HÍREK

Schadl György: „Szaros Telex-cikkre ne bassza már meg a jó ég, hogy a Kúria elnöke reagáljon”

Egy újabb hangfelvétel szerint Schadl és az Országos Bírói Hivatal elnöke a Kúria elnökén gúnyolódott, miután utóbbi egy felháborodott közleménnyel reagált a Telex egyik cikkére.

Link másolása

Újabb hangfelvétel került elő Schadl Györgyről. A Telex birtokába jutott, 2021. június 2-i beszélgetés a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke között zajlott le.

A beszélgetés előzménye, hogy előző nap a Telex a Magyar Közlönyre hivatkozva megírta, hogy bírává nevezte ki Áder János köztársasági elnök Hajas Barnabás jogászt, aki aztán Varga Zs. András kúriai elnöktől kapott fontos pozíciót rögtön a Kúrián. Ez nagy felháborodást keltett a jogászvilágban, mivel Hajas gyakorlat nélkül jutott el így azonnal a Kúriáig.

Varga Zs. András erre másnap közleményt adott ki, amiben kiállt a bíróságok függetlensége mellett, és a Kúria "megsértéseként" értelmezte a Telex cikkét Hajas kinevezéséről:

„Törvényesen kinevezett bírótársaim személyét és ezáltal a Kúria megsértését visszautasítom, és ugyanezt elvárom a bírói függetlenség és az alkotmányos rend védelme iránt elkötelezett minden intézménytől és szervezettől”

- áll a közleményben.

A most előkerült hangfelvételen erre reagál Schadl és Senyei. A beszélgetés első felét már korábban nyilvánosságra hozta a 444.hu, de a teljes felvétel most először olvasható.

„Senyei: „Megjelenik egy cikk. Hát bazdmeg!”

Schadl: „Ki nem szarja le?”

S.: „Megjelenik egy cikk, aminek a kétharmada tulajdonképpen igaz. Hát a Barnusnak van bírói gyakorlata?”

Sch.: „Nincs.”

S.: „Nincs. A Patyinak van? Nincs. És hogyha ezt valaki leírja, az nem a bíróság megsértése.”

[…]

Sch.: „Ahelyett, hogy egy kurva szót nem szólt volna.”

S.: „Mi a faszomnak? Megjelenik egy cikk, leírják, hát bazdmeg, leírják.”

Sch.: „Amúgy magunk közt: ki nem szarja le?”

[…]

S.: „Most egy Telex-cikknek miért kell a Kúria elnökének odabaszni?”

Sch.: „Egyébként már eleve. Fölemeled a magad szintjére ezeket a dolgokat.”

S.: „Erről van szó. Két-három levelet kell írni, mert valamikor kell írni, de ez nem volt szerencsés. És mi a faszom az, hogy követelem? Az újságtól követelem, hogy ne írjon híreket?”

Sch.: „Azért mondom, hogy ráadásul nem is volt igaz, vagy valós, amiket így leírogatott a…”

S.: „Hogy megsértette a bírókat. Tényleg megsértette. Mivel, azzal, hogy azt mondták, kevés?”

Sch.: „Nem mondott semmi olyat, amivel egyébként megsértette volna.”

[…]

S.: „Én ezt nem írtam volna meg, mert sokszor a kevesebb a több.”

Sch.: „Ez így van.”

S.: „Illetőleg, ha lépten-nyomon minden basztatásra meg baszomtatásra csinálunk egy közleményt, és visszautasítjuk, akkor az utána semmit nem fog érni.”

Sch.: „A bíróságnak az szerintem nem szerencsés, hagyni, hogy a bulvármédia a maga szintjére lehúzza.”

S.: „Most a Telexszel elkezdtek veszekedni!”

Sch.: „Szaros Telex-cikkre ne bassza már meg – már bocsánat – a jó ég, hogy a Kúria elnöke reagáljon.

S.: „Visszautasítja. Egy újabb támadást bazdmeg.”

[…]

Sch.: „Ráadásul semmit nem tudsz csinálni, nem tudsz sajtó-helyreigazítási pert se indítani, mert amit leírtak, az abszolút úgy van.”

A Telex megkereste az OHB-t az üggyel kapcsolatban, azt a választ kapták, hogy fenntartják a korábbi, 444.hu-nak adott nyilatkozatukat, ami így hangzott:

„Dr. Schadl Györggyel, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökével 2021. évben néhány alkalommal beszéltem telefonon. E beszélgetéseknek sem jogellenes célja, sem jogellenes tartalma nem volt” - állt a nyilatkozatban.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Mi történhetett? Rendkívüli kormányülést hívott össze Orbán Viktor
Nem megszokott, hogy a kormány tagjai szombat este is tanácskozzanak.

Link másolása

Nemrég ért haza Belgrádból Orbán Viktor miniszterelnök, ahol a „brüsszeli csaták” után két biliárdmeccset is lejátszott Alexander Vucic államfővel.

A munka azonban nem áll meg:

a miniszterelnök rögtön egy kormánykabinet-ülést hívott össze a Karmelita kolostorba

– közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A Pintér Sándor belügyminiszter, Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Héjj Dávid kormánybiztos valamint Bordás Gábor, Takács Péter és Nagy János államtitkárok részvételével megtartott ülésen a Belügyminisztériumhoz tartozó ügyeket tekintették át.

Az eseményről Orbán Viktor a Facebookon is megosztott egy képet, ami mellé azt írta: „Egy hosszú nap délutánja. Belgrád után délután már kormánykabinet-ülés Budapesten”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Elgázolt egy embert a metró a Keleti pályaudvarnál
A Déli pályaudvar felé vezető oldalon történt a baleset.

Link másolása

Elgázolt egy embert a 2-es metró a VIII. kerületében, a Keleti pályaudvarnál, a Déli pályaudvar felé vezető vonalon - írja katasztrofavedelem.hu. Az érintett szakaszt áramtalanították, a műszaki mentést a fővárosi hivatásos tűzoltók végezték.

A mentés idejére a metróközlekedést leállították, a BKK Info szerint azonban

vasárnap reggelre már helyreállt a forgalom.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Orbán Balázs: Támogatjuk a svéd NATO-csatlakozást is, de van egy kis bökkenő
Várjuk a svéd kormányzati szereplőktől, hogy megnyugtassák a magyar parlament tagjait - mondta a miniszterelnök politikai igazgatója.

Link másolása

Várjuk a svéd kormányzati szereplőktől, hogy megnyugtassák a magyar parlament tagjait, az a célunk, hogy minél nagyobb parlamenti többséggel tudjuk támogatni Svédország NATO-csatlakozását, hasonlóan Finnországéhoz - mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a két ország magyar támogatásáról.

Orbán kifejtette:

„a helyzet a napnál is világosabb: támogatjuk a svéd csatlakozást is, a kormány már döntött róla, a parlamenten a sor, de van egy kis bökkenő”.

„A magyar parlamenti képviselők közül néhányan nem nyugodtak, mert azt látták, az elmúlt években svéd kormányzati szerepelők sportot űztek abból, hogy folyamatosan megkérdőjelezték a magyar demokrácia állapotát, sértegették a magyar választókat, a képviselőiket, s ezáltal egész Magyarországot” - mondta.

Orbán azt is hozzátette, hogy nem szeretnének állást foglalni svéd belpolitikai kérdésekben, de ugyanezt elvárják másoktól a magyar kérdések tekintetében.

„A magyar képviselők megnyugvást várnak, hogy a köztük lévő politikai viták többé nincsenek, nincs gond a magyar-svéd együttműködés alapjaival”.

Orbán Balázs szerint Finnország esetében egy „különleges történelmi barátságról és szövetségről” van szó, „úgy tűnik a finnektől sikerült megerősítést kapni, hogy ezek a problémák a jövőben nem maradnak fenn”, de Svédország esetében nem ez a helyzet.

Svédország és Finnország az Ukrajna elleni tavaly februári orosz támadás után döntött úgy, hogy feladja több évtizedes semlegességét és csatlakozik a NATO-hoz. A kérelmüket már csak két ország nem hagyta jóvá: Magyarország és Törökország.

A kormánypártok februári balatonfüredi frakcióülése után Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, hogy komoly vita alakult ki a kérdésben a kormánypárti politikusok között. Ezért később egy tárgyalódelegációt is küldtek a két országba, hogy tisztázzák a vitás kérdéseket.

Múlt pénteken Kocsis már azt mondta, hogy a két ország kérelmét különválasztják:

a finnek csatlakozásáról március 27-én döntenek, a svédekéről azonban csak később.

Ugyanezen a napon jelentette be a török elnök is, hogy a török parlament is később fog csak dönteni a svéd csatlakozásról.

Gulyás Gergely erről a csütörtöki Kormányinfón azt mondta, hogy „nem tudja, mi baja a Fidesz-frakciónak a svédekkel”. A miniszter szerint azonban „komoly realitása” van annak, hogy még tavasszal szavaznak a kérdésről.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Nagy Feró: „Igen, hölgyeim és uraim, én Fidesz-csicska vagyok”
Egy budakeszi fórumon állt elő az énekes megdöbbentő vallomásával.

Link másolása

Menczer Tamás államtitkárral beszélgetett a Budakörnyéki Kommentár eseményén Nagy Feró. A Kossuth-díjas rockzenész a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkárának elmondta, ami eddig sem volt túl nagy titok: lelkes támogatója a Fidesznek.

„Én egy olyan 6-7 éve jöttem rá a dologra, hogy ki kell állni, és meg kell mondani: »igen, hölgyeim és uraim, én Fidesz-csicska vagyok«”

– „vallott” a „Nemzet Csótánya”. Menczer Tamás ekkor közbevágva elmondta, hogy már az est elején megállapodtak, hogy ketten vannak így.

Nagy Feró úgy folytatta: „Ki kell állni, és mondani kell, és segítenünk kell ennek a kormánynak, mert szerintem zseniális emberek vannak ebben a kormányban, még államtitkári szinten is.”

Nagy Feró ezek után elmondta, hogy egyre többször elegyedik vitába amiatt, hogy a Fideszt támogatja, de elmondása szerint senki nincs a „túloldalról”, aki felveszi a versenyt Orbán Viktorral szemben.

(via Index)

Link másolása
KÖVESS MINKET: