

Szijjártó azonban arra is utalt, hogy nincs mitől félniük a választások tisztaságát illetően, hiszen ő maga írta alá az EBESZ-nek szánt meghívólevelet arra vonatkozóan, hogy jöjjenek megfigyelni a választást. Ezzel kapcsolatban azonban kiemelte:

„egy nagykövetnek, meg egy nagykövetségi alkalmazottnak itt Budapesten az nem dolga, hogy platformokat alakítson, aztán járkáljon a szavazókörökbe, meg elmondja a véleményét arról, hogy szerinte itt mi hogy jó, meg mi nem jó”.

A nagykövetekről azt is elmondta, hogy tiszteletben kell majd tartaniuk a nemzetközi jogszabályokat, ha Magyarországra érkeznek a választások miatt. „Mert magyarok vagyunk és nem hülyék. És az, hogy valaki ilyen boxzsáknak nézze Magyarországot, hogy fölkel aztán elkezdi reggel püfölni, mert éppen nincs jobb dolga, és mond mindenfajta dolgokat, ennek vége, ennek vége” – hangsúlyozta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Fideszes államtitkár rokona a szentesi gyilkosság gyanúsítottja
Farkas Sándort rokoni szálak fűzik a gyilkosság gyanúsítottjához. A fideszes képviselő nyilatkozott is a történtekről.

Link másolása

Farkas Sándor fideszes képviselő, agrárminisztériumi parlamenti államtitkár rokonságához tartozik az a férfi, akit a rendőrség keres a szentesi gyilkosság miatt – derül ki a csongrádi cs3.hu cikkéből. A lap megkereste Farkast, aki – mint idézik – azt nyilatkozta:

„Mivel a tragédia a József Attila utcához közel történt, még aznap este átadtuk a rendőrségnek a Fidesz iroda biztonsági kameráinak a felvételeit, amelyeken látszódik az utca egy része, remélem tudtuk segíteni a nyomozást. Habár testvérem révén rokoni szál fűz a feltételezett elkövetőhöz, nem tudok többet, mint a közvélemény. Bízom a rendőrség munkájában, hogy mielőbb megtalálják az elkövetőt és tettének megfelelő ítéletben részesítik! Osztozom az áldozat családjának a gyászában!”

Csütörtökön délután érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére arról, hogy egy holttestet találtak az egyik szentesi utcán. Az áldozat egy 52 éves nő, akit otthona előtt gyilkoltak meg. A megalapozott gyanú szerint egy 21 éves férfi követte el a gyilkosságot, akit jelenleg is keresnek:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter teljesen kiakadt, hogy kijött a teljes rendőri jelentés a Varga Judittal való veszekedéséről: „90 %-a hazugság”
Szerinte ez még mindig az a hamisított jelentés, aminek a 90 %-a hazugság és amit bűncselekménnyel szivárogtattak ki. A jelentés valóban azon a napon készült, ami a dokumentumban is szerepel.

Link másolása

A Mandiner is leközölte a Magyar Péter és Varga Judit 2020. decemberi veszekedéséről szóló jelentést. Ez az a jelentés, ami megegyezik a HVG újságírójához, Dezső Andráshoz eljutott jelentéssel.

A jelentés valóban azon a napon készült, ami a dokumentumban is szerepel, ahogy azt is ellenőrizte, hogy Varga Judit valóban személyi védelem alatt állt azon a napon.

A jelentésre hétfő délután kommentben reagált Magyar.

Azt írta, hogy:

„igen, ez még mindig az a hamisított jelentés, aminek a 90 %-a hazugság és amit bűncselekménnyel szivárogtattak ki. De hát ez a propagandistáknál és bűnözőknél mit se számít, ugye Szalai Zoli? Mondjuk az igaz, hogy ő megütött és én őt soha. És az is, hogy a rendőr bűncselekményt követett el, amikor nem engedett a gyerekeimhez.?‍♂️”

És hogy ki az a Szalai Zoli? Itt minden bizonnyal az MCC igazgatójára, egyben a jelentést most közlő Mandiner lapigazgatójára utalt Magyar Péter.

A HVG újságírója a jelentés birtokában korábban megkereste Magyart, hogy reagáltassa annak tartalmára, és mielőtt bármilyen cikk született volna a témában.

Magyar viszont egy Facebook-posztban írt arról, hogy a lap munkatársa azzal kereste meg, hogy „a hatalom által készített és betárazott titkos rendőri jelentést kapott meg a rendőrségtől”.

A jelentés egyébként nem volt titkosítva, annak tartalmát pedig Dezső András a felek meghallgatásával próbálta ellenőrizni. Majd miután a HVG egy cikkben foglalta össze a jelentés tartalmát, Magyar azt írta, a rendőrségi jelentés hamis állításokat tartalmaz, szerinte bűncselekmény, hogy egyáltalán kiszivárgott.

(via Telex)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Kirúgta a nyíregyházi kórház azt a szülész főorvost, aki brutális kommenteket írt Cseh Katalin posztjához
A kórház soron kívüli vizsgálatot folytatott le az említett üggyel összefüggésben. Azonnali hatállyal megszüntette az érintett orvos egészségügyi szolgálati jogviszonyát.

Link másolása

A nyíregyházi kórház kirúgta azt a szülész főorvost, aki trágár kommenteket írt Cseh Katalin egyik Facebook-posztjához.

A csoportvezető főorvos a következőket írta a poszthoz, amiben a Momentum EP-képviselője bejelentette, hogy az UEFA-hoz fordulnak, hogy megakadályozzák a Gazprom Fradi-szponzorációját:

"Édesmama pedig tegyen lépéseket, hogy a vaginádon keresztül fordítson ki,s s úgy húzzon a s saját nyakadbaromarc'...ha már nem szopta le inkább édespapát...anno!"

Egy másik kommentben pedig ezt írta:

"Tudtam volna szakszerüen használni a kedvenc játékodat,a botmixert is esetedben...akár 9 hónapos magzati korodban is…"

A Telex megkereste a kórházat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház vezetése ezt a választ küldte a lapnak:

„Tájékoztatjuk, hogy a mai napon a munkáltató soron kívüli vizsgálatot folytatott le az említett üggyel összefüggésben és azonnali hatállyal megszüntette az érintett orvos egészségügyi szolgálati jogviszonyát”

Cseh Katalin szomorúnak nevezte a történteket.

Az EP-képviselő szerint az orvosi szakmának elvileg az emberség és a jó szándék lenne az alappillére.

„Ebben a kommentben nem túl sok ilyet tudtam felfedezni, de hát ez van. Ez az ő lelkiismeretének a kérdése”

– tette hozzá Cseh Katalin.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Megmagyarázta az iváncsai akkumulátorgyárat üzemeltető cég, hogy miért a földre ültették a dolgozókat
Az RTL Házon kívül című műsorának vasárnap esti adásából az derült ki, hogy bizarr állapotok uralkodnak Iváncsán az akkumulátorgyárban, ahol a legszigorúbb előírások párosulnak a legfurcsábbakkal.
Fotó: RTL - szmo.hu
2024. április 29.


Link másolása

Korábban írtunk róla, hogy rendkívül szigorú biztonsági intézkedések vannak az iváncsai akkumulátorgyárban.

Az RTL Házon kívül című műsorának vasárnap esti adásából az derült ki, hogy bizarr állapotok uralkodnak Iváncsán az akkumulátorgyárban, ahol a legszigorúbb előírások párosulnak a legfurcsábbakkal.

A gyárat üzemeltető cég, a SkOn Hungary reagált a műsorban elhangzottakra, ezeket változtatás nélkül közöljük.

1. A telefon kötelező leragasztása

A még csak tesztüzemben működő gyárban különösen szigorúak a biztonsági előírások. A telefonok kameráját például le kell ragasztani, amit a biztonságiak minden alkalommal ellenőriznek is.

A cég válasza:

A biztonsági ellenőrzéseink célja nem a vállalaton belüli és kívüli kommunikáció megakadályozása, hanem a belső információs és technológiai eszközök védelme. A nagy értékű elektromos járműakkumulátor-gyártási technológia nemzeti (koreai) érték, és a vállalatunknak kötelessége megvédeni az ipari technológiát.

2. Földre ültetés

A kulturális különbségek miatt sokszor az utasításokat sem értik a magyar dolgozók. Az egyik nyilatkozó szerint pár hete jött egy olyan intézkedés, hogy műszak kezdete előtt gyülekeznünk kellett volna a folyosón, és az összes operátornak le kellett volna ülnie a földre, vagy aki nem akar leülni, az le is térdelhetett volna a földre, és úgy kellett volna végighallgatni a műszakvezetőnek a beszédét.

A cég válasza:

A koreai kultúrában a hallgatóság iránti tisztelet kifejezése az a megjegyzés, amely arra kéri a munkavállalókat, hogy üljenek le, amikor a műszak megkezdése előtt utasításokat kapnak. A hely a folyosón szűk volt, ezért nem voltak székek. Ahogy a műsorban is elhangzik, a dolgozók bejelentése után azonnal korrekciós intézkedéseket tettünk.

A térdelésre vonatkozó utasítás azonban nem része a koreai kultúrának, és feltételezhető, hogy a koreai és a magyar nyelv közötti tolmács hibája miatt értelmezték félre. Vállalatunk többek között ezen eset miatt is döntött úgy, hogy a kulturális különbségek okozta félreértések csökkentése érdekében több kulturális oktatást tartunk, valamint további tolmácsokat alkalmazunk.

3. Belső kommunikáció

A dolgozók a kulturális és nyelvi különbségek miatt nem mindig értik meg egymást vagy a vezetőséget.

A cég válasza:

Sajnáljuk, ha felesleges aggodalmat okoztunk azzal, hogy nem adtuk meg kellő időben a megfelelő információt a dolgozóinknak.

Emellett felismertük, hogy a taglétszám fokozatos növekedésével a belső kommunikációs csatornákat az eddigieknél jobban meg kell erősíteni (eddig intranetet és Facebook csoportot használtunk). Megfontoljuk és előkészítjük azokat a kommunikációs csatornákat és módszereket, amelyek hatékonyabbak és elérhetőbbek a dolgozóink számára.

- áll az SkOn Hungary válaszában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: