HÍREK
A Rovatból

Szijjártó Péter a „NATO háborúpárti javaslatáról”: Hiába nő a nyomás, nem megyünk háborúba, de ez egy hosszú küzdelem lesz

Ukrajna ebben a háborúban nem fog tudni győzni, egy nukleáris nagyhatalmat egy ilyen típusú háborúban nem lehetséges legyőzni - jelentette ki a miniszter.

Link másolása

A magyar kormány nem megy háborúba - közölte Szijjártó Péter a Magyarország Kormánya közösségi oldalon. A videóban a külügyminiszter arról beszélt, hogy a NATO-ban az Állandó Képviselők Tanácsa elé tárták azt a javaslatot, amely Ukrajna további támogatásáról szól.

A posztszöveg szerint: "Hiába nő a nyomás, nem megyünk háborúba. Szijjártó Péter a NATO háborúpárti javaslatáról" - beszélt.

A miniszter szerint a magyar kormány ezt a javaslatot egy "háborúpárti javaslatnak" minősíti. Mert ez a javaslat abból indul ki, hogy az ukrajnában zajló háború a mi háborúnk. Ám a "mi véleményünk ezzel homlokegyenest más, nem a mi háborúnk".

Szerinte a NATO-javaslat arról szól, hogy folytatni kell a háborút, amíg Ukrajna nem győz, és a britek is így vélekednek - mondta Szijjártó, hozzátéve, hogy ez a katona eredmény "abszolult irreális", gyakorlatilag lehetetlen.

"Ukrajna ebben a háborúban nem fog tudni győzni", egy nukleáris nagyhatalmat egy ilyen típusú háborúban nem lehetséges legyőzni - jelentette ki a miniszter. Ha Oroszországot nem lehet legyőzni, akkor egy megoldás van, "fegyverszünetet kell kötni" és tárgyalni kell. Különben még sokan fognak meghalni - tette hozzá.

Úgy vélte, hogy a NATO-javaslat arról szól, hogy menjünk bele mi is a háborúba. Sajnos a NATO a saját korábbi határait átlépve "öles léptekkel halad bele a háborúba" - mondta.

Ha a NATO és Oroszország között összecsapás jönne létre, az a harmadik világháborúhoz vezetne - közölte.

Szijjártó elmondta, hogy mikor ezt a javaslatot elkezdték tárgyalni, akkor kiderült, hogy nem akarják engedni, hogy a közös akciókból mi kimaradjunk. Márpedig mi ki fogunk maradni - jelentette ki.

Magyar katonák nem vesznek részt ilyen akciókban, és magyar területen sem engedik meg ezt, és a finanszírozásból is ki akarunk maradni - közölte. "Ez egy hosszú közdelem lesz" - tette hozzá.

VIDEÓ: Szijjártó Péter

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter Hajdú Péterrel veszett össze: a NER jól kipróbált bulvárosa gyorsan vett pár ezer vietnámi lájkolót
Hajdú szerint Magyar csak hálás lehet Orbán Viktornak, mert annyit keresett, „amennyi egy kisebb afrikai állam éves GDP-je”. Magyar ezután megszámlálhatatlan vietnámi lájkolót fedezett fel Hajdú posztja alatt.

Link másolása

Like-vásárlással vádolta Magyar Péter vasárnapi posztjában Hajdú Pétert. A TISZA Párt elnöke ezt írta közösségi oldalán:

„Hajdú (ÁFA-csaló) Péter ma egy veretes pünkösdi posztban próbált összevissza hazudozni a márciusi, Tóni-féle propaganda interjúja miatt. A posztnál letiltotta a kommentelési lehetőséget, hogy a magyar emberek ne tudják elmondani a véleményüket Rogán Tóni barátjának és üzlettársának a hazugságaival kapcsolatban. Mivel azonban estére már majd 7 ezren kinevették a posztot, a NER jól kipróbált bulvárosa gyorsan vett pár ezer vietnámi lájkolót.”

Magyar állítása részben ellenőrizhető: ha valaki a lájkolók között tovább görget az első, legfeljebb néhány száz magyar neven, valóban végeláthatatlan hosszúságban ütközik vietnámi lájkolókba, ilyesmi pedig valóban a vásárolt lájkok esetében szokott előfordulni. Hogy tényleg több ezren vannak-e az import kedvelések, azt nem számoltuk meg, mint ahogy azt sem lehet ellenőrizni, hogy tényleg fizetett-e ezért bárki, és ha igen, az Hajdú Péter volt-e.

Hajdú egyébként arról ír, hogy Magyar Péter hálás lehet Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek, Tiborcz Istvánnak és Rogán Antalnak:

„Az említett uraknak Te csak köszönettel tartozol, ugyanis az életedben egy korszakot jelentettek, és abban a korszakban annyi pénzt kerestél, amennyi egy kisebb afrikai állam éves GDP-je.”

Hajdú megemlíti az „adóügyét” is, melyről ezt írja: „hibáztam és mindent visszafizettem”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
„Tényleg nekem adja a negyedét?” – Ismeritek a viccet, amikor Orbán Viktor és Menczer Tamás az Üvegtigrisben kolbászt eszik?
Pedig nem is vicc: Menczer Tamásé lett a miniszterelnök kolbászának negyede. A tinnyei Üvegtigrisben evett a miniszterelnök és a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Link másolása

„Kolbász lemeózva” – ezzel osztotta meg Orbán Viktor azt a videót, melyben Menczer Tamás társaságában a tinnyei Üvegtigrisben kolbászt eszik.

„Tényleg nekem adja a negyedét?”

– fordult a miniszterelnökhöz a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, miután előbbi elvégezte az első falat „meózását”.

„Meg vagy hívva”

– válaszolta Orbán. A két politikus ezután közös tányérból falatozott, majd egymás szavába vágva megállapították:

„Jó.”

A videó itt látható:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megrázó videó került elő a Hamász által túszul ejtett 8 éves magyar-izraeli kislányról
51 napig tartották fogva a gyereket a terroristák. Röviddel elrablása készült a most nyilvánosságra hozott felvétel.
FM. Kép: X - szmo.hu
2024. május 20.


Link másolása

Közzétett az Izraeli Védelmi Erők egy szívszorító videót arról a két magyar-izraeli lányról, akit október 7-én raboltak el a Hamász terroristái az otthonukból, miközben végeztek családjukkal – írja a Hetek.

A 8 éves Ella Eljakim és a 15 éves Dafna Eljakim 51 napnyi rabság után szabadult ki egy túszalku keretében. A most nyilvánosságra hozott videót a Hamász készítette. Ebben a lap szerint Ella a következőket mondja a terroristák zászlója előtt állva:

„A nevem Ella Eljakim, Noam kislánya vagyok, 8 éves. A Hamász foglya vagyok, arra kérem Bibit, hogy szabadítson ki minket.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Nincs vége az ítéletidőnek: heves viharok jönnek kedden, zivatar és felhőszakadás miatt is riasztást adtak ki
Intenzív villámlás, nagyobb méretű jégeső, felhőszakadás és viharos szél kísérheti a zivatarokat.

Link másolása

Nem ússzuk meg kedden sem záporok, zivatarok nélkül. Kezdetben csak elszórtan számíthatunk kisebb esőre, záporra, majd délután megérkeznek a hevesebb események. Dél felől egy kiterjedt zivatarrendszer éri el a Dunántúlt, mely a délutáni és az esti órákra egyre többfelé fog zivatarokat okozni ott, ugyanakkor a késő délutáni és esti órákban a Duna-Tisza közén is számítani kell viharokra. Az esti órákban Budapestet és térségét is elérik majd a zivatarok - írja az Időkép.

A zivatarokat kedden többfelé felhőszakadás, nagyobb méretű jég, viharos széllökések és intenzív villámlás kísérheti.

Emiatt a HungaroMet a figyelmeztető előrejelzésében Baranya, Tolna, Somogy és Zala vármegyékre másodfokú figyelmeztetést adott ki a hét második napjára, máshová pedig elsőfokú figyelmeztetést a várható zivatarok miatt.

A veszélytérképet ITT láthatod.

Kedden folytatódik az esős, záporos, zivataros idő, délután és este hevesebb viharok érkezhetnek nyugat, délnyugat felől, akár zivatarlánc is kialakulhat. Napközben még hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Sokfelé lesz élénk, erős a délkeleti szél, zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A csúcshőmérséklet 23 és 30 fok között alakul.

Szerdán már hosszabb időszakokra kisüt a nap, elszórtan még főként az ország északi és keleti felén alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar. A délnyugati szél sokfelé élénk, délnyugaton erős lehet. Délután 21-28 fokra van kilátás, északnyugaton lesz enyhébb az idő.

Csütörtökön keleten lehet több felhő, másutt többórás napsütés várható. Helyenként eső, zápor, néhány zivatar kialakulhat. Helyenként feltámadhat az északnyugati szél. Délután 22-27 fokra van kilátás.

Pénteken a sok napsütés mellett többségében keleten, északkeleten számíthatunk záporokra, zivatarokra. A déliesre forduló szél többfelé élénk lehet, délután 23-30 fokra van kilátás.


Link másolása
KÖVESS MINKET: