HÍREK
A Rovatból

Szigorítja a foglalási szabályokat az Airbnb

Ezentúl nem lehet partikat szervezni egyik szálláson sem, és legfeljebb 16-an bérelhetnek ki együtt egy ingatlant.

Link másolása

Szigorítja a foglalási szabályokat az Airbnb: ezentúl nem lehet partikat szervezni az online szállásközvetítő platformon foglalt szállások egyikében sem, és legfeljebb 16-an bérelhetnek ki együtt egy ingatlant. A rendelkezés visszavonásig érvényes.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében az Airbnb emlékeztetett, hogy eddig is tilos volt engedély nélkül partikat szervezni az általa kiadott ingatlanokban. A kínált szálláshelyek 73 százalékának esetében pedig a házirend alapján eddig sem lehetett házibulikat tartani, a vendégek túlnyomó része be is tartotta ezt a szabályt, és nem zavarta a szomszédokat.

Korábban az Airbnb engedélyezte kisebb partik, például babaváró vagy születésnapi bulik megtartását azzal a feltétellel, hogy a szervezők kordában tartják az eseményt és nem zavarják a szomszédokat. Tavaly azonban szigorúbb szabályokat vezettek be, kezdve a szomszédoknak állandó kellemetlenségeket okozó "partiházak" globális betiltásával, Kanadában és az Egyesült Államokban pedig a szomszédok számára 24 órás forró drót létesítésével.

A koronavírus-járvány kirobbanásakor, amikor a közösségi távolságtartás a közegészségügy és a felelős utazás előmozdításának fontos elemévé vált, az Airbnb ismét felülvizsgálta szabályait, amit azzal kezdett, hogy a keresési beállítások közül kivette a "rendezvénybarát" filtert, a házirendből pedig eltávolította a rendezvénybarát ingatlanokra érvényes "partik és események engedélyezettek" kitételt. Emellett bevezették azt az új szabályt, hogy a szállást igénybe vevők kötelesek betartani a helyi járványügyi előírásokat.

Az Airbnb kiemelte, hogy mivel több országban változtattak a járványügyi szabályokon - a lazítások után újra szigorítottak -, sokan a szállásukból csináltak kocsmát vagy bulizós helyet. Ezt a viselkedést felelőtlennek tartja az Airbnb, ezért kitiltja a platformjáról azokat a szállásadókat és szálláskeresőket, akik ilyesfajta tevékenységben vesznek részt vagy engedik megtörténni.

A 2008 augusztusában alapított Airbnb egy online piactér, amelyen keresztül szálláshelyeket lehet kiadni és lefoglalni az interneten. Az oldal több mint 7 millió hirdetéssel rendelkezik a világ mintegy 220 országának és régiójának több mint százezer városában.

A jelenlegi járványügyi helyzetben az Airbnb azt tartja a legjobb megoldásnak, hogy ezentúl minden foglalásnál megtiltja partik szervezését, és a 16 fősnél nagyobb befogadóképességű ingatlanokat is legfeljebb csak 16 ember bérelheti ki egyszerre.

Azok a vendégek, akik megszegik a szabályokat, arra számíthatnak, hogy az Airbnb kitilthatja őket a rendszeréből, és akár jogi útra is terelheti az ügyüket.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Donáth Anna Orbán hódmezővásárhelyi beszédéről: „Gyűlöletes mondat, gyűlöletes gondolkodás, gyűlöletes hergelés”
Szerinte a miniszterelnök Hódmezővásárhelyen újra rasszista húrokat pengetett. A Facebook-oldalán reagált a politikus.

Link másolása

A Momentum elnöke reagált arra, hogy Orbán Viktor szombat délután Hódmezővásárhelyen járt. A miniszterelnök kijelentette, hogy „nincs elég fehér keresztény ember Európában”. Orbán szerint a migráció mellett mindez azzal magyarázható, hogy a „világháborúkban halomra lőtték őket”.

Donáth Anna a Facebook-oldalán azt írta, Orbán Viktor Hódmezővásárhelyen újra rasszista húrokat pengetett.

„Gyűlöletes mondat, gyűlöletes gondolkodás, gyűlöletes hergelés. Képzeljük el, hogy ha valaki, például Toroczkai László a miniszterelnök példáján felbátorodva ugyanezt a mondatot a hazai cigánysággal szemben használja. Képzeljük el, hogy milyen az a világ, amikor a bőrszín érdem és kívánatos cél. De nem is kell elképzelnünk. Pontosan ismerjük a történelemből”

– írta a Momentum EP-listavezetője.

(via 24.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Nem az Európai Ügyészség miatt fog Tiborcz István börtönbe kerülni
A Tisza Párt alelnöke szerint sokaknak túl nagyok az elvárásai az Európai Ügyészséggel. Ettől még fontos neki, hogy Magyarország csatlakozzon.

Link másolása

Hosszú interjút adott a Telexnek Magyar Péter, a Tisza Párt EP- és budapesti listavezetője.

Magyar itt is megismételte, hogy nem ülne be az Európai Parlamentbe. A Tisza EP-képviselői viszont az Európai Néppártba fogják kérni a felvételüket, mert Magyar szerint ez lesz a legnagyobb frakció.

„Azért fogunk ide beülni, mert ez lesz a legnagyobb frakció, eddig is ez volt a legnagyobb frakció. Ezzel a frakcióval, párttal van a legnagyobb esélyünk arra, hogy fontos pozíciókat szerezzenek a képviselőink az Európai Parlamentben, és ne adj Isten, még akár más intézményekben is.”

Magyar azt is elmondta: fontos neki, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Ehhez azonban szerinte nem kell megvárni egy esetleges 2026-os kormányváltást, sok minden múlik azon, mennyire fog jól szerepelni a Tisza Párt a mostani választáson, illetve mennyire fog rosszul szerepelni önmagához képest a Fidesz.

„Akkor ők is fel fogják ismerni, hogy valószínűleg lépéskényszerben vannak. És akkor nem lesz az a kivagyi és az a magas lóról beszélés, ami jellemzi őket egyébként 14 éve, de az utóbbi 3-4 évben abszolút.”

Magyar úgy látja, hogy sokaknak túl nagyok az elvárásai az Európai Ügyészséggel, amit szerinte az ellenzéki képviselők is így fetisizálnak. Azonban ez az ügyészség az uniós költségvetéssel kapcsolatos ügyeket vizsgál, „tehát nem a magyar nemzeti forrásokat”.

„Ez eléggé fogatlan oroszlán, de több a semminél. Ezért sem értem, hogy egyébként miért fél tőle a Fidesz annyira, nem emiatt fog mondjuk Tiborcz István börtönbe kerülni.”

Szerinte „ha valaki börtönbe fog kerülni, az azért lesz, mert lesz egy új legfőbb ügyész, aki nem egy Fidesz alapító és nem elbábozza a legfőbb ügyészi pozíciót, amikor a Tisza Párt megkapja a felhatalmazást a magyar emberektől rögtön”.

„Első nap megkérjük a legfőbb ügyészt, Polt Pétert, hogy fáradjon ki az irodájából, ha nem megy, akkor segítünk neki”

- fogalmazott Magyar Péter.

A teljes interjút ITT tudod megnézni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Kunetz Zsombor reagált arra, hogy a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban leállt az akut mellkassebészeti ellátás
A szakember szerint a hír mögött sokkal több van, mint gondolnánk. Ezt írta a Facebook-oldalán.
Fotó: ATV - szmo.hu
2024. május 26.


Link másolása

Az ismert egészségügyi elemző-szakorvos a Facebook-oldalán írta meg, hogy leállt a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban az akut mellkassebészeti ellátás.

"Erre már az egészségügyi híreket figyelő feketeöves olvasó csak megrántja a vállát, business as usual."

- kezdte sorait Kunetz.

A szakember szerint a hír mögött sokkal több van, mint gondolnánk.

"A Győri Petz Aladár Megyei Kórház a nyugat-magyarországi régió legnagyobb traumacentruma volt, idáig. Itt a hagyományos baleseti sebészet mellett megtalálható mellkas- és idegsebészet is, ahová nemcsak a megyéből, hanem szinte az egész észak-balatoni rész betegeit is ellátták. Eddig. Ugyanis ez azt is jelenti, hogy azon betegek ellátása, akik valamely baleset, vagy egyéb megbetegedés miatt sürgős mellkassebészeti ellátásra szorulnak, most Győr helyett a sokkal messzebb levő valamely budapesti, vagy a Szombathelyi Megyei Kórházba kell vinni, ha odaér még élve."

A szakorvos szerint a baleseti ellátásban közismert az "aranyóra" fogalma, amely tömören azt jelenti, hogy a baleset bekövetkeztétől, ha egy órán belül a beteg a definitív - azaz a sérülésének megfelelő - ellátóhelyre kerül, akkor a túlélés kilátásai jelentősen növekednek.

"Nem véletlen az sem, hogy - emlékezzünk csak! - Robert Ficot nem a fővárosi, a pozsonyi traumacentrumba, szállították annak nagyobb távolsága miatt, hanem a besztercebányaiba. Az ok pontosan ez volt, a minél előbbi definitív, végleges ellátóhelyre való szállítás.

Ez ma nem lehetséges mellkassebészeti sérülés esetén egész Közép-Dunántúl és Nyugat-Magyarország egy jelentős részén.

- írta a közösségi oldalán Kunetz Zsombor.

Ehelyett a betegeket annak az Országos Mentőszolgálatnak kellene elszállítania a minimum egy órára levő valamely egyéb ilyen betegeket is ellátó intézménybe, amely éppen szoftvert frissít."

- tette hozzá a szakember.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Tanárnak nézték az osztálytársai az ország legidősebb, 71 éves frissdiplomását
Szegedi Dezsőt 68 évesen vették fel a Miskolci Egyetemre. A színművész határozottan emlékszik az első napjára is.

Link másolása

Szegedi Dezső, az ország legidősebb egyetemistája az iskolai élményeiről számolt be az RTL-nek.

A 71 éves Szegedi arról is mesélt a tévécsatornának, hogy milyenek voltak az egyetemi évek, amit ráadásul nappali tagozaton végzett el.

Szegedit 68 évesen vették fel a Miskolci Egyetemre. A színművész határozottan emlékszik az első napjára.

"Első szemeszter, első óra. Mentem a folyosón végig, és fiatalok nézték, hogy ki ez az öreg és következő: jónapot tanár úr, azt hitték, hogy tanár vagyok"

- emlékezett vissza a színművész, aki azt is elmondta: volt, amikor éjszaka kettőig írt beadandót munka mellett.

Szegedi egy ma már nem létező miskolci városrészről, Gordonról írta a szakdolgozatát. Ezzel a kutatómunkával nemcsak emléket szeretetett volna állítani a miskolci roma muzsikosoknak, hanem meg szerette volna azt is mutatni a fiataloknak, hogy tanulni sohasem késő.


Link másolása
KÖVESS MINKET: