HÍREK
A Rovatból

Sorban megy a 800 venezuelai menekült szavazni a Fideszre, ez erősen felveti a választási csalás gyanúját az I. kerületi polgármester szerint

V. Naszályi Márta feljelentést tesz a választás befolyásolása miatt, valamint elmondta azt is, hogy abban a körzetben 2650 választásra jogosult lakik, és plusz 800 szavazónak a befolyásolása megmásíthatja az eredményt.


Sorban járulnak az urnákhoz az I. kerületi Fő utcában az a 800 venezuelai menekült, akiket nemrég jelentettek be egy 77 férőhelyes helyi idősotthonba, és akiknek egy kiszivárgott hangfelvétel szerint eligazítást is tartottak spanyolul, hogy a Fideszre és a fideszes polgármesterjelöltre, Böröcz Lászlóra szavazzanak, állítja V. Naszályi Márta, az I. kerület jelenlegi polgármestere – írja az rtl.hu.

„Gyakorlatilag az orrunk előtt zajlik egy olyan akciósorozat, ami erősen felveti a választási csalás gyanúját.”

Elmondása szerint óránként 8-10 venezuelai szavazó érkezik az urnákhoz, akiket a Fidesz delegáltja igazgat el spanyolul. Azt is látják, mondta V. Naszályi, hogy

„sokuk kezében ott van a cédula, vagy a telefonkép az eligazítással”

– mondta a polgármester a portálnak, majd hozzátette:

„Felháborító és szánalmas, hogy kiszolgáltatott embereket használnak fel arra, hogy megpróbálják megakadályozni, hogy a kerület lakói saját maguk döntsenek a jövőjükről.”

Az rtl.hu az üggyel kapcsolatban megkereste Böröcz Lászlót. Amikor a szavazni érkező venezuelaiakról kérdezték, azt válaszolta, hogy „a számok nem ezt mutatják, mert csupán fele annyian szavaztak a kerületben, mint legutóbb.”

V. Naszályi feljelentést tesz a választás befolyásolása miatt, mert egy kiszivárgott hangfelvételen valaki azt magyarázza a Máltai Szeretetszolgálat által ellátott több mint 800 embernek az I. kerületben, hogy szavazzanak a Fideszre.

A felvételen az hangzik el spanyolul:

„…ha neked itt van a címed, akkor a leges-leges legfontosabb, hogy most vasárnap tudd, hogy hol kell szavaznod, és magától értetődő módon, azokat támogassuk – és ezt nyíltan teszem, mert semmilyen problémát nem jelent, hogy kimondjam: hogy támogassuk, adjunk folytonosságot ennek az I. kerületi adminisztrációnak, amelyik annyira nagylelkű volt velünk, menekültekkel”.

A beszélő szerint

„mindez természetesen a Fidesz párttól és a polgármesterjelölttől, Böröcz Lászlótól ered. Itt mutatok egy fotót, amikor szavazni mentek, akkor egyszerűen csak oda ikszeljetek, ahol látjátok a Fidesz logóját, hogy mindez folytatódjon…”

V. Naszályi elmondta, hogy a körzetben 2650 választásra jogosult lakik, így ennek a plusz 800 szavazónak a befolyásolása komolyan megváltoztathatja az eredményt.

Hozzátette, hogy azt is pontosan tudják, hogy

„milyen szoros volt itt a polgármesterjelöltek közötti verseny 2019-ben: akkor V. Naszályi, ez ellenzék közös jelöltje mindössze 121 szavazattal előzte meg a fideszes riválisát.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter üzent Gulyás Gergelynek: Gergő, kössünk egy megállapodást!
A TISZA Párt alelnöke nem hagyta szó nélkül a csütörtöki kormányinfón elhangzottakat, most a tagdíjtartozásra adott választ.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 13.Magyar Péter újabb posztban üzent Gulyás Gergelynek. Először arra reagált, hogy a kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy elképzelhetetlennek tartja, hogy az Európai Parlamentben egy frakcióba üljön a TISZA Párt és a KDNP. „Ez a helyzet kétféleképpen állhat elő, nem veszik fel a Tisza pártot vagy kilép a KDNP. Harmadik megoldás nincsen.” A TISZA Párt politikusagyorsan reagált is erre, azt írta: „Kedves Gulyás Gergő, a TISZA Párt a magyar emberekért fog dolgozni itthon és Brüsszelben is. Kedves Gergő, nem kell félni, nem fog fájni".

Gulyás egy másik témát is felhozott. Már korábban is többször elhangzott, hogy Magyar Péter még mindig tartozik a Fidesznek a tagdíjával, ezt most a miniszter megismételte. Erre a TISZA Párt politikusa a közösségi oldalán egy alkut ajánlott:

"Gulyás Gergő ma azt mondta a kormányinfón, hogy tartozom 47 ezer forint tagdíjjal a Fidesznek.

Gergő, kössünk egy megállapodást! Te elküldöd az állampárt számlaszámát, én átutalom a 47 ezer forintot, te meg szólsz a Családnak, hogy utalják vissza az államkasszába azt a pár ezer milliárd forintot, amit lenyúltak a magyar adófizetőktől. Áll az alku?

Megtisztelő válaszodat várva, MP". Majd kommentben még azt üzente: "Gergő, a számom tudod".

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
A TISZA Párt fölényesen legyőzte a Fideszt a külképviseleteken, rekordsokan voksoltak az EP-választáson
A Momentum lett a harmadik, a többi párt tíz százalék alatti voksot kapott a külföldön, a követségeken személyesen megjelent szavazóktól.


A külképviseleteken leadott szavazatok adatai is megérkeztek, eszerint pedig a TISZA Pártra voksoltak a legtöbben az EP-választáson - írja a Telex.

Ezzel a 2024-es választás az első, amikor a Fidesz alulmaradt a külképviseleteken voksolók körében. Eddig mindig nyerni tudtak a követségeken szavazók között is.

A személyesen szavazók közül

• 51 százalék a TISZA Pártra voksolt,

• 18,7 százalék a Fideszre,

• 12,8 százalék a Momentumra,

• 9,2 százalék a Kutyapártra,

• 3,8 százalék a DK vezette baloldali szövetségre,

• 2,2 százalék a Mi Hazánkra.

A részvétel is rekord volt, 18. 661 szavazó voksolt. A legtöbben Londonban (2148 fő), Hágában (1464 fő), Brüsszelben (1354 fő), valamint Németország nagyvárosaiban szavaztak. A rontott szavazatok is megnőttek, az NVI szerint több mint 1200 lebélyegzett, de érvénytelen szavazólapot találtak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Botrány Sümegen! 114 érvénytelen szavazat miatt kérik a szavazatok újraszámolását
A város fideszes polgármestere alig néhány szavazattal győzött, miközben rekordsok, 114 érvénytelen szavazat volt a hétvégi választásokon.
Fotó: YouTube - szmo.hu
2024. június 13.Végh László 11 szavazattal nyert Kovács Mihállyal szemben Sümegen, akit az Élhetőbb Városért Egyesület indított polgármesternek. Az egyesület szerint azonban azt állítja, hogyválasztási csalás történt, ezért a sajtóhoz fordultak.

A 444 cikke szerint Kovács Mihály 2923 szavazatból 1399 szavazatot kapott, míg a fideszes Végh László 11 szavazattal többet, 1410 voksot. Azonban született 114 darab érvénytelen szavazat is, ami rekordnak számít, ugyanis a városban 5 évvel ezelőtt ez a szám csak 53 volt.

Az Élhetőbb Városért Egyesület jelöltje arról számolt be, hogy civil emberek jelentkeztek nála, hogy elmondják, mit tapasztaltak a választás napján. A fellebbezésben Kovács Mihályék több gyanús ügyre hivatkoztak.

"Választási szakjogász segítségével megtámadtuk a polgármesteri és képviselő-testületi választások eredményét. A kilenc oldalas beadványokban pontosan, tényeket felsorolva, azokat közokiratokkal, nyilatkozatokkal, szavazat vásárlásról szóló hangfelvétellel alátámasztva, egyéb bizonyítékokkal kértük a Veszprém megyei TVB-től (Területi Választási Bizottság) a szavazatok újraszámolását és a választás megismétlését"

– mondta a Facebook-videójában Kovács Mihály.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
David Pressman érdeklődéssel figyeli Magyar Péter felemelkedését, és szeretné megismerni
Az amerikai nagykövet a magyar kampányt is figyelte, szerinte hazudtak a NATO-ról a kormánypárti politikusok.


Az amerikai nagykövet az elhíresült lombkoronasétányt is meglátogatta, majd az RTL Híradónak elmondta, hogy megdöbbentette, hogy több hasonló létesítmény is van az országban. Bár nem akar ítélkezni, mert nem ismeri a részleteket, de figyelemmel kíséri, hogy mire költi az uniós pénzt a kormány.

Azt látja, hogy fontos kérdés a magyarok számára a korrupció. És az is, hogy milyen a kapcsolatuk az unióval és a szövetségesekkel. De a NATO-ról is erős kijelentéseket tettek.

Hazudtak a NATO-ról a választási kampányban a magyar kormánypárti politikusok

– mondta David Pressman.

Szerinte nevetséges és felelőtlen kijelentéseket terjesztettek a kormánypárti politikusok a magyar katonák ukrán frontra küldéséről. Szerinte ez nem olyasmi, amit egy szövetségesétől vár a NATO. Ezért is fontos, hogy azonnal válaszoljanak, ha a NATO-t érintő kérdésekről van szó, és ha a védelmi szövetség helyett támadó szövetséggé állítják be.

A választást is figyelte, és hisz benne, hogy fontos a vita és a vélemény. A nagykövet arról is beszélt, hogy bár még nem találkozott Magyar Péterrel, érdeklődéssel figyeli felemelkedését, és a többi párthoz hasonlóan a TISZA Párt vezetőjét is szeretné megismerni.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET: